Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Jeste malo drugaciji osecaj koristiti olovcicu po Buff foliji nego po obicnoj jer je ova takoreci pomalo gumirana. Ali nista strasno. Ja sam se navikao posle nekog vremena...

Aj pa nek je sa srecom... [emoji2] I polako sa lepljenjem...

Ovo sto sam uzeo je vjerovatno kopija Buff-a jer je 4 funte a sto se tice lijepljenja, do sad sam sve folije pocinjao od home tastera i kad u tom dijelu fino legne sve do vrha je kako treba. Valjda nece biti problema sa ovom.

Ovo sto sam uzeo je vjerovatno kopija Buff-a jer je 4 funte a sto se tice lijepljenja, do sad sam sve folije pocinjao od home tastera i kad u tom dijelu fino legne sve do vrha je kako treba. Valjda nece biti problema sa ovom.

Pa iskreno ne verujem ni da je ova moja originalna ali u svakom slučaju je bolja od bilo koje koju sam ranije koristio. Mislim da ćeš biti yadovoljan...

Nego mene muči nešto drugo...U poslednje vreme često dobijam poruku "Unfortunately Settings has stopped" bez nekog očiglednog razloga. Ne mogu da provalim dal je do neke aplikacije ili šta već utiče na ovaj FC. Nekada se desi kada uđem u kameru, nekada kada rotiram telefon u landscape, nekada kada udjem u battery stats...Kliknem samo OK na ovu poruku i sve dalje radi bez problema. Koristim PhoeniX ROM v18.8 i settings od N3. Brisao sam i cache i dalvik cache i neko vreme nisam imao problema sa ovom porukom ali onda se kasnije ponovo desi isto, pa opet par dana nista i sve tako u krug...

Nije neki veliki problem nego čisto da pitam dal je neko imao slično iskustvo. Poslednje što sam menjao u telefonu je instalacija AGNi kernela. Mada što bi mi on pravio ovaj problem. Glupost...

Isto to i meni za Settings. Sumnjam na kernel, jer se ne sjecam da je toga bilo dok sam bio na 4.2.4. Vidim da ti imas 4.3.0 tako da je mozda ovo problem. Doduse nije tako cesto, mozda jednom u 2 nedelje ili slicno. Nikakve druge nuspojave nisam primijetio.

Isto to i meni za Settings. Sumnjam na kernel, jer se ne sjecam da je toga bilo dok sam bio na 4.2.4. Vidim da ti imas 4.3.0 tako da je mozda ovo problem. Doduse nije tako cesto, mozda jednom u 2 nedelje ili slicno. Nikakve druge nuspojave nisam primijetio.

Nije često. Baš kao što kažes,desi se jednom u nedelju dana ili čak dve...Ali ne znam što bi kernel uticao. Jedino ako nije nešto do AGNI settings applikacije. Stvarno nema nikakvih drugih komplikacija. Sve radi normalno...

Ne znam ni ja sto bi kernel uticao ali kao sto rekoh ne sjecam se da je toga bilo ranije. Moguce da je do aGNI settings-a.

cabf925d7118bbba854c40ba151a7db7.jpg
35b32ba11466c1de9642711e935d8df2.jpg
731dc2a882c7d7a7f177722d564778fb.jpg

Ditto Note4

Moze mala pomoc..Hteo sam da ubacim drugi rom,rutovao sam,ubacio cmw,podigao se sistem ali mi sad konstantno prijavljuje da nisam prijavljen na mrezu..Sto je stvar jos gora imei broj mi je totalno drugi,neke nule i cetvorke..Citam ali kasno da sam trebao da sacuvam efs..Sad je kasno..Molim za neku pomoc..

Sad je bas kasno...Jel nemas neki bekap? Koji si ROM ubacio? Da li te je pitao da bekapujes EFS prilikom instalacije?

EFS fakd up. Nisam siguran da li ces to rijesiti.

Mozda da proba fles preko Odina stock Rom-a?

Idi preko odina stock 4.1.2 pa onda nakaci na Kies da ti ponudi na 4.4 update to bi trebalo da ga vrati,ne ocekuj iz prve imao sam sa modelom drugog proizvodjaca isti problem upalilo iz sedmog puta

Sad cu da pokusam stock preko odina pa ako nista pravac servis..

Moze da se resi i bez servisa. Ako ne uspes preko ODIN-a javi se pa cu pokusati da ti pomognem. Ja sam prvi put nosio takodje telefon u servis jer sam bio neupucen. A onda sam trazio i trazio i citao i citao i naucio neke stvari da mogu da se snadjem sam. Mozda mogu da ti pomognem...

I nek ti je sledeci put za nauk. Pre bilo kakvog ozbiljnijeg cackanja obavezno treba napraviti nand backup celog sistema. Jer sta god da se desi da mozes uvek da se vratis na prethodno stanje...

Poslednja izmena:
Nista nisam uspeo,nece pa nece..Znam,kriv sam jer sam se zaleteo..ne znam vise sta da mu radim..

Pokusao 4.1.2 i nije mi dalo a onda sam ubacio oficijalni telekomov 4.4.2.Prosao ali imei i dalje ne valja..

Instaliraj root browser i idi u folder efs i daj screenshot da vidim dali je sve na mestu

Mora u servis na z3x boks i imei repair zahvat...
Tesko da moze bez efs bekapa drugacije da vrati imei i mrezu.

Moze da se resi problem uz pomoc patchovanog modema. Doduse, drugi put kada mi se ovakav problem desio, izgubio sam bio mrezu ali sam imao pravi IMEI broj pa je resenje onda bilo vrlo jednostavno i nije mi trebao servis...

Kada su zamenjene brojke u IMEI broju i on pocinje nesto kao 0049... onda ima jedan drugi patch ali koliko se secam on radi samo na Androidu 4.1.2 (probao sam ga kasnije na 4.3 i nije moglo). Posto je sad instalirao 4.4.2, downgrade vise nije moguc tako da ova opcija otpada. I nemoj zorance ni da pokusavas da radis downgrade da ne bi brikovao telefon. Jer onda stvarno mozes da se pozdravis od svog N2...

Moj ti je savet sledeci, a nista te ne kosta da probas pre odlaska u servis...Instaliraj neki od ovih custom ROM-ova baziranih na Androidu 4.4.2. Vidi na xda koji ti se dopada (npr. Phoenix, Ditto Note 4, Dr. Ketan, ARHD, Diamond...) i bitna stavka je da podrzava init.d skripte. Ali pise to vec tamo...Prati pazljivo uputstva sa teme tj. nacin na koji se instalira dati ROM, koji recovery treba koristiti (PhilZ ili TWRP) i slicno...Kada instaliras ROM, startuj ga. Bitno je da telefon butuje prvi put. Podesi one pocetne opcije itd itd...Onda restartuj telefon ponovo u Recovery i flashuj ovaj modem: https://www.dropbox.com/s/vq4lwtoh8z4tvz3/Patched_N7100_XXUFND3_Modem.zip.zip?dl=0
Mislim da nije nista komplikovano da probas. Napisao sam ti ovo ukratko. Pravo da ti kazem sad je 04:22h, zena je ustala da nahrani bebu,a ja ti pisem sve ovo sa telefona... [emoji2]

Pozdrav

Za bateriju mozes da odradis *#0228# trik, ides quickstart, pa stavis na punjac fon i punis do stotke, onda skines sa punjaca i odradis ponovo sifru pa quickstart, procenat ce ti pasti, ti onda ponovo na punjac i ponovo stotka, pa ukrug sve dok ne prestane sa padom procenta posle quickstarta

Ni ovo nije pomoglo. I dalje imam samo 3 stvari sve dok ne restartujem telefon. Nema veze nije mi to toliko bitno s obzirom da mi je baterija na Phoenix-u i aGNI odlicna, nemam potrebu ni da obracam paznju :) Kad zacvili, stavim na punjac dok se ne napuni i gotovo.

Ja nemam taj problem na Phoenix-u ali me smara onaj FC sa Settings-om. Danas mi se pojavila poruka 3-4 puta i to kada sam startovao kameru sa lockscreen-a. A sve normalno radi... :-/

Nema zoranceta da se javi da vidimo sta bi sa telefonom. Dal je proradila ta mreza ili nije... [emoji41] EFS stvarno ume da zezne stvar...

Kod mene u servis koliko s3 i note 2 su dosli za upisavanje efs :) losa stvar ipak, cim se rutuje bilo koji telefon obavezno je napraviti efs nije bitno dali je samsung,nexus,lg i tako dalje osim mediatek

Poslednja izmena:
Nego, sta je sa L-om za N2? Preko custom-a ili ce mu udahniti zivot?
Nece biti android L na note 2 to ce mu biti zadni kitkat :) 24 mjeseca stari ured nece da ga podrze to je to sa androidima ali ipak note 2 ima kapacitjet da gura jos 2 najmanje nove verzije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno