Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

A pa onda dobro, jer su meni samo nule na ovom VDSL ruteru, a na 30m sam od poste.

Ajde nakaci telefon preko WiFi-a, vidi na koliko se konektuje, pa uradi speedtest sa njega :) Da vidimo kako kod tebe radi wifi, posto nema puno 50/2 korisnika :)

Dusmane, ista molba :)

Evo alfa, kupio sam novi fon drasticno bolji signal i sve ostalo, kaci se na 135Mbps krene sa 50 pa se spusti na 38, sto je Ok. Ping umesto 780ms kao na starom Samsungu sada je 18ms, a preko kabla 12ms, zanemarljivo.
Screenshot_2014-05-30-21-57-13.png

Znaci, stvarno ne moze vise od toga wifi na telefonu :D
WTF :)

Evo i na koliko se kaci
Screenshot_2014-05-31-19-22-16.png
neko rece da mu se kaci na 65Mbit, meni na 135mbit.
Ma ja mislim da moze nego je ovo krsina sto daju ovi iz TS bar ovaj VDSl ruter odnosno njesra mu je WiFi.
Jer on moze da se kaci do 150Mbit isto toliko moze i da potera samo ako postoji uredjaj koji ce mu tu brzinu i dati, ovaj to ne moze naprosto losa antena je U NJEMU(doslovno)

Poslednja izmena:
Telefoni se koliko sam vidjao na max. 135mbps kace.
Da je los wifi na njuma jeste! Hg532 j*** kevu naspram njega. Na hg655 max. kopiranje izmedju laptopova mi ide 3 mBps. Sto ce reci jedva total 48mbps linkovi.

Bas je poenta da se vidi koliko telefon moze da povuce.

Telefoni se koliko sam vidjao na max. 135mbps kace.
Da je los wifi na njuma jeste! Hg532 j*** kevu naspram njega. Na hg655 max. kopiranje izmedju laptopova mi ide 3 mBps. Sto ce reci jedva total 48mbps linkovi.

Ne kace se najvise na 150Mbps ja video :)
Ne znam mozda cu ubaciti svoj ruter pa da vidim sta kaze onda, za sada je ovako i ja sam prezadovoljan.

Imam jednu molbu za korisnike VDSL-a.Da li bi mogli da postavite pingtest sa 3 servera:Nemacka,Rumunija i Holandija?Jedina mana VDSL-a u odnosu na kablovski internet koji sam imao je dosta losiji ping prema svim stranim zemljama.Obzirom da par puta nedeljno odigram po koju partiju QuakeLive-a,malo mi taj veci ping smeta,ali nista strasno :) Evo i mojih rezultata:

Za poredjenje,na Sattrakt kablovskoj ping prema Nemackoj je bio 35-40,prema Holandiji 45-50,a prema Rumuniji 30-35.
Ovi pingovi sa pingtesta se skoro poklapaju sa onima koje dobijam u igri,osim Nemacke,gde u igri poslednjih par dana imam za 10ms veci ping,iako se pre tog povecanja i taj ping poklapao sa ovim sto dobijam na pingtestu.

Za sada VDSL ispunjava ocekivanja, pogotovo sa upload booster 10 dodatkom.

Meni jeste slabiji ping nego na SBB-u, medjutim SBB je uvek bio prikacen dirketno LAN kablom, a ADSL preko wireless-a. Medjutim za DotA-u nikad nisam primetio. Nisam neki profi doduse :)

evo moj 50/2 iskreno i ja mislim da bi pingovi trebali tj, morali biti manji i da se primeti pri igranju

Hvala puno ljudi za brze odgovore :) I ja ovo igram onako iz zezancije,da se razonodim malo,ali opet smeta kad predjes sa 35 na 70 pinga na istom serveru,malo ipak pokvari uzivanje,posebno sto je ovo FPS igra pa se lag lako primeti :) Nista,ne znam da li postoji neko resenje da se bar malo spusti ping,ali me zanimalo kakva je situacija kod drugih.

Da li ima nekoga sa VDSLom iz Mirijeva???

Kod mene u ulazu je bila komisija za prijem IPAN-a, ali kao da nikome iz celog Mirijeva nije pusten VDSL.

Poslednja izmena:
Agonija ... :(

Ovi iz Targa nisu odmakli dalje od mastila na papiru.Telekom je takoreći sve odradio od optičkog kabla do zgrade i havajca Ipan-a,samo mi je čudno da nema još nikoga sa VDSL-om iz mirijeva, a neki ulazi su završeni još prošle godine.

Nema ni zgrada pored mene, a u isto vreme montiran IPAN kao i u mojoj zgradi. Nas su prve pustili jer smo do skoro bili na PCM-u i od ADSL-a nije bilo ni A. Pritom, do postavljanja tog PCM uredjaja 2012-te godine sam bio dvojnik :whip:

Za Ipan je bitno da je u tvom ulazu,ovi drugi možda nisu još povezani jer se kače na tvoj ipan.I kod mene ima PCM-ova,sreća te imam dva normalna broja.
Sad sam telefonom predao zahtev za 50/2 ili ništa,ba budem video šta vele.Prijemna komisija je bila kao Teheranska konferencija.

