Šta je novo?

nVidia Maxwell

Taj je kostao u januaru oko 30 hiljada ako se secam, nemoguce da je sad vec 400e :0

Dobro, i 980 skoro jednaka sa 970, kad pre oslabi gtx 980:D, ali nije bitno.
Ocekivano je da budu tu nedge, ako je tacno sve ovo, ima nesto manje CD, malo manje i Texture Fill Rate, ali isti broj ROPs kao Titanx ali veci boost klok i onda su izjednaceni.
Nego ovo ako bude tacno, onda ce to biti dobra stvar, http://videocardz.com/55786/nvidia-launches-geforce-gtx-980-ti-for-649-usd,
"The official price for GeForce GTX 980 Ti is 649 USD. Also, GTX 980 is now cheaper at 499 USD. "

EDIT: Bre @Goldi, ja sad vido da ovo nije Maxvell tema,), mislio sam tamo ovo da napisem.

Poslednja izmena:
po testu 290x jaca od 970 ;) malo ali jaca

Pa samo i na testu sa ovako očajnom i matorom bazom igara može ispasti jača.

Kao da je bench radio test, Hitman, Dirt 3, Bioshock, Crysis 2.. :d

Poslednja izmena:
Pa samo i na testu sa ovako očajnom i matorom bazom igara može ispasti jača.

Kao da je bench radio test, Hitman, Dirt 3, Bioshock, Crysis 2.. :d

ne viim problem u tome ;)

sta sad samo su najnovije igre reper performansi grafickih kartica?

Ili je samo bitno koja je najjaca karta dok se ne igra na predje ? posle koga briga

ali da slazem se mogli su vise igara da ubace .... bice

Pa igre koje lete na 100+ a stare su nema uopste potrebu raditi test na njima, osim ako nije u pitanju engine koji ce se koristiti u nekoj novoj igri... ja bi tu prevenstveno napljuvao sve sajtove koji testiraju u matorim igrama

crysis 3. witcher 3, battefield 4, far cry 4, far cry 3, project cars, bishock, watch dogs, metro redux i to je to, sta me briga za dirt 3 i crysis 2 od pre 3 godine???

U Americi neka bude neka custom 980Ti i do 700USD, znaci oko 75K, a kod nas ako bude ispod 100K bice cudo, i jos koliko je kod njih veci prosecan standard.
Koliko su oni u boljoj poziciji od nas, mislim da nismo ni svesni. Surova realnost.:bottle:

Pa igre koje lete na 100+ a stare su nema uopste potrebu raditi test na njima, osim ako nije u pitanju engine koji ce se koristiti u nekoj novoj igri... ja bi tu prevenstveno napljuvao sve sajtove koji testiraju u matorim igrama

pa nije bas na svim grafikonima 100+ fps ;) u stvari na par kom je samo

jos kad bi ovaj prajsing za 980 se preveo i kod nas...

slabo kod madjara ovih msi i gigabajt referentnih,sve neke sa nekim nakaradnim plasticnim kulerom,koje sigurno ne bih uzimao.

U strasnoj prednosti je nVidia trenutno.

Napunili su se lovom sa maxwell-om koji je evo vec deseti mesec u prodaji i sad mogu lagano dozirati sa cenom.

Ako AMD bude imao kartu koja moze prestici performanse GTX980 TI, tesko da ce joj i cena biti manja. Takodje $499 za GTX980 je vrlo pametno jer ce se i tu AMD muciti sa performansama, a sad im prave pometnju i sa snizavanjem cene.

I ako zatreba, mogu komotno isto to uraditi i za GTX970, jedan price cut za 30-40 dolara i eto velikom problema za AMD.

@umart,

zavisi gde gledas. ;)

jos kad bi ovaj prajsing za 980 se preveo i kod nas...

Ne treba zanemariti to da i pored nove cene za 980, 980ti ima bolji "performance per buck", što je malo i iznenađujuće pošto je ipak premium karta, nismo navikli na ovako nešto.

edit: napisao sam greškom performance per watt :d
The GTX 980 Ti is a significant step up over the GTX 980, boasting 2816 CUDA Cores. This adds up to 38% more than the GTX 980 for only a 30% higher price tag

Poslednja izmena:
svejedno,nemamo svi budzet za toliki apgrejd,pa i sve kad bi nas u*ralo i kad bi bila ova cena u evrima (a svi znamo da ni za mesec dana nece biti).plus,iako nije kripl vec blag trim,svejedno to ostavlja ne bas tako lep utisak u mojim ocima,za tolike pare.

la prestiz:

gledam gde i svi,nemam opciju da idem tamo i trgujem i trazim povrat pdv-a.razradjujem neku semu za svabiju,ali to je teza varijanta.

Sad su stavili TitanX u drugi plan. Nova AMD karta ce da se bori sa GTX980 Ti a ne sa Titanom a ovoj drugoj karti tj. 980 Ti se ne moze
zameriti nista. Odlicne performanse sa "pristupacnom" cenom. Ako Furija bude skuplja od 980 Ti AMD ce imati veliki problem pogotovo ako ne uspeju
da sustignu te performanse. Ja se ovom nisam nadao i zeleo sam da Fiji bude odgovor na TitanX ali se sada situacija definitivno preokrenula.
Envidija definitivno ima konkurenstku kartu, sto bi se reklo keca u rukavu. E jesu olosi :d

Pa ima onaj Acer IPS sa 1440p rezolucijom za malko više od 400€. Baš se razmišljam o njemu ovih dana.

Ja sam mislio na 144Hz monitore :)

U Americi neka bude neka custom 980Ti i do 700USD, znaci oko 75K, a kod nas ako bude ispod 100K bice cudo, i jos koliko je kod njih veci prosecan standard.
Koliko su oni u boljoj poziciji od nas, mislim da nismo ni svesni. Surova realnost.:bottle:

Svesni smo itekako, imaju osetno jeftinije cene i osetno vece plate od nas, jasno kao dan.
Njima je dovoljno da rade jednu nedelju da uzmu neku jaku graficku.

Extra karta u high end segmentu iznenadili su me sa cjenom, ruku na srce ko zeli vrh kartu treba sacekat samo pojavu neki nereferentni modela, uboli su performance/price, vidicemo sta ovi drugi imaju da kazu na ovu zvjercicu.

Svaki put kada vidim ovog Slinusa deo mene uvene.

Meni je bio antipatican u pocetku, a onda mi je postao omiljen lik, svidja mi se ta energija koju poseduje, kao i strucnost, spretnost i brzina kojom predstavlja sve.

Strucnost i Slinus. haha :d

Aj i tu da napisem, znaci opet je titan ispao karta za budale :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno