Šta je novo?

LG G3

ako pričaš za swiftkey u podešavanjima stavi da space taster ubacuje space a ne predicted word.
Vidis na netu to nisam nasao, a u podesavanjima sam trazio auto correct.

Btw. Danas mi se desilo nesto krajnje cudno - kada sam kliknuo dugme da zakljucam fon i odmah opet da otkljucam posto sam se setio necega, ekran se nije upalio. Pokusao sam i knock i opet dugme. I da drzim da se ugasi/upali. Ma nista. Posle 5 min sam video da nista nece i morao sam da vadim bateriju. Nikad nisam imao nista slicno pre L-a...

To zavisi od kojeg telefona dolazis. Ja sam imao HTC One X i za mene je G3 preporod u svakom smislu, pa i po trajanju baterije.

@nitro - Jesi li probao da vratis (ako si uopste zainteresovan) na 4.4.2? Vidim da na xda imaju postavljene metode za vracanje na stock (4.4.2) bez rootovanja i ostalih dzidzabidza. :D

Poslednja izmena:
Btw. Danas mi se desilo nesto krajnje cudno - kada sam kliknuo dugme da zakljucam fon i odmah opet da otkljucam posto sam se setio necega, ekran se nije upalio. Pokusao sam i knock i opet dugme. I da drzim da se ugasi/upali. Ma nista. Posle 5 min sam video da nista nece i morao sam da vadim bateriju. Nikad nisam imao nista slicno pre L-a...

Upravo mi se desila vrlo slicna stvar, pre 5 min, nisam cackao telefon neko vreme i kad sam ga sad uzeo on mrtav, ne reaguje ni na knock ni na dugme, cak i kad sam ga drzao 10 sec. Morao sam da vadim bateriju da bi ga oziveo. I da, nestalo mi je oko 15% baterije, samo se vidi pad 90 stepeni u battery use... A ja sam na KitKat-u...

Poslednja izmena:
Upravo mi se desila vrlo slicna stvar, pre 5 min, nisam cackao telefon neko vreme i kad sam ga sad uzeo on mrtav, ne reaguje ni na knock ni na dugme, cak i kad sam ga drzao 10 sec. Morao sam da vadim bateriju da bi ga oziveo. I da, nestalo mi je oko 15% baterije, samo se vidi pad 90 stepeni u battery use... A ja sam na KitKat-u...

Desilo mi se par puta na kit-katu.. Da kucnem u drvo na L-u do sad nista od bagova. :)

Obzirom da vam se dogadjalo i na KitKat to nikako nije dobro. Nadao sam se da je vezano iskljucivo za L. Sve me vise vuce da ne cekam ni dana i da roknem doplatu za iPhone 6 i da budem miran sto se tice stabilnosti i brzine...

Mislim da bi ti to bilo i vise nego pametno.

Šta kaže struka G3 ili Note 3,nisam pametan.Cena im je koliko vidim takoreći ista.

Poslednja izmena:
^ composition-main.jpg

Teško da je ONE pravi takmac.Post prodaja ravna nuli,servis i rez delovi ravni nuli,dodatna oprema blizu nule.Jednostavno spec je spec ali nije samo to ono što čini neku kupovinu finansijski isplativom.Ovo je sve priča za naše tržište,naše servise i sve ostalo.
Uzgred za svoj novac želim sam da menjam bateriju kad hoću i kad poželim,iznenađenja tog tipa mi nisu potrebna sve dok ima proizvođača kod kojih se baterija može promeniti.

Poslednja izmena:
Obzirom da vam se dogadjalo i na KitKat to nikako nije dobro. Nadao sam se da je vezano iskljucivo za L. Sve me vise vuce da ne cekam ni dana i da roknem doplatu za iPhone 6 i da budem miran sto se tice stabilnosti i brzine...

Mislim da i mi to jedva cekamo :)

Živ ti sve kupi danas.

Poslednja izmena:
Teško da je ONE pravi takmac.Post prodaja ravna nuli,servis i rez delovi ravni nuli,dodatna oprema blizu nule.Jednostavno spec je spec ali nije samo to ono što čini neku kupovinu finansijski isplativom.Ovo je sve priča za naše tržište,naše servise i sve ostalo.
Uzgred za svoj novac želim sam da menjam bateriju kad hoću i kad poželim,iznenađenja tog tipa mi nisu potrebna sve dok ima proizvođača kod kojih se baterija može promeniti.
To što baterija nije izmeniva je u današnje vreme smešna zamerka.

