Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sat je tu najmanji problem,resetujem toster i proradi.
Muci me net i D3 a odrzavanje na kom toliko insistiraju (a ne pretplata) se ne javlja.
Ne mogu ja da kontrolisem bandere,granje i vremenske uslove (kisa,sneg,vruce,hladno,vlazno,vetar,komsije...)
Net mi je ocajan ceo danmsad "proradio" i treci kanal ali sa ocajnim parametrima a D3 za nijansu bolji.
Na HD kanalima signal za kasicicu veca vrednost dok ovi ostali cak imaju i smetnje.Naravno onda i usluga 72h cao djaci...
Mi ovde pricamo o drugom,trecem risiveru a oni olos firma ni spliter ne mogu da mi donesu.Monter kao zaboravio ali o njemu cu sledeci put,kad se dodatno iznerviram.

Ajde što ološ firma nego su vrlo vrlo bezobrazni. Šta god da ih pitaš, šibnu ti šablonski ofgovora sa porukom "pali".

Poslednja izmena:
Meni jutros nestala analogna,verovatno oni cackali pa se po dolasku popravio signal na D3 ali na modemu signal varira.
Doduse proradio download kako treba,cak i na slabijim torrentima a upload radio i pre toga.
E sad do kada ce da traje nemam pojma.Za ovih 10-tak godina sa njima svakakva iskustva.

I meni je nestajalo signala oko 2 ujutru. Nesto su cackali nabijem ih. Nit je radio net, nit digitalna, niti analogna, ni telefoni... Bem ti zivot za sekund odsecen od sveta a na masini nemam nista da gledam. Tezak smor. Odvikao sam se od bilo kakvih prekida.

D3 nikada ni ne koristim, izludim dok nadjem sta hocu, meni sat svakih par dana nestane.

SBB je juče opet menjao akcijski cenovnik 06/2015 i dodao pasus vezano za "D3 kuću bez priključne takse", tako da je i ova akcija sad ozvaničena. :d Isečak je u prilogu. Sviđa mi se ovaj njihov ad hoc način rada...

Prilozi

• sbb-digitalizacija2.png
    sbb-digitalizacija2.png
    80.1 KB · Pregleda: 287
Izgleda da je KS počeo psihički da puca, ili je ova vrućina udarila u glavu ali je očigledno da je usluga počela da varira, malo se ulaže u opremu tj. priključuju sve veći broj korisnika, a čvorišta preopterećenja, zato korisnici i imaju probleme.

Evo moj jedan primer: Tri meseca sam imao problem u od popodneva pa do uveče gde je PING varirao, modem radio nestabilno, sve u svemu blagi užas. Tehničari da ne preteram dolazili jedno 20 puta, klasika tipa provera signala i parametara ono savršeno. KS ma kakvi od njih nema više koristi jer oni više ne služe funkciji, treba ih iskreno i ukinuti jer samo otvore nalog i to je sve (ok to im je namena jer drugo ništa nemogu ni da urade), pribeleže i otvore nalog sa lošim parametrima i to je to, i tako tri meseca.

Da skratim priču epilog celog slučaja RATEL + me prebacili na drugu "liniju" i gle čuda više nijednog problema nema, otkud to da ranije nisu znali, a sve nešto sređivali pojačivače i 100 nekih čuda, kao da stvarno nemaju pojma u čemu je problem ili se prave malo blesavi, prosto nemoguće objasniti da nisu znali problem da reše, ali mislim da oni znaju šta rade i dobro poznaju svaki deo mreže ili "možda" baš i nisu upućeni, dok mogu tako će da rade... a to će biti....

Razumem da nas ovde ima možda oko 50-100 korisnika koji se uključe, a kada bi gledali koliko problema imaju na 800k korisnika verovato bi to lepa cifra bila, a vidim da i na FB SBB imaju žalbe i istu priču vrte.

Evo i ovo sa akcijom što je mr.Max postavio, pa realno gledano do sada menjana dva ili tri puta i sad budi pametan koja je to mahinacija, pa i VIP će postati mala beba za njih kako su krenuli, nije ni čudo što onda nemaju pojma koja je informacija aktuelna, pa koga zavrte na priču taj prođe koga ne njega olade itd... Posle u lokalnim poslovnicama dolazi do zabuna jer koliko su ažurni nije ni čudo što nemaju proverenu i pravu informaciju nego kako kome zapadne...

Poslednja izmena:
Ја сам од почетка маја (тј. откад су ми заменили стари модем за овај вајрлес) имао проблем са рутером и конекцијом која је била неупотребљива на компу (веза је пуцала на буквално сваких 10 секунди док је вајрлес радио ОК), њихови техничари долазили пар пута, мерили сигнал са оним уређајем, мењали каблове и ништа... И таман када сам решио да захтевам раскид уговора, безвезе реинсталирам драјвере за мрежни адаптер и од тада све ради ОК. :D

Treba danas da mi dođe čovek iz SBB-a da potpišem ugovor na neki od duo paketa, a generalno uzimam uslugu zbog neta, jer sam kablovsku svakako imao sve vreme (sam nakačen). Šta mi preporučujete i koliko se isplati razlika između duo paketa i fiber duo paketa? Za D3 me zabole jer je spor. Inače imam LG 42LB650V TV koji podržava DVBC i ima slot za onu karticu za digitalu.

Ako imaš uslova za Fiber, uzmi - razlika kod Gold paketa je 300 din (a dobiješ 7Mb/s UL umesto 2,5).
Što se tiče D3 i sporosti, nije to tako strašno, meni ni na TV redovne kanale ne menja nešto mnogo brže.

Aha, ok, će vidim onda.

