Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Ja to ne mogu da saznam, zar ne ? Ne zna ni ovaj decko sto mi je prodao , nema pojma o telefonima.. kakva je posle procedura ako se zakljuca, moram da dajem 20e za otkljucavanje ?
Не верујем да је преко бокса отклучен ти можеш слободно да флешујеш нови фирмвер не би се заклучао дај овако отвори дајалер и откуцај *#0011# и дај слику треба да пишује imei certi pass

Poslednja izmena:
To mi pise..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415345282968.png
    uploadfromtaptalk1415345282968.png
    103.8 KB · Pregleda: 223
Ja ne vidim da pise imei pass evo kod mene kako je na note 3
8d9ff7b5d9c55fd0fe9a384f631f04e8.jpg

Exclusive Preview - Android 5.0 Lollipop on Samsu
[YOUTUBE]C8qD_h6iL1g[/YOUTUBE]

Da li neko moze da mi kaze da li ja mogu da pratim ovaj video i da instaliram 4.4.2 po ovom uputsvu ? Molim vas hitno mi treba, jer planiram da to sada uradim..
Znaci imam rutovan telefon, unlokovan sa telenor mreze a ja sam na mts, (ne znam kako je unlock), i hteo bih da ga update na 4.4 ( imam 4.2.2) ..
Pokusao bih sa ovog linka, jer mi se ne cini pretesko za pocetak, i pise da ne treba custom recovery ( sta god da to znacilo) i cini mi se nekako jednostavno :D Hvala unapred, evo ga link:

https://www.youtube.com/watch?v=Wd0S_8c-GHQ

Moram da napisem nov post jer ne moze edit..
Da li sa sammobile skidam fw koji je sa mreze koju sada koristim (telekom) ili fw koji je sa mreze sa koje je telefon otkljucan ( telenor ) ???
I da li gubim root ako ubacim ovaj fw preko odina ?
Uradio sam backup preko titaniuma i spreman sam da radim update

Da li neko koristi ROM manager i da li to čudo radi? Ja sam probao preko njega da ubacim CWM, čak mi i piše u manageru da sam uspeo, međutim kad restartujem imam i dalje stari recovery koji je bio i pre...?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415402905342.png
    uploadfromtaptalk1415402905342.png
    327 KB · Pregleda: 158
Da li neko moze da mi kaze da li ja mogu da pratim ovaj video i da instaliram 4.4.2 po ovom uputsvu ? Molim vas hitno mi treba, jer planiram da to sada uradim..
Znaci imam rutovan telefon, unlokovan sa telenor mreze a ja sam na mts, (ne znam kako je unlock), i hteo bih da ga update na 4.4 ( imam 4.2.2) ..
Pokusao bih sa ovog linka, jer mi se ne cini pretesko za pocetak, i pise da ne treba custom recovery ( sta god da to znacilo) i cini mi se nekako jednostavno :D Hvala unapred, evo ga link:

https://www.youtube.com/watch?v=Wd0S_8c-GHQ

A da sacekas kraj ovog meseca pa ces preko OTA dobiti update na 4.4.4 ?

ja sam cuo da ce update na 4.4.4 biti pocetkom ovog meseca tako da sam 'silovao' moj s4 svaki dan sam proveravao do danas da li ima update na 4.4.4 mada citao sam nesto da je to samo neki veci update za sigurnost (security) ima li neko neke informacije o tome?a sto se tice 5.0 (lollipop) to su mi potvrdili da stize tesko pre januara (benchmark na fejsbuku) ali nisam siguran da li za I9505 ili I9500....ali koliko sam ja nasao da je to za 9500 a za 9505 ne znam kada izlazi verovatno malo kasnije..
a sto se tice tog snimka u vezi lolipopa za galaxy s4 to je I9500..

Poslednja izmena:
Moram da napisem nov post jer ne moze edit..
Da li sa sammobile skidam fw koji je sa mreze koju sada koristim (telekom) ili fw koji je sa mreze sa koje je telefon otkljucan ( telenor ) ???
I da li gubim root ako ubacim ovaj fw preko odina ?
Uradio sam backup preko titaniuma i spreman sam da radim update
Ako iz Odina flešuješ oficijelni rom (taj sa sammobile je oficijelni) onda gubiš rut.
Što se procedure tiče, prvo u developer settings uključi usb debugging. Onda ugasiš telefon, pa ga staviš u download mod (volume down + home + power) pa se pojavi prozor kliknes volume up. Sad na kompu upali Odin, u pda/ap stavi taj rom koji si skinuo ( .tar format je u pitanju). Kad ga učita, onda nabodeš telefon u komp, sačekaš da ga prepozna i klik na start.
E sad sedi i čekaj da se telefon upali.
Ako hoćeš da vraćaš aplikacije iz titanium-a onda moraš da ga rutuješ. Ako ga rutuješ onda ćeš okinuti knox na 0x1 i gubiš OTA update, pa ćeš naredni rom morati isto ovako da staviš.

Upravo mi je preko OTA servisa, uradio update , GT-9515, tezak 188MB.

da nije kojim slucajem update promenio na kitkat 4.4.4 ??

Posto sam u procesu kupovanja ovog telefona interesuje me sledece:
-vidim da ima vise verzija S4 telefona, i9500, i9505, i9506 (mozda ima jos).
-Koje su razlike izmedju ovih modela,
-koju verziju je najbolje kupiti i
-koji ima najbolju podrsku na xda?

Ukucas u gugl i iskoce ti specs za sve te modele. Razlika je u procesorima

Najbolju podrsku ima onaj sa snap 600, i taj je najpopularniji

506 je snap 800
505 je snap 600
500 je exynos

Poslednja izmena:
telep da li si dobio lollipop vidim da imas nexus? ako jesi kakav je?

da nije kojim slucajem update promenio na kitkat 4.4.4 ??
Danas je krenuo update na 4.4.4 valjda samo za at&t.
Ostale verzije telefona, mislim na ove što se mogu naći kod nas, su mesecima daleko od 4.4.4 (ako ga uopšte bude) i Lizalice (koja sumnjam da će pre februara-marta).

Zdravo svima,
pre 20-tak dana postao sam vlasnik samsung galaxy s4 i9506 (black edititon) uredjaja.Sve do pre dva dana je radio super.E sada javlja se odjednom sledeci problem.Kada sam ga skinuo sa punjaca tac je prestao da funkcionise, znaci ne mogu da se javim, otkljucam kada prevucem prstom, znaci nista.Ostali tasteri rade ali tac nilako.Telefon mi nikada nije ispao.Boje na displeju su ok kao i prvog dana.Kada okrenem telefon normalno rotira ekran ali opet nikako tac da proradi.Uradio sam wipe i opet nista.Da se nije mozda neki konektor otkacio?Sta ciniti?

Poslednja izmena:
Zdravo svima,
pre 20-tak dana postao sam vlasnik samsung galaxy s4 i9506 (black edititon) uredjaja.Sve do pre dva dana je radio super.E sada javlja se odjednom sledeci problem.Kada sam ga skinuo sa punjaca tac je prestao da funkcionise, znaci ne mogu da se javim, otkljucam kada prevucem prstom, znaci nista.Ostali tasteri rade ali tac nilako.Telefon mi nikada nije ispao.Boje na displeju su ok kao i prvog dana.Kada okrenem telefon normalno rotira ekran ali opet nikako tac da proradi.Uradio sam wipe i opet nista.Da se nije mozda neki konektor otkacio?Sta ciniti?
Ima problem sa tachom najbolje je da ga vratis sto pre

Hvala.U ponedeljak ga saljem prodavcu, inace sam tel. kupio na KP.Nadam se da ce se resiti problem.

Drugari, razmišljam da kupim S4, pa me zanimaju sledeće stvari i ako možete da mi odgovorite.
1. Da li baterija uz neko optimalno korišćenje(npr. pola sata razgovora, sat vremena wifi, pola sata viber, sync) može da izdrži celi dan?
2. Da li je ekran čitljiv po jakom suncu?
3. Da li se lajsna ogulila kod svih posle nekog vremena jer vidim da to mnogi komentarišu?I koliko se to "oguli"? Ponekad ljudi preteruju.
4. Da li je moguće uvideti razliku između procesora snapdragon 600 i 800 kao kod LG G2 ili su to samo nijanse?
5. I generalno, koje su pohvale a koje mane ovog fona?
Unapred, zahvalan na odgovorima.

Poslednja izmena:
1. Da, u principu komotno izgura ceo dan sa 4 sata aktivnog koriscenja.
2. Da, al ne ocekuj cuda :)
3. Lajsna je osetljiva onoliko koliko je cuvas. Nikako ne bih rekao da se lako guli ali lako ostaju "peckice" na ivicama..
4. Neces primetiti nikakvu razliku
5. Prednosti: ekran, kamera, mogucnost stavljanja GoogleEdition Roma.
Mane: baterija, ogromna kolicina bloatwarea, cimanje dok nadjes KitKat firmware koji ti odgovara.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, pre mesec dana sam postavio pitanje ali nisam dobio odgovor, da li je na S4 moguće da kada pretražujem kontakte (jer želim nekome da uputim poziv/poruku), da mi se nakon što ukucam slovo-dva ne prikazuju svi mogući mailovi i kontakti koje sam ikada imao preko Googla?!?

Google+ me ubija, bukvalno se u pretrazi na 40-50 kontakata od Google+ mi nudi jedan sa brojem telefona...Verujem da i vi imate taj problem, kako rešavate da vam se prikazuju samo brojevi sa telefonom, mene taj Google+ neviđeno nervira..

Želim da mi se prilikom pretrage prikazuju samo imena i brojevi iz imenika telefona, a ne desetine hiljada kontakata koje sam ikada imao preko Googla u vidu Google+ kontakata.

Drugim rečima, kako da isključim prikazivanje Google+ kontakata? Sve sam pretražio ali nisam našao opciju za to.

Hvala

Odeš u kontakte, pa podešavanja, pa kontakti i onda kontakte za prikaz. Ne može jednostavnije od toga biti.

To sam odmah pogledao i čekirao da mi prikazuje samo kontakte sa telefonom ali ništa, Google+ i dalje ubija.

Onda sam otišao u ono podešavanje kontakata za prikazivanje i probao sve varijante, a na kraju i prolagođenu listu.

Na njoj sam odčekirao apsolutno sve, ali opet ništa, Google+ i je kao virus na mom telefonu.

Pogledajte molim vas kod svojih telefona kako ste to rešili, pa napišite, hvala.

I kod mene je uvek radilo bez problema na svim s telefonima...doduse ja bas i forsiram samo google kontakte,ali bilo je slucajeva kada sam probao da ih gasim i radilo bez problema.

I kod mene je uvek radilo bez problema na svim s telefonima...doduse ja bas i forsiram samo google kontakte,ali bilo je slucajeva kada sam probao da ih gasim i radilo bez problema.

Kako si ih gasio, leba ti?

Ne želim da vidim Google kontakte, želim samo da lako pronađem onoga kome želim da uputim poziv/SMS...

Kako ovo misliš? Doslovno da stavi GPe rom na 9505 (ili koji vec uzme) iako nije GPe telefon tj druge je oznake?
Iskreno, nije mi nikada ni palo na pamet da to uradim, ali zar tako neće brikovati telefon?

imaš zipove baš za i9505. mada to je kao na nexusu, klot i prazno, bez opcija, bolje ako već ideš na aosp da staviš nešto tipa slimkat

Nazad
Vrh Dno