Šta kaže struka G3 ili Note 3,nisam pametan.Cena im je koliko vidim takoreći ista.

Mislim da su oba uredjaja veoma slična po performansama. Jedino par stvari mogu da utiču na izbor izmedju 2:

Ako hoćeš malo veći ekran (0.2 inča veći) i stylus uzmi Note 3.

Ako ti je ipak veća prednost uredjaj koji je malo zgodniji za rukovanje, estetika i veća rezolucija, uzmi G3.

Kada sam preko PC suit-a update skinuo softver 20e, jedino od negativnih stvari sam primetio da ne mogu da uključim blic kada slikam. Postoji opcija za blic ali je skroz siva, ne mogu da je aktiviram. Lampa radi sasvim normalno. da li je imao neko ovakav bag.

Poz ljudi evo da se vratim u temu vidim da jos uvek kukate kupio sam ponovo G3 i mogu reci posle 3 meseca odmora da sam veoma prijatno iznenadjen napretkom u svakom pogledu.
Baterija je mnogo bolja nego ranije izvucem dan bez problema i ostane oko 40%.
Tel mnogo fluidnije radi. Cini mi se da je i iskoriscenost memorije manja koristio sam oficijalni 20e i nisam imao nikakvih problema koje spominjete.
Sada koristim Crdroid i za sada je sve extra svaka preporuka, takodje sam probao i androidnow hd 7.4 bez graske. Ovaj cm 12 sam hteo da isprobam iskoriscenost memorije je fantastican

Prilozi

• uploadfromtaptalk1419589608406.png
    uploadfromtaptalk1419589608406.png
    352.7 KB · Pregleda: 203
Aaa, pa da, znači autonomija je problem, pa da, verovatno onda koristiš telefon...ali ajde, neću na takvom nivou da diskutujem. Danas za smešne pare možeš da kupiš Battery Pack, što je puno pametnija kupovina od kupovine dodatne original baterije. Druga stvar je da današnji telefoni imaju baterije velikih kapaciteta, tako da, ako je telefon ispravan, autonomija je sasvim dovoljna za celodnevno mučenje. Treća stvar, to što možeš imati problema sa baterijom, a bez servisa nećeš moći da intervenises, pa ajde, tek to neću da komentarisem. Ovo mi je drugi telefon koji nema iznenivu bateriju, da li je bolje da ima, jeste, da li je strašno što nema, apsolutno nije. Evo sada sam skinuo telefon sa jelke da bih ti odgovorio, sada ga vraćam.

A cekaj jesi ti na nekom flagshipu imao potrebe da menjas bateriju. Ja u poslednjih 5 godina nisam ni jednom telefonu bateriju menjao... Jedini nacin da joj smanjis kapacitet je nenormalan broj ciklusa a to ces vrv postici igranjem igrica ili gledanjem filmova na njemu. Ja mobilni koristim onome cemu je namenjen - kada si u pokretu da brzo odradim sta trebam - nekad pustim nesto na yt ili slicno, igrice ni ne igram... Za igrice imas komp i konzole, za filmove komp, neku kucni bioskop varijantu ili pravi bioskop. Gledanje filma na bilo cemu manjem od 10-12 inca je pointless.
Btw. Ostali telefoni nemaju nezamenljive baterije - cist primer je iPhone na koji su se svi bunili - samo se drugacije otvara i baterija se promeni kao kod svakog drugog uredjaja - nema nekog lemljenja ili nesto slicno...

Smartphone je odavno prestao da bude samo telefon i da služi samo onome što navodiš. igranje igrica, puštanje miltimedijalnih sadržaja su potpuno legitimna funkcija današnjih smartphona, u istoj ravni kao i telefoniranje, mailovi, poruke. Taj stav, "ja sam faca, telefon koristim samo za ono čemu služi, nisam klinac/danguba/sl" je odavno prevaziđen, današnji smarthoni su računari u manjem pakovanju i multimedija im je takođe jedna od osnovnih funkcija.

Što se baterije tiče, ja u životu nisam kupio zamensku bateriju za telefon, tako da je s moje tačke gledišta potpuno svejedno da li ona može da se menja ili ne. u krajnjoj nuždi, slažem se da su eksterne baterije bolje rešenje.

