Šta je novo?

iPhone u Srbiji - diskusija o ponudi

Ne znam ali recimo ja sam imao MixXL do prelaska kod drugog operatera...evo sad vidim da je telefon iP6 16gb na 24 meseca 71400 din.A na 36 meseci 59400...e sad po oglasima je okooo 600e isti model.To je okoo 72000 din??? Gde je tu kamata?

to nije cena telefona

ti telekomu placas na tu cenu telefona i 3G pretplatu i punu pretplatu koju bi bez telefona placao 50% off

e to ti je kamata

Paket kontrola troškova 500 2g. Nema 3G pretplate

da bas kupac iPhone-a trosi paket od 500 din.

jedino tatini i mamini sinovi koji takve telefone uzmu da bi se pokazali pred devojcicama

Kod kontrole troškova nema 50% off svakako.

kontrola troskova moras priznati da nije bas najbolji izbor paketa kada su u pitanju flageship telefoni

Sta se vise isplati uzeti 5c kod mtsa ili kod svercera?

kod svercera 250€

Poslednja izmena od urednika:
to nije cena telefona

ti telekomu placas na tu cenu telefona i 3G pretplatu i punu pretplatu koju bi bez telefona placao 50% off

e to ti je kamata

A ne zeki..ja mislim ozbiljan si a ti se sprdaš :) mešaš sve to...50% off je MTS-ova ponuda kao uzimanje telefona preko njih i tako ide.A 3G jeste deračina ali ona izlazi na godišnjem nivou koliko...1200 dinara? Da ne bude zabune ja sam protiv toga jer to skoro pa niko ne koristi...

Armore, sad kad je ispalo da sam u pravu dovodiš u pitanje moje mesecne potrebe sto se tice telefoniranja i slično. Interesantno.

A ne zeki..ja mislim ozbiljan si a ti se sprdaš :) mešaš sve to...50% off je MTS-ova ponuda kao uzimanje telefona preko njih i tako ide.A 3G jeste deračina ali ona izlazi na godišnjem nivou koliko...1200 dinara? Da ne bude zabune ja sam protiv toga jer to skoro pa niko ne koristi...

ja se uopste ne zezam meni iz dzepa izadje mts-u toliko para i mene to toliko kosta

kod svercera mi izadje duplo manje para i to me isto toliko kosta

zasto bih ja operateru sa telefonom morao da placam tolike bespotrebne troskove?

Ama kakav bespotrebni trošak???? Hoćeš da uzmeš telefon napolju...platiš recimo 600e i ne koristiš ga?

Armore, sad kad je ispalo da sam u pravu dovodiš u pitanje moje mesecne potrebe sto se tice telefoniranja i slično. Interesantno.

a ko kaze da si u pravu?

ajde da vidimo koji paket koristis kolika ti je ugovorna obaveza koliko trebas doplatiti za telefon i da izracunamo koliko to tebe telefon kosta

a ko kaze da si u pravu?

ajde da vidimo koji paket koristis kolika ti je ugovorna obaveza koliko trebas doplatiti za telefon i da izracunamo koliko to tebe telefon kosta

paaa naveo sam ti par postova gore... da se ne ponavljam.A ako ti u te tvoje troškove računaš pretplatu onda si druže nešto deebelo pogrešio.Prosto niko ne računa u cenu telefona pretplatu osim kad se gleda visina pretplate i cena telefona u smislu jeftinijeg uređaja....A ne znam šta ti znači to nužni troškovi i vremensko ograničenje...

Kamata ti je 38.400 koliko bi uštedeo da si uzeo 50% popusta. Ko to ne vidi ili neće ili opravdava da je puko 1000eu na fon :)

Kamata ti je 38.400 koliko bi uštedeo da si uzeo 50% popusta. Ko to ne vidi ili neće ili opravdava da je puko 1000eu na fon :)

AMIN

+1

paaa naveo sam ti par postova gore... da se ne ponavljam.A ako ti u te tvoje troškove računaš pretplatu onda si druže nešto deebelo pogrešio.Prosto niko ne računa u cenu telefona pretplatu osim kad se gleda visina pretplate i cena telefona u smislu jeftinijeg uređaja....A ne znam šta ti znači to nužni troškovi i vremensko ograničenje...

odgovorio ti danijell

Poslednja izmena od urednika:

auuu šta je ovo...pa 50% off nije paket već promocija MTS-a...o čemu govoriš????

