Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GoT je jos od trece sezone krenuo da se odvaja od knjige i da ide nekim svojim fazonom. Izgleda da su se producenti i scenaristi dogovorili s debelim da oni idu svojom pricom posto ce ga prestici serija a da debeli pise knjige jos 100 godina.
Primer je da smo u seriji videli neke stvari o kojima ce Martin tek pisati u sledecoj knjizi.

+1

Dodao bih i da je to i zato što su serije snimljene po knjigama uglavnom krš a to najčešće postaju kada scenaristi daju sebi previše slobode i pomisle da su bitniji od autora pa počnu sve više da menjaju stvari i to čak i one koje nisu za menjanje tako da u jednom momentu to postane nešto sasvim drugo a najčešće lošije. Najsvežiji primeri su Under the Dome i The Strain od kojih su napravili krš serije...

Misliš epizoda... ;)
Yup, mislio sam epizoda. :)

Daredevil prva epizoda ok ali se meni cini koliko sam strip citao da je on resavao puno vise protivnika za krace vreme ... Malo mi previse udaraca trosi za " local punk " tip

Ja nisam citao strip, ali kapiram da ce vremenom biti sve jaci i jaci. A i sama serija tezi vise ka realnosti u odnosu na Arrow recimo, gde je sve napucano da prsti od akcije.

Ja nisam citao strip, ali kapiram da ce vremenom biti sve jaci i jaci. A i sama serija tezi vise ka realnosti u odnosu na Arrow recimo, gde je sve napucano da prsti od akcije.

Pa u stripu je gubitkom vida dobio " sva osetila " pojacana i to mnogostruko ali verovatno budzet ne dozvoljava previse cgi pa je tesko izvesti.

Mogu primeri u spoileru?
Koliko se secam treca i cervrta sezona serije je A Storm of Swords treca knjiga a mali Bran Stark je vec nasao trooku vranu (Brynden Bloodraven) i vec smo videli The Others (white walkers) i kako pretvaraju bebe u "svoje". Martin rece da ce se tek u The Winds of Winter pozabaviti sa Others. Tako da Verujem da ce citaoci knjige od pete sezone (Dance with Dragons) pa na dalje gledati stvari koje ce mozda biti napisane a mozda potpuno drugacije u knjigama.

Ne vidim nesto kako ista od ovoga menja putanju price da bi bilo bitno?

Koliko se secam treca i cervrta sezona serije je A Storm of Swords treca knjiga a mali Bran Stark je vec nasao trooku vranu (Brynden Bloodraven) i vec smo videli The Others (white walkers) i kako pretvaraju bebe u "svoje". Martin rece da ce se tek u The Winds of Winter pozabaviti sa Others. Tako da Verujem da ce citaoci knjige od pete sezone (Dance with Dragons) pa na dalje gledati stvari koje ce mozda biti napisane a mozda potpuno drugacije u knjigama.

Ne, rekli su da u ovoj petoj sezoni nece biti nista iz knjiga koje nisu izdate.

Daredevil :) pokidao
Odgledao prve dve epizode.Stvarno odlicna serija.

A u trejleru vidimo Tiriona kako gleda zmajeve i verovatno upoznaje Deneris :D

Pa Tirionova prica je promenjena u odnosu na knjige
Cim su izbacili Aegona i kompaniju kao i tirionove avanture dok je trazio Deneris (vidimo u trejleru i likovanoj slici sa snimanja da sedi pored deneris) znaci da ce biti drugacije nego u knjigama ida ce mnogo ranije stici u meeren jer u knjigama on stize pred Meeren u trenutku opsade a tu treba i grejdzoj da stigne sa artifaktom onim (horn) ali nece ni oni biti u seriji nazalost.

Poslednja izmena:
A u trejleru vidimo Tiriona kako gleda zmajeve i verovatno upoznaje Deneris :D

Ako ne gresim,
Tirion je stigao do Daeneris u petom delu knjige.

Cetvrta i peta knjiga nece da budu snimane na nacin kako su izasle (prvo cetvrta pa peta) vec koliko mi se cini radnja ce paralelno da prati likove iz ova dva dela knjige sto je i logicno jer njih ne razdvaja vreme vec mesto...

Poslednja izmena:
Daredevil pokid'o :)
Odgledao prve tri epizode u cugu i sto vise ovakvih serija sve manje sam počeo da pokazujem interesovanje za obicne filmove sto pokazuje u kom pravcu ide kvalitet serija.
Dobra gluma/glumci prica,ozbiljan pristup seriji,skoro slican osecaj kao TD serijal mada blazi.
ocena na imdb je oduvana ali jaku 8icu zaslužuje itekako.

