Šta je novo?

The Witcher 3

Šta će da rade 4 meseca ako ne optimizaciju i ispravljanje sitnih bagova. Igra je završena ostalo je štelovaje.
Tako da taj par 980 može da bude i jedna 980. Nikad se ne zna.

Cisto da se razumemo kad sam rekao gtx 980 SLI ja sam to rekao iz neke svoje perspektive (1440p, 100fps)

Ja ću sačekati GTX 1080Ti ili kako se već bude zvao. Pa ću da objasnim neke stvari igri :D

Cisto da se razumemo kad sam rekao gtx 980 SLI ja sam to rekao iz neke svoje perspektive (1440p, 100fps)

Witcher 3 na 100fps u 1440p?

lMzzzLM_700wa_0.gif

Samo se ti smej ;).

Opet mešate optimizaciju sa maksimalnim raspoloživim kvalitetom.
Ovo me je dovodilo do ludila i kada se pojavio prvi Crysis.

Pa šta ako ne možete danas da ga pokrenete u maksimalnim detaljima? Ako izgleda dobro i fino radi, medium i low su sasvim ok.
Moći ćete za par godina, kada prosečan hardver bude jači.

Zaista mislim da zbog ovakvih ljudi treba izbaciti u startu najjača podešavanja u igri, pa ih onda samo uključiti kroz neki patch posle godinu-dve. Onda bi svi bili srećni, jer im igra radi super na "maksimalnim" podešavanjima.

Upravo teko, istu priču smo slušali sa igrama kao što su crysis, stalker, metro, bolje da ubace napredne grafičke efekte koji se mogu pogasiti, nego da izbacuju igru bez njih :)

Optimizacija je problem kada graficki prikaz ne opravdava zahtevnost. Da li je to slucaj sa W3 videcemo tek kada izadje, ali to sto recommended konfiguracija poze da pogura tek medium na 30fps meni ne zvuci dobro.

Opet mešate optimizaciju sa maksimalnim raspoloživim kvalitetom.
Ovo me je dovodilo do ludila i kada se pojavio prvi Crysis.

Pa šta ako ne možete danas da ga pokrenete u maksimalnim detaljima? Ako izgleda dobro i fino radi, medium i low su sasvim ok.
Moći ćete za par godina, kada prosečan hardver bude jači.

Zaista mislim da zbog ovakvih ljudi treba izbaciti u startu najjača podešavanja u igri, pa ih onda samo uključiti kroz neki patch posle godinu-dve. Onda bi svi bili srećni, jer im igra radi super na "maksimalnim" podešavanjima.

Sreca pa forum nije prepun snobova, po tom pitanju. Oh, wait...

Poslednja izmena:
Nudim W3 za Bloodborne, Sony javi se.

Kako je krenulo, na kraju ce ispasti da ce W3 biti playable na max samo sa hardverom koji vuce megawat struje. Jos niko ni ne spominje koliko ce Nvidijin Hairworks da sasece framerate.

Ljudi preterujete sto se tice te zahtevnosti.
Ako CDPR igru lepo optimizuje nema razloga da ne radi dobro.
Evo vam recimo poredjenje u FPS sa 7970 u 2560x1440 sve na ultra (bez US) i sa i bez extreme quality flora mod koji sakati performanse preko 50%.

witcher2_2015_02_05_14_52_27_844.jpg

witcher2_2015_02_05_14_57_37_263.jpg

Nerelano je, da bude drasticno zahtevnije sto se tice GPU-a od svog prethodnika. Ja sam sa r9 290 letos presao W2 sa svim ovim budzenjima (bez US) u 1440p i nikad mi igra nije otisla ispod 50 FPS.
Razlika je po meni sto ce igra biti zbog open world settinga procesorski kudikamo zahtevnija u odnosu na W2, trazice vise RAM-a (i sistemskog i Vram-a) i sto ce imati taj hairworks
koji jos nismo ni uspeli da vidimo ljudski niti znamo koliki ce imati udar na perfromanse.

Da W3 bude 50%-70% (pa ajde i 100% u nekim slucajevima zahtevniji) od W2 je realno, ali sve preko toga je vec preterivanje.

Poslednja izmena:
Meni nije uopste jasna pomama za vicerom. Drugi deo je bio tezak prosek. Voice acting i animacije su ocaj.
Dark Souls je sahranio sve te blokbaster rpgove.
I jos ta zahtevnost. No thanks.