Pa promocija važi i za vas gospodu što furate jabuku. Nije za marsovce. Kao kad bi ti neko ponudio da plaćaš benzin po 75 dinara, a ti odbijes jer voziš mini i hoćeš po 150 :)

heheh ajte deco na mlekce i spavanje :D nema veze ...ali vidim da ovde insinuirate bezvezne stvari. Ja sam moj telefon kupio isto napolju a takođe sam ga zaradio pošteno pa tako imam pravo da ga koristim kako hoću ali vas dvojica mi više ličite na post #2704 ;)

heheh ajte deco na mlekce i spavanje :D nema veze ...ali vidim da ovde insinuirate bezvezne stvari. Ja sam moj telefon kupio isto napolju a takođe sam ga zaradio pošteno pa tako imam pravo da ga koristim kako hoću ali vas dvojica mi više ličite na post #2704 ;)

hahahaha ja iPhone koristim vec 5god.

iz Nemacke razume se ;)

a moracu i ubuduce nazalost

Svaka čast pa ti si veliki dečko!!!! Samo ga ti koristi i ne dozvoli da te deru a koristi telefon u svrhe jednominutnog pozivanja bez nužnih troškova i kucanja poruka...u zdravlje!!!

I Nemačka je sjajna...sad svi znamo...neka si nam rekao da si u Nemačkoj kupio telefon,baš! :D...neko tvoj je kupio tamo pošto je na privremenom radu ili...????

Eto da te iznerviram malo..ja samo moj uzeo u Švajcarskoj i prošao sam jeftinije od tebe :p

Poslednja izmena:
Svaka čast pa ti si veliki dečko!!!! Samo ga ti koristi i ne dozvoli da te deru a koristi telefon u svrhe jednominutnog pozivanja bez nužnih troškova i kucanja poruka...u zdravlje!!!

I Nemačka je sjajna...sad svi znamo...neka si nam rekao da si u Nemačkoj kupio telefon,baš! :D...neko tvoj je kupio tamo pošto je na privremenom radu ili...????

neznam da li uopste zasluzujes da ti odgovorim na ovako imbecilni post

ali u pravu si pare su tvoje pokloni ih operaterima oni su jadni i nemaju

Ako se prvi šališ moraš da znaš i da odreaguješ OK na tuđu šalu ;)

A generalno ja vodim računa o svojim troškovima...i zato sam VIP ispisao iz poznavanja,iz MTS-a sam otišao posle 12 godina jer im je briga o starim potrošačima ravna 0(nuli)...a možda se i vratim kod njih za par godina ako budu poboljšali odnos prema korisnicima.

Cena mts= ip6+(pretplataX24)+(3gX24)=x
cena kes= ip6+((preplata/2)X24)=y

Ako se prvi šališ moraš da znaš i da odreaguješ OK na tuđu šalu ;)

A generalno ja vodim računa o svojim troškovima...i zato sam VIP ispisao iz poznavanja,iz MTS-a sam otišao posle 12 godina jer im je briga o starim potrošačima ravna 0(nuli)...a možda se i vratim kod njih za par godina ako budu poboljšali odnos prema korisnicima.

Sve do ove godine je mts imao program za stare korisnike i pogodnosti. Tako da ta tvoja izjava nije tacna. 8 godina sam kod njih i uvek pri obnovi ugovora dobijes negu pogodnost. E, sad su pilicari kao i ostala dva operatera, gledaju samo da maksimiziraju profit, a potrosace ko sisa (valjda je tako naredjeno)

x-y= 38.400 din. => kamata

Neeeeee to su insunuacijeeeee :)

Poslednja izmena:
Sve do ove godine je mts imao program za stare korisnike i pogodnosti. Tako da ta tvoja izjava nije tacna. 8 godina sam kod njih i uvek pri obnovi ugovora dobijes negu pogodnost. E, sad su pilicari kao i ostala dva operatera, gledaju samo da maksimiziraju profit, a potrosace ko sisa (valjda je tako naredjeno)

Pazi ne znam kako znaš da nije tačno kad sam posle 12 godina prešao u Telenor jer MTS nije hteo da mi izađe u susret i ponudi mi neku opciju za G2 i ako sam bio voljan da ga uzmem na 3 godine sa većom tarifom,inače sve se dešava u jeku kampanje gde se MZS zahvaljuje starim i vernim korisnicima i deli tablete i poklone starim korisnicima.... citiram ''žao nam je ali ne možemo ni sa kakvom ponudom osim navedene na sajtu da Vam izađemo u susret''...A u Telenoru dobih G2 za 19000 din sa 1990 din mesečnom pretplatom...

