Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

Pa zato ja i razmisljam o s5. :) cena prihvatljiva mob dobar,gde ces bolje

Iskreno ja sam prezadovoljan sa S5 za ovih 4,5 meseci, najbolji Android koji sam imao (imao sam jedno 5,6 kom).
Čak ni ne razmišljam o root u, radi extra, baterija odlična, ekran fenomenalan, fitness opcije zanimljiva zezancija, kamera po danu vrhunska.
Jedine zamerke su mi ova odvratna lajsna zbog grebanja i što sam stavio prerano 5.0.

Ocena od mene bez razmišljanja i preterivanja 9.5/10

fali 1 gb rama uz tako bloatovan tw

1.25 od 1.67 GB je na 5.0 meni.
Ne bi skoodilo sigurno da ima 3GB, ali jos bolje da nema ovih nepotrebnih ******, mada mislim da ce to ukloniti update sa S6 uskoro.

ovde gledaš, ne u task manageru

Aj sad kad ima više vas sa Lollipopom, koliko rama troši system? Settings/more/application manager pa stavka system odmah na vrhu... Neka uptime bude bar 20ak sati.
I da li ste radili debloat roma ili je sve skroz stock?

koliko tu piše free toliko ima memorije za keširanje aplikacija. s tim što to keširanje na lollipopu radi očajno čak i kad se tweakuju minfree parametri.

Pa nije 40, to je oko 34-35 dolara :p

Poslednja izmena:
Jel ima neka fora sa S5 i 50GB na Dropboxu ili se to dobija samo jednom na 2 godine? Dobio sam taj prostor pre nesto malo manjeod 2 godine uz S3.

Jel ima neka fora sa S5 i 50GB na Dropboxu ili se to dobija samo jednom na 2 godine? Dobio sam taj prostor pre nesto malo manjeod 2 godine uz S3.
Ja sam taj prostor dobio sa s3kom pre 2.5 godine i isteklo mi je pre 2 godine, nakon toga sam probao sa peticom da se prijavim istim nalogom i nisam ponovo dobio 50gb, pa sam im slao i e-mail i pitao ih a oni su rekli da je to jednokratna promocija. Naravno, otvorio sam novi nalog, sa drugim e-mailom i prijavio se sa njim na petici i ponovo dobio 50gb, ali sam sve podatke sa prethodnog naloga morao ručno da prebacujem na novi što je oduzelo dva dana :)

Moze neko da mi razjasni ovu situaciju? kapiram kako na zapadu ima smisla da prethodne verzije modela izgube na ceni po izlasku novog, ali sam upravo saznao nesto ridiculous - odredjeni lik iz drustva (ne bas puno inteligentan) je pao na carini pre 2 dana, sa preko 20 Galaxy S5-ica na sebi zalepljenih oko tela, ruku i nogu, noseci ih iz Dubai-ja. Bez da se fokusirate na genijalca, moze neko da mi objasni u kojoj to varijanti je isplativo kupiti telefone tamo, i prodati ih u srbiji/bilo gde drugde, odnosno koja je to tolika niska cena da se to isplati .. ? pitam zato sto mi je sestra od tetke stjuardesa i ako zaista ima tolike razlike, kupio bih sebi S5 ili Z3 za manje novaca

cuo sam mitove kako je tamo Duty free, i kako drzava subvencionise odredjeni raspon elektricnih uredjaja (pogotovo onih od reputacije) pa me zanima ima li istine u tome .. ?

Ja sam otkljucao svoj s5 za 20e u Novom Sadu. Ne znam odakle vam tolike cene otkljucavanja. U najgorem slucaju vas izadje 30e i to radi skoro svaki mobilni shop. Ima i na kupujem prodajem rade za 2000 dinara to je oko 15e mada ja njima bas ne verujem.

Ja sam otkljucao svoj s5 za 20e u Novom Sadu. Ne znam odakle vam tolike cene otkljucavanja. U najgorem slucaju vas izadje 30e i to radi skoro svaki mobilni shop. Ima i na kupujem prodajem rade za 2000 dinara to je oko 15e mada ja njima bas ne verujem.

Otkljucavanje preko box-a u servisima je jeftinije i cesto se desi da se zakljuca nakon update. Otkljucavanje preko koda trenutno je skuplje nego inace i nema nigde ispod ovih cena, trajno je i ne skodi garanciji.

Pa zato sto odem kod coveka platim mu 20e i dobije posle jednog dana kod. I ja ga licno unesem.

Pitanje jedno ako neko hoce da da savet.
Da li u MTS-u uzeti S5 ili cekati S6?

Zbog cega pitam
U paketu MixXL doplata je 4000 na 12 meseci za S5. Izguram godinu dana i ok sam.
Medjutim, isto u MixXL paketu, za Iphone 6/16Gb, doplata je 2475 na 24 meseca. To je takodje nesto sto mogu podneti.

E sad, cena Iphone 6 i Samsunga 6 je slicna (S6 malo skuplji).

Ako je, sudeci po tome da je Iphone6 priblizan ceni S6, za ocekivati da ce uslovi u MTS-u biti slicni, pa se pitam da li vredi cekati S6 i uzeti njega umesto S5?
A opet, ko zna, mozda se pojavi i bude ekstra skup, zalihe S5 nestanu i onda izvisim...

Sta vi mislite?

Na pragu sam bio da uzmem S5 i sada, kada sam video ovaj odnos cena, se dvoumim.

Thanks.

Poslednja izmena:
Uzmi iPhone i uzivaj. S6 ce biti sigurno skuplji a tesko da je bolji.

Teško da će biti ista cena jer je mts ponudio vanredno dobre uslove za iPhone. S6 će biti jedno 65-70k za taj paket

Po meni, od Iphone nema lepsih telefona. Ali dzabe kad nije Android tako da ta opcija otpada.

Ako S6 bude i 70000 za taj paket, to znaci da je doplata 2900din na 2 god.

Nisam siguran da se isplati uzeti S5 sada.... Jes da je S6 vise para sve ukupno ali je najnoviji model a i razvuceno na 2 god.

Drugo pitanje je i kad ce ga biti kod nas. Ima nekih najava?

Poslednja izmena:
Vrh Dno