Šta je novo?

Samsung Galaxy S6

Ma gde je olakšan. Još više laguje kada se uključe one teme... :)

Vi sto kazete da laguje da li imate telefon kod sebe ili pricate napamet?
Da li ste na nekom testu procitali da laguje kao s5?
Da li vas neko tera da instalirate teme?
Olaksan je u smislu da vise nema milion glupih opcija, precica i svojekakvih stvari koje niko ne koristi. Nema vise preteranog sarenila, sada je prijatan za oci. Radi 7 puta brze od S5 u bukvalnom smislu te reci. Lag nisam osetio jos.

Olaksan, a zauzima vise memorije... Zamisli, radi brze.. Pa mora raditi, ima dosta jaci procesor, brzu memoriju, vise rama...

Uvod:
This is a very common amoled issue. See the Note 3 and S4 forums, they have the same issues since ages. This thing happens due to a procedure called fine metal masking. Our screens are cut out from a big wafer of glass, but before cutting they are exposed to various lights to deposit the substrates and layers. What happens is the last step is light exposure, and the light does not get exposed evenly on the mother-plate. This leads to uneven screens, and tints. The more your screen is cut out from the center of the plate the better is the quality. The more it is cut from sides where the light was exposed unevenly, there will be pink tints. This is a very common quality control issue. Get your device replaced. The manufacturing technology is just isnt perfect. I went through 2 Nexus 6's last month and both of them had uneven tint (Check the attachment). So I finally returned it and got a galaxy s6, and boy this has no tint at all. I just got lucky. sometimes display units will ship out of the factory like this and the same batch of devices they are assembled with will be plagued with this issue. Take my word and return your device and get a replacement till you find a good one. or get a refund and get it from some other retailer. DO NOT Settle for this, we pay our hard earned money to get something good, not something to settle with.

Tozo,gledam sada ovu temu na xda. Veoma je zanimljiva. Mnogi ulaze u temu i bune se kako im je donji deo ekrana roze.. Koliko sam pohvatao valjda svaki amoled ima tu boljku samo su neki vise sj#bani od drugih.

A najbolji samsung koji izbegava zamenu uredjaja sa pricom da je to feature :)

Da li tvoj izgleda slicno ?

Evo primera .

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=60076189&postcount=87

Nisam imao taj problem ili bolje receno nisam vremena da ga vidim.
Vratio sam telefon jer nekako ekran nije bio ravan. Tj desni levi ugao ekrana nije bio u ravni sa ivicom i kad predjes prstom bilo je nekako ostrije. A zbog toga je gornji levi ugao bio izpupcen malo. Nisu ga pravo zalepili.
Inace posto sam narucio preko sajta mob, nisam mogao da ga zamenim u prodavnici vec da posaljem postom nazad. I sad cekam da im stigne pa da uzmem novi pa ti javljam ali nisam primetio taj problem.
Inace toliko sam baksuz da sam prodao S5 i ostao bez telefona taj dan na Uskrs. I u roku od sat vremena neko mi sa kartice skine na bankomatu 350$ 2000km daleko od mene a kartica kod mene. (Normalna stvar ovde da ti nekim aparatom kopiraju podatke s kartice dok stoje pored tebe i posle koriste to ali sve banke vracaju pare koje su ukradene) tako da sam u sat vremena ostao bez telefona i bez kartice posto mi salju novu. Toliko mi je bio srecan Uskrs :)

Inace ne znam zasto ljudi kad neko okaci nesto na xda pomisle odma da taj probelm ima svaki drugi telefon. Mozda su te prodavnice dobile defektne modele pa su svi takvi u tim radnjama.
Cekam da uzmem novi pa javljam.

Edit: pogledao sam slike ovo definitvno nije bilo ni na jednom modelu koji sam video po radnjama. Ko zna sta oni salju u Indiju. Inace ovde se daje novi telefon za svaku sitnicu koju uocis da ne valja. Najbolje da ce da mi odbiju roze ekran.

Poslednja izmena:
A pljuvali ste Oneplus zbog žutila ekrana...

