Šta je novo?

Lenovo P780

U slucaju dokazane fabricke serijske greske, zbog pritiska u prvom redu konkurencije, pa onda javnosti i medija, mislim da ne bi imali kud bez obzira sto nisu automobili u pitanju.
A nije samo ime u pitanju nego i brend, velike su tu pare u pitanju.
 
Nije ti ovo auto industrija pa da proizvodjac mobilnih telefona objavi gresku i da povuce konkretan model iz prodaje. Jos pogotovo Lenovo koji je kinez samo sto eto ima poznatije ime.

Lenovo je daleko od klasičnog "Kineza". Da postoji fabrička greška, kompanija bi to objavila.


Npr ja sam imao Nexus4 koji je imao problem i sad ga ima kod brata, da kad je ukljucen wifi telefon se ponekad sam iskljuci, Jedina opcija je da se ne drzi wifi stalno ukljucen. Pisao sam o tom problemu ovde jos pre jedno dve godine, a na netu nije samo moj uredja imao taj problem. Naravno da updejt firmwarea nije pomogao, evo cak ni lolipop.

Više Nexus 4 telefona mi je prošlo kroz ruke (računajući i ukućane) i nijedan nije imao takav problem, a WiFi je bio stalno uključen. Zapravo, prvi put čujem za taj problem, a trenutno u kući imam jedan Nexus 4 koji je non-stop na WiFi. Tako da ni to nije "fabrička greška".
 
Poslednja izmena:
Majstore ja sam napisao na dve stranice unazad da je Wi-Win povukao prodaju Lenovo P780 telefona u Septembru 2014 godine, ako si procitao. Primerak koji sam ja imao je za mozda neke korisnike funkcionalan, meni nije bio funkcionalan. Dali mislis da je neko lud da ti zameni telefon u Srbiji, a da ne zna da je stvarno do modela telefona? Znaju oni vrlo dobro da ima greska, zato su mi i odobrili zamenu. Ako jedna velika prodavnica kao sto je Win Win kaze da su najvise reklamacija imali na Lenovo P780 i da su ga zbog toga povukli iz prodaje, kome treba verovati njima ili nekom Majstoru sa Bench foruma koji brani stav svog telefona. Ovde malo malo pa se neko pojavi sa istim simptomima, pa im se daju navodno saveti da abdejtuju telefone.
Ja sam odneo potpuno ispravan telefon na reklamaciju uz obrazlozenje zbog Loseg GSM signala sam ga reklamirao, dali ti smatras da se u Srbiji menjaju telefoni zbog kvaliteta GSM signala ili zbog neke falinke? Ti si brate kao radikal pricas svoju pricu u svakom postu i to istu. Ne znam sto se vredjas ako neko kaze da je P780 felerican telefon, mnogo si bre emotivan na svoju tehniku. Pa i u autoindustriji kad kazu da su neki modeli felericni oni povlace odredjenu seriju a ne celokupnu. Ovde je cinjenica da im jedosta telefona felericno cim tako olako priznaju gresku i menjaju telefone. To ne znaci da su 100% svi sa istim problemom.
 
Poslednja izmena:
Majstore ja sam napisao na dve stranice unazad da je Wi-Win povukao prodaju Lenovo P780 telefona u Septembru 2014 godine, ako si procitao.

WinWin je imao u ponudi Lenovo P780 do ~novembra 2014. Neko vreme pre toga nije bio na stanju zbog zastoja u nabavci, a onda su stigle nove količine. Telefon je bio izuzetno popularan. Najčešći problem sa P780 jeste bio sa GSM signalom i vrlo je moguće da u ovlašćenom servisu nisu ni proveravali tvoj primerak, već su samo odobrili razduženje.
 
Sta ces ti na ovoj temi, zar nisi tvrdio kako si zavrsio sa njom? :D

To sta je tebi neko rekao u WW, i sta ti pricas ovde, moze se kaciti macki o rep, ako na ozbiljnim trzistima nije bilo povlacenja.

Da li ovaj model ima neki fabricki problem ili ti ili taj u WW-u brka pojome je pravo pitanje. Ovo prvo sigurno nije, proculo bi se mnogo vise!
To sto se javi poneko ovde sa tim problemom, a pogotovu sto ima jos vise onih koji ga nemaju, je dokaz u stvari da nije fabricki problem.
 
Za WinWin mogu samo da kazem da su klasicni monopolisti.
Kada je telefon izasao svuda u svetu se prodavao za do 250eur, a WinWin je zalepio preko 300 mislim 330eur. To je trajalo neko vreme, a ja iz principa nisam hteo da dajem toliko vise novca. Odjednom se na mobilnisvet pojavljuje radnjica iz Balkanske sa cenom od 240...ja zovem pitam, sve regularno, garancija, nije kopija, odem i kupim isti dan. Pitam zbog cega postoji tolika razlika u ceni - a oni mi kazu da se WW za razliku dodatno ugradjuje, i da je i sa ovom manjom cenom profit nezanemarljiv. Posle bukvalno nedelju dana proverim oglase i vidim istu radnju u Balkanskoj koja je digla cenu na 330eur - pretpostavljam klasicno ucenjivanje, monopol. Ako je i postojao neki felerican kontigent, sigurno da bi ih bilo manje da su dozvolili slobodan uvoz i drugim trgovcima...drago mi je sto sada taj rizik ne dele, nego se ceo sveo na njih.
 
