Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pazite sad ovaj bioskop. Odem kao po dogovoru ponovo u filijalu da pitam za megabox i dobijem odgovor, da ne mogu da imam vdsl jer nisam "obeležen", šatro daleko sam 450m od minimalno traženih 400m. Da bi nakon toga rekla, "ma to ti se ne isplati, izaći će ti mesečno 4000 dinara, jer na cenu od 3600 treba dodati i cenu hd kanala"(!?). Ja joj kažem, zar nije cena megaboxa 3600 dinara sa sve hd kanalima (to što je ona verovatno videla da sada plaćam box4 3600 zbog stb, nema nikakve veze sa promo cenom od 3600 dinara + 3 meseca gratis, jer ja sa ta 3 meseca gratis svodim mesečno plaćanje na 3400 umesto 3900 da nemam gratis perioda) a ona kaže, nije, i ja sam tako mislila ali nije. Po njenom, megabox je 3600+cena hd kanala(?!). Napravim se majmun i prihvatim to kako "jeste", odem kući i zovem centralu. Pitam, da li imam uslov, lik kaže da nemam jer sam mnogo udaljen da bi vdsl funkcioinisao kako treba. Ja ga pitam, kako mnogo kada je razlika u 50 metera, a on kaže pa najviša moguća daljina je 250m, a vi ste na 450m(!?). Tako da izgleda ništa od megaboxa a baš bih dobro prošao sa njim. Da li me ovde zavlače ili je stvarno ta minimalna daljia 250m. Da li da se obratim još nekom ili da batalim?
Zavlace te mozes bez problema da uzmes mega box samo trebas da znas gde da trazis.
Inace u mega boxu su HD kanali uracunati uz cenu od 3600 znam jer imam mega box.

zavisi kakva je linija. ja sam na oko 180m a posto mi je linija katastrofa, imam samo 56mbps, iako bi trebao da imam vise jer imam mega box sa dva hd iptva. ali, ne zalim se, radi ok na ovoj brzini, a ne moze brze.

Imam i ja negabox sa 2 hd iptva podeseno mi je na 66Mbita a parica mi podrzava 98Mbita.
Znam za tvoj slucaj pa ja sam objasnjavao zasto su oni dalj granicu na 300m u aplikaciji upravo zbog toga jer ima ljudi koji su blizu a imaju losu paricu(tvoj slucaj) a ima ljudi koji su dalja pa mogu vise od tebe da izvuku.
Zovi ih da ti zamene paricu ako ima slobodnih.

Hvala ljudi, sinoć sam poslao preko portala upit (ne na mejl, nego preko "prozorčeta" kažu odgovoriće na datu mejl adresu koja ide uz nalog. Moju mejl adresu našao iz podataka, ali ne vidim gde se proverava inbox. A danas ću svakako zvati i na onaj drugi broj.

Hvala ljudi, sinoć sam poslao preko portala upit (ne na mejl, nego preko "prozorčeta" kažu odgovoriće na datu mejl adresu koja ide uz nalog. Moju mejl adresu našao iz podataka, ali ne vidim gde se proverava inbox. A danas ću svakako zvati i na onaj drugi broj.

Prondađoh opciju za provru email-a sa telekomovog naloga, pa ako neko nije znao kako i gde, evo linka: http://mail.open.telekom.rs/iwc_sta...&2-7.01_091339&svcs=abs,im,mail,calendar,c11n Stigao mi i odgovor da je glavni preduslov da telefonska linija nije udaljena više od 300 metara od centrale, tako da u daljem tekstu ne ispunjavam tehničke uslove za realizaciju megabox-a.

Poslednja izmena:
Da to im je tako u programu namesteno ali to nije pravo stanje stvari, naravno da ako ti je parica OK mogao bi da ga imas, zatrazi da ti izmere paricu.
Otidji u poslovnicu napisi molbu i kazi da imas teh. uslova za realizaciju, bla, bla.
Kazem ti u koliko ti je parica relativno dobra ti izvlacis na 54 bez problema s tim da ce ti net u tom slucaju biti malo manji od 50Mbita zbog HD-a.
Jel koliko znam sledeci profil koji imaju je na 66Mbita koji su meni stavili jer imam 2 HD-a, a moja parica podrzava 98Mbita.
Racunaj da ce ti ping biti 15-20ms veci to tako nazalost mora zbog iptv koji ima prioritet nad netom a posto na tim profilima od 50+ nemaju fastpath moraju da te stave na interleave koji sluzi za ispravljanje gresaka i samim tim dovodi do veceg pinga.
BTW, stavi SS da vidim sum koliki je na roj brzini sto sad imas.
Sa povecanjem brzine povecava se i sum.

Poslednja izmena:
Hvala na savetu, samo mi reci za taj SS, gde da ga nadjem? Misliš screen shot? Slabo ti se razumem u tu rabotu :d

Poslednja izmena:
da, screen shot da se vide parametri linije iz rutera i moze se izracunati priblizna maksimalna brzina koju bi mogao imati

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 166
Poslednja izmena:
Ti si sudeći po downstream atenuaciji definitivno predaleko za VDSL. 1.3 km od centrale. Ili si možda nešto bliže a loša ti parica.

Pre će biti 1.3 km. Smanjena mi je brzina neta na ~800 kb/s. Jer imam 2 iptv-a. Uvek me je zezao ne znam što pa su morali da smanje da ne bi pucao net.

