Šta je novo?

Watch Dogs

Nisam preterano srecan optimizacijom :d
CPU sam morao da downclockujem sa fabrickih 4 na 3.6ghz da ne bi bilo BSOD-ova :d
Igra kao igra nije losa, prica mi je odlicna, likovi zanimljivi, grad je lepo uradjen, voznja je *****ska al navikne se covek. Jedino mi napucavanje smeta, nekako je tupavo, nema blind fire-a iz zaklona i naravno tu je vestacki recoil.
Grafika je solidna, na momente neverovatna, a u drugim momentima uzas :trust:
Texture na high ne izgledaju nista posebno, dok su efekti npr odlicno uradjeni.
1920x1080, high preset, 30-50fps, u voznji zna da padne na 25-26.
Soundtrack je po meni odlican, ali mogli su da naprave odvojene radio stanice.

"vidoe games" ahhahahaha

bas juce sam malo pikao sMorrowind (doduse zbudzen,ali ne ekstremno) koji drzim na kompu u raznoraznim formatima manje vise bez prekida otkad je izasao,nista mi ne fali,a ni kompu 🙂 a tek koliko ljudi ima koji i dan danas pikaju CS 1.6 a znam dosta ljudi koji bi i 1.5 pikali.

sto naravno nije izgovor da navodni "next gen" izgleda ovako,mada ipak treba sacekati regularno izdanje,ne mogu da se otmem utisku da je ovo neka beta od pre koji mesec koju su namerno likovali zbog hajpa.

sh0m1:

cekaj,jel' ti se bsod-ovi desavaju samo na ovoj igri ili imas jos problema?

prastaj,nisam video.nego mi cudno da zavrsava problem downclockovanje.

Evo samo ovo sto sam ti linkovo mu je cena 717 evra. A da bi se spustio na tih 550 evra koliko da kazemo neko da ima u rukama i da hoce da nadogradi racunar trebao bi dobre ustupke da napravi i da vidi sta da kupi od hardvera da bi se ukopio u cenu a da bi dobio bolji konp od onoga sto je imao i da moze sve nove igre da tera u full-u. Jer to je sto ti kazes hardver koji je puno bolji od trenutnih konzola i trajace mu koliko i konzole ako ne i duze ali opet se zavaraas jer i ovo sto sam ti linkovao znas koliko moze da bude max dve godine bez da menja hardver i onda opet mora da razmislja o tome kako da izbekelji minimalno 600-700 evra.

pa kad si linkovao recimo i7 i neke bas skuplje verzije, jedino si za grafiku napravio dobar izbor...
i i5 je jaci procesor od onoga u konzolama... ja sam pre par meseci odradio nadogradnju tih navedenih stvari i nisam presao zadatu cifru...
ali sam memoriju kupio za 5.000 din, ne za 9.000, za i5 sam dao 130e itd... nadje se povoljno po oglasima...

trajace mi ovakav pc dok god traju ove konzole, ionako uglavnom dobijemo portove sa njih... dakle cenim da ce trajati oko 5 godina...

CoD ima užas grafiku, degradiran gameplay užitak. A i dalje se najviše kupuje iz navike, hype-a, ne znam ni ja čega.

ni ja vise nisam neki ljubitelj cod-a, iako svaki odigram, ali sve su mi gori i gori...
nego, za te silne ljude koji ga kupuju, ima sasvim dobru grafiku, njima se svidja da je sve natrpano, skriptovano, da deluje bogato i dize adrenalin... njima je extra gameplay, kao i online napucavanje... zato se i kupuje...

meni jedino ovaj novi u najavi deluje obecavajuce, zbog Spejsija, deluje da ce imati bolju pricu, i grafika deluje zanimljivo...

pa kad si linkovao recimo i7 i neke bas skuplje verzije, jedino si za grafiku napravio dobar izbor...
i i5 je jaci procesor od onoga u konzolama... ja sam pre par meseci odradio nadogradnju tih navedenih stvari i nisam presao zadatu cifru...
ali sam memoriju kupio za 5.000 din, ne za 9.000, za i5 sam dao 130e itd... nadje se povoljno po oglasima...

trajace mi ovakav pc dok god traju ove konzole, ionako uglavnom dobijemo portove sa njih... dakle cenim da ce trajati oko 5 godina...

Lepo se ti tesis ali od toga nema nista, naredne dve godine ces mozda moci da igras igre u full podesavanjima ali posle 2 godine ne verujem da ces moci da igras na max podesavanjima bilo koju igru osim ako nisi od onih koji ne pate od toga da im igra radi na max podesavanjima nego bitno je da radi.... u tom slucaju ce ti taj komp trajati 5 godina ali ako patis od toga da imas najnoviji hardver tesko da imamo sta dalje da pricamo.

Vecina vas i dalje fura onu alpha leak verziju, jel da?

A što trošite pare na nadogradnju zbog ove igre kada je jasno da je optimizacija krš? Ne isplati se ulaganja u overkil hardver samo da bi ovde imali 60fps jer igra to ničime ne opravdava. Čekajte Witcher 3, štekajte pare pa ćete onda imati pravi razlog za investiciju ,)

To i ja govorim. Ako nadogradjujes masinu zbog neke igre, gledaj da to bude neko maestralno delo koje ce da se prelazi x puta a ne nahajpovano djubre koje ne vredi pisljiva boba. Ne moze da bude super igra kad je imala zilion trejlera, tizera i sta ti ja znam. Najbolje igre najmanje otkrivaju dok ne izadje.

Uporedjujes je valjda sa igrama istog izvodjenja i istog zanra. Losija od Sleeping Dogs i GTA, naravno. Po meni je na nivou sa Saints Row. Da, igrao sam je na XB nekih 10min a gledao kako ortak igra nekih sat vremena. Slozices se da je dovoljno za utisak. Nije ovo igra koja vremenom postaje bolja. Pogotovo pored uzasne voznje koja treba da bude medju glavnim adutima open world igara.

Meni pucanje i ono *****no trzanje ide više na nerve, nego vožnja.

Nije mi bas jasno sta trazis u ovoj temi uopste ako te igra ne zanima i po tebi je tezak trash?Licno iskustvo igranja i ocenjivanja posle 10tak minuta :banghead:

sh0m1:

cekaj,jel' ti se bsod-ovi desavaju samo na ovoj igri ili imas jos problema?
Od svih igara koje sam probao do sad, a probao sam ih dosta, samo ovde i u cod black ops 2. Ali evo sad sa manjim clockom radi savrseno.

Po vasim utiscima ocekivao sam slideshow, a ono igra radi glatko na i7 3770 na 4.5ghz i gtx560, sve na high sem textura na medium zbog 1gb vram-a. Btw za sada se igra svodi na pritiskanje Q i W tastera, ocekivao sam nesto za IQ veci od 80.

Nije mi bas jasno sta trazis u ovoj temi uopste ako te igra ne zanima i po tebi je tezak trash?Licno iskustvo igranja i ocenjivanja posle 10tak minuta :banghead:

To meni je upućeno? Komentarišem igru, ne moram da je hvalim. I ne moram da pišem u temi ako hoću da kažem samo pozitivno. Pošto nije. Hoćeš da kažeš da smem ovde samo da kažem dobro o njoj, iako bi to bila laž?

Poslednja izmena:
Meni je to namenio, verujem. Pusti ga bre. Cuva igru ko kevinu sisu

Meni je to namenio, verujem. Pusti ga bre. Cuva igru ko kevinu sisu

Jeste tebi.Ne mogu da shvatim toliku kolicinu pljuvackih zlezda nikako i to na osnovu tudjih iskustva i razmisljanja.( nekih 10minuta igranja se ne racunaju )
Bez ljutnje.

Po vasim utiscima ocekivao sam slideshow, a ono igra radi glatko na i7 3770 na 4.5ghz i gtx560, sve na high sem textura na medium zbog 1gb vram-a. Btw za sada se igra svodi na pritiskanje Q i W tastera, ocekivao sam nesto za IQ veci od 80.
^^
Ja sa slabijim CPU, i jacom grafikom igram sa istim podesavanjima, sa 8gb rama je fluidno, (sa 4 je zlo i naopako).. a za drugi deo posta se slazem 101% 😉

Lepo se ti tesis ali od toga nema nista, naredne dve godine ces mozda moci da igras igre u full podesavanjima ali posle 2 godine ne verujem da ces moci da igras na max podesavanjima bilo koju igru osim ako nisi od onih koji ne pate od toga da im igra radi na max podesavanjima nego bitno je da radi.... u tom slucaju ce ti taj komp trajati 5 godina ali ako patis od toga da imas najnoviji hardver tesko da imamo sta dalje da pricamo.

ne patim od toga da stalno jurim najnoviji hardver i da pucam silnu lovu za to... to sam radio ranije godinama i izgubio dosta love, ali sam se izlecio od toga...

sve vreme pricamo o tome da ce igre na ovom kompu moci da se igraju narednih 5 godina, naravno da ne ocekujem da ce svaka u tom periodu raditi u full-u, ali recimo prosla konfa mi je trajala oko 5 godina, tacno onoliko kolko su trajali ps3 i x360 i sve te igre je uvek terala u full-u... tek kad su se pojavile neke igre pre svega za PC, su trazile nesto vise, ali mi nije bio problem da ih igram na high ili medium detaljima... bitno je da sljaka...

Meni pucanje i ono *****no trzanje ide više na nerve, nego vožnja.

ja je jos nisam probao [nemam prostora na hardu 😀], ali to pucanje mi je jako lose izgledalo jos iz onih gameplay trailera, a to je vec veliki problem, po meni veci od voznje...

i jos prica kako je saints row kao los :smackbum:

Cela rasprava je bila PS4 ili PC koji kosta slicno (nesto vise). Dakle porede se podesavanja koje igre imaju na PS4 a ne maximum koji mozes da izvuces na PC-ju.

Posto sam davno izasao iz sveta hardvera,dali bi bio neko voljan da mi da savet sta treba da dokupim da bi upgrade-ovao ovih postojecih 4GB ram-a?Dali bi me izaslo jeftinije da kupim odmah 8GB memorije ili jos 2x2 GB?Kod mene je malo specificna situacija posto imam jedan Kingston modul od 2GB I 2x1 GB Trascend,sve to na 800mhz,znaci svasta nesto!Ne bih da kupim nesto,a da mi nije kompatibilno sa maticnom!Mislim da mi je max brzina memorije koju mogu da stavim 1333Mhz,ali nisam siguran!
sa 8gb rama je fluidno, (sa 4 je zlo i naopako)
Ovo me ja dalo na razmisljane!

Poslednja izmena:
Jos 1 dan i 18 sati do izlaska igre na steam-u a nigdje informacije da ce biti preload...bruka

Posto sam davno izasao iz sveta hardvera,dali bi bio neko voljan da mi da savet sta treba da dokupim da bi upgrade-ovao ovih postojecih 4GB ram-a?Dali bi me izaslo jeftinije da kupim odmah 8GB memorije ili jos 2x2 GB?Kod mene je malo specificna situacija posto imam jedan Kingston modul od 2GB I 2x1 GB Trascend,sve to na 800mhz,znaci svasta nesto!Ne bih da kupim nesto,a da mi nije kompatibilno sa maticnom!Mislim da mi je max brzina memorije koju mogu da stavim 1333Mhz,ali nisam siguran!

Ovo me ja dalo na razmisljane!

Prijateljski savet, sacekaj da igra zvanicno izadje, mada ja mislim da je ovo finalna verzija pustena da se ispita reakcija gamer-a, da bi odmah prvog dana prodaje kacili neki patch, da peglaju situaciju, jer je igra previse nahajpovana.
Kod mene je zauzece rama na 5.5 gb, a od toga mi sistem vuce 1.8 gb, tako da bi se mozda i provukao da dokupis samo jos 2gb, pa da imas 6 kao ja na mojoj staroj konfi, ali mozda u finalnoj verziji ispeglaju teksture pa zauzece skoci.
Ovo ti kazem jer sam na svojoj kozi iskusio skupocu ddr2 ram memorije, a ti da bi imao 8gb, moras da prodas 2x1gb, pa da dokupis 6gb, a vidim da je cena modula od 2gb 3-4 hiljada, tako da sacekaj.Ako nadjes jeftinije po oglasima bice dobro.

^
Hvala za savet!

Ima za dve hiljade, uključujući moje od 2GB DDR2 800MHz.

i moje 🙂 i to imam dva komada,isto na 800mhz

sad ce i mene i madzisn-a i da ishejtuju i da isflejmuju :d

Ja dajem na KP, i ne kažem konkretno. Tako da se ne reklamiram. Samo kažem. Ako me ubodu, ubodu me.

Nazad
Vrh Dno