Taj trenutak sam i ja video i isto sam mislio!
WW je inace prodavao za ~tacno 40.000 prvo vreme (39.990 :p), ako se dobro secam! TO je bilo preko 350e u to vreme, znam da sam gledao da je cena 2x veca nego na Pandi/Eto.
 
Ja sam kupio ovaj model u Decembru 2014.godine za 200e u Dubaiu u online shopu, nakon toga se pojavio kod nas za astronomskih 39 990, tako nesto..i nikad nisam imao problema sa signalom, cak naprotiv, signal je i po nekim vuko****nama bio sasvim dobar...mozda je tebi zapao model iz neke felericne manje serije, ko ce ga znati..u svakom slucaju, dobro je da si resio problem u svoju korist.
 
Lenovo je daleko od klasičnog "Kineza". Da postoji fabrička greška, kompanija bi to objavila.

Nije klasican kinez, tipa onih landvo, dogee, .... itd ali je Kinez nekog srednjeg kvaliteta, jedino sto su kupili poznato ime, pa zato izgleda ko da su bolji.


Više Nexus 4 telefona mi je prošlo kroz ruke (računajući i ukućane) i nijedan nije imao takav problem, a WiFi je bio stalno uključen. Zapravo, prvi put čujem za taj problem, a trenutno u kući imam jedan Nexus 4 koji je non-stop na WiFi. Tako da ni to nije "fabrička greška".

Ne znam kakva moze biti greska, ako telefon nije ni jednom ispao, i ja sam ga kupio u prodavnici novog. jedino ako je ispao negde u fabrici, prodavnici, pa ovi zamenuli kuciste, a da se neki konektor ili nesto pomerilo.
I opet ako tvoj ni jedan nema ovu gresku, ne mora da znaci da nije fabricka greska. Jer on se normalno ponasa sa ukljucenim wifi, samo se odjednom sam ugasi. i onda ponovo kad ga upalis radi sve normalno. verovatno da prilikom fabricke provere nije pokazivao taj default, ali je bio tamo

No nije ni bitno, nije ovo tema o nexus 4
 
Poslednja izmena:
Fabricka greska znaci da SVI primerci imaju taj problem, bio on nekima nebitan ili ne.
Serijska greska da jedna cela serija ima neki problem.

Valjda toliko mozemo oko jezika da se slozimo?
 
Eto, mozda moj primerak ili njegov nije iz iste serije, pa zato se vama ne desavaju takve stvari. Svejedno da li je serijska ili fabricka, svakako je fabricka ma koliko bila serijska.
 
danas sam stavila jednu VIP sim karticu u telefon i nije bilo nikakvih problema. signal full, 4 stabilne crte, ceo dan.
onda sam vratila mts-ovu karticu i problem se vratio. signal šeta od 4 do nula crta (bez signala) svakih par minuta.
neko (iz valjeva čini mi se) je prijavio isto. da li je onda ipak do operatera?
 
Slicno za Nis. VIP - full. MTS - cesto je zezala mTel kartica (nisam koristio obican MTS nesto puno tada).
 
Moguce da je problem do ocajnog telekoma i 3G,
imao sam jedan tel koji sam kratko koristio sa 064 karticom,
koji je pao pa sam mislio da je to posledica pada, sagovornik mene ne bi cuo a ja njega cujem OK,
dakle mislio sam da je to do tog telefona ali sad sa ovim Lenovo imam iste simptome na istoj lokaciji.

Telenor kartica ima full prijem i nisam sa njom imao navedene probleme. Telekom od pocetka ima malo slabiji prijem,
burazer ima telekom takodje sa 2g telefonom i nema probleme sa prijemom, tako da mozda je problem sa telekomom 3G mrezi.
 
Moguce da je problem do ocajnog telekoma i 3G,
imao sam jedan tel koji sam kratko koristio sa 064 karticom,
koji je pao pa sam mislio da je to posledica pada, sagovornik mene ne bi cuo a ja njega cujem OK,
dakle mislio sam da je to do tog telefona ali sad sa ovim Lenovo imam iste simptome na istoj lokaciji.

Telenor kartica ima full prijem i nisam sa njom imao navedene probleme. Telekom od pocetka ima malo slabiji prijem,
burazer ima telekom takodje sa 2g telefonom i nema probleme sa prijemom, tako da mozda je problem sa telekomom 3G mrezi.

Probaj na 2g kako ti radi
 
Definitivno i moj tel. ima iste simptome kao Sh@rance
Gubi prijem na obe kartice, "kad mu dune"
a sagovornik me ne cuje dobro vec prekida
Sh@rance hvala za info, inace bih mislio da je samo do mog primerka...
Koliko bi kostala eventualna popravka, otprilike, ako je uopste moguca?

inace nisam uopste menjao kartice vec u oba slota gubi prijem.
 
