Ale, molim te nemoj da pričaš takve priče za najaču telekomunikacionu kompaniju u Srbiji a i šire. Znam jer sam pre pet godina hteo da uvedem Madnet bežični net.
Uslovi: 24db grid, udaljenost 800m, čista optička vidljivost.
Došli monteri i izmerini signal , kažu: imate 50% jačine signala ala će ovo da pegla. Nema šta da se brinete.
Moje pitanje: ja sam na 800m od bazne stanice znači maksimalna brzina, nema prekida signala, ok?
Njihov odgovor: aaaa ne gospodine vi dobijete brzinu koja je srazmerna vremenskim uslovima i broju korisnika na mreži. Ako hoćete garantovanu brzinu onda se prijavite kao biznis korisnik, jeste skuplje ali je i kvalitet.
Moje pitanje: Znači onda je sve u fulu? ok ni to nije loše al malo je skuplje. Al nema veze, bar će torenti da mi piče ko blesavi

Njihov odgovor: aaa ne gospodine, vi imate dovoljno za surf, youtube, facebok, torentovanje samo noću kad nema gužve. To vam je sasvim dovoljno za vaše potrebe. Inače naša služba za prijave smetnji vam je na raspolaganju svakog radnog dana od 8-17h.
Moj odgovor: Ajde kupi prnje i marš napolje. Da vas više nisam video u svojoj avliji.
Rezultat: Uveo ADSL.
Asad da se vratimo na merenje brzine. Evo ja imam onaj USB modem od Telekoma najmanji paket od 3gb mesečno, modem onaj najsporiji. Cena350 dinara mesećno. Mereno kod Vuka.
[URL=http://www.speedtest.net/my-result/3294921113]
[/URL]
Nije nešto ali sobzirom da ga koristim na poslu za razonodu ok je.