Vezano za ovo o filmovima. Sećam se da sam pre dve godine išao bar jednom nedeljno u bioskop. Sad evo nisam bio skoro 7 meseci. Serije kidaju totalno. Od filmova još samo MARVEL produkcija zaslužuje moju lovu.

Ja isto jako retko posećujem bioskop. Sve redje počeo da gledam filmove jer se previse serija nagomilalo ☺

Još jedna preporuka za Daredevil (stigao sam do 7. epizode). Odličan izbor za glavnog glumca takođe.

Odgledao GOT epizodu 1. Proper. HDTV.RARBG 1080p.
Prvo, nije žao što sam čekao hd snimak. Dobar je kvalitet. Epizoda nam se baš dopala. Pokušao sam da nadjem po hardovima 4 sezonuda se malo podsetimo. Nisam uspeo ali nije ni trebalo. Odlično je režirana 1 epizoda. Skoro sve bitno što je ostalo nedorečeno je lepo prikazano.
Epizoda drži pažnju. Nadam se samo da će i ostale biti ovakve.

Daredevil, da li ima dosta akcije, scene borbe ?

Ooooh da ali nije makljaza non-stop i nema je previse, ima par scena koje krunisu za sada svaku epizodu, posebno druga i treca epizoda imaju bas dojaj*e scene makljaze (mada i u prvoj ima jedna scena)... Ceo trip je poprilicno "bare nuckle" i kao sto neko spomenu, nema onih CGI tripova sa vidom i slow mo (kao sto je bilo u filmu).

Poslednja izmena:
Daredevil, da li ima dosta akcije, scene borbe ?

Nema puno akcije, borbe itd. Tempo serije nije preterano brz, doduse pogledao sam samo 4 epizode. Mozda su ove zadnje epizode malo vise nabijene akcijom.

Odgledao sam i ja Daredevila, sve epizode...odlicna je serija. :D

Nego... :D

Dobar je derdevil i nadam se da ce uloziti malo vise kesa u produkciju za sledecu sezonu ako je bude bilo

Mene je ovaj fan klip pomalo iznervirao jer ce Skofild burazeri izgleda da budu cesce u Flash-u, sto je meni zapravo jedini faktor da Flash ne bude 10/10 ... epizode sa Harrison Wells-om, i epizode sa Skofildima - ne nebo i zemlja, nego vasiona i septicka jama.

Silikonska dolina je pocela tj druga sezona je pocela :type:

GoT - odlican
Vidim da se neki zale sto Deneris dobija vise screen time-a jer tako fanovi oce. Iskreno ja sam jedan od njih, jer prosto vise nema za koga da se "navija" sem nje. Knjige nisam citao, i zbog toga je meni serija fenomenalna i dalje, svestan sam da su knjige milion puta bolje i da u seriji mnogo likova nedostaje, ali necu da pokvarim seriju citajuci knjige. Procitacu ih kad se serija zavrsi.
Voleo bi da vidim u akciji Deneris, Sersei i crvenokosu [emoji16] [emoji16] [emoji16]

Recimo u ovoj epizodi se nista konkretno nije desilo a bez problema mi mogao da gledam i da je 7 sati trajala epizoda.

Koliko čitam po netu za Daredevil, ona scena fajta iz druge epizode je snimljena u komadu. A vidim i da je Drew Goddard producent i kreator. Lik je zajedno sa Whedon-om radio Cabin in the Woods, sjajan filmić. Tako da me uopšte ne iznenađuju pozitivni review-ovi.

Ovaj gejm of gejs je postao zesce smaranje, nisam ni odgledao prvu do kraja.

Ja sam i gledao i čitao GoT i, možda će zvučati kao svetogrđe, serija uopšte ne zaostaje za knjigama.
Jesu izostavili neke likove, većinu ih je i u knjigama trebalo izostaviti, ali nisu izgubili suštinu čak su je i dodatno naglasili.

J***s milion likova iz knjige, ja vec imam problema da pohvatam ko je ko u seriji, sem glavnih likova, koliko ih ima vec :) Toliko sporo izlaze epizode, i sezone, da se prosto i zaboravi.

U prvoj sezoni ja sam "cesao potiljak" pitajuci se kako odjednom J Snow je u gardi a dve-tri scene posle vodi vojsku :) (mesao sam Snowa i onog drugo sina Starka da su isti lik ;))

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno