Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Zašto je offtopic kad je vent deo hardvera za kopanje ;)
Nego, gde drugi vent odvlači vazduh tj. da li taj vruć vazduh smeta okolnim grafikama?

Ja baš ne vidim pristupačne asuske 280x ili ne gledamo na istom mestu :D

Hmm... da, nisu uslovi bas u rudniku bili, jer je to bilo za test samo, jedna karta u otvorenom test sistemu. Mozda bi drugacije rezultate dalo u zatvorenom kucistu.

Jel uspeo ko undervolt PowerColor PCS+ R9 270X?

VBE7, 1060/1250MHz... default voltaža 1.163v @ 1060MHz i 1.206v @ 1100MHz.
Probao 1060/1250MHz @ 1.050v, pa onda 1.070v i na kraju 1.100v bez uspeha... svaki put pukne windows i mora restart.

ASIC quality prijavljuje 71.7% za obe karte...

Hvala unapred.

Probao 1060/1250MHz @ 1.050v, pa onda 1.070v i na kraju 1.100v bez uspeha... svaki put pukne windows i mora restart.

Hvala unapred.

Ortak je probao sve moguce nacine i nije uspeo...

Zašto je offtopic kad je vent deo hardvera za kopanje ;)
Nego, gde drugi vent odvlači vazduh tj. da li taj vruć vazduh smeta okolnim grafikama?

Ja baš ne vidim pristupačne asuske 280x ili ne gledamo na istom mestu :D

Vodi racuna da Asusi 280x nisu isti kao oni pre 3 meseca, gledaj da probas pre nego kupis.

Vratio default BIOS, instalirao OC Guru ali ne mogu da menjam voltažu... zatamljena je ta opcija :(

E onda bas bedak. Jesi gledao tamo na litecointalk forumu kod onog tipa sto je pravio svima biose da nema nesto?

Hvala unapred.

Imao sam ja par kom. Drzao ih na 1.1125-1.1250 1020/1250, ~ 440kh/s.
Mozes ocekivati 8-10 C nize temp s' undervoltom.

Evo 1.0v bios za njih:

https://www.dropbox.com/s/l7e9atkelztf2e7/Pitcairn.rom

Evo podesavanja koja koristim (ignorisi 3.)

--scrypt --thread-concurrency 15232,15232,15232 --gpu-engine 1050,1050,1050 --gpu-memclock 1250,1250,1250 --temp-target 60,60,65 --gpu-fan 45,45,35 -I 18,18,19 -g 1 -w 256,256,256 --gpu-powertune 10,10,10 --lookup-gap 2,2,2 -d 0,1,2

442kh/s 59/63c u zatvorenoj sobi. 2k rpm ventovi.

0.6%/0.7% rejected sa karloth cgminerom.

Hvala Uroše, probam ujutru i javim kako ide.

Pozdrav

Flesuj iz cmd-a sa atiwinflash -f -p 0 imebiosa. rom komandom. Meni nije prosao preko aplikacije.

Naravno, DOS uvelk ;)
Evo sad ću da probam :D

Evo rezultata...

Pogledajte prilog 140075

Šta da kažem... sjajno... primetno bolje.
Ista setovanja, temp target 73 i fanovi ispod 50%.

Hvala još jednom Uroše.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Gledaj sad nekako da te temp snizis. Jedan vent, Artic f12 po mogucnosti bi trebalo da pomogne.

Mada ja licno nisam zadovoljan hladjenjem na ovim PCS+ kartama.

Gledaj sad nekako da te temp snizis. Jedan vent, Artic f12 po mogucnosti bi trebalo da pomogne.

Mada ja licno nisam zadovoljan hladjenjem na ovim PCS+ kartama.

Kapiram sve ispod 75 stepeni i bez maltretiranja ventilatora je pristojan rezultat.
Ja sam zadovoljan hlađenjem, jedino što su bučne ali to je najmanji problem.

Sto vise citam manje znam :(

Moje 280x kopaju oko 670KH/s svaka (950/[email protected]).
Problem je sledeci: Jednoj Sapphire 280X "gori" VRM.
Ventilatori su na 60% (~2100rpm), temperature GPU-ova 61, 67, 61. Ova sa 67C je ta sto joj je VRM na 90C konstantno.
Ako smanjim broj obrtaja ventilatora, temp za GPU skace na 70C a VRM "one" ode preko 100C.
To sam po sebi ne bi bio problem da u svaku kartu sa zadnje strane naponske ne duva 12cm vent + veliki kineski od 30cm na sve 3 karte.

Dodatak: Neko je kukao na sve ovo (rudarenje). Ja sam ulozio i zadnju paru "iz kuce" u rig kada je sve bilo super (LTC 48USD).
Sada nemam prebijene pare, 3x sam davao oglas da sve rasprodajem i stalo u 50Evra.
Nisam prodao i nesto mi nije ni zao. Uskoro cu imati 100LTC sto mi je i bio cilj.
Ako kada ode na 30 i kusur dolara eto meni onoga sto zelim da kupim.

P.S. Apsolutno nista ne znam o bilo cemu, nemam wallet, cuvam sve na sajtu, ne razumijem nista o cemu pisete i sve mi je spansko selo.
Pokusao sam da pohvatam bar osnovno i na kraju odustao :(
Eto kakvih sve ljudi ima u ovome "poslu" :/

što tako visok napon za taj klok, ne može niže?

nemoj 12icu pozadi nego postavi osmicu ovako

Pogledajte prilog 140091

i dobićeš 15c nižu temp VRMa

wallet skini odmasadaodma, encryptuj ga, prebaci sve u njega i bekapuj wallet.dat fajl na sigurno mesto (ili više njih)

što tako visok napon za taj klok, ne može niže?

nemoj 12icu pozadi nego postavi osmicu ovako
...
i dobićeš 15c nižu temp VRMa

wallet skini odmasadaodma, encryptuj ga, prebaci sve u njega i bekapuj wallet.dat fajl na sigurno mesto (ili više njih)

Nisu karte kod mene vec na poslu a kada zakuca moram da idem u vrijeme kada ne radim pa me "uhvate" da nesto odradim :/
Ovako rade 100% stabilno.

wallet...ne mogu...strucnjak sam da zaebem pa necu da nesto zblesim i ostanem bez novcica.
Ovako su sanse da ce sajt da pukne manje nego da cu ja da zabrljavim. :)

P.S. Ja sam izgubio dio zatvaraca puske pa sam nosio oko mjesec dana pusku koja ne puca :D

iz jedne dual x suknule varnice kad sam upalio rig
jel imao neko slicni vatromet :)
sta kazu za garanciju u radnji?

iz jedne dual x suknule varnice kad sam upalio rig
jel imao neko slicni vatromet :)
sta kazu za garanciju u radnji?

Ja sam imao isti problem,samo meni se spalila grafa u toku rada.U radnji su mi rekli da 90% nece da mi priznaju garanciju,da spaljivanje kartice podrazumeva fizicko ostecenje.Da li su mi broj od uvoznika da posaljem direktno njima . Cuo se sa uvoznikom,koji mi je rekao da posaljem karticu kod njih u servis. Posle 5 dana su me nazvali i rekli da su graficku pregledali i utvrdili da je neispravna,izdali mi potvrdu o zameni (koju sam trebao da odnesem ili posaljem u radnji gde sam kupio grafu) i vratili mi karticu nazad na kucnu adresu.Poslao grafu,potvrdu,fiskalni racun i garanciju i zamenili mi novom (cekao nekih 7-10 dana,stim sto nesto bio do BG pa svratio do njih i pokupio).Doduse nisu imali dual x,vec mi dali gigabyte.U pitanju je 280x kartica.Prodavac mi je rekao da sam imao srece sto su mi zamenili i pokazao mi giga 7970 koja je isto izgorela i koju nisu hteli da zamene.Ne znam sta da ti kazem,zovi vidi.Mada moje ti je misljenje da ti daju broj i da ides direktno preko uvoznika.

Poslednja izmena:
Asus R9 295X2 8GB DDR5
Cena: 193 990,00 Din

samo
FacePalm.gif

Kurajberu ne pazis na pravopis... molim te da obratis paznju na to :D video si i sam sa kakvom koncentracijom lektora imamo posla na forumu :D

Elem, ja se secam poslednje dualke (7990) da je bila red velicina preko 100k din kad se pojavila, ali vrlo brzo posle toga je cena klizala.. drugar je neke modele placao oko 90k.. dok se secam, da sam poslednje kupljene komade placao oko 50k ;)

I ako sam dobro procitao, vodeni blokovi su stock varijanta na toj grafi.. realno kako drugacije..

Nema sanse drugacije, voda je zakon:smash:
Pogotovu za rudarenje, ako mislite da se ozbiljno bavite time

Poslednja izmena:
Vrh Dno