Šta je novo?

SpeedTest.net: merenje brzine Internet konekcije

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ale, molim te nemoj da pričaš takve priče za najaču telekomunikacionu kompaniju u Srbiji a i šire. Znam jer sam pre pet godina hteo da uvedem Madnet bežični net.
Uslovi: 24db grid, udaljenost 800m, čista optička vidljivost.
Došli monteri i izmerini signal , kažu: imate 50% jačine signala ala će ovo da pegla. Nema šta da se brinete.
Moje pitanje: ja sam na 800m od bazne stanice znači maksimalna brzina, nema prekida signala, ok?
Njihov odgovor: aaaa ne gospodine vi dobijete brzinu koja je srazmerna vremenskim uslovima i broju korisnika na mreži. Ako hoćete garantovanu brzinu onda se prijavite kao biznis korisnik, jeste skuplje ali je i kvalitet.
Moje pitanje: Znači onda je sve u fulu? ok ni to nije loše al malo je skuplje. Al nema veze, bar će torenti da mi piče ko blesavi :)
Njihov odgovor: aaa ne gospodine, vi imate dovoljno za surf, youtube, facebok, torentovanje samo noću kad nema gužve. To vam je sasvim dovoljno za vaše potrebe. Inače naša služba za prijave smetnji vam je na raspolaganju svakog radnog dana od 8-17h.
Moj odgovor: Ajde kupi prnje i marš napolje. Da vas više nisam video u svojoj avliji.
Rezultat: Uveo ADSL.

Asad da se vratimo na merenje brzine. Evo ja imam onaj USB modem od Telekoma najmanji paket od 3gb mesečno, modem onaj najsporiji. Cena350 dinara mesećno. Mereno kod Vuka.
[URL=http://www.speedtest.net/my-result/3294921113][/URL]

Nije nešto ali sobzirom da ga koristim na poslu za razonodu ok je.

Mad-net je kupio Sky-net koji sam do skoro koristio(tj.koristim i sad,SAMO druga firma), i po danu ne prelazi 1Mbs, a uvece je katastrofa.
Nazalost, nista drugo ovde kod nas nema u ponudi tako da smo osudjeni na ovakav internet.
Ni Sky nije bio nesto, ali naspram ovog radio je kao avion!

Ale što ne uzmeš telekomov adsl? Bivša je imala u Bogatiću čini mi se 4 Mbps.

Pa rado, ali mi iz okolnih sela zbog stare centrale nemamo tu mogucnost...trebali smo pre nekoliko godina da je dobijemo, medjutim zestoko su za**** tako da pola sela moze da koristi ADSL, a pola ne :mad:

Bas bedak...

A TotalTV to isto nista?

E to ne znam, mnogi ovde imaju TotalTv ali svi uplacuju samo programe...ne znam da li je i to vezano za centralu?

Poslednja izmena:
Jel moze neko da okaci brzinu neta na fonu, telekom, i ako je u mogucnosti da izmeri H+ brzinu.

Screenshot_2014-02-18-23-12-42.png

Poslednja izmena:
3326533415.png

Pohvale za SBB

Prilozi

• 3326533415.png
    3326533415.png
    31.2 KB · Pregleda: 82
Imam ja speed test sa faxa oko 700mbs dl i 600mbs ul. Mislim da nije ova tema za takve stvari nego za vas net kod kuce da bi drugi mogli da porede svoje rezultate.

ps. amres ima 10gbps link do madjarske odakle je povezan posle sa celim internetom

Poslednja izmena:
U pravu si, ali valja da vide ljudi koje zanima čime sve raspolažemo! :)

Sat trakt 40/2:
ujaqy3yr.jpg

Nazad
Vrh Dno