Šta je novo?

Battlefield 4

hahah koji komentar na youtube-u

"50ms is now an improvement in 2014... impressive

Back in 2001 I was playing Counter Strike from Africa with a 56k modem and I was getting 190-200ms on spanish servers.

13 years ago... we got DICE'd on BF4, nailed it Patrich Sbag you only die once but in battlefield you do it with a 150ms improved delay"

hahah koji komentar na youtube-u

"50ms is now an improvement in 2014... impressive

Back in 2001 I was playing Counter Strike from Africa with a 56k modem and I was getting 190-200ms on spanish servers.

13 years ago... we got DICE'd on BF4, nailed it Patrich Sbag you only die once but in battlefield you do it with a 150ms improved delay"

Komentari su urnebesni :D

Izgleda da ima poboljsanja, Toso cekam te tonight :) Mantle takodje radi, bar ja za 45 minuta nisam imao fps drop.

Odigrao sam par partija danas posle patcha,i sta znam,ne vidim ja tu neku veliku razliku izmedju ovog sada i pre.Meni je i do sada igra lepo radila,drugim recima-ko mi izadje na nisan-pada!:d I obrnuto,naravno.Mozda je malo "zategnutije" sve,ali ne znam dali tripujem ili je stvarno tako.

Odigrao sam par partija danas posle patcha,i sta znam,ne vidim ja tu neku veliku razliku izmedju ovog sada i pre.Meni je i do sada igra lepo radila,drugim recima-ko mi izadje na nisan-pada!:d I obrnuto,naravno.Mozda je malo "zategnutije" sve,ali ne znam dali tripujem ili je stvarno tako.

Pazi ako te sad lakse operu popravili su :d

Pazi ako te sad lakse operu popravili su :d

Pa peremo se...:D

Ne znam,mozda zato sto trenutno igram sa snajperom,pa sam malo povuceniji,to jest nemam toliko "bliskih kontakata" sa neprijateljem,kao kad igram sa ostalim klasama,ali realno,ako mu stavim nisan na vugla,tamo metak i zavrsi!

Onda si mogao da primetis, ako ti je trebalo 2 metka za pogodak, da posle prvog pogotka protivnik i dalje stoji jer njemu nije registrovano gadjanje a ti za to vreme si vec ispucao drugi metak a njemu je vec kasno za reagovanje. Ti kontas al sam brz i kakvog sam noob-a spicio a ovaj konta sta se ovo dogodilo?!
Inace primeti se poboljsanje. Kada sam zabegao, zabegao sam iza coska. To je prvo sto sam primetio.

Nisam zaginuo do sada ni jednom iza zaklona ( a obicno mi se to desi 2-3x po partiji ), osecaj napucavanja je dosta bolji ( '' osecas '' da pogadjas neprijatelja, nije vise random kao pre ). Takodje hvala Zevsu sto su konacno sredili i to drmanje ekrana kada lete bombe svuda oko vas.

Oštrija je malo. Da se primjetiti. I dalje ima dosta posla oko netkoda koji se ne veze samo za tikrejt ali sekundu bolja interaktivnost.

Mali off.. ne mogu a da ne pitam. Kakao famozni uber najbolji gigantski BC2 nije nikada opran zbog netkoda koji je identican ako ne i gori BF4 netkodu ?

Primjer radi, snajpam na kući, okrenem ledja, spustim se na zemlju i onda dobijem hit marker da me neko pogodio. Kroz kuću nije sigurno.

Drugo, kada skuzim lika da me gleda ja sma vec mrtav jer znam da mi info kasni.

Trece, umires od jednog dva pogotka dok svi znamo da ti treba "petnaest metaka da oboris lika". Gdje su ostali hit markeri ? Neka treba pet metaka ja i dalje dobijem jedan dva info da me neko pogodio ?

Volim BC2 da ne bude zabujne ali se godinu dana prica oko netkoda četvorke koji je u biti isto sto i u BC2.

Mislili smo tada da je problem ping jer kada izlistas server pise ping 40, kada udjes u igru pise oko 100. Svi smo kontali tada da je problem onaj tamo sto ima manji ping. Prije te vidi itd itd ali sada vidim da je BC2 netkod los ali tada su svi uzimali zdravo za gotovo i BC2 ostade benchmark BF-a koji valjda dok se od BF3 do BF4 odjednom pocelo pricati oko losoj komunikaciji i losem netkodu.

Netkod jeste djubre u BF4 ali je isti i u BC2.. samo se to odjednom pocelo gurati pod tepih.

Kada se pocelo pricati da se gine iza zida u BF3, nisam mogao skontati o cem uprica jer je isto bilu u BC2. Metar dva pretrcisa i tap. Govorio sma tada "pa ista je stvar kao i u proslom naslovu". Ocito takav engine..

..sto bi u biti trebalo biti i sa BF4. Takav he BF. Treba hejtati da se sredi ali.. nisu oni prekonoci ubacili losiji netkod. Ispade da su svi dosli u BF4 sa nekih hitsken igara pa se cude losoj interakciji, a u biti svi igrali "sve naslove" bf-a i odjednom skontali los netkod.

Poslednja izmena:
Jer je "netcode" u BC2 za klasu bolji nego sto je u BF4? Za 200h+ sto sam igrao nisam imao skoro ni jedan slucaj da sam zaginuo iza zaklona, ili da je svaki drugo ubistvo bude kill trejd. Prvi put da vidim da je neko napisao da je BF4 po tom pitanju bolji...

