Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

hah,sad me docekala furuna,obe grafe zakucane na maks difolt klokove i po 95 posto gpu usage-a a u leru je komp,kriv je servis steam,imam steam instaliran na kompu,ali nikad nisam imao slicnu situaciju.upravo cesljam sa defenderom,pa cu sa malwarebytes-om,ako ne pada ESET SS,jer sem defendera nemam nijedan AV na kompu.

Hahhaa ja sam imao problem sa rezolucijom, tezak glitch kropovana slika... 2x restart i sve je ok, takodje novi login screen baguje sa sifrom , dva tri puta je unesem (pin) i prikaze kao da je pogresan, hoce posle treceg puta.

sad skidam eset,nista nisam nasao defenderom i malwarebytes-om.

Instalirano na laptopu, Lenovo T400, i laptop se usijao koliko se greje...
Tek uz bas dobro hladjenje (otvoren prozor) uspeo da instaliram, ali cim se prostorija
malo zagreje, opet se pregreje i ugasi.
U podesavanjime je stavljeno Power saver... ne pomaze...
Vracam se na Win 7.

Instalirano na laptopu, Lenovo T400, i laptop se usijao koliko se greje...
Tek uz bas dobro hladjenje (otvoren prozor) uspeo da instaliram, ali cim se prostorija
malo zagreje, opet se pregreje i ugasi.
U podesavanjime je stavljeno Power saver... ne pomaze...
Vracam se na Win 7.

A ja furam Phenom, to mi zagreva sobu :D cudim se kako opstaje na w10 nije prelazio 65stepeni :D

A cujem kako preporucuju neki ovaj preview build kao zamenu za win7/8 :d

Cekajte malo ljudi da dodje ispeglana verzija za par meseci...

Cema cekanja , sada se gradi sistem i ko hoce da ucestvuje neka salje svoj feedback ;)

Pa za isprobavanje moze, ali kao jedini sistem na racunaru ne. Jedino ako ne zavisis od racunara, tj. ne radis neki ozbiljniji posao na njemu, pa mozes da brojis bagove iz dosade :d

Kada bi prekinuli da gasite sve sto vam padne na pamet
ne bi imali tih problema.

:) ja kao odani korisnik Wina moram svoju duznost da ispunim, a ti misli sta hoces. :D

Nije to tako uzasno kao npr kada bi Ubuntu instalirao, to vise nikada, toliko bugova a ono kao stabilan build.. Istina nije kao 8.1 stabilan ali je ovaj build bolji od onog prvog ili drugog jos u oktobru sto sam probao, ono je bio blagi ocaj, razumljivo zasto.

@Vuk40 a zasto da drlja proc kad ne mora , u task sheduller-u sam pogasio nekoliko stvari..

Poslednja izmena:
o cemu ti to burazeru,ko je rekao da valja ili ne valja,da moze kao jedini OS na kompu itd?samo pisem ovde bagove i kvirkove na koje naidjem,to je valjda i poenta TP-a,mnogo mi je draze da pisem nasim ljudima nego nekom masno placenom ameru.a inace mislim da je fenomenalno spakovan,s' obzirom u kom je stadijumu razvoja.manje-vise sve radi i to jako lepo,eto naleti se na par gluposti,nekad izgleda majkrosoft pretera sa riljanjem po kompu ali sta da se radi. ;)

Ma kakvi, ja ga pljusno ko osnovni i OK je. Jes malo sporije skrolovanje u browserima a i postoji malo kasnjenje u odzivu aplikacija al gde zurim? ;) A imam utisak da je malo stabilniji od 8.1, ona TDR greska u vezi drajvera grafe me manje smara nego na osmici, tacnije samo jednom za par dana.

+9999

Ups to mora da je neki future build :D

Ja kada citam ovo pomislim da ne koristimo isti OS. :d
Pa ja nemogu da se odbranim od dece sta se sve instalira
ne stizem da ocistim desktop od smeca, shortcuts i ostalog.
Pa opet sve radi kako treba, procesor nista ne drlja...temperature.

Screenshot (35).jpg

@marxista ugasi prvo auto install, obrisi te drajvere sa DDU.
Pobisi repove sa CCleaner, pa onda instaliraj drajvere.
Posle vrati auto install, nema sanse da instaliras drajvere
kako treba, kako se podigne sistem win krece da instalira svoje.

