Šta je novo?

Da li je cetvorku pregazilo vreme?

Ma ljudi su se pogubiki 3.5 he skroz ok a a 4 je idealna licno sam navikao i na moju ciglicu od 4.7 i nikako ne mogu da skapiram ljude koji tegle vece od ovoga , koja poenta? Sta dobijaju time. U kom dzepu ce nositi te cigle leti? Sport sa tolikom ciglom je nezamisliv... Uzas po mom misljenju 3.5 je skroz ok 4 neka idealna za telefon...

Batak, jel si realan da napises takvo pitanje?

Naravno da da. Pa nije vidljivost na suncu jedina stvar. A inace na suncu se ni jedan ne vidi kako treba pa ne vidim tu sad prostora za raspravu.
Sport sa telefonom?! Jesi li ozbiljan?

Naravno da sam ozbiljan ja sam biciklista i trcim ujedno paninarim meni je telefon neophodan uvek u dzepu . Dok trcim i ovaj moj ip6 je preveliki sreca pa je tanak pa mi i toliko ne smeta ali note 3 galaxy tab 3 7 inca ausi razno sto vidim da setaju ja zaista ne razumem te ljude jel to zele da se pokazu ili sta! Moje misljenje je da te osobe nemaju para za 2 uredjaja pa kupe preko mreze jedno djubre i srtaju 30inca u rukama jer ne moze i dzep da im stane. 4inca po meni je idealno bilo ip6 sam uzeo samo jer mi se svidja. Sto se sunca tice odlicna preglednost na ip6 , takodje 5s-5...

Posto vidim da niko nije odusevljen idejom da kupim ip4 neka moja ideja je da uzmem sgs2 i da mu ubacim cm9 ili cm 12 :) Sada imam xperiu s i prodajem je jer ima mnogo tog bloatwera pa cim ga upalim njegove aplikcije mi popune ram i mogu da se slikam :)

A i ekran mu je solidan, jes da nije neka rezolucija, ali samoled je ipak dobar.

Najvanije mi je da telefon tecno radi i da mi se ne ucitava ponovo homescreen kad izadjem iz browsera ili neke aplikacije ili igrice. A mislim da ce sgs2 sa cm9 bas to da mi pruzi. Imao sam cm9 na sgs1 i u to vreme je radio odlicno, mislim da sgs2 ima i vise nego dovoljan hardver za tecan rad sa cm9. Jos ako aplikacije nisu zastarile za ICS bice super ;)

Hahahah, cekaj matori, polako. Prvo, NIGDE nisam napomenuo da bloatware ima veze sa cenom, ti izgleda da lepo ne citas, a kreces odmah da pljujes. Napisao sam da je prisutan bloatware, i to je tacno. Tezak je downgrade za one koji nikada nisu probali isti, izgleda da decko zeli po prvi put da koristi iOS.
Tako da nemoj ti da kreces da pljujes, uzmes lepo prvo procitas post, pa onda kreni da filozofiras.
Jesi, napisao si da svaki uredjaj po toj ceni sadrzi bloatware, sto direktno implicira da su te dve stvari povezane, bar u tom cenovnom rangu ako ne svuda. Sto bi inace ta dva odvojena pojma trpao u istu recenicu. Mozda nisi to mislio, ali si se u tom slucaju lose izrazio

Poslednja izmena:
Naravno da sam ozbiljan ja sam biciklista i trcim ujedno paninarim meni je telefon neophodan uvek u dzepu . Dok trcim i ovaj moj ip6 je preveliki sreca pa je tanak pa mi i toliko ne smeta ali note 3 galaxy tab 3 7 inca ausi razno sto vidim da setaju ja zaista ne razumem te ljude jel to zele da se pokazu ili sta! Moje misljenje je da te osobe nemaju para za 2 uredjaja pa kupe preko mreze jedno djubre i srtaju 30inca u rukama jer ne moze i dzep da im stane. 4inca po meni je idealno bilo ip6 sam uzeo samo jer mi se svidja. Sto se sunca tice odlicna preglednost na ip6 , takodje 5s-5...
A ti si se rodio sa telefonom pa ti je uvek neophodan u dzepu? Pominjes Note 3 i tab od 7"? To uopste nije ista kategorija.
Odlicna preglednost? Hoces reci da ti je isto gledao na suncu ili unutra?

Ne citas za osvetljenje, bolje tel nego walkietalkie a usput mi tel meri predjrne km itd itd ;-) uzivaj covek je odabrao sta je odabrao .