Po SS iz teme (od pocetka) imam utisak da je dobar pokazatelj za VDSL trenutna moguca max. brzina.
Ako je ona skoro max 24/1.2Mbps, parica je odlicna, prilicno blizu i moze VDSL.
Ako je nesto ispod, iako moze da gura 20/1, ali max. za liniju je tu negde a ne oko 24/1.2, onda ne moze. (tj. ovo moze fizicki ponegde mozda, ali nece dati)

Nije 100%, ali na vise ssova iz teme, i nekoliko uzivo pregleda, takva je situacija.

Kod mene za max stoji 21700 :p I nikad kod bilo koga ovde u selu ili susednim gradovima nisam video da ruter pokazuje max veći od 22500 npr.

Pa, dobro, i to je dosta preko 20480/1024 koliko otprilike pokazuju na ADSL centralama cak i kada su blizu.

Mada ti nisi dobio lako VDSL, cini mi se?:)

Ja nisam još ni tražio. Ugovor mi ističe krajem septembra pa ću onda probati, mada se ne nadam previše i da centrala ima opremu za VDSL, a i s obzirom da je sad na 20/1 downstream SNR 6-6.1 bez čačkanja oko parice teško da može veća brzina bez pucanja non stop.

Do septembra ću da pokušam da nateram Telekonj bar da me prebace na bližu banderu pošto sad nju prolazi ide ka daljoj, na komšijinu kuću pa tek onda kod mene. Taj zaobilazni put je 100m dužine. Vodio sam ćaleta u neku kancelariju Telekoma u glavnoj pošti u Rumi i neki lik kao evidentirao i rekao prosleđuje gde treba i da će javiti ako treba ćale molbu/zahtev pismenim puten da uputi. I naravno posle mesec dana ništa, pa sam pre par dana podneo prijavu Ratel-u...

Po Google Maps udaljen sam 195m od zgrade centrale (ne dijagonalno nego asfaltom/banderama) , a kalkulator na osnovu atenuacija 8.0 procenjuje udaljenost na 590m :-(

Poslednja izmena:
Ја сам ваздушно на ~350м од централе, атенуација била око 7 па око 6, сад је негде између али по њима сам на преко 700м.

Ma cirkus su. Meni podzemni prolazi ispred kuće, ide još 4-5 kuća dalje pa prelazi ulicu/alsalft na banderu i onda nadzemni kablovi nazad na početak ulice (usput kulira banderu #2) , pa prelazi asfalt ide na komšijsku kuću pa odatle na moju kuću.

Obeležio sam plavom linijom šta ih sad ganjam da urade. Da razvuku 20m kabla sa te bandere #2. Znam da ni teorijske šanse nema da ih nateram da me povežu na podzemni vod... tako da daj barem za 100m da skrate.

Prilozi

• fixni.jpg
    fixni.jpg
    401 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Retko koji Sbb kabl korisnik ima zelju ili interes da predje kod ts-a cak i ako velika vecina njih ima ts zicu,dok velika vecina Ts korisnika ima zelju da predje kod Sbb-a,ali nema sbb kabl.

Na BOX paketu sam godinama. Video sam ponudu za mega BOX, i rekoh ajde, 300 din skuplje (na Boksu sam 4). Kad ono ispunjavam uslove, ali mora da se menja neka "ploča". E da li će se zameniti, moram da jurim "vezu" :D Rekoh, daj da vidim šta SBB nudi. Ima neke dobre akcije za nove korisnike. Ja pozovem i kažu mi da ne rade Jagodinu :S

***, izgleda da nigde nije dobro :), osim ako ne živiš u BG - u gde imaš sve (ne mislim na sela oko BG). Da pohvalim IPTV što su uveli History 2 (H2) na poziciji 609.

^vladat1 Evo ja sam iz centra beograda i nemam mogucnost da pristupim sbbu iako je preko puta moje zgrade uredno instaliran a sad vidim i u bloku zgrada iza moje. A telekom ima nekih problema ovde zbog kojih usluga nije nimalo savrsena. A sasvim slucajno znam u Jagodini da telekom bolje tamo radi u prosecnim uslovima (ogradjujem se za ovaj primer sto znam, jer je razdaljina od centrale slicna, kao kod mene, ali tamo su bolje performanse. Mozda nije tako u celoj Jagodini, to je moje iskustvo...)

Plazma je ostao bez mleka za keks, ali svi su shvatili da je placeni bot ;)

Ја први имама жељу да пређем на сбб ал' нема га код мене. И знам доста њих који исто мисле. Размишљамо да пишемо петицију да нам уведу сбб у крај.
И не нисам бот

Ja sam u Jagodini na manje od 200 metra od centrale, ali *** treba da se uradi neka zamena ploče. Inače sam vrlo, vrlo zadovoljan sa njihovm tehničkom podrškom. Nervira me samo što za ovu ploču za VDSL moram da se cimam, kao da će meni da plaćaju. Inače kancelarija SBB a je otvorena u Jagodini, samo sa koji ciljem :)

I to od kuće, pa im ne uplaćuju bus+.

Ahahaaa vrh.

Ја први имама жељу да пређем на сбб ал' нема га код мене. И знам доста њих који исто мисле. Размишљамо да пишемо петицију да нам уведу сбб у крај.
И не нисам бот
Ma OK, ali PLazma botira kako svi mrze Telekom, los im je ADSL, svi bi na SBB :)
A puna tema problema sa SBBom, jedva iko da ima stvarnih problema na Telekom ADSLu (a da nije daleko od centrale). Mislim na tehnicke probleme, po pitanju birokratije su isti sljam sada :( Ako ih nema kod tebe, samo vezom ces ih dobiti.

Nazad
Vrh Dno