Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Steta za Kolumbiju stvarno , do ove utamice ostavili su daleko bolji utisak od Brazila.
No ipak mislim da su platili danak neiskustvu , oba gola su primili posle prekida (iako je gol Luiza bio stvarno fantastican) , igrali su vrlo nervozno , jednostavno vidi se da ih je vaznost utakmice preopteretila i lose uticala na njih i vidi se da nisu navikli na ovakve meceve.
Takodje vrlo su kasno poceli da igraju , tek kad su primili i drygi gol ,sto bi se reklo "kasno Marko na Kosovo stize" , takodje potpuno je nejasno zasto je Dzekson Martinez ceo mec presedeo na klupi.
Mislim da ni Pekerman nije idealno iskombinovao ekipu za ovu utakmicu.

Inace danas smo gledali 2 polufinala , i mislim da je ova druga utakmica pokazala koliko je juznoamericki fudbal bolji i zanimljiviji od evropskog , veceras je stvarno bilo daleko dinamicnije , uzbudljive , sa mnogo vise prilika , akcija i sto je mozda i najvaznije sa mnogo vise strasti , srca i emocija.
Eto danas smo imali prilike da gledamo 2 vrhunske evropske ekipe i 2 vrhunske juznoamericke ekipe i razlika je stvarno velika , ono prvo je izgledalo kao prava pravcata uspavanka.

Evo ga ovaj na rts- u objašnjava, ne sme da se ometa golman pri ispucavanju lopte, čist žuti. Isto tako crveni za cezara i penal

@rAMA
Ne znam da li je ono uopšte bio faul. I karton za Rodrigeza je preteran, čak je sudija mogao da pusti prednost i ne sudi ni faul, ali je iz njega David Luiz dao golčinu.

Brazil i inače ima dosta problema u timu, Fred, Oskar...mnogi nisu na nivou i sada ih u Belo Horizonteu u polufinalu čeka Nemačka, a oni treba da je pobede bez kapitena i lidera Silve i najboljeg igrača Neimara (kakvo je on koleno popio u leđa, al je to bolelo, gadno)

Poslednja izmena:
To je pipava tema jos od onog gola Etoa. Mislim da se to vise ne sme.

Jedino to, da su pravila menjana u skorije vreme. Ranije si mogao skinuti loptu ako ne ostvariš kontakt sa golmanom, jedino je kontakt bio zabranjen. Ako su menjana, onda je ok. Darko Kovačević je bio majstor za takve golove, dao je dva takva u španskom prvenstvu. :)

Evo ga ovaj na rts- u objašnjava, ne sme da se ometa golman pri ispucavanju lopte, čist žuti. Isto tako crveni za cezara i penal

Ma pusti Karadžu, taj čovek nema veze sa svojim poslom, čak i da je u vezi ovoga u pravu :)

Poslednja izmena:
Neimar kao i mali Hames nisu igraci skloni povredama (da jesu, ne bi igrali danas ni jedan ni drugi jer ih ubise pogibeljnim startovima od starta prvenstva). Ocekujem Neimara u polufinalu.

Два ганци тима од којих се не зна ко више бије. Овакве екипе треба да испадну што раније са првенства. Очајан фудбал. На моменте само донекле квалитетан. Сјајан гол кловна Боба. Колумбија слабо ушла у меч не капирам зашто. Ценим да Немци пролазе у финале. Неко каже јужноамерички фудбал бољи од европског:):):) јењте али јуче. Ганци се само ударају и пола меча су провели на трави.

Ovo nije skakavac ovo je reptil!

Bru0y1qCEAAnZN3.png

Ogroman skakavac na sred utakmice pao na Džejmsa :)

Prilozi

• Bru0y1qCEAAnZN3.png
    Bru0y1qCEAAnZN3.png
    502.5 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Jer ne daj Boze Brazilcima suditi crveni... Ma jos se oni bune kako se sudi protiv njih na celom prvenstvu... Videcemo ih protiv Nemaca

Два ганци тима од којих се не зна ко више бије. Овакве екипе треба да испадну што раније са првенства. Очајан фудбал. На моменте само донекле квалитетан. Сјајан гол кловна Боба. Колумбија слабо ушла у меч не капирам зашто. Ценим да Немци пролазе у финале. Неко каже јужноамерички фудбал бољи од европског:):):) јењте али јуче. Ганци се само ударају и пола меча су провели на трави.

Pričaš o Holadniji i Nemačkoj? :D

Inace mislim da je na ovom prvenstvu grupna faza bila daleko bolja i zanimljivija od nokaut faze, nokaut faza mi je jedna od najgorih i bas se vidi da se maltene zna unapred koje ekipe "moraju" da prodju , ako ne milom onda na silu (kao recimo Holandija sto je prosla iz nepostojeceg penala , kao recimo sto Brazil se izvuce na penale ili recimo cak i Nemacka protiv Alzira) i to unistava draz fudbala.
Ako se znalo da Brazil, Nemacka, Holandija moraju da igraju u polufinalu , mogli su lepo da ih pozovi na neki miniturnir od 4 ekipe pa nek oni onda odluce medju sobom a nas postede tih ****** i citave predstave.
Uostalom zasto je fudbal postao to sto jeste , zato sto ga svi igraju i svi imaju sansu i zato sto ne pobedjuju uvek kvalitetniji, bolji , jaci, bogatiji......itd i zato sto je moguce da David pobedi Golijata , ali kad se dodje do tacke gde David nece vise imati nikakve sanse (a to je pravac u kome fudbal sada ide) jednostavno fudbal vise nece imati smisla ni da postoji kao igra a niti da se gleda ili igra i jednostavno treba da postane stvar proslosti kao sto su recimo gladijatorkse igre u antickom Rimu , srednjevekovni viteski turniri i ostalo.