Inače moj brat koji je od prilike 10+godina kod njih dobio je pogodnost...500mb free internet :D

Ja imam suprotna iskustva. Uvek sam dobijao telefon po ceni tarife iznad moje. Ali mozda nije prema svima ista politika. Kod mene je bilo tako. Sad je potpuno drugačije

Baš zbog tih dvostrukih standarda sam i otišao..prosto nemaju jedinstven sistem pa gde upali.Još su gori u VIP-u eto od 3 zla izabrao sam jedno...u tom trenutku manje :) nije ni Telenor nevinašce,ali potrefio se tad da mi odgovara.I ono što je bitno oni su recimo promenili cenu i sastav tarife ali me nisu uslovili da prihvatim to...što je VIP uradio ljudima i nije dozvoljavao raskid ugovora u nekim sluajevima bez penala.

a ko kaze da si u pravu?

Pa to sam ti napisao već pet puta 128gb 6 plus kontrola troškova 500 na 24 rate sto izadje 1020€

@momci sto pozivaju na kamatu

Samo da vas obavestim da telefon koji se kupuje, bude kod operatera jeftiniji nego na ulici. Sta je caka, ako gledas telefon od 800e, a dobijes priliku da das 400 i kupis ga odmah, ta "kamata" se zaracunava kao bilo koja banka, dakle, ostatak cene placas u ratama na 12 ili 24 meseca, po podacima recimo da ispadne ovako, na nekom primeru, da ne teoretisem sad:

Kupac ima dve opcije da kupi iPhone 6 Plus, 16gb. Na ugovor i simfree. Recimo da je u pitanju telekom i da recimo uzme tarifu MIX XXL

Ugovor: Cena iphone - 55800 + Cena 24 meseca paketa 3599 + 3g 120 = 55800+86376+2880 = 145056 dinara za 2 godine
Simfree: Cena iphone 750e - 90000 + Cena 24 meseca 1800 = 90000 + 42188 = 133188 dinara za 2 godine.
Razlika:11868 dinara - sto mu dodje nekih 500 dinara mesecno, dakle "kamata" vas ispadne malo preko 4e mesecno, a tolko je i odrzavanje platne kartice. Uz svu lepotu devalvacije dinara...

Nije ovo sve.
Za simfree uredjaj prvog meseca treba da izdvojite 91800 dinara. Ostala 23 placate 1800 dinara.
Za ugovor prvog i naredna 23 meseca treba da izdvojite 6044 dinara.

Sta je poenta: U ovoj drzavi postoje ljudi koji zaradjuju. Pare. Imaju posao. Da i takvi postoje. Verovali ili ne. I ne zaradjuju 15.000, 20.000 ili tako, vec zaradjuju 80.000, 100.000 i cak i vise. Ja na zalost ne zaradjujem, ali vas pitam, da zaradjujete, da li bi dali celu svoju platu ili biste odvajali za telekomunikacione usluge i mobilni telefon dve godine po 6k umesto da iskesirate odmah 750e? Ako recimo radite u nekoj normalnijoj firmi, oni ce pristati da vam daju deo novca za pretplatu ili ce vam cak pokriti troskove pretplate.
Oni koji skupljaju pare od nove godine do nove godine, i koji imaju kes da daju odma pare kako bi kupili uredjaj simfree i pritom imali tu neku nizu cenu za paket u narednom periodu... Kome to odgovara, on ce ici na tu varijantu.

Uzmimo i neki najbanalniji primer, iPhone 6, 16gb, neki jeftiniji paket: MixNet M
Ugovor: iP 66000 + 24*1399 + 24*120 = 66000 + 36456 = 102456
Simfree: iP (670e) 80400 + 24*700 = 80400 + 16800 = 97200
Razlika: 5256.
Odmah simfree - 81.100, 23*700
Ugovor na 24 meseca - 4269

Dakle, citava poenta je u tome da kupac izabere sta mu najvise odgovara. Ko nema stalne izvore prihoda odlucice se za kupovinu odmah, jer su cene simfree uredjaja kod operatera prevelike. Ko ima stalne izvore prihoda, bio bi lud da propusti ovakvu priliku, s obzirom da razlika u ceni nije vredna kesiranja novca odmah.

Srdacan pozdrav i nadam se da vise necete da pricate na ovu temu. Svako bira sta mu najvise odgovara, kako vi, tako i svi drugi. Ko ima priliku da je na drzavnoj jasli ili da je privatniku preko potreban, taj zna sta radi ako uzme kod operatera. Ko nema, i ne treba mu.

Nazad
Vrh Dno