Šta je novo?

Radijus Vektor :: Kablovska televizija i internet

Evo meni juce uveli.
Placas od bandere do kuce i to po akciji 1000 din i 3 meseca gratis.
Ulicnu instalaciju ne placas, nisi valjda jedini u ulici?

Nisam jedini ali sam na kraju ulice tj drugi korisnici su na IPTV. Tako su i meni rekli u poslovnici 1000 din i 3 meseca gratis. A majstor kaze otprilike 100 metara kabla po 130 din/m . Meni samo u dvoristu ima 30 metara kabla od bandere do kuce, ali mora jos 2 bandere do tog njihovog poslednjeg prikljucka. Da li su majstori hteli da me urade za pare ili "nisu znali" u to necu da ulazim, videce neko od njihovih kolega koji prati ovaj forum pa nek se zamisle.
A meni ostaje da se nadam da nece biti 15 000 din prikljucak.

Sve zavisi kako si se dogovorio, ali mislim da nema razloga da placas ulicnu instalaciju.
Ja sam prvo bio dogovorio po metru kabla ali kad sam video ovu akciju za 1000 promenio sam.
Instalateri ne odlucuju o tome vec dodju sa otvorenim nalogom gde pise sta rade i koliko naplacuju.
Ulicnu instalciju je radila totalno druga firma za radijus vektor. RV instalteri prikljucuju samo od prve bandere.

Inace, pocela im je telefonija, a moze i prenos broja iz telekoma.

Poslednja izmena:
Ne znam nisam bio tu, pre 2 meseca kad sam ih pitao bilo je od moje bandere (25-30m). A sad kazu 110-120 metara 3 bandere.
Otisao sam kod njih u poslovnicu kazu 1000 din ako ste potpisali u decembru. I stvarno u ugovoru pise da je popust ali nista ne pise u brojevima. Moze popust da bude 0.1% i to je i dalje popust.
Ali opet majstor kaze 110 metara kabla po 130 din. A sto se tice montiranja kablova ja sam vidjao samo iz RV dolaze da montiraju.

Odes i treci put i opet ispricas sta ti treze majstori pa obustavi montazu ako ti ne odgovara, imaju slateruse i nekog shefa pa njega trazi, neka se leva i desna dogovore sta im je ciniti i posto...
Sta da ti kazem...

@bakara meni nije jasno sta si ti platio?
1000+ neka cifra za kabl od bandere do kuce i u kuci ili si samo platio 1000 za sav kabl od bandere do kuce i u kuci ili nesto trece?
Navedi tacno specifikaciju sta su ti uradili, koliko metara kabla (od prilike) i posto si sta platio i ukupno na kraju.

Poslednja izmena:
Cekacu da dodju da postave kablove pa da vidim taj cenovnik. Jedino sto je moj cale kralj vec potpisao ugovor. I to sad ispada da tece ugovor (i pretplata) a jos nisu ni postavili kablove a imaju "rok" mesec dana po ugovoru.
Bio sam i kod salterusa, pitao sam i na email, na live chat i tehnicku podrsku 2 puta, 2 puta u poslovnici i 2-3 puta majstore, svaki put drugaciji odgovor.

@bakara meni nije jasno sta si ti platio?
1000+ neka cifra za kabl od bandere do kuce i u kuci ili si samo platio 1000 za sav kabl od bandere do kuce i u kuci ili nesto trece?
Navedi tacno specifikaciju sta su ti uradili, koliko metara kabla (od prilike) i posto si sta platio i ukupno na kraju.
Ma konfuzno sam napisao na telefonu :)

Platio sam ukupno 1000din.
meni su vukli kabl od bandere do kuce (mozda 15m kabla) i postavili prikljucak za 4 TV i prikljucili na vec postojecu mrezu kod mene.

Ulicnu instalaciju je nedelju dana pre radijus vektor instalatera izvela firma citadel (ako sam dobro upamtio) kazu da saradjuju sa njima i razvode ulicnu mrezu ali ne ulaze u kuce, to niko od nas iz ulice nije nista platio.

Fora je u tome sto oni stvarno ne naplacuju svima isto, i to je proverena informacija.
A potpisivanje ugovora je uslov da bi dosli da urade instalaciju.

Poslednja izmena:
Na prvi pogled, ponuda im je odlična. Tek ovako se vidi koliko su ptt i telekom, koji su mi jedini izbor, nikakvi.

Nisi svestan svoje nesvesnosti....

A dobro vidim ti jesi....
Zao mi je samo sto si delija kao ja, ali... kad ne znas ne znas, ali dobro mislis da znas evo ja se povlacim, verujem da si koristio VDSL pa onako iz iskustva kazes.
Ja sam koristio RV zapravo burazer koristi, a imamo dosta primera ljudi koji koriste RV net a svrati malo pa procitaj losa iskustva ljudi sa VDSL-a, evo da ti skratim ne mozes da ih nadjes jer ih nema, naprosto to je tako a ti ne moras da vidis dalje od svog prsta.

Ja opet kazem da je VDSL stabilniji i da nema losih iskustava sa ljudima koji ga imaju, a sa RV imas brdo, ne samo sa njima vec i ostalim koji koriste kablovsku infrastrukturu za net. Cak i SBB imas hvalospeve o njihovom netu ali imas i najgora kudjenja o njemu, a o VDSL-u naprosto nema jer to moze da ima neko ko je na maloj udaljenosti od DSLAM-a, i greske su svedene na minimum, dok kod ADSL-a vec nije tako.
Mislim ako hoces mogu da ti pojasnim i objasnim sve detaljno ali da ne zatrpavamo temu bespotrebno, mogu na PM ako zelis posto mnogoooo znam o tome, pa ako hoces mogu tamo da ti objasnim do tancina zasto je to tako.....

A dobro vidim ti jesi....
Zao mi je samo sto si delija kao ja, ali... kad ne znas ne znas, ali dobro mislis da znas evo ja se povlacim, verujem da si koristio VDSL pa onako iz iskustva kazes.
Ja sam koristio RV zapravo burazer koristi, a imamo dosta primera ljudi koji koriste RV net a svrati malo pa procitaj losa iskustva ljudi sa VDSL-a, evo da ti skratim ne mozes da ih nadjes jer ih nema, naprosto to je tako a ti ne moras da vidis dalje od svog prsta.

Ja opet kazem da je VDSL stabilniji i da nema losih iskustava sa ljudima koji ga imaju, a sa RV imas brdo, ne samo sa njima vec i ostalim koji koriste kablovsku infrastrukturu za net. Cak i SBB imas hvalospeve o njihovom netu ali imas i najgora kudjenja o njemu, a o VDSL-u naprosto nema jer to moze da ima neko ko je na maloj udaljenosti od DSLAM-a, i greske su svedene na minimum, dok kod ADSL-a vec nije tako.
Mislim ako hoces mogu da ti pojasnim i objasnim sve detaljno ali da ne zatrpavamo temu bespotrebno, mogu na PM ako zelis posto mnogoooo znam o tome, pa ako hoces mogu tamo da ti objasnim do tancina zasto je to tako.....

Ako ti stabilnost od skoro dve godine rada bez greške nije dovoljna onda ne znam šta jeste, a možemo i o ceni koja je na strani vektora. Pitam se što se uopšte raspravljam sa tobom kad izgleda da se ne odvajaš od ****nog kompa pa ti je bitno da ti radi 24h, 365 dana bez prekida.

Poslednja izmena:
Mozda tebi ali jesi procitao da neko ima problema sa RV netom ovde ili na bilo kom drugom forumu??? Ili si ti jedino merilo!!!
Kako cena na strani RV, ja placam 50 Mbit 1900 RSD, koju ti brzinu imas i koliko placas? Mozda placas manje ali imas i manju brzinu, zato kazi koja ti je brzina i cena da uporedimo, eto.
Ne nije mi bitno ali se odvajam od kompa naravno, nego si zapoceo da RV ima stabilniji net od VDSl-a, sad u nedostatku argumenata, a ja te opet pozivam da svratis na temu vdsl i da mi nadjes nezadovoljnog korisnika vdsla i da mi kazes, da povucem moje tvrdnje ili ti daj tvoje. Da li 100% svima kod RV net radi savrseno? Eto jasno i logino pitanje.
ja kazem da na vdslu svima radi net savrseno, bez oscilacija ili gubljenja, to ti ne mozes da potvrdis za RV, ne samo za RV, vec i SBB ili bilo koji drugi kablovski.

Nemoj se ljutis ja baratam cinjenicama, ti u nedostatku istih spomoinjes 24ro casovno sedenje za kompom 365 dan bez prekida.
Ti si tvradio da RV net stabilniji od VDSL-a ja tvrdio suprotno, nema ljutis, druze, delijo.

Čini mi se da svako jutro TV prijavi da ima novih kanala i da treba da Update channel list.

Posle ažuriranja ne mogu da primetim promene. Dešava li se još nekome?

DVB-C sa CAM modulom.

Ja nisam primetio, a gledam na TV preko DVB-C tunera...

Koje kanale su menjali?

Izbacili su RTD HD i Trace Urban HD a ubacili su Fashion One HD i RTL hrvatski ..to je sto sam primetio, mozda ima jos neka promena, ali ja mnogo kanala eliminisem u startu .

Kad su ukacili rtl hr?
Neko vreme nakon ove promene paketa ili odma po promeni?
Ja koliko vidim imaju sva 4 hrt nisam video rtč hr a nisam ni skenirao kanale...
Nakojoj je poziciji taj rtl hr?

Poslednja izmena:
Pozz svima....
Juce su mi uveli kablovsku tv..paket 100 digitalna televizija...pa imam jedno pitanje...kakvi su vam domaci kanali,jer kod mene kao da se pojavljuje neka sitna pixelizacija slika je nekako mutna i mnogo losa pa me zanima da li je neko imao isto ovakav problem ili je ovo kod njih normalno... Hvala i pozdrav...

to mi je beskoristan podatak, ja odavno razmestio kojekude kanale, nego ti meni reci broj na listi i 2-3 gore dole oko njega da pokusam naci

Broj je, mislim, 37, a ne razumem ostatak pitanja. Pre njega su sva 4 htv-a, a iza slo 1 i 2. To sam već napisao, pa verovatno misliš na nešto drugo.

E to, HVALA, nadjoh, ja "papak" trazio medju 100+ , kazem ti zaboravio sam gde su bili orginalno hrt i slo ...

Evo sam se setio (konacno, zakrecio mozak pa ne zamerajte) da pogledam i programskoj semi na kojoj su poziciji.
Vidi ima i 6. hopacupa i jos nekih kanala koji su kodirani...

Posto sam ovih dana stalno u boju na WOT-u pa primetim ali zna 1-2 na dan da pukne veza, na kratko, puc puc puruc i "odma" se vrati ali dovoljno da mene izbaci iz bitke pa nek je i taj 1 minut...
Da li se to i vama desava ili samo meni?
"Strah" me da nije modem, Tomson docsis3.0.
Znate li kakve sada dele modeme za 24/1,5Mb/s ?

Ne puca veza, bas sam i ja igrao online cesto ovih dana ...postavi screenshoot sa http://192.168.100.1 da vidimo kakavi su ti parametri, moguce da te modem zeza.

evo ga...
ja se u ovo 'ič ne razumem.
Bas se modem restartuje, drlja svoje dok ne uhvati vezu, nije do rutera...

Poslednja izmena:
Parametri od značaja u Downstream channel delu su:

Bit Rate - propusni opseg za prijem podataka.
Power Level - jačina primljenog signala. Vrednost ovog parametra treba da bude izmedju -12 i 12, idealno oko 0.

SNR - Signal to Noise Ratio - odnos signala i šuma na liniji. Optimalna vrednost ovog parametra je preko 34.

Parametri od značaja u Upstream channel delu su:

Power Level - jačina odlaznog signala. Optimalna vrednost ovog parametra je u opsegu 40 do 50 dbmV, a prihvaljiva odstupanja su kada je vrednost izmedju 35 i 55 dbmV.

Sve je u okvirima normalnog ...probaj da ides direktno, bez rutera, cisto da vidis kako radi

Vrednosti koje si postavio su vrednosti granice signala na kojima modem ispada sa mreže (off line).

Idealno je
DS 0 SNR 45+
UP 42 SNR 38+

Da li jos nekom cesto puca internet? Zivim u Borci, na 2-3 dana nestaje, uglavnom posle 8 uvece?

Proveri da nije do rutera..Meni ponekad net uspori/nestane, a kada udjem u log tada se ruter nesto zezao..
Inace da li je neko uzeo telefon?
Da li se menja modem..Sta se dobija kao telefon/oprema?

Nazad
Vrh Dno