Šta je novo?

The Witcher 3

Kakav EA, Ubisoft, Bethesda!? Zagadjujete temu spominjuci uopce ta imena.

TW3 su pravili developeri igraci, i pravili su je za sebe takoreci.

Niko nikad nije napravio ovo sto je CDPR napravio. Niti blizu.

baš to ...i zamisli da su ženske likovi radili recimo,Betshede,užas

Family matters mi je oduzeo pa da se ne lazemo jedno 2 sata.. bez obzira sta sam probao samo sto nisam komp polupao.. sto rekose u komentarima ja goru mehaniku u zivotu nisam video.. ono je strasno...

haha ^^

secam se kad smo igrali Torchlight II betu, te igra tako Oki satima i pocinje prica * matori, ovo pretesko, non stop ginem obicni mobovi me satiru..
- Cek ok brate, koji skillove koristis, sta si stavio na 1,2,3,

- Oki: "Hm, cek, ima nesto osim levi klik?" :)

Elem, dugo si zaglavio posle na tim mouse killer simulatorima pa ove nesto opasno radis pogresno :)

Ja nisam neki fan Dark Souls-a, ali mahom borba sa nekim posebnim neprijateljima podseca na to.

Radim to sto rashujem kao degen :D

istina od fps-a pa do raznih MMO-ova ovaj nacin "borbe" mi je definitivno stran tj nisam nikada igrao ovakve igre do sada iskreno...

evo konacno smo "nastavili dalje" duh i ja posto ga ubiti u ovom stadijumu - no way.. cak likovi koji ga zabadaju po 300 imaju problem a ne ja sa 90 :D

Poslednja izmena:
Snimaj šablon poteza protivnika pa kada provališ ići će lakše. Mana je što bossovi nisu baš kao u Souls igrama, nego samo ponavljaju jedno te isto što u slučaju kada imaju puno HP, borbe postaju monotone.

Igra je fenomenalna, Geraltov lik realno najveća mana. Navikao sam na jack-of-all-trades u igrama ovog tipa. Smara kada je lik tako profilisan da je mogućnost izbor oružja na minimumu. Sama igra tj. kvalitet izrade jednog ovakvog open world aRPG ipak prevazilazi predložak po kojem je rađena. Isto bi rekao i da je Lotro ili GoT igra u pitanju gde vodiš Aragorna ili John Snowa kroz celu igru. Za ovakve igre bezimeni protagonista je ipak obavezan.

Jedva čekam Sajberpank.

Sta je tu smijesno?

Jednostavno poredis neke bitne elemente iz ove igre sa istim ili slicnim iz drugih igara.
Koja druga igra ima ovakve kvestove i ovoliku kolicinu istih? Jos open-world?

Evo recimo TW3 koristi preko 450 000 rijeci, sto je za nepovjerovati. Glumci su odigrali preko 950 likova koristeci te rijeci, i to u periodu od dvije i pol godine?
U romanima ces u prosjeku naci oko 100 000 rijeci.

Evo tek sad odoh na ono ostrvo, 22lvl... ocistio sam sve pre toga, napravio nekoliko fejlova zescih al' dobro, tu je ponovno igranje kad predjem W2 :D Ovo nije normalno ljudi! Svaki ali bukvalno svaki momenat u igri je unikatan! Eto, jedino mi fali jos koja varijacija neprijatelja na koje naleces ali cu lako preci prekog toga.
Ovo ne da je igra godine nego igra decenije, bez preterivanja. Naravno, to priznanje dobiti nece ...

Snimaj šablon poteza protivnika pa kada provališ ići će lakše. Mana je što bossovi nisu baš kao u Souls igrama, nego samo ponavljaju jedno te isto što u slučaju kada imaju puno HP, borbe postaju monotone.

Igra je fenomenalna, Geraltov lik realno najveća mana. Navikao sam na jack-of-all-trades u igrama ovog tipa. Smara kada je lik tako profilisan da je mogućnost izbor oružja na minimumu. Sama igra tj. kvalitet izrade jednog ovakvog open world aRPG ipak prevazilazi predložak po kojem je rađena. Isto bi rekao i da je Lotro ili GoT igra u pitanju gde vodiš Aragorna ili John Snowa kroz celu igru. Za ovakve igre bezimeni protagonista je ipak obavezan.

Jedva čekam Sajberpank.

Naprotiv. Fokusiranost lika na odredjen skillset dozviljava ovoliko propratnog materijala. Ne daj Boze da je ovo bio jos jedan Skyrim, sve bi se raspalo.

