Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Iskreno, nisam primetio ništa jer nisam imao nikakvih problema na prvom mestu. Nakon kupovine sam instalirao kartu, beta drajvere i softver, nakon čega mi je ponuđen apdejt BIOS-a.

Možda, ali samo možda, čini mi se da je pre apdejta, alt+tab između prozora bio praćen kratkim zacrnjivanjem slike, i imao sam neke mikrotrzaje slike u igri (Deponia). Više ne primećujem da se to događa.

Hvala, znaci nema ni negativnog efekta :)

Za sada sve radi kako treba. Tiha u leru, ne baca artifakte u MSI Kombasteru i igrama, lepo izgleda i prilično je brza. Ne znam zašto Gpu Tweak nije hteo da je flešuje, ali nije ni bitno.

Mozes da okacis GPUZ prvu stranu cisto da nesto proverim i koji Bios si stavio ? Hvala

Narafski.

GPUZR270X.jpg

Poslednja izmena:
Pitam zato sto sam hteo da uradim isti upgrade medjutim winflash mi kaze da Bios ne odgovara ?! Pa me zacudilo, skinuo redovno sa Asus sajta i dobio sam 2 verzije Biosa jednu verlicine 1.262 a druigi vel 1.282 mb ?| Hvala na slici sve je isto osim Bios verzije. Dos Flash ili Win flash ?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Da li je neko imao problem da mu kartica kada kopa radi samo sa 2D klokovima,tj.nece da podigne klokove na 3D...Inace u pitanju je Sapphire R9 270x Vapor-X...U rigu je sa dve Powercolor 270x i obe rade u full-u,samo ovaj Vapor zeza, hoce da kopa, ali sa 2D klokovima...

Meni se to desi ponekad sa Giga 270X, doduse retko. Ne pomaze ni restart, vec recimo pokretanje Furmarka na par sekundi.

Znaci nema nekog normalnog resenja...Meni samo kada obrisem drajvere i ponovo instaliram sve radi ok, ali nece ni 24h da sastavi...samo pukne cgminer i onda sve iz pocetka....brisanje,instaliranje,pokretanje...Koja glupost...A najveci smor mi je jer koristim TV na tom rigu jer mi nije bas blizu...i onda bespotrebno cimanje...Danas sam modovao bios, pa sam ga flesnuo...za sada radi ok, ali videcemo koliko ce da sastavi...

Drago mi je da radi. :)

Jel' neko imao problem sa flikerom na safirki 270 dual-x? I kako je rešio, nov bios?
Memorija je Elpdia EDW2032BBBG...

Moze odgovor i na pm.

Ok, hvala. Gde da ga skinem? :D

aj ako nekom nije frka nek izvrti 270x heaven sa extreme podesavanjima i 1920x1080(full scrn) pa nek javi rezultate.

Pa skinuto je sa zvaničnog ASUS sajta, vidi link. Uostalom i ja sam flešovao taj BIOS, Avast ni Malwarebytes ne prijavljuju ništa.

Ispravno 100%

Poslednja izmena:
Stigla Sapphire R9 270x Toxic. Morace da saceka vikend jer nemam adekvatne kablove da je "sastavim" sa napajanjem. :D :/
Imam ova 2 kabla molex -> 6pin, ali fale mi ovi kablici od najapajanja do molex-a...

Hoću da se konsultujem sa vama, pošto mislim da mi je grafička karta malo bagovita. U pitanju je Asus R9 270 DC2 Top.

Primetio sam da prilikom laganog surfa u Firefox-u na ekranu se ponekad pojavljuju crni kvadratići, 5-6 komada u grupi, na površini od 2x2 cm na ekranu otprilike, koji se pomeraju zajedno sa stranicom prilikom skrolovanja. Čitao sam da se radi o problemu koje Firefox ima sa AMD drajverima pa sam prešao na Chrome i to se više nije ponavljalo.

E sad, pošto mi sad to nije dalo mira, instalirao sam Furmark i provrteo njegov Burn-in test sa ovim postavkama:

furmark.jpg

I primetio sam blagu iskrzanost slike prilikom trajanja testa. Snimio sam pojavu Fraps-om što možete videti u priloženom videu, pa mi recite da li je karta neispravna i da li treba da je šaljem na reklamaciju.

U pitanju je bela štrafta koja se na delić sekunde pojavljuje u donjem levom uglu na video snimku, u full screen-u se lepo vidi:

Do sada nikada nisam imao ovakvu situaciju pa bi mi značio savet od nekog ko ima iskustva sa ovim stvarima. Je li neispravna kartica i da li treba da je šaljem na reklamaciju?

EDIT:

Koristio sam MSI Afterburner i njime smanjivao core i memory klokove, potom povećavao power limit, i dalje je isto.

Poslednja izmena:
Furmark ti i nije bas merilo za stabilnost karte. Igraj malo FC3, C3, pa vidi da li ti se desava isto.

To takodje moze biti do drajvera. Koje koristis? Jos nesto, sto puta receno (nevezano za tvoj slucaj)-nikad ne menjati drajvere ako stari rade kako treba. Razlika izmedju 13.11 i 13.12 je tacno u 0.01 i ni u cemu vise za 99.99% korisnika

Heh, na kraju se ispostavilo da nisu artifakti, bar ne u tom smislu. :)

U furmarku kada se uključi log prilikom testa, u donjem delu ekrana postoji grafikon sa temperaturama. Kada se log isključi, izgleda da ga aplikacija ne isključuje u potpunosti, pa taj tekst sa podacima sa grafikona, iako ne bi trebalo da ga bude, na kratko flešne na ekranu.

U redovnom testu, sa uključenim grafikonom, nikakvih artifakata nema.

Proveri verziju biosa. Ako imas stariji skini sa njihovog sajta, ima par fixeva za screen flicker i takve stvari.

Isključi hardware-sku akceleraciju :)

Edit > Preferences > Advanced > General > Browsing: "Use hardware acceleration when available"

Imao isti problem.

Hvala na savetima ljudi.

Što se mene tiče problem je rešen. Na karti je najnoviji BIOS i instalirani su poslednji dostupni drajveri. U Chrome-u nema artifakata, a provalio sam šta je sa Furmarkom. U igrama sve radi OK.

Poslednja izmena:
Pa kažem ti, problem je samo u FF-u, isključi HW akceleraciju u istom.

Nazad
Vrh Dno