E j.ebiga !!! Nadam se da će doktori da učine sve od sebe i da će Nejmar ipak zaigrati protiv Nemaca.

Što se tiče Nemačke, nezasluženo je prošla u polufinale. Možda su samo za nijansu bolje igrali nego protiv Alžira, a u prvom poluvremenu Francuzi su igrali baš dobro. Nije mi jasan njihov pad u igri u drugom poluvremenu...

Nadam se da će Brazil da dobije proklete Nemce...nikad za Nemačku nisam navijao pa neću ni sada. Nema veze gde živim, to na mene nema apsolutno nikakav uticaj.

Sajdshou Bob je zapravo jedini igrac brazila kog gotivim. Mrzim sve ostale koliko su iritantni. Ako uvedu statistiku "najvise fejk padova" (Aca info u ekstazi) onda ova utakmica drzi rekord. Samo im je jos Roben falio. Marselo, Silva, Nejmar 20 puta, covece koje foliranje. Onaj "pad" je postao toliko provaljen sad, svi ga isto izvode. na pola koraka dizes ruke i vices "Aaaaa" i u supermen pozu.

cestitke jedinom gotivnom brazilcu,ovako retko ko ume da sutne:

http://rutube.ru/video/04c0eefdece07e134e4479e680313e54/

Da te malo razočaram :p

[youtube]6OnNT-PmSlg[/youtube]

Mada meni je on baš zbog ovog poteza i postao gotivan :d

david-luiz-raphael-smile.jpg

Poslednja izmena:
Holanđani su najganci ekipa na prvenstvu. Definitivno igraju najpriljaviji, neki bi rekli i mesarski fudbal na ovom prvenstvu, a prednjače i u glumatanjima zahvaljujući Robenu i Persiju, ostali lome kosti, a oni glumataju...
Što se tiče Nemaca, tu još mogu da se složim, tu je samo Miler namazan, ali zato su roboti i igraju dosadan industrijski i negledljiv fudbal....

Poslednja izmena:
Делимично се слажем. Глуматају и холандези али ни изблиза колико јужноамеричке екипе. Милер јесте намазан али није злонамеран нити непоштен.
Фудбал играју а сви али Немци побеђују, чувена изрека.

Два ганци тима од којих се не зна ко више бије. Овакве екипе треба да испадну што раније са првенства.

+1

Doslo zadnje vreme, da covek vise ne moze a priori navijati za Brazil kad mi ne ucestvujemo. Blago receno odvratna ekipa.

Dante je podjednako dobar kao Silva, poznaje jako dobro pola nemacke ekipe, i jedan je od boljih CB na svetu. Vise me "brine" Neimar koji nije sklon povredama, ali ono je bio faul za zatvor. Sudija je dozvolio 40 faula bez kartona, on je direktni krivac za ono sto se desilo. Znam ponesto o udarcima u lumbalni deo ledja, na zalost, realno je da propusti bar jednu, dve utakmice, a ako i bude igrao, rizikuje da se pogorsa.

Inace potpuno je licemerno otpuziti jednu ekipu ili jednog igraca za glumu, apsolutno svi to rade i mozda vam se ne svidja kao ni meni pravac u some je sve otislo dodjavola ali tako je, takva su "pravila" igre modernog fudbala, svi su "namazani" i znaju jednu istu foru koja prolazi kod sudija. Ocigledno je "umetnost" simuliranja postala podjednako vazan element igre kao igra sa loptom, posle svakog faula prigovor sudiji, cinican osmeh, trash talk... i samo je rezultat bitan, po svaku cenu.

Sudija ga nije kaznio, sto znaci da FIFA moze.

Sto bi ga kaznili ? Start u zaru borbe.. To sto mali brazilac ima 50kg sa sve krevetom i siskama to je nebitno..

U zaru borbe ti mozes nekog da udaris pesnicom jer ti je opsovao kevu, on padne i udari glavom i ne daj boze ostane nepokretan ili cak umre. Kada se to desi niko te ne pita jel bio fer fajt ili ne, ako im svedoka ide se u zatvor (znam jednog lika koji je tako zaglavio zatvor).

Da li ga je udario pesnicom ? Da li je namerno isao da ga povredi ?

Isao je kolenom, tako da jeste bilo namerno.

Naravno da nije.. Zuri da uzme loptu,adrenalin ga puca,malo vremena itd itd

Evo ga "nenamerni" u jos jednoj akciji sa iste utakmice:

DXcZTHS.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno