Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da li se nekom desava bug da kada kliknem na neki aktivan program u taskbaru ono mi prepozna da sam kliknuo desnim klikom iako sam levim?

Hahaha primetio, i prvo sto sam okrivio je Mis :D ali nije, iako nemam drajvere instalirane za A4tech on pamti podesavanja u samom misu, to je sigurno neki bug u w10..

Jel ima neko problema sa WiFi? Nocas se prekinula konekcija, vidim po torrentu i nece vise da se zakaci na moj ruter, koji inace radi jer na telefonima imam net. Probao sam restart drajvera za WiFi, restart kompa, restart rutera i nece. Jel imaju neki novi drajveri za 10-tku? Laptop je Asus X550V. Kad odem u Wi-Fi settings vidim da je moj ruter drugacije prikazan od drugih tj malo su bleda slova. Inace je to stariji model TP Linka.
Da se citiram i jos jednom pitam, jel zna neko o cemu se radi? Gledam preko team viewera, jos uvek je laptop offline tako da nije proradilo.

Izgleda da je vec moguc na windows update , ali ja cu cistu instlaciju da odradim , cim nadjem iso :D

Ja sam sve čistu radio do sada, sada ću samo da uradim update pa vidim kako se ponaša, lako ću kasnije da uradim čistu.

Kod mene jos nema apdejta.Jel se ide klasicno preko windows apdejta,ili drugacije?

Poslednja izmena:
Ljudi,skinuh iso build 10074,odem na update i uopste nece da skine poslednji build.
Sta mi je ciniti ?

Izgleda ima neki problem koji onemogućava update kod pojedinih korisnika. Možda je ipak bolje iso...

CFd6EhHWYAADQgn.jpg

Stavi ono dole podesavanje na fast!Meni je odmah posle toga "videlo" apdejt.

ni ja nisam uspeo,isto izbaca neke greske.nevrmajnd,probacu sa .iso-m.

edit: sad videh kad sam kucao error u guglu da vele da se proba par puta koga mrzida se bakce sa .iso-m,meni proslo iz druge. :)

Poslednja izmena:
Evo kod mene krenuo..

Screenshot (181).png

Evo digo mi se...novi windows!:dMada vidim da je Spartan tu i dalje!Pa zar nije trebao da sad bude Edge?Pobrisao sam windows.old,mada vidim da tamo ima i neki "device driver packages" od skoro 8 GB.Dali to smem da brisem?

Ma ne moraju ni da menjaju naziv,Spartan je mnogo bolji. Instalirao ga i ja . Kazu zeza na amd...

Moze, ja ga uvek brisem, problema nije bilo.

Popravili su ovo sa taskbarom. Odvratne su ikonice za prečice do programa u okviru starta.

Spartan-Edge malo bolje deluje , mada imaće još dosta da rade. Sada prelazi 400 na html5 ,jedino što me nervira što ne mogu sređivati favorites bar.

Downloads i History lepo odrađeni, može se videti i tačno vreme pretrage .

Insider Hub mi ne radi. Music i Video nisu više preview.

Inače ne mogu da izbrišem ovaj windows old folder, piše mu sutrašnji datum, da pokušam sutra :D

Poslednja izmena:
Pa ne brises folder, nego ides disc cleanup.
Oko 50 GB oslobodih!, windows old 30gb+device driver packages 15gb+ temporary insttalacion 3.5gb.

Poslednja izmena:
Generalno preview build brzo napreduje, sad vec manje drlja po HDD-u od prethonih buildova i vise ne izbacuje cude greske (bar kod mene)
Kazu jos koji build sa novim funkcijama i onda ide samo poliranje ubacenog...

Radi sve kao sto je i radilo, evo i Hub.

Screenshot (182).png

Spartan-Edge malo bolje deluje, jedino što me nervira što ne mogu sređivati favorites bar.

To mozes da resis tako sto ces morati sve ispocetka da ih ubacujes u favorite ili favorite bar ali kada ti izbaci onu tabelu da snimis ti pored imena dodas primer 01. YouTube i tako redom ih numerises i svi ce da stoje onako kako im ti dodelis brojeve i bice redosled onaj koji ti zelis. I ja sam imao isti problem sa time... ja poslazem kako hocu izgasim Spartan i ponovo udjem a ono sve poredjano po alfabetu.

Jos nesto moras tako 01 da krenes ili ako budes isao 1. pa ako dodjes do 10. onda sledeci put kada budes usao u Spartan ce ti bude 1. 10. 2. 20. i vec koliko imas tabova u favorites bar. Da bi islo redom mora 01. 02. 03. i tako dogod ne postignes zeljeni cilj. Kako u favorite bar tako isto i favorite moras da numerises.

Nego kada sam vec tu da pitam, jel vi imate problema od ovog update veceras da nece da vam pusta YouTube snimke? Kako u Spartan mi nece tako nece ni u Explorer da pusti! Dobijem ovu poruku u Spartan:

Untitled.jpg

Poslednja izmena:
tolero udji u disk clean up pa sa strane imas clean up system files , oznaci sve i idi ok , windows.old i ostale bespotrebne stvari sa C:\ ce nestati...

Nego kada sam vec tu da pitam, jel vi imate problema od ovog update veceras da nece da vam pusta YouTube snimke? Kako u Spartan mi nece tako nece ni u Explorer da pusti! Dobijem ovu poruku u Spartan:

Pogledajte prilog 170624

Pobrisi drajvere graficke sa DDU, instaliraj zadnje za tvoju kartu.
Nesto ih je izmesao sa ovim od Microsofta.

Vrh Dno