Šta je novo?

Softver za kopanje (cgminer, afterburner, teamviewer...)

izasla nova verzija ccminera 1.2 za nvidiu, ubrzanje za 750ti primetno ide do 2.4mh/s u x11, temp veca za 1 stepen
nova.jpg

Nesto tu ne stima. Trebao bi da dobijes 2.6-2.7mh/s na defaultu sa 750ti.

ne stima tu puno toga, probao sam 3 verzije ccminera1.2 ne radi to lepo kao da nije optimizovano, treba to neko ko se razume u programiranje da podesi i kompajlira bas za ovu kartu jer ovaj gpu jedini podrzava compute 5.0. Morao sam da instaliram neki update propratnih programa bez toga nece da rade dve od tri verzije 1.2, prekida mining tako sto izbaci poruku stratum conection time out a zatim stratum connection interupted posle kraceg prekida nastavi normalno da radi. Od kad sam instalirao update propratnih programa tesko zadzrava thread accepted na 100%, vidi se da su iscedili iz gpu-a sve ali sinhronizacija rada je vrlo slaba. OC gpu na 1300mhz daje 2.55mh/s, oc mem nema uticaja, tako da tih 2.6 mozda i moze sa nekom petom verzijom...

Shaolin druze jel si uspeo da nadjes resenje za veci hashrate ? Ja sam pre sat vremena stavio 3 kartice da mi kopaju na wafflepulu x11 i daju ~ 2200 svaka

Asusove 750ti - default klokovi - driveri 335.23

Kako vas sluzi ovaj novi majner? Ja nesto i nisam impresioniran. Ok,kad se startuje imam ubrzanje sa 3.5 na oko 4.4,ali hashrate jako oscilira kasnije. Cas 4.4,cas 3.2...itd....

Shaolin druze jel si uspeo da nadjes resenje za veci hashrate ? Ja sam pre sat vremena stavio 3 kartice da mi kopaju na wafflepulu x11 i daju ~ 2200 svaka

Asusove 750ti - default klokovi - driveri 335.23

nejde brze, stabilno radi na 2.4 mh/s sa ovom verzijom 1.2 gde je ubacena i temperatura karte, mislim da 2.6mh/s radi jedino iz linuxa sa nekim drugim programom, da imam 3 karte kao ti mozda bi se i zezao sa njim a to sto imas manji hashrate je ok zbog vise karti. Treba to sve lepo podesiti i zategnuti naravno ko zna :D 56C/50% amb temp. 24C gpu 98% u zatvorenom kucistu Kandalf sa 4venta. Treba podesiti gpu na 99-100% tu treba komanda kao i za sgminer da bi se izvukao max kao i da bi mogao da se iole koristi racunar za internet i neke najosnovnije stvari, ne smem da ga pipnem odma se javljaju pikovi i opada gpu iskoriscenje. Te komande nigde ne mogu da nadjem ako se cacka diff na 2 onda ima tajm aut...Razmisljam da ubacim staru pci graficku diamond 4mb *mislim da malo trosi ali i potrosnje nema na netu*, da bude primarna kako bi mogao da koristim komp za druge stvari, ali kako ce windows da ucita drajvere za nvidiu kad se startuje miner nemam pojma ni da li je moguce ili je izvodljivo u linuxu jedino...

Jel pucaju jos nekom ovi novi beta drajveri ,'nako,par puta dnevno... ? :d

Zbog drajvera je. Zakucava mi drajver i na onom keccak mineru za max. ;) Doduse,dosta redje,ali desi se ponekad.
Sa proslim drajverima nisam imao ni jedan problem...

da se oglasim povodom ovog novog (ovog od pre par dana jer ima milion novich) majnera za x11...Dakle, uopste nije potrebno prebacivanje na 14.4 drajvere jer na 13.12 daju identican hashrate, na 280x mi daje 4.17mhs 1100/1500

da se oglasim povodom ovog novog (ovog od pre par dana jer ima milion novich) majnera za x11...Dakle, uopste nije potrebno prebacivanje na 14.4 drajvere jer na 13.12 daju identican hashrate, na 280x mi daje 4.17mhs 1100/1500

probao sam prvo sa tim drajverima i nije bilo razlike, cak sam dobio manji hash; instaliram 14.6 i skoci sa 3 na 4 Mh/s po grafici (280x)

@demonserbia Kod mene je ovaj https://www.dropbox.com/s/txk3ij9stsvjbs9/sph-sgminer_x11mod.zip

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nije do drajvera vec do kombinacije majnera i bina. Meni na 13.12 baca 4.17mhs na 280x

Kako da podesim u teamvieweru 9 da kontrolisem rig bez monitora pomocu laptopa preko lokalne wi fi bezicne mreze bez izlaska na internet? Ovo preko interneta sam skontao radi podesio sifre ali vuce nekoliko mbit/s na oba kompa to mi se ne svidja kao i bezbednost a i protok je ogranicavajuci faktor. Da li je mozda bolje za lokalno povezivanje koristiti program Net Support?