Syberpunk ako uopste budu imali finansija da odrade na ovakvom nivou ce biti takodje dragulj.

Sa nVidija foruma, sveže vesti za vlasnike Kepler grafičkih:

"Just wanted to give everyone an update. The driver with optimizations and bug fixes for Kepler GPUs will be available soon. Users should see improved performance in some of the games mentioned in this thread on Kepler GPUs. Thank you all for your patience. I will update everyone when the driver is available."

"The Geforce.com article for the driver will have some performance numbers but largely will depend on the game and what settings you use."

Evo tek sad odoh na ono ostrvo, 22lvl... ocistio sam sve pre toga, napravio nekoliko fejlova zescih al' dobro, tu je ponovno igranje kad predjem W2 :D Ovo nije normalno ljudi! Svaki ali bukvalno svaki momenat u igri je unikatan! Eto, jedino mi fali jos koja varijacija neprijatelja na koje naleces ali cu lako preci prekog toga.
Ovo ne da je igra godine nego igra decenije, bez preterivanja. Naravno, to priznanje dobiti nece ...

ja bi radje stao sa igrom da sam na tvom mestu,.. ako imas patch 1.04..

na ostrvo se ide sa kvestovima level ~16, a bug koji je prisutan, ne daje XP za kvestove od kojih si veci za 5+ levela.

Za mene je Stalker koncept, Zona, vrh. Zona je nesto najatmosfericnije sto sam iskusio. Znaci pricam cisto o konceptu.

Ali TW3 je nesto najbolje ikad napravljeno. Ima nekih "stvarcica" koje bih ja drugacije uradio.
Koliki posao je ovdje uradjen!?

I nece dobiti priznanje jer ljudi ne razumiju koliko je tesko ovako nesto stvoriti. Ova igra jednostavno ima pravo biti bugovita, ali koliko vidim mnogi bas i nemaju puno problema.

Igram i ja ovo...igra kasni jedno 4 godine da bi bila grandiozna.
Tako da ce poneti samo epitet jos jedne koja je izasla posle...
U 2015 moze samo biti odlicna.

Zelis li stvarno da ti nabrojim jedno 10 strategija kojima ovaj igra ne moze ni da prismrdi.
Ovo se zove cisto kontriranje,trolovanje ili sta je vec upitanju!Kakve veze strategija ima sa RPG igrom kao sto je ova,biser nad biserima u poslednjih 10-ak godina?Ja stvarno ne verujem sta citam!
Prica i kvestovi su zanimljivi, a da su nesto nevidjeno i revolucionarno (kako ti to zelis da prikazes) to malo morgen
Pa kakvi trebaju da budu?Nesto cije znacenje ljudski um ne moze da shvati?!Uopste mi nisi jasan!Bas me zanima tvoje misljenje!

Poslednja izmena:
Igrom sam oduševljen. Oko 30 sati imam u igri (efektivno 26-27 sati, brojač u GOG Galaxy je zabagovao i nije beležio, ali nije važno) i baš mi se dopada.

Jedna vrlo upečatljiva scena u igri - Priscilla - Bard Song (The Wolven Storm):

Iz nekog razloga ove pesme nema u soundtrack-u igre.

Poslednja izmena:
Opaa, znate 10 naslova koji su kompleksniji od ovoga? Izvolite nabrojte, ili pak ne smijete jer bi se nalupali ko budale.

Sto se tice rasprave u globalu:
Prije 10 strana bila je rasprava ovo vs Skyrim koja bi bila smijesna da nije zalosna. Jednostavno probajte dublje uci u koncept, ne mozete nakon par questova reci da je ovo standardno (ne)kompleksna igra. Odigrajte dobar dio main storya pa malo iskombinujte sa side questovima i vidjecete kako je sve uklopljeno, sve ima smisla. Protrcite ulicom i zastanite na tren i tu cete naci interesantne stvari, slusajte dijaloge obicnih ljudi po mapama isto, probajte uci u sve to sto sam naveo i onda tek nakon svega dajte sud.

Skyrim i ovo mozemo uporediti veoma lako, racunajte da je Skyrim skup crne i bijele, a TW3 skup boja. Mozes ti od crne i bijele izvesti mnogo toga, ali i dalje ce to biti monotono.

