Šta je novo?

Samsung Galaxy SII I9100 - Jelly Bean, Root i SIM-unlock u prvoj poruci

Ok rade igre. Kamera nekad hoce da se ubaguje pri fhd snimanju, kvalitet nije isti kao na stocku. O mikrofonu da ne pricam koliko je los.

Da postoji hwc presao bih odma na lp.

Šta ti je "hwc"?

CM12.1 i DorimanX LP kernel.

b72c4cc781f0e31b3da3e93e8096054d.jpg

Portovali Dori kernel ;)

Imam problem sa mojim S2 4.1.2 rooted.
Desava se kada imam telefonski poziv da kada prebacim na speakerfon nista se ne cuje tako da je neupotrebljiv a treba mi s vremena na vreme. Znaci samo kada je na spekerfonu dok imam telefonski poziv. Inace odlicno radi kada pustam neki video, prikljucim radio pa prebacim na zvucnik itd. Guglao sam malo ali bezuspesno. Uglavnom sam naletao na probleme da je pokvaren, da zeza dzek i tome slicno.
Da li je neko imao ovaj problem?

Jel moze link do njega?
I ako mozes da kazes nesto vise o tome (kakva je kamera, baterija, fluidnost...)

Kamera kao i na svakom AOSP rom-u, baterija bolja nego na KK. Rom je fluidan i ima dosta podesavanja, RR rom, zna se :)

Imas i Official CM12.1 Nightly a i izasao je DorimanX kernel za LP. Jedina mana na lollipop romovima jeste sto ne fokusira pri FHD snimanju.

Jel bi mogao linkove da ostavis?

Do sada sam gurao samo Neat Light, pa me zanima kakav je u poredjenju sa njim :)

Zahvaljujem :)

Od Gapps-a mi jedino treba GP, mozda drive i youtue. Nista vise. Blage veze nemam kako se radi reparticionisanje samog uredjaja. Za memorijsku znam, ali uredjaj...

Ako reparticionises ne mozes da se vratis na NeatRom 4.1.2 ili bilo koji stock rom.

Imas uputstvo na drugom nasem forumu. Na xda imas dosta uputstva.

Mislim, mozes da se vratis na stock samo ako vratis stock particije ;)

Pa u svakom slucaju mozes da instaliras sve Google aplikacije sa Play Store-a...

Ako imas FC na RR samo flesuj SuperSU 2.46 zip. Search na google, lako se nalazi.

Ako reparticionises ne mozes da se vratis na NeatRom 4.1.2 ili bilo koji stock rom.

Imas uputstvo na drugom nasem forumu. Na xda imas dosta uputstva.
Moze, ako ne dira preload pri reparticionisanju. :)

Elem, nisam iskreno ni testirao fhd snimanje, ali i to ce srediti uskoro verovatno, ne verujem da je neki veliki problem.
Osim toga, ne postoje neki veci problemi na lp romovima.. :)

Poslednja izmena:
Cekaj, ja mislim da stock radi samo sa 528mb system particijom. Tako sam procitao na xda sajtu... Je l si probao?

E, pazi, nisam ni ja siguran.
Skoro sam flesovao dorimanx lp kernel, i brikovao sam fon, nije hteo ni u recovery da ode.
I onda sam ga prikacio na komp i flesovao stock preko odina, ali nije hteo da se butuje, vrteo onaj samsung bootanimation samo.
Ali sto je najbitnije, recovery je radio, pa sam flesovao philz pa apolo iz njega, i nije mi ni trebalo da se butuje.

Ne znam sad, mozda nisam cekao dovoljno dugo, ali ipak mislim da jesam, proslo nekih 10ak min valjda, za to vreme treba da se butuje..

Kako je vrteo logo? Vrti logo, ugasi ga pa se opet pali logp ili samo svetli onaj samsung natpis...?

Samo ga vrti, bez gasenja/restarta
(Btw ne mislim na onaj samsung logo pri paljenju sto pise Samsung Galaxy SII, nego na bootanimation. :) )

Hm zaista ne znam. Probacu kad opet reparticionisem :D

Da javim, ne moze na custom system modifikovanom PIT-u Stock 4.1.2. Trazi 528MB system particiju i 500MB preload. Data moze da se modifikuje ako se ove dve partcije ne diraju.

Ovo je verovatno i najbolji 5.1.1_r8 rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=60821969

Dirty Unicorns sa svojim Custom kernelom. Synapse podrska, TRIM, ZRAM 300MB, CPU/GPU OC/UC/OV/UV. Za governor i scheduler koristite onaj kernel adiutor. I jos dosta toga...

Ja sam na Dirty Unicorns 5.1.1 (ne znam pod oznaku). Radi najbolje od svih što sam probao.

Sta ne radi na tim LP romovima u odnosu na stock. Kapiram FM ima zamenu u Spiritu, ,TV Out (MHL) verovatno ne radi, kamera losija predpostavljam ali sve bih to preziveo ako Bled radi a koliko sam video ne radi.

Ja guslam sa Neat 4.1.2 i zadovoljan sam, radi sve sto mi treba, mada volim AOSP romove ali bas me mrzi da se zamaram time.

Sta je bled?
Ja iskreno nemam pojma sta ne radi - meni sve radi na LP-u.

To za kameru bih bas voleo da vidim, svi vicu kako je losa kamera na AOSP-u, a ja nikakvih zamerki nemam, napravio sam brdo prelepih fotografija sto na KK-u, sto na LP-u.
Voleo bih da vidim dve fotke slikane sa istog mesta pod istim uslovima, sa stocka i sa AOSP-a.

Mozda je mislio na BLN? :)

Nemam ni ja toliko, ali imam vise primedbu na video snimanje i mikrofon. Na 4.1.2 mikrofon mnogo bolji, a kvalitet zvucnika uz apolo za 4.1.2 duplo bolji, ako se podesi. Ne pomazu ni viper, a ni kernel za lollipop.

Nightshadow izgleda da imas Sony IMX105 senzor sa fujicu cipom. :D Kod mene je Samsung LSI.

Nazad
Vrh Dno