Ma jok.. kakav bolji u Bf4. Losji jeste ali ja i dan dans imam iste probleme u BC2 kao u BF4. U BF3 je mnooogo bolja situacija. Kazem ti, ginem "od jednog metka". Ginem iza zaklona itd itd..

Te situacije da vidim da me lik gleda i da pustim da me ubiju su nagjgore jer znam da sam vec mrtav. To je ono u BF4 kada lik gleda u nebesa i ubije te. A u stvari info kasni stoljece te je mnogo ranije poceo pucati.
Najcesce zaginem od "dva metka".. tap tap i gotov. A znam da je nemoguce isto odraditi ni sa AN 94 ..da ne pricam koliko treba metaka da oboris lika sa recimo AUG ili LMG.

Poslednja izmena:
BC2 u poslednje vreme ocajno radi, ali sam siguran da je najveci problem sto na serveru imas 50% igraca sa 200 pingom.

Da se podsetimo kako je nekada BC2 znao da radi,

Ali je uglavnom radio kao sto se moze videti na prvi minut i po..

Elem, @topic

Probacu jos malo veceras BF4, ali cini mi se da od promene nema neke nade,...

Ma jok.. kakav bolji u Bf4. Losji jeste ali ja i dan dans imam iste probleme u BC2 kao u BF4. U BF3 je mnooogo bolja situacija. Kazem ti, ginem "od jednog metka". Ginem iza zaklona itd itd..

Te situacije da vidim da me lik gleda i da pustim da me ubiju su nagjgore jer znam da sam vec mrtav. To je ono u BF4 kada lik gleda u nebesa i ubije te. A u stvari info kasni stoljece te je mnogo ranije poceo pucati.

Malo si se zaneo, BC2 ne pati od ovih boljki TJ nije patio kad je igra bila aktuelna, sada ko zna, malo servera radi ko zna kako se i odrzavaju ali dok smo je igrali aktivno nije bilo ovih stvari. U BC2 je 1 na 1 najcesce skill resavao dok u BF4 sreca igra veliku ulogu. Opet da se ogradim " onih dana " kad se igrala aktivno a to su vec godine u pitanju.
p.s. mada eto neko cuva svoje " selfie " i dan danas, verovatno za pokolenja da bi ga se ikako spominjalo :d

Poslednja izmena:
Moze biti jer ja BC2 nisam igrao od prvog dana.. poceo sma dosta kasno. A zadnji patch je izasao nesto red izlazak BF3, ko zna sta je tu editovano.

Moze biti jer ja BC2 nisam igrao od prvog dana.. poceo sma dosta kasno. A zadnji patch je izasao nesto red izlazak BF3, ko zna sta je tu editovano.

Ma ne bi me cudilo i da su ga namerno ruinirali da bi ljudi kupovali bf3, 4 i novo. Bc2 je isto kao i BF4 jako lose krenuo, bio je maltene neigriv na veliko nezadovoljstvo domacih igraca a onda su mislim posle nekih 3 meseca dosta popravili stvari da smo ga cak i klanski igrali, neki vise neki manje. Ali uglavnom ono sto naciljas to je i padalo, mada si mogao da " uteknes " zavisno od mape :). Raspitaj se kod XO klana kako je BC2 radio :)

p.s. Generalno ova nasa mladez je razmazena podosta, da im kazemo da smo mi BF2 igrali preko modema i razvaljivali svabe u takvim uslovima ne bi nam verovali a sada je net 10mb basic :) Ehhh koliko entuzijazma... a sada ... samo hate. SLusam ih kako kukaju, " ubio me iza zida" i slicno, bem ti mladost, ustani otresi prasinu nadji ga i izrokaj ga ... Mene nije mrzelo da 2005 godine preplivavam Karkand 3x samo da nadjem " Hehada " i da ga zakoljem :d Ali eto .. takva draz se pamti godinama :d

Poslednja izmena:
Hehadeeee, ovaj se hvali da te je priklao !!! :D

Ma nego šta su nego razmaženi. Sećam se kad sam igrao CS na modemu, a tad je već dosta ljudi imalo ADSL (256). Njima ping 30-50, meni 250. Nikad ja nisam bio neki vrh igrač ali nekad me ukaki pa napravim skor npr. 17-3, a oni počnu da psuju, čiteru, majmune, aaaaa :D

Poslednja izmena:
Probao sam sad jednu partiju conquesta na Rogue i moram priznati da sam jako zadovoljan sa netkodom. Bukvalno sam mogao da vidim svaki metak kako me pogadja, putanju, odakle dolazi, koliko HPa mi skida i imao sam vremena da reagujem.

Podesavanja su mi na 0% network smoothing i ovo novo podesavanje na High.

Elem evo kako stoje stvari za sad, velika pohvala za ovog lika, jer on je glavni koji je utcao na svest zajednice o netcoode problemima u Bf3/BF4

Da li neko ima problema sa lagom miša ?

Kao da vozim wireless kinezera sa kineskim batrijama. G500 je u pitanju. Kao da je vsync upaljen. Na BF3 oštro sve ok a na BF4 kao da nogom igram. Guglajuci fix samo za konzole izbacuje.

nema fix-a za lag kada koristis vsync...

Ja ne uspevam da se izborim sa DirectX problemom.
Taman se zaigram,i blokada.

Kakve veze ima vsync sa lagom miša ja koristim vsync i nisam primetio lag. Radi ok

Svaka igra sa bilokojom periferijom (gamepad, miš, tastatura) ima input lag sa vsync radi nacina rendanja frejmova. Jednostavno frejmovi kasne radi obrade i MORA biti input lag. Ako ga ne primjetis blago tebi onda.

Vrh Dno