Šta je novo?

Razmena pozivnica za torrent trackere (pravila su u prvoj poruci)

I meni to smeta a evo I zasto. Zato sto kad ga otpakujem, a ako zelim da ga I odseedujem, onda imam uludo dvostruko zauzetog prostora na HDD. To seckanje i zipovanje je bilo opravdano nekada Ali danas a posebno uz koriscenje torrent protokola Mislim da nije.

Scenske grupe su oduvek koristile takav nacin pakovanja a torrent svet generalno nije nesto odakle te grupe poticu, tako da dok se ne promene pravila scene izvorni fajlovi ce uvek biti tako pakovani.

Igrice i programi trebaju da budu otpakovani samo da bi se instalirali. Rarovani zauzimaju isto ili čak i manje mesta na disku. Filmovi mogu da se gledaju i bez otpakivanja ako podržava plejer, a može i da se nešto instalira kao kodek pa da se gleda iz bilo kog plejera.

Jedan od razloga zasto je osmisljeno duplo pakovanje je zato sto av programi u jednom pakovanju detektuju threatove, u duplom pakovanju ne. Cesto su fake detekcije ali sam av program moze napraviti problem oko skinutog fajla u zavisnosti kako je podesen da radi.

Zar nije primarni razlog partial seed?

Ok da se nadovezem na moju pricu gore ako vec nekog interesuje zasto se pakuje: http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_(warez)#Packaging a i ima nekoliko scenskih nfo-a na netu iz kojih slicno moze da se procita.

Dalje, privatni torrent trackeri ne funkcionisu kao scena, tako da iako taj materijal dolazi direktno od scenskih grupa, moze da bude sasvim razlicit na svakom trackeru scenska pravila nisu vezana za tracker i bilo kakav p2p sharing.

Tako je, filmovi mogu da se gledaju i kada su rarovani. ne zauzimaju manje prostora jer po pravilima scene ne mogu da se koriste kompresije. Razlog rarovanja vuce jos iz vremena BBC-a gde su se telefonom (preko modema) skidali paketi. Posto je tu bilo i internacionalnih poziva koji nisu bili jeftini a greske prilikom prenosa veoma moguce i ne tako retke onda su korisceni paketi da u slucaju loseg prenosa ne mora da se skida ceo release. Drugi razlog su bili mediji koji su tada korisceni (floppy disk) 5"25 i kasnije 3"5 pa je pakovano tako da jedan pack taman stane na neki od ta dva diska.

Ako znate nekoga ko ima SCC evo dobrih vesti. pozurite, pojurite, vredi se potruditi:

3xaW8P.png

Poslednja izmena:
Од прексиноћ је на What.CD нови фрилич па ко хоће да се мало оправи, брзо на торентовање. ;)

Jel neko voljan da udeli pozivnicu za SCC i sta je najbitnije za odrzavanje ratia

Ja jos uvek nisam dobio bonus Invites, ali pretpostavljam da ce biti u toku dana, pa ću ti poslati.

Од прексиноћ је на What.CD нови фрилич па ко хоће да се мало оправи, брзо на торентовање. ;)
Kako funkcioniše? Koliko ja vidim, kod mene je sve prikazano kao klasičan download. Ili moram prvo da skinem nešto!?

Jel neko voljan da udeli pozivnicu za SCC i sta je najbitnije za odrzavanje ratia

Ako ces da skidas stvari koje nisu freelech onda ti treba seedbox. Ako imas gigabitnu brzinu mozes da je testiras na njihovim paketima jer to ide kao ludo, samo ako moze hard da ti iyvrti toliko. Freelech ti je sva muzika, programi i mvids. Svi paketi su takodje besplatni. U paketima imas serije, filmove, muziku, programe... Sve seedujes 48h a pakete cini mi se nedelju dana mada koliko znam nisu mnogo striktni sa pravilima...

Kako funkcioniše? Koliko ja vidim, kod mene je sve prikazano kao klasičan download. Ili moram prvo da skinem nešto!?
На првој страни имаш вест па скролуј мало и нађи special donor picks. Е сад да ли можеш да почнеш тако немам појма. Погледај faq, правила, потражи шта пише о фриличу, можда нађеш нека објашњења.

Dajem:
2×scc
2×ipt
1×hdtorrents
3×waffles
1×trance traffic
3×cinemageddon

Tražim:ptp

Poruke na pm..

haha ja udelio 100ak hd-bits.ro pozivnica a mene obrisase izgleda zbog neaktivnosti ne mogu se ulogujem, a ima osam zverski ratio sa hiljadam pozivnica, jel su menjali nesto u zadnjih mesec dana od pravila?

Korisnik Dragster banovan sa ptp-a zbog varanja. Meni pozivnice trajno oduzete.

@dumper
Šta je trejderu, još si aktivan? Ti si apsolutni dokaz da ovaj thread treba izbrisati sa ovog foruma.

ne dizite flame badava, molim vas :)

Korisnik Dragster banovan sa ptp-a zbog varanja. Meni pozivnice trajno oduzete.

@dumper
Šta je trejderu, još si aktivan? Ti si apsolutni dokaz da ovaj thread treba izbrisati sa ovog foruma.
Znači da očekujem isto na btn-u, dobio je skoro od mene pozivnicu za btn... Samo da mene ne banuju, neka mi i oduzmu pozivnice. Uz to goxxxy dobio pozivnicu pre 8 dana i do sada 0kB traffic. A pitaju me ljudi što ne dajem pozivnice, posle ovoga nikome neću ni davati.

На првој страни имаш вест па скролуј мало и нађи special donor picks. Е сад да ли можеш да почнеш тако немам појма. Погледај faq, правила, потражи шта пише о фриличу, можда нађеш нека објашњења.

Aha, vidim sad, to je samo par izdanja, mogu da skinem kao freeleach, čisto da imam nešto da delim. Nego ništa po mom ukusu, za sad trošim rutracker, čuvam ovaj what.cd za neke specijalitete, ima za sad bukvalno SVE što sam tražio, moraću da pregledam moju kolekciju, pa da nađem neki raritet za share ako budem uspeo...

Priznajem, glup sam. Da nisam, ne bih ovde dao ni jednu pozivnicu
Pitao sam ga za jednu pozivnicu i rekao da nemam ptp (i nemam stvarno) ali da mogu da mu dam nesto drugo ako hoce, samo mi je trazio dva dokaza sa poznatijih trackera... A pozivnica za taj tracker ne moze da se dobije lako. U mom slucaju nije trejder. Drugo, zasto bi stavio i broj pozivnica u post ako trazi iskljucivo zamenu? Nisam na njegovoj strani zbog pozivnice, imam obraz, mogu i da odustanem od pozivnice, ali to je ono kako ja vidim stvari. Jos coveka ni ne poznajem, niti on mene...

ima za sad bukvalno SVE što sam tražio

Evo ja sam zadovoljan kad vidim ovakav odgovor samo sto citam a kamoli vas dvojica... Lepo.

Poslednja izmena:
Vrh Dno