Nama makar nije ova gay boja kao kod Samsunga [emoji14]

Realno s6 je brz, a sada ko hoće da drži 30 aplikacija i tri igre u ramu moraće da se navikne na to. Ovo mu pre dođe ram test nego speed test.

Tozo jesi lerma :)

Def su trebali da idu na 4gb rama. Ne moze 6apk da drzi u pozadini...

A inace je ekstremno brz,sto je veliki plus.

neko mi sa kartice skine na bankomatu 350$ 2000km daleko od mene a kartica kod mene. (Normalna stvar ovde da ti nekim aparatom kopiraju podatke s kartice dok stoje pored tebe i posle koriste to ali sve banke vracaju pare koje su ukradene)
Offtopic je ali cisto da se napomene:
Digital pickpocketing, pocelo je odavno i cekam samo da se pojavi i kod nas (mozda vec jeste?). Odbrane nema od RFID readera, protiv toga se koriste novcanici sa folijama iznutra, a takodje moze RFID cip da se izvadi/onesposobi ziletom.
Ne mogu da se ukradu PIN i licni podaci ali moze broj kartice.

S6 Edge bas super izgleda, obican je njaaah, dosadno i bezlicno.

Oba su vrlo ruzna pozadi...

Da li ste skontali koliko je bela boja (ekran) bolja nego kod N4, kad se stave jedan pored drugog bas se vidi razlika i odjednom N4 vuce na zuckasto :)

Zavisi koji je mode na N4, on je skroz ok po tom pitanju.

Jeste u pravu si, meni je stojao na Amoled Photo, drugi u radnji je stojao na Basic (ne znam na cemu je S6 bio ali ociglesno nesto drugo). Sad kad moj prebacim na Cinema odjednom sve pobeli (mozda malo cak pretera sa plavom) i vidi se kako je bilo zuckasto :)

Basic bi trebalo da je najtačniji

Da su stavili 4GB ram-a onda nemaju puno prostora za Note5 izgleda da su to ostavili kao rezervu za marketing uz naravno 4K displey što su obecali na 5.89 inch.

Ovog puta bih pohvalio Samsung sa pocetkom prodaje, telefon je za divno cudo zaista postao globalno dostupan kada su i obecali...

Da su stavili 4GB ram-a onda nemaju puno prostora za Note5 izgleda da su to ostavili kao rezervu za marketing uz naravno 4K displey što su obecali na 5.89 inch.

vala ko na 6 inča uoči razliku između 1080p i 4K alal mu ćufta

mogli bi to konačno malo da optimizuju, ja na 808 sa pola giga vrtim po 20 aplikacija u pozadini bez problema

Poslednja izmena:
vala ko na 6 inča uoči razliku između 1080p i 4K alal mu ćufta

mogli bi to konačno malo da optimizuju, ja na 808 sa pola giga vrtim po 20 aplikacija u pozadini bez problema
Nije to isto. Jedini sistem i telefon koji je imao pravi multitask je nokia n900

kako nije? Sve aplikacije u pozadini rade ono što im se ostavi da rade...kud ćeš pravije od toga :)

I moj n82 sa 92MB rama vrti 20 aplikacija u pozadini

Al su aplikacije koje trose par megabajta. Ovde je ipak rec o malo zahtjevnijim aplikacijama . Ali sam sistem je glup pa ne mozes da napravis prioritet nego on random gasi ono sto najvise trosi bateriju

Samsung Galaxy S6 and Galaxy S6 Edge Camera Shootout

The cameras of the Samsung Galaxy S6 and the Galaxy S6 Edge are obviously even better than the ones that came before it, but these may be also be the best smartphone cameras available in the world of Android, at least for now. As I’ve said many times in the past, it is the post processing that really makes or breaks the photo quality on an Android device, and these devices do a fantastic job in this regard. It cannot be stressed enough how great these cameras are, and this makes Samsung’s latest flagships that much more appealing for consumers.

Galaxy S6 battery life woes possibly addressed in latest Samsung Push update

Vrh Dno