Imam problem sa windows remote desktop, iskljucio sam opciju za gate izlaz na internet i sve je lokalno radilo lepo upravljanje rigom preko laptopa dok nedavno nije nestala struja, sada mi izbacuje poruku Nvidia display settings are not available when using Remote Desktop connection kada se zakacim preko laptopa i kada prekinem ccminer koji radi i pokrenem ponovo izbaci poruku da cuda ne moze da radi posto drajveri za nvidiu nisu instalirani. Onda moram opet da prikacim tv ili monitor i upalim ccminer. Pored toga taj prozor od ccminera sada je toliko mali da ga jedva ocitam. Ima li leka ili da instaliram ponovo nvidia drajver?

ne mogu da pokrenem sgminer 4.2.1 od batmana drajveri 4.16 prijavljuje gresku kernela -k: unrecognized option gde gresim?

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -k darkcoin -o stratum+tcp://amsterdam.eu.stratum.dedicatedpool.com:8001 -u xxxx.xxxx-p xxxx.xxxx --thread-concurrency 5119 --lookup-gap 0 -- worksize 256 -g1 --gpu-engine 1000 --gpu-memclock 1350 -g2 gpu-engine 1000 --gpu-memclock 1350
pause

pa napisao ti je gde grešiš, ne postoji opcija -k. čitaj readme da vidiš kako se podešava kernel/algoritam

ako pokusam u bat fajlu sgminer.exe -o stratum+tcp://new.hashharder.com:9996 -u <SurvivorCoin Address> -p Anything nece da prihvati jer trazi workera a za ovaj pool ne treba worker nego adresa novcanika ovog novcica se kuca u user. Ne mogu da nadjem u readme zna li neko?

pa napisao ti je gde grešiš, ne postoji opcija -k. čitaj readme da vidiš kako se podešava kernel/algoritam

problem je bio kod ove jedne crte za pojedinacne gpuove, kada stavim zajedno pod jednu vrednost gpu i mem radi ali wu=o. Kada namestim neka podesavanja koja su drugi koristili probam na tmb opet wu=0. Primetio sam da ne reaguje na promenu vrednosti gpu i mem ako postavim 500mhz za gpu i dalje se greje do 62 stepena kao i da nista nisam podesavao. U sg mineru stoji uvek 1100mhz i ako pokusam da to promenim iz sgminera ne smanjuje temp. i opet stoji 1100. Uglavnom nista nisam uspeo da uradim u x11, cgminer 3.7.2 radi ne reaguje na zadate smanjene gpu vrednosti tako da kad je dosao do 73 stepena morao sam da gasim skrypt inace daje oko 450kh/s po karti. Da li je ovo normalno da ne menja vrednosti za gpu i mem i da li mozda to sto ne daje wu u x11 ima veze sa kolicinom ram memorije?

Poslednja izmena:
Imam jednu molbu. Ako bi neko mogao da mi napiše kako da podesim conf fajl za cgminer. Imao sam dve grafičke 5970 sada ih imam tri. do sada mi je podešavanje bilo:
"intensity" : "17,17,17,17",
"vectors" : "1,1,1,1",
"worksize" : "256,256,256,256",
"kernel" : "scrypt,scrypt,scrypt,scrypt",
"lookup-gap" : "2,2,2,2",
"thread-concurrency" : "8192,8192,8192,8192",
"shaders" : "0,0,0,0",
"gpu-fan" : "0-90,0-90,0-90,0-90",
"gpu-memclock" : "0,0,0,0",
"gpu-memdiff" : "0,0,0,0",
"gpu-powertune" : "0,0,0,0",
"gpu-vddc" : "0.000,0.000,0.000,0.000",
"temp-cutoff" : "95,95,95,95",
"temp-overheat" : "80,80,80,80",
"temp-target" : "72,72,72,72",
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "30",
"failover-only" : true,
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "1",
"hotplug" : "0",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"no-submit-stale" : true,
"queue" : "0",
"scan-time" : "5",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}
Možda ni to nije bilo dobro ali je tako šljakalo. Sada radi sa istom brzinom kao da ih imam dve. Windows prepoznaje sve tri grafičke.
Hvala

da li je 2.6Mh/s sa 270X u x11 dobar rezultat?

Poslednja izmena:
a da li bi jos ubrzao ako bi stavio starije drivere? trenutno su instalirani 14.4

Nazad
Vrh Dno