Šta je novo?

Region bez rominga od 2015?

bar za crnu goru postoje jeftine varijante..

Da , tu su dodaci, baš povoljni. Za mts, m:tel Plus 30, 30 dana za 1299 dinara. Pozivi, sms, (za mreže Telekom Srbija i Telekom Srpske ) internet, neograničeno. Ma milina.

Ja bih krajem jula trebao da idem u Crnu Goru, pa sam mislio da aktiviram ovaj roming tarifni dodatak kod mts-a, za deset ili trideset dana gde su svi dolazni i odlazni pozivi nula dinara u okviru mts, mtl grupe, plus neograničen net. Zanima me ako je neko imao iskustva od prošle ili ove godine koja je brzina tog neta? Valjda nije ona sirotinjska dial-up varijanta.

Ne, dobra je brzina (2-5Mb) i zaista je neograničena (ja sam za 10 dana svukao preko 10GB). Govorim o prošlom letu.

Ljudi, jedno pitanje, vise razmisljanje.

Na cenu roaminga se naplacuje PDV. Posto je roaming, na neki nacin usluga izvoza, zar ne bi trebalo da je roaming oslobodjen PDV-a?
Mislim, znam da se na izvoz dobara i usluga firme oslobadjaju PDV-a, pa mi je ovde nesto nejasno.

Bane pazi samo ti roming tiketi ranije nisu bili odmah aktivirani i posle se napravi racun koji ne resavaju obicno ;(
Najbolje na prepaidu zato!
Plus ti tiketi uopste ne vaze ako se mobilni prikaci na drugu mrezu i onda se pravi racun!

Mozda znas ali da mapomenem drugima onda :)

Zvao danas Telenor da vidim da li je istina za ovo. Jeste istina, ali mora da se aktivira paket koji je vezan za roaming ove 4 drzave.
Stvarno komplikuju situaciju, umesto da je sve to po standardu (default-u). Drndaju vunu.

To je muljanje a mozda i nelegalno. Ako je sporazum treba da ne mogu vece cene i tacka

Bane pazi samo ti roming tiketi ranije nisu bili odmah aktivirani i posle se napravi racun koji ne resavaju obicno ;(
Najbolje na prepaidu zato!
Plus ti tiketi uopste ne vaze ako se mobilni prikaci na drugu mrezu i onda se pravi racun!

Mozda znas ali da mapomenem drugima onda :)
Da li se dobije obaveštenje o aktivaciji?

Da, ali nije merodavno, bilo je slucajeva da su ljudi koristili nakon obavestenja, a tiket nije stvarno bio aktiviran :D

To je bilo pre koje godine, ali cisto da se zna.

Za roming nista sem prepaida ne bih koristio (sa ili bez tiketa)! Ili neki TMobile/Vodafone EU paket, gde prosto ne moze da se predje neka cifra unutar evrope, pa i sveta, ma sta radio.

meni je prosle godine pisalo da je aktivirana roming promocija na telenoru u cg, a ispostavilo se da nije bila aktivirana i do jutra sam imao zaduzenje oko 3500 din. resio sam to nekako sa telenorom, aktivirali su mi retroaktivno. ali ove godine cu kupiti lokalnu karticu samo za net. imam viber, imam para na skype za pozive, bice dovoljno.

2 puta sam ove godine aktivirao roaming kartu u Telenor CG i sve proslo bez ikakvih problema. Aktivira se preko USSD koda, stigne ti obavestenje da je zahtev poslat ali da sacekas konfirmacioni SMS. Kad to stigne, ti si miran i da se desi neki problem. Lako se uporedi vreme kada je SMS o aktvaciji stigao i kada je eventualni saobraćaj napravljen. Međutim, nikakvih problema nije bilo.

Pogresno razmisljas. Ako puno njih ima dobro iskustvo to ne vredi ako poneko ina lose.

Nije posao u pitanju pa bolje da ne bol8 glava vec da bude oravi odmor.

A što su u mts-u takvi cigani da ne dopuštaju da se besplatni promet podrazumeva I za brojeve prenete u mts nego samo za originalne mts brojeve?

meni je prosle godine pisalo da je aktivirana roming promocija na telenoru u cg, a ispostavilo se da nije bila aktivirana i do jutra sam imao zaduzenje oko 3500 din. resio sam to nekako sa telenorom, aktivirali su mi retroaktivno. ali ove godine cu kupiti lokalnu karticu samo za net. imam viber, imam para na skype za pozive, bice dovoljno.
Budi malo detaljniji sta je tacno bilo i u cemu je kvaka, da bi korisnici znali tacno sta moze da bude problem. Nemoj da te mrzi, kad budes imao vremena :).(ako se dobro sećam bila je aktivacija preko pogresnog ussd, nije isti ussd kod ovde u RS i prilikom aktivacije tamo u CG?)