U racunu za maj mi je stajao Upload Booster, koji nisam koristio. Poslao sam pre sat vremena mailom primedbu na racun, vec sam dobio odgovor da je utvrdjeno da sam u pravu (da je deaktiviran pre maja) i da je prosledjeno sluzbi za reklamacije samo da pozitivno resi :) Znam da ovo nije kraj, ali cak i potvrda da su u roku od sat vremena proverili mi deluje kao da sam u Japanu ili Koreji, a ne ovde :)

BTW, za one koji nisu jos uvek imali Upload Booster na racunu:
- Ne vidi se UOPSTE da je koriscen Upload Booster, tj. uopste ne stoji na racunu kao zasebna stavka, vec je kao deo cena osnovnog paketa, sto prilicno buni
- Cene na sajtu jesu bez PDV-a! UB5 je 300 recimo.

Proverite racune ako ste krajem meseca odjavili Upload Booster, jer verovatno se u tim slucajevima desava da prodje i na sledeci racun (mozda ne bude fizicki odjavljen do 1. u mesecu i onda se prikaci i na sledeci racun - a placa se cela pretplata, bez obzira koliko dana u mesecu se koristi).
Mada je dobro, kako su mi rekli, sto i ako se otkaze tokom meseca, ostaje do kraja meseca automatski, sto je i bio slucaj kod mene.

download.jpg
Mega Box kampanja

Naziv kampanje: Mega Box
Početak: 18.06.2014.god.
Ugovorna obaveza: 24 meseca

Opis kampanje:

Svi privatni korisnici za koje postoje tehničke mogućnosti (korisnici na bakarnoj parici udaljeni do 300m od razdelnika, kao i korisnici na FTTB i GPON izvodu) mogu zaključiti novi ugovor za korišćenje Box 4/4+ paketa usluga uz ugovornu obavezu od 24 meseca, koji podrazumeva brzinu interneta od 50Mbps i HD pristup Open IPTV koji se naplaćuje po važećem cenovniku Telekoma.

Uslovi kampanje:

- Cena: pretplata za "BOX 4" ili "BOX 4+" + pretplata za HD uslugu kod Open IPTV
- Ugovorna obaveza: 24 meseca
- U toku trajanja ugovorne obaveze korisnici ne mogu da :
* promene BOX paket/kampanju
* isključe HD uslugu kod Open IPTV
* pređu sa dinamičke na statičku IP adresu

Pravo na promociju imaju:

- Fizička lica , svi privatni korisnici za koje postoje teh. mogućnosti (optika - FTTB ili FTTH ili bakar do 300m).

Poslednja izmena:
Kažeš da u toku trajanja ugovora ne može da se pređe sa dinamičke na statičku IP adresu, a da li može da se traži odmah statička IP adresa pri zasnivanju Mega Box paketa?

Poslednja izmena:
Kažeš da u toku trajanja ugovora ne može da se pređe sa dinamičke na statičku IP adresu, a da li može da se traži odmah statička IP adresa pri zasnivanju Mega Box paketa?

Svrati do poslovnice Telekoma ili pozovi 19818 , pitaj i postuj odgovor koji budeš dobio da bi i ostali znali .

Као што сам и очекивао ... мада је мени мало вишак да узмем Бокс 4 па још и ХД, то би било око кило пара више. Још сам на више од 300м а и ИСДН би требало да се скида ... сачекаћу још мало. Важно да је кренуло. Вероватно је следеће поменуто убрзање на 10/1.

Као што сам и очекивао ... мада је мени мало вишак да узмем Бокс 4 па још и ХД, то би било око кило пара више. Још сам на више од 300м а и ИСДН би требало да се скида ... сачекаћу још мало. Важно да је кренуло. Вероватно је следеће поменуто убрзање на 10/1.

Presaberi sve prednosti i mane Box paketa u odnosu na pojedinačne usluge kod Telekoma
http://www.open.telekom.rs/box/Content.aspx?temp=0&sid=1004

Trenutno koristim paket NET20 po ceni NET10, ugovor na 2 godine po ceni 1899 RSD; Upload Booster 5 Mbps po ceni 300 RSD; pretplata za fiksni telefon 516 RSD; cena za osnovni IPTV i HD paket 1422,71 RSD i paket za mobilni telefon Mix Net L 1980 - 50% ugovor na 2 godine, cena 990 RSD mesečno. Sve ukupno to je 5127,71 RSD. Tako da sa ovim Mega Box paketom bi dosta uštedeo, a imao bi i dosta brži internet. Problem mi je samo u tome da će mi uskoro biti potrebna statična IP adresa i to me sada muči.

Poslednja izmena:
Trenutno koristim paket NET20 po ceni NET10, ugovor na 2 godine po ceni 1899 RSD; Upload Booster 5 Mbps po ceni 300 RSD; pretplata za fiksni telefon 516 RSD; cena za osnovni IPTV i HD paket 1422,71 RSD i paket za mobilni telefon Mix Net L 1980 - 50% ugovor na 2 godine, cena 990 RSD mesečno. Sve ukupno to je 5127,71 RSD. Tako da sa ovim Mega Box paketom bi dosta uštedeo, a imao bi i dosta brži internet. Problem mi je samo u tome da će mi uskoro biti potrebna statična IP adresa i to me sada muči.

Najverovatnije ćeš u tvom slučaju plaćati mesečno 500,00 din. za static IP preko cene Mega Boxa ali ipak je najbolje da lično pitaš u poslovnici Telekoma ili da pozoveš 19818 pa na javi koji si odgovor dobio !

Nazad
Vrh Dno