Taj s2 je poslednji samsung da valja. Ja licno amoled ne volim zbog prezasicebosti boja ali to je sitnica . Ceo tel je nekad radio lepo sad ne zbam kako radi sa novijin sw ovima

A to je jedino merilo? Vidljivost na suncu?

Ono što sam hteo da kažem, ali koliko vidim nisi skapirao, je da obrati pažnju na kvalitet displeja, pošto iPhone 4, iako je mator i dan-danas ima kvalitetniji prikaz nego veliki broj aktuelnih modela telefona. A pitanje je koji android smart phone i sa kakvim kvalitetom displeja može da kupi za te pare.
Ali ako mu to nije bitno, već koliko RAM-a ima, koliko jezgara i na koliko je klokovan proc, onda neka zaboravi ovo moje pisanije.

Poslednja izmena:

Nisi fanboj, ti si definicija fanboja :d

Iskreno mislim da je HOX dosta bolja kupovina od ip4, a verovatno i SGS2 takođe. Sad, Nexus 4 jeste u nekim segmentima bolji od 4s ali negde je dosta lošiji, a to je kamera. Mislim da bih u tom slučaju pre išao na 4s

Ono što sam hteo da kažem, ali koliko vidim nisi skapirao, je da obrati pažnju na kvalitet displeja, pošto iPhone 4, iako je mator i dan-danas ima kvalitetniji prikaz nego veliki broj aktuelnih modela telefona. A pitanje je koji android smart phone i sa kakvim kvalitetom displeja može da kupi za te pare.
Ali ako mu to nije bitno, već koliko RAM-a ima, koliko jezgara i na koliko je klokovan proc, onda neka zaboravi ovo moje pisanije.
S2 ima dobar displej a u tom je cenovnom rangu.

Znam da ima, ali on treba da vidi šta mu paše i preseče koji telefon uzima.
Ja sam samo hteo da istaknem ono što je meni važno kod jednog telefona, kontam koristiće mu, da se ne zezne. Takođe, baterija je bitna stavka, i tu bi trebao da vodi računa. Meni i dalje traje jedan ceo dan, uz uključen 3G i prilično intenzivno korišćenje interneta.

Evo ja koristim iPhone4, vec 3 godine... Ovo mi je drugi po redu. Za moje potrebe, gde sam cesto na pozivu ili pisem poruke- ne treba mi nista vise. Cesto gledam mail i fb preko njega, nema zapucavanja niti ista slicno. Verzija 7.1.2 cini mi se. Baterija je dobra...
Ja mogu samo palac gore da kazem za iPhone4, mnogo bolji izbor od vecine telefona u tom cenovnom rangu.

A to, da li ga je pregazilo vreme pitanje, odgovor je da. Ali ne znaci da nije dobar. ;)
Svaki telefon pregazi vreme brzo, pogotovo danas kad izlaze modeli svakih par meseci.

Pa to i ja kažem.
I ja ga koristim slično kao i ti, isti iOS, isto uglavnom gledam mail i viber, ponekad otvorim internet i radi kao zmaj.
Baterija korektno očuvana, izgura ceo dan ako maltretiram telefon, bez 3G-a, Wi-Fi-ja i ostalih čuda, može da radi i duže od 2 dana.
Za 100 evra koliko danas košta na second hand tržištu mi ne pada na pamet da ga prodajem, ne isplati se.

Uzmi ti slobodno Nexus 4, za te novce nema bolje!
Koristio sam ga 18 meseci, imaš odličan 4,7' ekran, vanila android , 2gb ram da ne koči ništa , realno jedina mana je slabašna kamera.
I naravno root ukoliko poželiš je veoma jednostavan, a odatle kernela, custom rom-ova koliko hoćeš, čak se exposed pojavio za lolipop!
Najverovatnije će dobiti i lolipop 5.1, ali će mu to i biti poslednji oficinalni update!

Poslednja izmena:
Zvecka, on sve to moze i sa jb-om da uradi, i da customizuje fon prema svojoj zelji.

Ljudi, da ne započinjemo ponovo iOS vs Android "war", u pitanju su potpuno dve različite filosofije.

Ko hoće da prčka i stalno nešto manja i ispravlja neka ide na Android telefon, on nudi slobodu customizacije, rootovanja i šta-ti-ja-znam-već-čega. U šumi proizvođača i modela ima svega, od neopevanog smeća, pa sve do fenomenalnih telefona sa prilično fino upeglanim OS-om.
Ko neće da prčka i da se zeza, nego želi smart phone koji radi kako treba, ali kod koga je iOS napravljen onako kako je neko zamislio da treba (ali može i ovde da se prčka i menja ako se uradi jailbreak), neka uzme iPhone. Svi "voze" isti iOS, od modela 4s pa nadalje. iPhone 4 se zaustavio na iOS 7.1.2, ali i on radi sasvim dobro. Skoro sve aplikacije radi još uvek na iPhone 4, velika većina i dalje nudi update i za njega.