Imao bih jos hrpu toga da napisem prije svega pisao bih o Geraltu kao liku i tome sto vam on nije dovoljno "sirok". Medjutim jednostavno vratio bih se na isto, ili bih morao da prepisujem postove momaka koji su dosta toga objasnili prethodnih par stranica. Citajuci sve to i mene je zakopkalo i morao sam da kupim knjige, procitao sam dosta toga i mogu reci da iako radnja nije ista, sve to jako lako ima smisla. Od karaktera, price, questova i svega ostalog. Naravno necu kretati o tome, stvarno bih dosta vremena izgubio, a sumnjam da bi iko i citao.

Jos na kraju, da ne ispadne da sam zaljubljen u ovo, zelio bih reci da sam svjestan da igra ima svojih mana (medju kojima i retardiran Al konja, nekad protivnika i slicno), a i pisao sam o tome ranije. ALI sve to kao jedna cjelina nikako se ne moze osporiti, jednostavno ovo je nesto najbolje sto sam JA (prije nego sto neko ospori, cisto da dam do znanja da se subjektivan osjecaj ne razglaba) igrao u prethodnih pa recimo par godina.

Poslednja izmena:
TW3 je sabio, objasnio. Uzrocno posledicne veze sa odlukama tokom igre, i prepleteni side qvestovi sa main story su naucna fantastika svim ostalim danasnjim developerima.
end of story.

Podsetio si me da pitam... Puno puta u toku igre primećuje se efekat odluka koje je igrač doneo.
Nasumično sam na ulici naleteo na neke bandite koji napadaju otmeno obučenog čoveka. Spasio sam ga, a onda mi je rekao da je tu poslovno i da mu je potrebna pratnja dok ne završi posao. Pristao sam da ga pratim i štitim od napada. Kada smo stigli tamo, iz razgovora sam shvatio da je reč o distributeru droge. A ja sam mu upravo pomogao. Od tada noću na ulicama Novigrada nalećem na brojne zavisnike kako se teturaju. Da li je možda neko odabrao drugačije? Da li kod vas u igri nailazite na narkomane u Novigradu?

Zanimljivo je što se i sporedne misije prepliću.
Pomogao sam jednom patuljku, dok sam drugog lika "zamađijao" kako bih mu izvukao novac za robu koju nije platio trećem liku. U nevezanoj sporednoj misiji, ispostavilo se da su oni čuvari na vratima magacina u koji treba da uđem. Jedan me pozdravlja kao prijatelja, dok drugi počinje da paniči i započinje raspravu. Prvi ga smiruje i govori da sam dobar čovek, a drugi odlazi (i kasnije dovodi pojačanje).

Poslednja izmena:
Koristi spoilere!!! Covek ne sme ni da udje na temu dok ne zavrsi igru...

Iako ne vidim u čemu je problem, jer je reč o sporednim misijama, ubacio sam sada spojlere.

kakve veze ima sto su sporedne misije?to je i dalje game content,i mora da bude u spojlerima.

starac:

korektan mod bi i mogli izvesti,ili neku retro varijantu.za tripl ej ocigledno vazi ingvi malmstin filozofija.

npr: dok sam pratio misery development je radilo taman toliko ljudi,nemam pojma dal' se sad nesto promenilo.fakat nesto za lovu ili sa fiksnim datumom izlaska a da je ista ozbiljnije jako,jako tesko.

Ja sam nasao dijagrame za oruzje i armor 25-30 level, dzabe sto sto sam tad bio lvl 10 i sto (barem kako ga ja igram) MNOOOGO ima da prodje dok to bude upootrebjlivo...
Sad sam lvl 12...

I ja trebam jos malo pucati dok nabijem lvl da mogu nositi ovo sto sam ispekao. 24. level potreban za taj light/relic armor sto sam sklepao.

Dobra igra nema šta, samo da je nisu grafički downgradovali.
Trebali su još više dići ultra postavke, da liči kao u onom demou.

I btw novi patch ce povecat ui font u igri:D

To su uradili najvise zbog PS4, kako je tamo UI necitak.

Svet Kompjutera ocena 90.

Ne znam za vas ali ja lično mislim da se skoro neće pojaviti ništa blizu W3 niti ga ima na vidiku. Možda tek Cyberpunk.

Ispade da samo cd projekt red zna da pravi igre?
Napravio jednu i jednu u najavi?

Evo ini tweak da trenutne ultra postavke budu low, a nove ultra postavke za 4x jače od defaultnih igrinih ultra podesavanja.
Za one sa hardwareom, ja mogu samo za screenshotove.

http://youtu.be/H-EJCM708T0

Nazad
Vrh Dno