Ala lajete kad vam neko skrene paznju na glavnu manu ovog telefona. :) Kupio sam G3 zbog "slave" G2 i battery life na istom. Nisam uspeo da izdrzim ni 3 nedelje na G3, nije uspeo da izdrzi od 7 ujutru do ponoci. Prodao ga za 310e pre 2 meseca (pre nego sto je dobio L)
Od GS1 uvek imam dodatnu bateriju, nekad oem a u poslednje vreme zerolemon, anker ili nesto trece. Ukratko...baterije su potrosna roba i vremenom slabe (u zavisnosti od uslova, nacina punjenja i praznjenja..). Nece ti baterija biti istog kapaciteta nakon prvog punjenja i nakon godinu dana. Upravo mi se to i desava sa N3 baterijom...izdrzala je godinu dana (ne igram igrice i ne gledam filmove) i zamenio sam je random brand baterijom sa Amazona. Rezultat je 25% vise vremena i upaljenog ekrana.
Peace.

Poslednja izmena:
A cekaj jesi ti na nekom flagshipu imao potrebe da menjas bateriju. Ja u poslednjih 5 godina nisam ni jednom telefonu bateriju menjao... Jedini nacin da joj smanjis kapacitet je nenormalan broj ciklusa a to ces vrv postici igranjem igrica ili gledanjem filmova na njemu. Ja mobilni koristim onome cemu je namenjen - kada si u pokretu da brzo odradim sta trebam - nekad pustim nesto na yt ili slicno, igrice ni ne igram... Za igrice imas komp i konzole, za filmove komp, neku kucni bioskop varijantu ili pravi bioskop. Gledanje filma na bilo cemu manjem od 10-12 inca je pointless.
Btw. Ostali telefoni nemaju nezamenljive baterije - cist primer je iPhone na koji su se svi bunili - samo se drugacije otvara i baterija se promeni kao kod svakog drugog uredjaja - nema nekog lemljenja ili nesto slicno...

Ali zato su verzije ajfona od 32 GB - 64 GB i dodavanje evrića za veći kapacitet izum veka !!!
MicroSD ne valjaaa ne ne :D
Takođe tu su i aplikacije za zdravlje - juče bilo na TV-u !

Što se mučiš i mesecima kukaš na G3-u ?
Kupi ajfon i usreći se :)

Poslednja izmena:
Isto i za bateriju, odes u servis i zamenis i ostavis 40-50e :) Iphone politika kod android uredjaja.

fcinterbgd@
"Ala lajete kad vam neko skrene paznju na glavnu manu ovog telefona." ...a na koju konkretno manu misliš? Ako misliš na trajanje baterije, po meni dobrano grešiš - ili ga nisi nikada imao (G3) ili si ga dnevno toliko koristio pa je tako kratko trajala, a ako već toliko koristiš morao bi znati da G3 ima zamenjivu bateriju oko koje toliko pričaš... tako da mi zaista nije jasno o čemu uopšte govoriš?

Relax. Znam da je baterija "promenjiva" (zato sam i imao ono nepodnosljivo krckanje plastike backcover-a, pa sam morao da lepim izolirku iznutra). Pricam o kapacitetu baterije kao mani... naime istog kapaciteta je kao kod G2, nadam se da si razumeo. Bar po mojim standardima to je ispod proseka za taj cpu i ekran. I stvarno lagano, forum sluzi uglavnom za kritike, za hvalospeve i "strucnjake uze oblasti" imate sekciju komentari na mobilnisvetdotcom.

Poslednja izmena:
Relax. Znam da je baterija "promenjiva" (zato sam i imao ono nepodnosljivo krckanje plastike backcover-a, pa sam morao da lepim izolirku iznutra). Pricam o kapacitetu baterije kao mani... naime istog kapaciteta je kao kod G2, nadam se da si razumeo. Bar po mojim standardima to je ispod proseka za taj cpu i ekran. I stvarno lagano, forum sluzi uglavnom za kritike, za hvalospeve i "strucnjake uze oblasti" imate sekciju komentari na mobilnisvetdotcom.

Nisam nikakav stručnjak, sa ili bez navodnika, običan korisnik. Slažem se da treba "lagano" koristiti forum ali zašto onda to ne primeniš na svom postu sa "lajanjem"? Drugo, G2 i G3 imaju isti kapacitet ali različite baterije, G2 Li-Polymer, G3 Li-Ion, "nadam se da si razumeo". Treće, tu priču sa krckanjem i lepljenjem izolirke prodaji nekome drugome, a ne ljudima koji imaju i koriste G3 ...

Ponavljas ono sto sam rekao, upalio si loop mode.
Inace nisam tebe nazvao strucnjakom, nego ekipu koja se skuplja na doticnoj lokaciji...al kapiram da je mnogo lakse kad se sve dozivljava licno.

Nazad
Vrh Dno