Poslednja izmena:
Pitanje je uopšte dali može da se popravi. Da su mogli da poprave sigurno bi popravili nebi mi odobrili zamenu. Ja sam imao u jednom slotu VIP u drugom MTS i na obe mreže isti problemi. Šteta za ovaj model, dobra baterija solidne specifikacije ali džabe.
 
Ja se upravo vratila iz servisa. Javili da je sređen, na "otpusnoj list" piše: "Uređaj preflešovan, testiran, test ok."

Pozovem jedan broj, drugi, treći, sve radi, a onda na četvrtom, mreža pada, veza se prekida i nedostupna narednih 5 minuta!

Vraćam se u servis i vraćam telefon, baja uzima i na moje pitanje kako su ga uopšte testirali, dopisuje na nalogu "Klijent želi da se problem reši trajno." Majketi? A inače sam prvi put želela da mi se problem reši na pola sata.

Zanima me, Sh@rance, da li si telefon nosio u PINsoft, pošto je on ovlašćeni servis?
 
LoL. :)
Trebalo bi sada da ide zamena. Verovatno ti testiraju upornost.
Poenta je da ne znaju u čemu je kvar i da su pokušali da te otkače.
U ovoj fazi im je verovatno jeftinije da zamene uredjaj nego da ga popravljaju dalje...
 
To sa flesovanjem nikako ne pali, jer generalno nije sofrverski problem. Sta mu ja nisam radio i opet bila ista prica. Visio sam na ruskom lenovo forumu i na XDA probao sve moguce romove i modeme koje su davali kao potencijalno resenje sto se mreze tice i uvek je bila ista prica. Ja sam telefon kupio u Win Winu i tamo sam ga predao na reklamaciju verovatno da su ga nosili u PIN, ali ni ovlasceni servis nije nista uradio po tom pitanju nego mi odobrio povracaj novca.
 
To sa flesovanjem nikako ne pali, jer generalno nije sofrverski problem. Sta mu ja nisam radio i opet bila ista prica. Visio sam na ruskom lenovo forumu i na XDA probao sve moguce romove i modeme koje su davali kao potencijalno resenje sto se mreze tice i uvek je bila ista prica. Ja sam telefon kupio u Win Winu i tamo sam ga predao na reklamaciju verovatno da su ga nosili u PIN, ali ni ovlasceni servis nije nista uradio po tom pitanju nego mi odobrio povracaj novca.


iz prve? odmah ti odobrili povraćaj?
 
Predao ga 31.03. u win win na reklamaciju 28.04 dobio sms da mi je odobrena zamena uredjaja. Isti dan odem u radnju i uzmem zeni nokiu lumiu 730 doplatio 120 din. za razliku u ceni. Dobio nov fiskalni racun i dvogodisnju garanciju. Ja sam sebio kupio nov telefon istog momenta kada sam predao Lenovo na reklamaciju uz neko uverenje da ce me otkaciti.
Po savetu prodavca u reklamaciji sam naveo povracaj novca tacnije zamenu uredjaja, jer mi je covek tada rekao da su imali bas dosta reklamacija na P780 i da su skoro svima odobravali zamene zabog tog problema. Posle 4 dana sam dobio sms od win win-a da je moj zahtev za zamenu odbijen i da je telefon predat u ovlasceni servis i bice popravljen u zakonskom roku. Jos tada sam bio ubedjen da ce me sigurno otkaciti. 28.04 mi stize SMS da mi je odobrena zamena uredjaja i da se javim najblizoj prodavnici, tu sam se vec oraspolozio i nisam mogao da poverujem da je to moguce u Srbiji.
 
Poslednja izmena:
uf, čekao si skoro mesec dana.
mene su zvali iz servisa nakon 3 radna dana da su ga opravili. videli smo kako su ga opravili. svaka im čast.
 
sada gledam na Youtubu neki Indijac je imao slican problem.
Samo je skinuo metalni poklopac pozadi i signal se pojavio?!
Sta vise nabavio je plasticnu verziu tog zadnjeg poklopca i sada je sve ok :D

Bukvalno samo to... nesto mi je neverovatno, mada moguce je. Svi se secamo iPhone 4 problema sa metalnim telom.
 
Servis mi izdao potvrdu o neispravnosti i prodavac bi trebao da mi vrati novac.

Pitanje za vas:
1. Da li mogu, dok je telefon jos kod mene da apdejtujem u KitKat? (žao mi je što ne radi i nada umire poslednja da će nešto da se promeni apdejtom)

2. Ako to ne upali (a neće), koji telefon da uzmem a da ima jaku bateriju, a bude u tom cenovnom rangu?
To mi je bio prioritet pri kupovini p780 i bila sam prezadovoljna trajanjem baterije od po 4-5 dana. Sada mi je to takođe prioritet, tj. ako moram da punim tel svako veče, a nekad i dva dnevno, džaba sve performanse, meni je to loš telefon...
 
A5000 ima istu bateriju, procesor i veličinu ekrana kao P780, i košta 20 hiljada. Prodaje se od januara ili čak kasnije.
S660 je isto 20 hiljada, a P70 - 40 hiljada.
 
Nazad
Vrh Dno