A ove prekrižene cene, jel' su to aktuelne cene posle isteka promocije od 1din ili?

uploadfromtaptalk1437039221360.JPG

Da, sve zajedno sa "održavanjem", tj. to ti je ukupna cena koju plaćaš.

Moja "konfiguracija" ...

TV: LG sa C (kabl) tjunerom,
SBB: Klot kabl od 1136 din/mesec,
Grad: Beograd.

Moje pitanje ...

Prebacim TV na kablovski tjuner i pustim ga da sve automatski preskenira. On pronađe onih 15-ak besplatnih TV kanala i valjda još 15 radio stanica.
Sve to on poređa i memoriše i sve to lepo radi ... ali samo do sutra, ili najviše 2-3 dana!?
Nakon toga svuda iščezne signal?
Opet mu pustim "Automatsko podešavanje kablovske DTV" ... sve nađe, ali opet traje samo dan-dva.

U čemu je fora?

Od opcija u tom delu menija postoji "Automatsko ažuriranje kanala" (ako to uopšte treba da ima veze sa ovim problemom), međutim uključio ja to ili isključio - situacija se ne menja.
Ako su preskenirani i memorisani i onih 60-70 analognih kanala - oni se ne izgube.

Jel' se sretao neko sa ovakvim ili sličnim problemom?

Meni lici na problem sa konfiguracijom TV-a ili neki kvar. Kod mene (Panasonic plazma stara ~3-4 god), jednom nadjeni i memorisani DVB-C kanali ostaju stalno vidljivi.

Jel' ti je firmware TV-a azuriran, tj. poslednja verzija?

Pozdrav

P.S. Sad sam ponovo procitao tvoj post. Kazes "nestane signal"? Jel' to znaci da su kanali i dalje memorisani ali kad ih izaberes nema signala, tj. slike? Jesi li pokusao da tada pogledas na TV-u nivo i kvalitet signala za kanal koji ne radi?

Poslednja izmena:
Nekad rade nekad ne. To je fora a zašto ne znam

Aaaa ... provalio sam ga ...

Ako se sledeće radnje rade ovim redosledom:

- TV se prebaci sa C na T tjuner,
- Isključi se,
- Uključi se,
- Prebaci se sa T na C tjuner,

... tada "Nema Signala" ni na jednom digitalnom kanalu - odnosno koliko kapiram, digitalni tjuner ne radi.
Potrebno je uraditi još jedan Isključ-Uključ TV-a i nakon toga je sve OK.

Dakle, ako je TV poslednji put isključen sa aktivnim T tjunerom, nakon uključivanja i prebacivanja na C tjuner - isti ne radi dok se TV ne "restartuje".
Ako je poslednji put isključen sa aktivnim C ili S tjunerom - onda se sve ponaša očekivano.

---

Elem, ovo sad nema nikakve veze sa SBB-om, tj. sa ovom temom ... ali možda će nekom biti od koristi.
U pitanju je "LG 42LB561V" TV.

@rafiki, @Goxy - vama hvala.

Pozdrav!

Posto planiram da predjem na SBB interesuje me jedna stvar, da li je u ovim paketima npr. TV + NET uracunato i ovo odrzavanje mreze od 1000+ dinara ili se i to dodaje na ukupnu cenu?

Nisam oko 1.5 godinu koristio sbb net pa ako neko zna da mi kaze koja je to nova fora da se pri isteku internet paketa moze biti neaktivan samo 30 dana. Ja imam sbb net jos od 2005 I bila je neka fora ako 2 godine svaki mesec placas onda posle toga vise ne moras svaki mesec uzimati taj prepaid net. Jel iko od vas uspeo da napravi acc na mojsbb.com ja kad odem da se registrujem samo izbaci neki eror, pre sam imao onu stranicu home.sbb.rs I na njoj sam sve mogao menjati.

Jel zeza nekom net trenutno? Evo sad izmerio paket 40/2.5 download speed je bas odlican.

4518007842.png

Prilozi

• 4518007842.png
    4518007842.png
    31.6 KB · Pregleda: 171
Nisi napisao koji grad/deo grada. Ja sam u Ustaničkoj i sve radi odlično, isto paket 40/2.5 ;)

Uf, u pravu si. Pozarevac je u pitanju. :D Prvi put od kad sam uzeo nov paket da ovako zeza download, nije bilo problema do sad.

Jesi li probao da restaruješ modem/ruter, pozovi korisnički...

Restartovao modem, sad radi brzina ok :). Pojma nemam sta bilo, prvi put u poslednjih godinu dana da se ovako zakove, obicno kad ne radi, ne radi nista :D

Jel ima nekih tehnickih zahteva po pitanju eksternog diska koji se prikljucuje na D3 uredjaj za snimanje tv programa?

Jedna nedoumica:

CAM modul je dovoljno ubaciti u TV i ne treba nikakvo povezivanje sa ruterom, ili kablom iz zida?

To znači da je za net potrebno imati priključen onaj beli kabal iz zida, a TV sa CAM modulom mogu da gledam iz treće prostorije bez bilo kakvog povezivanja sa SBB opremom?

Nejasno mi je sve ovo pa zato pitam, evo najlogičnijeg pitanja: da li može da se ostavi net u stanu gde živim (Beograd) a da gledam HD televiziju u drugom gradu (Nišu, Subotici, bilo kom drugom) zato što imam CAM modul ili ipak treba neko povezivanje za kućni ruter ili nešto drugo?

Је л' има неко проблема са СББ-ом од јутрос? Не ради нет, не ради д3, не ради ни њихов телефон да могу лепо да им се начеститам нове године.

Meni ne radi net od jutros. D3 radi ali samo kanali, premotavanje jok.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno