Šta je novo?

Osvezeni Vivax: TPC-7151

Predpostavljam da je ovdje greška u kernalu a ne u romu.Ovo pišem iz iskustva sa android smartphon-ovima.
CMW se prvo napucava i on omogučuje da se instalira custom rom(dakle mičemo stok rom).
E sad pošto ima više verzija custom roma tako postoji i više verzija kernala(stok i custom).Ali opet treba paziti da se fleša custom rom na određeni custom kernal a stok rom na stok kernal.
Kernal se nemože mijenjati sa CMW već nekim drugim programom kao Flashtool.E sad po ovome meni lići da si uspio nekako zeznuti kernal.

ljudi ja se nadam da ce mi netko od vas moci, i zeljeti pomoci...
kupio sam vivax tpc 7151, i to kolko sam dao je meni puno, a sada se bojim
cak da imam problem sa njime ...

moze li mi molim vas netko napisati samo koliki ima download speed na njemu,
jer ovo je meni uzasno sporo, inace wifi mi je oko 8,02 download speed kada ga
provjerim putem laptopa ili nekog smartphonea, a preko vivaxa mi pokazuje puno
puno manje ...

samo me zanima koliku brzinu skidanja on podrzava, koliku vi imate, molim vas za pomoc
da znam sta dalje da napravim, jer ovi u servisu mi nisu bas od pomoci...

Iskreno, nisam nikad merio brzinu na njemu, sve što sam skidao sa play-a ide zadovoljavajuće brzo. Koliki protok kod tebe pokazuje na njemu a koliki na nekom drugom uređaju ?

7150 ima malo sporiju memoriju za instalacije, r oko 10 ali w oko 4-5MB, mozda su i na ovaj noviji stavili isti cip.

Pozzz svima, da li neko zna gde mogu de kupim punjac za ovaj tablet i zasto ne bi trebalo da se puni na usb?

http://en.vivax.com/VIVAX-Tablet-TPC-7151-310.aspx

U njihovom zvavičnom upustu navode taj podatak:

vivax.jpg

Problem je u amperaži, standardan USB "daje " oko 500mA a za punjenje ovog proizvođač navodi cifru od 2A dakle potreno mu je 4 puta više nego što bi mogao da dobije od običnog USB. USB namenjeni za punjenje po novijim standardima opet imaju 1,5 što je manje od potrebnog

Zbog navedenog može da "crkne" ploča

Poslednja izmena:
Koliko ja znam moze i to samo mozda da crkne od jace struje, od slabije moze samo duze da se puni, a i emituje se manje toplote.

Ploča na laptopu ili desktopu sa koga "vučeš struju"

Vidis, o tome nisam mislio :), ali ipak verujem da postoje neki vidovi zastite od preopterecenja, iako bi punjenje zaista bilo sporije.

Najbolji vid zaštite je upozorenje za korisnika koje je izdao proizvođač:D

Ne može on da vuče više struje nego što ploča može da isporuči, jel vi to mislite da ostali mobilni/tableti i etc.. razlikuju punjenje kada se ubodu na punjač ili kada se ubodu na ploču?

Nisi pažljivo čitao šta se pisalo. Pročitaj ponovo

Pažljivo sam čitao, hoću da kažem da ploče već imaju zaštitiu od 500mA po portu, jer ako pogledaš punjače za ostale uređaje velika većina njih ima veće struje punjenja od 500mA, pa ako njih puniš sa USB-a ne vidim razliku da se puni i ovaj tablet.

Ako ploča nema zaštitu od max struje po portu onda će je spaliti, slažem se, ali isto će je spaliti i svaki drugi uređaj koji vuče veliku struju...

...
Ako ploča nema zaštitu od max struje po portu onda će je spaliti, slažem se, ali isto će je spaliti i svaki drugi uređaj koji vuče veliku struju...

Baš tako i to je i razlog zašto je proizvođač izneo navedeno upozorenje

Pozdrav svima, hteo bi podeliti sa vama da sam uspešno rešio problem male unutrašnje memorije i to programom RK 2.1 tool(za ovo vam čak ni root netreba).
U suštini on bekapuje svaku particiju ponaosob tako i fajl(parameter) koji govori sistemu kako se celokupna memorija particira(deli).Malo sam modifikovao odnosno proširio korisničku memoriju na račun cele memorije i flešovao fajl natrag tako da sad imam 1.5GB interne.U koliko bi hteo neko ovo da uradi preporučujem da bekapuje sve svoje stvari sa tableta na komp i uradi hard reset tako da tablet bude u stanju ko kad je kupljen i napravi bekap čitavog roma(boot,kernel,misc,parameter,system, recovery) i okaci link tako da nam služi kao fabrički(pošto oficijalnog nema).
Meni je, pre nego što sam naišao na ovaj program, tablet bio rutovan i ubačen cwm rekaveri tako da nije bio na stocku.
I da CWM možete ubaciti preko arctools.apk na youtubu ima i kako(za ovo treba root).

Uskoro planiram da kupim ovaj tablet moja pitanja su da li vredi kupovati?Kakav je kad se igraju malo jace igrice?Ima li mrtve piksele?Kakvi su vasi utisci?Hvala unapred.

Uskoro planiram da kupim ovaj tablet moja pitanja su da li vredi kupovati?Kakav je kad se igraju malo jace igrice?Ima li mrtve piksele?Kakvi su vasi utisci?

Sestri uzeo njoy asuraAsura 7 IPS 7 istih karakteristika, interna memorija samo 500Mb, ama bas nista nemoze da se instalira...

Interesuje me najednostavniji metod da se resi problem male interne memorije od 500Mb, da li mora da rutujem pa kao i ovde sto je @flegman radio, ili postoji jednostavniji nacin?

Kontam da su tableti 100% isti?
Nisam strucan ako androida, i ne da sam poceo da ga mrzim vec nemam reci

Uskoro planiram da kupim ovaj tablet moja pitanja su da li vredi kupovati?Kakav je kad se igraju malo jace igrice?Ima li mrtve piksele?Kakvi su vasi utisci?Hvala unapred.
Da.
Ne trza i sve guta kao mutav.Jače igrice?Pa evo recimo ovako:
The walking dead(napominjem da je ovdje minimalni zahtjev rama 1,2 GB),Six guns,Thor,GTA Miami vice,Robocop,Iron Man 3....igre su zahtjevne i poveće(preko 1,2 GB) radi glatko bez trzanja.
Ne.
Ne odlični ali vrlo dobri s obzirom na cijenu i dobiveno.Jedina zamjerka je na preslabim zvučnicima tj. glasnoći reprodukcije materijala sa interneta recimo youtuby..Kod reprodukcije filmova to se anulira sa MXplayer-om koji može hardw. i softw. nominalni ton podićina prihvatljivu glasnoću.
Ja imam verziju sa JB 4.2.2 tako da mi je ram 1GB.
E da,kontinuirano igranje igrica te gledanje filma izdrži oko 4-5 sati dok upaljeni wifi i surfanje netom bateriju poždere za otprilike nepuna 2 sata :sceptic:

:shock: I jos nesto zar taj tablet nema samo 1 gb rama kako onda pusta The Walking dead kad on zahteva 1,2 gb rama

I jos nesto posto tablet uzimam za malog pita me da li moze da pusti neki GTA San andreas ili vice city

Nazad
Vrh Dno