Šta je novo?
A zasto ti ne pokusas da objasnis svojim recima, vec ti uvek (ali bas uvek) trebaju neki linkovi i tudji tekstovi? Ah da, kako da objasnis kada nisi ni igrao. :)

Pa lakse je da se uradi copy/paste, nego da se igre odigraju. Planetarni, ajde odigraj do kraja neku igru pa da pricamo, a ne da vadis necije izjave, posto je to malo glupo. Sada treba neko da ti namece svoje stavove i izjave i da ih ti onda izvlacis i kacis po forumu. Druze, mene zanima tvoje misljenje, a ne tamo nekog Pere, Mike.

Chris Avellone napustio Obsidian. Najavio je to u nešto šaljivom maniru, i još uvek ne otkriva da li je prešao u neku drugu kompaniju...
http://www.eurogamer.net/articles/2015-06-09-chris-avellone-leaves-obsidian-entertainment
https://twitter.com/ChrisAvellone/status/608274470768222209
https://twitter.com/ChrisAvellone/status/608274687353692161
Zanimljivo je vreme kada je ovo otkrio, između najave i E3 prezentacije Fallouta 4.
Da li ovo znači da je Bethesda dobila novog pisca?

Zanimljivo je i zbog sledećeg komentara koji je naspao nešto ranije:
https://twitter.com/ChrisAvellone/status/606105492641841152

Poslednja izmena:
Chris Avellone napustio Obsidian. Najavio je to u nešto šaljivom maniru, i još uvek ne otkriva da li je prešao u neku drugu kompaniju...
http://www.eurogamer.net/articles/2015-06-09-chris-avellone-leaves-obsidian-entertainment
https://twitter.com/ChrisAvellone/status/608274470768222209
https://twitter.com/ChrisAvellone/status/608274687353692161
Zanimljivo je vreme kada je ovo otkrio, između najave i E3 prezentacije Fallouta 4.
Da li ovo znači da je Bethesda dobila novog pisca?

Zanimljivo je i zbog sledećeg komentara koji je naspao nešto ranije:
https://twitter.com/ChrisAvellone/status/606105492641841152

Kelhuse, ovo bi stvarno bilo zanimljivo, ali koju bi ulogu uzeo tamo? Ako se ocekuje izlazak F4 na jesen/zimu, igra (prica) je prakticno vec gotova. Mozda ce uci u neku kompaniju koja ce raditi spin-off (kao sto je NV bio za F3)?

Mora se priznati da je lepo od izdavaca sto su objavili izlazak igre za nekih 6 meseci. Vecina drugih bi pustila tizer u tekucoj godini, najavila gejmplej video za neki expo sledece godine, a izlazak za 2-3 godine, sto je tezak smor. Ovako igru dobijamo relativno brzo

Ne znam, u ovoj temi su postovali neki da ce oko nove godine.

Prvo je bila informacija novembar, oktobar pa sada 31 decembar.

99% da neće izaći 31. decembra, taj datum se uglavnom po pravilu koristi kao placeholder.

Za bozic katolicki?

iskreno se nadam da ce chris avelone zavrsiti na mnogo boljem mestu od bethesde :(

igra ce najverovatnije izaci u oktobru/novembru kada beth. obicno izdaje svoje igre (fo3, fo nv, skyrim i sl)

Mislim da je baš suprotno, Bethesda i EA/Bioware su trenutno jedine kompanije koje bi mu pružile sretstva i okruženje u kome može da realizuje svoju kreativnost...

Bethesda/zenimax i bioware/ea su inace poznati po tome da forsiraju kreativnost u svojim igrama :)

Mozda ode kod drugara u inXile sa kojim je saradjivao na wasteland 2 i tormentu. Cak je i fargo negovestio takvu mogucnost ranije.

Izgleda da je napustio obsidian necim nezadovoljan (razvoj f2p igre sa modernim tenkovima npr)

inXile je jako blizak Obsidianu, sumnjam da je to u pitanju. Ali ima smisla, pošto oni rade na tri igre trenutno (GotY verzija Wasteland 2, novi Torment i The Bards Tale IV).