Screenshot (36).png

Poslednja izmena:
o cemu ti to burazeru,ko je rekao da valja ili ne valja,da moze kao jedini OS na kompu itd?samo pisem ovde bagove i kvirkove na koje naidjem,to je valjda i poenta TP-a,mnogo mi je draze da pisem nasim ljudima nego nekom masno placenom ameru.a inace mislim da je fenomenalno spakovan,s' obzirom u kom je stadijumu razvoja.manje-vise sve radi i to jako lepo,eto naleti se na par gluposti,nekad izgleda majkrosoft pretera sa riljanjem po kompu ali sta da se radi. ;)

Kada je pre par strana neki clan pitao da li moze da koristi ovaj preview build kao jedini windows, vecina vas mu je rekla da moze (ne znam da li si i ti bio medju njima), pa zbog toga moja reakcija.

Da ne bude da pljujem ovaj windows, ova desetka mi se vise svidja nego win 8 u svakom slucaju, ali jos uvek nije ovo ispeglan sistem sto je i logicno pa su i bagovi normalni.

@Vuk40

Mislim da su ti ikonice previse male, ja bi to jos povecao ako moze :)

Poslednja izmena:
@Vuk40

Mislim da su ti ikonice previse male, ja bi to jos povecao ako moze :)

Za browser i screenshotove mi je idealno :d moze za jos jednu velicinu gore :d
A i zena kada sedne da ne mora da stavlja naocare (mislim da je ovo bilo presudno) :d

ja rekoh da je po meni kul dil da ti dobijes full win za dz,a win zauzvrat dobije statistike,fidbek i malo do umereno riljanja po tvom kompu.nista ni vise ni manje.nikad funkcionalniji privju bild nisam video,ne samo kod windows-a,pa ko je paranoican oko kresova i sl,treba da zaobidje,svi ostali ne vidim sto ga ne bi isprobali.moze da se gazi sa i preko,tako da nema realno argumenata protiv.

A mozemo i ovako , ko je upoznat sa windowsom i njegovim boljkama kojih nema puno iskreno za njega ce w10 jtp biti ok, ko hoce da koristi i bez problema tj da ne misli da ce biti nekih vecih problena na sistemu neka i dalje koristi 8.1 ili sta vec sa cim je upoznat da funkvionise kako treba.
Sada je w10 beta znaci sve je moguce, danas radi ok, sutra mu nesto pukne..sasvim normalna pojava.

Razumem vas, i ja bih bezao da imam problema.
A neka samo kopaju, meni ne smeta, mogu ponesto i da nauce.
Gledaju i oni meni kroz prste godinama, mogu i ja njima dati koji podatak...:d

@umart kod tebe nesto ne stima drugo..
Evo jesi li se ti zalio da ne radi Unity, ja ga nisam koristio ali evo zbog tebe.

Screenshot (39).png Screenshot (37).jpg Screenshot (38).jpg

Ostali daj ovamo nesto sto nece kod vas..:d
PS. masina nije za prodaju..da se zna. :d

Poslednja izmena:
nema drugog objasnjenja veruj mi,sljaka i na win 8.1 u1 i na win 7,nema sta nisam pokusavao,gasio crosfajr,vadio jednu grafu,instalirao cisto zadnji build sa samo intel integrusom i povadio radeonke (dzabe sam krecio,nemere da izbaci u 1080p,verovatno jer mi je memara singl cenel i to 1600mhz),gledao da nije do toga sto sam klokovao na 75hz monitor,igrao se sa pejdz fajlom i kesom brouzera,probavao na 5-6 razlicitih brouzera...sve zivo i nezivo,juce na win 8.1 u1 3 sata tukao sa obe grafe,na klokovanom monitoru bez problema.u win 10 skuca posle najdalje 5min,frizuje,nemerem ni do tesk menadzera da dodjem.

jedino objasnjenje je onda da je do konkretne kombinacije igre (contract wars),unity-ja i win 10tke.

Evo i toga contract wars...

Screenshot (40).jpg

Evo ...

Screenshot (43).jpg

Screenshot (44).png

Poslednja izmena:
nemam pojma stvarno,verovatno je do moje kombinacije hardvera i unity-ja,ponavljam opet i u win 8.1 i u win7 kao i u predzadnjem oficijelnom nisam imao ni najmanjih problema,samo na zadnja dva build-a.ostale igre (TR,MGS,metro redux,Lost alpha,vampire the masquerade,dying light...) rade kao sat,temperature pod kontrolom,sve u najboljem redu.

Vrh Dno