Nije mi bila namera da pokrećem krstaški rat iOS vs Android, ovde smo da pomognemo čoveku da se odluči.
Ako je presudna kamera jednostavno nexus nije za njega!
Root ili JB za oba uređaja i sky is the limit, ako želi da se bavi time.
Sa Nexus-om će dobiti veći ekran i čist android koji lepo i stabilno radi i sve app će raditi!

Imam iP4 od kako je izasao iOS5, tj 3.5 godine. Trenutno sam na iOS7.1.2 JB, i radi zadovoljavajuce (FB, iGO, Viber, BiteSms, poneki JB tweak). Ali desava se da uspori kod vise tabova u Safariju, i multitaskinga. Tako da je skoro doloslo vreme uzeti nesto jace. Samo zbog performansi, ostalo mi je sve ok, 3.5inc meni ok za sve. I dizajn cervorke mi je lespi od novijih, a i poprilicno je otporan na padove bez ikakve zastite.

Logino je bar 4s uzeti, mala je razlika u ceni, single core iP4 se sve losije drzi. Za androide ne zanm, sgs2 sam jedino koristio, i 4s meni daleko bolje resenje. Ali i 4s nece bas dugo, tek sa 5s bi bio miran 2-3 godine.

Poslednja izmena:
Evo i ja cu biti desti koji ti kaze da dodas jos 30e i kupis 4s a ne 4.
Na stranu sto je brzi, podrzava i najnoviji iOS 8. Za godinu dana ce sve aplikacije zahtevati min. iOS 8 pa ako ne planiras novi telefon za godinu dana i ovo je bitna stavka.
Ah, da. Obavezno proveri da li radi WiFi na iPhoneu 4s kad ga budes kupovao! Na nekim telefoni crkne WiFi usled pregrevanja a zamena ti je 30-50e.

Uopste nisam gledao oglase dok nisam video ovu temu.Prosto mi je neverovatno da 4S ima za 120-130e a da neko ceni cetvorku 100e.Razlika izmedju ta dva telefona je ogromna.Po nekoj mojoj logici ip4 ne bi smeo da kosta vise od 70-80e

Poslednja izmena:
Ok, razumeo sam i odustao od cetvorke. Sad mi je ideja da kupim sgs 2 i da na njemu teram cm9 dok ne skupim pare za iphone 4s ili nexus 4. Mozda bih pre uzeo nexus jer je hardverski jaci, a to se danas izgleda najvise trazi posto ni obicni messenger trazi bar dual core. Ovo govorim zato jer sam jesenas imao nexus 7 i bilo je pravo zadovoljstvo koristiti ga. Radio je bez ijednog laga, baga, usporavanja i ostalih android finesa. Sve je radilo cim se dotakne ekran koliko god i koje god aplikacije da su ukljucene iako je imao samo 1gb rama. Kontam da je nexus 4 isto to, samo na manjem ekranu pa bi mi to bilo savrseno ;)

Uopste nisam gledao oglase dok nisam video ovu temu.Prosto mi je neverovatno da 4S ima za 120-130e a da neko ceni cetvorku 100e.Razlika izmedju ta dva telefona je ogromna.Po nekoj mojoj logici ip4 ne bi smeo da kosta vise od 70-80e

Ima i po 80-90e solidno ocuvanih iP 4.

@OP kad kupujes SGS2, proveri ima li AMOLED burn in (imace) i koliko. Licno bih pre uzeo LG L9 ili jos bolje N4.

Poslednja izmena:
Ok, razumeo sam i odustao od cetvorke. Sad mi je ideja da kupim sgs 2 i da na njemu teram cm9 dok ne skupim pare za iphone 4s ili nexus 4.
Mislim da i kitkat romovi rade odlično na s2. A zašto ne probaš ovako - preskoči s2 i stavi neki rom na xperiu. Siguran sam da za nju ima dobrih romova.

Ne svidja mi se kao telefon, a i ne znam kako se stavlja na xperiu. A i imam neku drugu racunicu sto planiram s2.

A sta je ovo sto kolega kaze burn in, i kako da vidim ima li to fon koji kupujem?

Nazad
Vrh Dno