Bioware sa svojom jednom jedinom igrom kojoj svake godine navlači novu presvlaku pa nam je prodaje kao Kotor/Dragon Age/Mass Effect? Haha. Kakva je to kreativnost, svaka igra se odvija na potpuno isti način, kroz borbu protiv nadirućeg apsolutnog zla koje preti da proždere sve pred sobom, ali ne pre nego što ti sa svojom družinom preletiš par tabora/baza/planeta i prikupiš snage za konačni obračun?

Biowhores i Bethesda više uopšte ne zapošljava pisce već samo sekretarici daju zadatak da promeni imena likovima, zemljama, kontinentima, planetama, orzužju i božanstvima i slično.

Mislim da je baš suprotno, Bethesda i EA/Bioware su trenutno jedine kompanije koje bi mu pružile sretstva i okruženje u kome može da realizuje svoju kreativnost...

Pare nisu problem. Imaju ih i previse, ali nemaju nesto drugo, a to je mozak, zato ne umeju nista ljudski da naprave od igrica. Jednostavno su im igre za picki...e.

Možda sprema nešto sa Fargom.

I spoke to Fargo recently, however, and he had more to say - implying he intends to make something Van Buren with Chris Avellone, if and when inXile has time. (Avellone retains close ties to inXile, having been involved in Wasteland 2 and, now, Torment: Tides of Numenera.)

I asked if Fargo was doing anything with the Van Buren trademark. "Not yet," he replied. "But there were some things, some ideas, that Chris Avellone had for doing something that made the post-apoc - a twist on the whole what-was-being-done that we really loved. So we talked about it and we thought why not grab the rights so we can entertain this one of these days.

"But nothing now," he stressed. "We have enough on our plate to be doing that right this second."

[Avellone clarified, in a tweet sent after this story first appeared, that Brian Fargo had already secured the Van Buren trademark before he and Fargo talked. "But we chatted about Van Buren (VB first iteration), yes!" he said.]

http://www.eurogamer.net/articles/2015-06-08-inxile-fallout-van-buren-trademark

stani bre... sad ni bioware ne valja. pa da nije bilo bioware-a ne bi bilo jade empire-a. da ne pričam o tome šta je kotor ustvari bio u vreme kad se pojavio. ili taj mass effect u koji se pola vas kune.

skloni ste pljuvanju, totalno ste nezahvalni. možda vam se ne sviđa šta ko trenutno radi, ali trebalo bi da imate u vidu i tu staru slavu, da ne kažem krucijalne zasluge, pogotovo za žanr koji šatro volite. ili ste baš svi imali tli godine kad su oni izdavali najbolje igre pa se sad toga ni ne sećate?

ili još bolje, lepo na kickstarter, skupite ekipu, pogidnete filipa k. dika iz mrtvih da vam napiše Priču i bacite se u vode pravog objašnjavanja a ne intrernet hejtovanja. svako može biti kritičar, a loših gejmera imamo i previše.

Poslednja izmena:
Taj hajp koji veliki izdavaci bacaju je uporavo namenjen ovim pricama koje servirate, vidim da igre same nisu postale dovoljne, tu je I engine, pa onda postava developer jos malo pa ce izbaciti I neki game manager da ne igrate "prave" igre vec da igrate vodjenje game studija i navijate za omiljenog vodju projekta...koje smaranje...znaci definitivno mi se vise dopada prazna prica o broju fpsa na mojoj masini nego ovo trabunjanje o izadavacima i vodjama timova...Sto se tice igre bice isto sto i f03 i fnv sa boljom grafikom i kozmetikom, ne ocekujem nista dramaticno drugacije...ciljna grupa od kada je napravljen fo3 nije stara garda koja je igrala f01 i fo2 vec upravo novi klinci kojima je takav fps super cool, to je pokazao i fnv, ista igra malo vise zuta sa malo boljim questovima...ja recimo nisma uspeo da je zavrsim, mad sam bio skoro na kraju jer jednostavno je dosadila u odnosu na fo3 nista posebno i vec vidjeno...tako ce biti i sa ovim fo4 jer betezda postuje svoju armiju balavaca kojima je taj nacionalni smek super i oni kupuju za njih se i pravi nastavak...igracu, mozda bude zabavnih questova ali realno bice vec vidjeno...

Poslednja izmena:
pa tebi je to smaranje
meni je smaranje da igram ME, oblivione, skajrime...

bitno mi je gde se zavuce kvalitetan kadar koji je decenijama donosio dobre igre, i da obratim paznju odakle bih mogao ocekviati nesto kvalitetno, da li je u nezavisnom studiju, sa kakvom ekipom, pratio sam njihove intervjue pre 15 godina i vise, pratio sam njihova razmisljanja o industriji o igrama o razvoju igara, gledao sta je gde u kojoj igri uradio i tome slicno

bioware i bethesda imaju dronove, koga boli pedu sta oni rade, rade jedno te isto bez trunke rizika i stida i prolazi im.... EA i Zenimax! wohoo

pa tebi je to smaranje
meni je smaranje da igram ME, oblivione, skajrime...

bitno mi je gde se zavuce kvalitetan kadar koji je decenijama donosio dobre igre, i da obratim paznju odakle bih mogao ocekviati nesto kvalitetno, da li je u nezavisnom studiju, sa kakvom ekipom, pratio sam njihove intervjue pre 15 godina i vise, pratio sam njihova razmisljanja o industriji o igrama o razvoju igara, gledao sta je gde u kojoj igri uradio i tome slicno

bioware i bethesda imaju dronove, koga boli pedu sta oni rade, rade jedno te isto bez trunke rizika i stida i prolazi im.... EA i Zenimax! wohoo

tebi je smaranje da igras video igre, vaznan ti je ovaj menadzerski deo, ko je s kim i da li ce taj uspeti...mislim ok je sto te zanima taj deo ali ja fudbal gledam zbog golova a ne zbog toga ko je trener...

@mmike
Sad stvarno mislim da nisi ozbiljan.:d Jade Empire je ubedljivo najslabija BW igra, jedina njihova igra koju sam probao a nisam mogao da odigram do kraja. Zanimljiv svet, dobra muzika, i to je manje-više jedino što valja u JE.

ili još bolje, lepo na kickstarter, skupite ekipu, pogidnete filipa k. dika iz mrtvih da vam napiše Priču i bacite se u vode pravog objašnjavanja a ne intrernet hejtovanja. svako može biti kritičar, a loših gejmera imamo i previše.
Pa ne može, to bi zahtevalo znanje i trud.
Lakše je napadati developere (iako ljudi koji to rade ništa ne znaju u procesu razvoja igara) i raspravljati i sastavu razvojnih timova (kao da se o kakvom fudbalskom timu radi), palamuditi o kvalitetu priče a da pritome oni koji to rade sami nikada ništa nisu napisali i nemaju pojma šta to znači pisati za jedan RPG, i naravno što više hejtovati same igre...
Tako se uz minimum znanja i truda stvaro slika o nekome kao kul gameru i velikom poznavaocu industrije.

Bioware je napravio sve manje više odlično zaključno sa ME 1 i Dragon Age Origin. Onda se preimenuju u Biowhores i od tada ništa pametno nije izašlo iz te firme.

Tako da stara slava važi za staro ime i staru ekipu.

Back on topic,

Što se FO4 tiče biće to sve lepo spakovano i super za igranje i možda i GOTY(ako izadje u 2016., jer se znalo ko će biti GOTY 2015. još 2013.), ali to nije pravi fallout već TES obučen i presvučen u fallout lore.

Poslednja izmena:
sta bre nezahvalni,pa nije ih juce uhvatio diznikonzolitis.jos od obliviona krenuse stranputicom.

Ideja da ljudi koji rade na igri i da okruženje u kojem se ona razvija nemaju uticaja na konačan rezultat je besmislena.

Nazad
Vrh Dno