Meni nije uopste jasna pomama za vicerom
Ni meni nije bas jasna,ali ajde!Ljudi se uglavnom drze proslosti i W1!To je bilo i proslo i nadam se da ce se ponoviti!W2 je kao sto si napisao prosecni RPG,zato i ne mogu da shvatim tolika iscekivanja W3!To sto oni pricaju ili pisu sta ce biti i kako ce biti,treba debelo uzeti sa rezervom!Nebrojeni broj puta smo bili svedoci onoga sto su mnogi razvojni timovi obecavali,a nije bas ispalo tako!

Witcher kec je izuzetan RPG. Drugi deo vredi zbog toga sto je Witcher, da nije Witcher vec da se odvija u nekom generickom fantasy svetu bio bi dobar koliko i Two Worlds 2. Verujem da ce trojka biti odlicna igra ali je mnogo hajpuju (da bi se sto bolje prodala na konzolama), bice bolja od izvikanog Skajrima (sto i nije tesko).

Skyrim izvikan??:lupko:
Mozda nije na nivou Obliviona,a sigurno nije na nivou Morowinda,ali opet reci da je izvikan je teska smejurija.

W2 je pokidao prvi deo kada je priča u pitanju a tek će trojka (nadam se) da bude vrhunac...

Meni nije uopste jasna pomama za vicerom. Drugi deo je bio tezak prosek. Voice acting i animacije su ocaj.
Dark Souls je sahranio sve te blokbaster rpgove.
I jos ta zahtevnost. No thanks.

Pomama je usled proste cinjenice da razliciti ljudi vole/cene/ocekuju razlicite stvari u igrama. Ne znam sta je tu toliko neshvatljivo.

Za voice-acting i "sahranjivanje" mogu samo da se nasmejem.

Pokušajmo da ne otvaramo tu pandorinu kutiju oko Skyrima i u ovoj temi... please.

Ako se već dotičemo prvog, drugog dela pa sad trećeg...

Prvi deo sam video negde 2008god. kod drugara koji je bio oduševljen igrom i nekoliko puta mi govorio da uzmem da igram. Ja sam tada imao WoW infuziju u venama i moj orc hunter je bio jedini lik koga sam igrao. Kada mi je dosadio WoW (posle par hiljada sati), uhvatio sam da igram sve što sam propustio ali, The Witcher-a nikako da se dohvatim.

Tek kasnije sam ga kupio, instalirao i onda je nekih 2 godine sakupljao prašinu dok se nisam NATERAO da igram. Glavni razlog zašto mi je trebalo toliko? Zato što je RPG sa predefinisanim likom. Ne znam kako to da objasnim ali, za mene, igrati u RPG igri lika takvog kakav je i samo njega je bila teška pilula za progutati. (iako nemam problem sa predefinisanim likovima u ostalih 90% igara).

Stvar je bila što sam ja navikao da igram RPG tako što ja igram kroz svet i priču koja je postavljena ispred mene, meni na volju. Dok kod Witchera glavni lik je sve, bez Geralta nema igre, niti priče.

Anyway, prva igra mi je bila, kada sam prešao preko celog problema uživljavanja u ulogu Geralta, prava PC RPG igra.
Druga igra... mi je išla na nerve po gotovo svakom delu zbog toga što je napravljena na kalupu koji odgovara za konzole 100%. Nemojte pogrešno da me shvatite, dobra igra, igra koja fantastično izgleda, lako se igra, i sve ostalo što čini da igra dobije visoku ocenu, ali pečat razvoja za konzole, najviše u kretanju i borbi me je bo u oko kroz celu igru. (to je moj lični problem što sam alergičan na konzolaške mehanike igranja).

Sada za treću igru sam se potpuno navikao, Geraltove cipele sam lepo razgazio i lako ću i njih upasti i pregaziti priču. Što je iskreno razlog zašto me uopšte zanima igra. Svidja mi se svet, likovi, odnosi, veze, lore drugim rečima.

Kao što i dan danas odgledam svaku novu Halo igru na YouTubu, singleplayer kampanju, tako isto imam želju da vidim, a srećom i da odigram, ovu kampanju.

Poslednja izmena:
@insomniumx - istina, ishitren komentar sa moje strane, ali opet moje vidjenje. Rispekt.

Dark Souls je priča za sebe. I kao takav je remek delo.

Vrh Dno