Poslednja izmena:
A što su u mts-u takvi cigani da ne dopuštaju da se besplatni promet podrazumeva I za brojeve prenete u mts nego samo za originalne mts brojeve?

verovatno zbog ogranicenja u sistemu.

inace, koristio sam prosle godine i net na mtel mrezi preko mts roming dodatka. katastrofalno sporo i lose je radio. previse korisnika a nisu uveli nikakav limit. tako da kome treba normalan net neka zaobidje mtel. moj izbor ce biti telenor(cg) pripejd internet paket.

pisao sam negde valjda u ovoj temi za proslogodisnji problem. nakon aktivacije preko ussd koda, na ekranu telefona je pisalo da je aktivirano ali se nije spominjao potvrdni sms koji nije ni stigao

Poslednja izmena:
Pogresno razmisljas. Ako puno njih ima dobro iskustvo to ne vredi ako poneko ina lose.

Nije posao u pitanju pa bolje da ne bol8 glava vec da bude oravi odmor.

Upravo obrnuto, greske se desavaju svuda pa i ovde. Kada bi 8 od 10 njih imalo problem tada bi trebalo da brinemo. Ako 1 na 30 ima problem, to nije problem u tom smislu.I u prodavnici ce da se desi da kupis pokvareno mleko a nije prosao rok trajanja. Ali to se ne desava svima.

Upravo obrnuto, greske se desavaju svuda pa i ovde. Kada bi 8 od 10 njih imalo problem tada bi trebalo da brinemo. Ako 1 na 30 ima problem, to nije problem u tom smislu.I u prodavnici ce da se desi da kupis pokvareno mleko a nije prosao rok trajanja. Ali to se ne desava svima.

Tvoja logika bi bila "nece ti se pasti kiselo mleko", dok je moja "pazi, moze biti kiselo". Nebitno je sto se tebi nije palo.
Bitno bi bilo jedino da se nikome ne padne.

Kapiram ja sta ti hoces da kazes. Samo naci ces mi jednu firmu ciji je procenat gresaka tog tipa 0.00% pa cemo onda da nastavimo diskusiju o tome koliko je tvoj stav opravdan. Pogotovo sto je i ovde broj problema smesan u odnosu na ukupan broj aktivacija.

Mislim na promet sa mog broja prema prenesenim brojevima,bar im tako piše na sajtu.Potpuno slepački s obzirom da mnogo ljudi ima prenesene brojeve.

verovatno zbog ogranicenja u sistemu.

inace, koristio sam prosle godine i net na mtel mrezi preko mts roming dodatka. katastrofalno sporo i lose je radio. previse korisnika a nisu uveli nikakav limit. tako da kome treba normalan net neka zaobidje mtel. moj izbor ce biti telenor(cg) pripejd internet paket.

pisao sam negde valjda u ovoj temi za proslogodisnji problem. nakon aktivacije preko ussd koda, na ekranu telefona je pisalo da je aktivirano ali se nije spominjao potvrdni sms koji nije ni stigao

Par postova iza , čovek se hvalio, da je sve u redu. Post 64, čovek kaže da je potrošio 10 GB. Očigledno zavisi gde si bio. Inače telenor je to ograničio na 1 GB brzog, dok mts nije. Neograničeno je. Telenor naplaćuje poruke, dok mts ne.

Poslednja izmena:
Centar Podgorice mts/mtel 3g brzina 1,5/1.Nije baš nešto...

A gde si pročitao to za prenete brojeve ?

Ono sto sam ja kod Telenora primetio je da generalno pokrivenost u CG i nije bas takva kakvom je po onim mapama predstavljaju. Bar 3G. Mnogo vise rupa ima i jako cesto se telefon prebacivao na 2G. Naravno to se odrazilo i na bateriju, vidno veca potrosnja nego u BG. Na LTE mi nije dao da se konektujem i koliko sam video na sajtu to su tek pre par dana omogucili.

E, pa to sam i ja video. Zato sam i pitao

Kapiram ja sta ti hoces da kazes. Samo naci ces mi jednu firmu ciji je procenat gresaka tog tipa 0.00% pa cemo onda da nastavimo diskusiju o tome koliko je tvoj stav opravdan. Pogotovo sto je i ovde broj problema smesan u odnosu na ukupan broj aktivacija.

Da je kiselost mleka razlog za bacanje tog litra, OK.
Ali u ovom slucaju (problemi sa racunom, dostupnoscu usluga, i svim ostalim), poredjenje bi bilo tipa dijareja, dani u bolnici, i razne komplikacije.

Naci cu firme koje nisu imale takve komplikacije.
Telenor u Norveskoj nema takvih problema, odmah se otklanjaju i izvinjavaju. Kod nas se to prvo kaci kao greska korisnika. Toliko o tome ;)

(rekao bih i za MTS, ali on nije vredan poredjenja ovde, niti ima cime bi se poredio :))

Nazad
Vrh Dno