Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka, bice shopinga u martu/aprilu. ;)

Kao sto rekoh u predhodnom post-u.....idealno vreme da se short-uje. Malo hrabrosti, puno novcica i voila, eto profita.

Btw. neko se istinski trudi da obori cenu, postavi sell wall od par miliona USD, i ukloni ga za minut/dva (dovoljno da cena sklizne na dole, a da zid ne bude nacet).

idealno vreme da se shortuje je bilo 1000+

onda 800+

onda će biti 500+

i tako...

ko ima para, klasika sad ide.

480 $, pa onda skok do 530. ako proletimo 480 - hehe.

Poslednja izmena:
ne baš ono za šta ga svi koriste ovde :)
ali generalno prodaja u nadi da će cena pasti pa ćeš kupiti više

idealno vreme da se shortuje je bilo 1000+

onda 800+

onda će biti 500+

i tako...

ko ima para, klasika sad ide.

480 $, pa onda skok do 530. ako proletimo 480 - hehe.

Tako je, dovoljan je pad od 50 USD (pod uslovom da imas vise od 2BTC-a sa kojima raspolazes) i to je to. Da ne pricam o malo vecem riziku i cekanju razlike u ceni od +/-100 USD.....milina.
Jos jedan ovakav wall i ja docekao da obrnem :d

Tako je, dovoljan je pad od 50 USD (pod uslovom da imas vise od 2BTC-a sa kojima raspolazes) i to je to. Da ne pricam o malo vecem riziku i cekanju razlike u ceni od +/-100 USD.....milina.
Jos jedan ovakav wall i ja docekao da obrnem :d

nemam pojma, ja čekam sa kešom na stampu već ima mesec i kusur dana. :D

naravno, kod ovakvih velikih oscilacija, obrnem koju turu.

Poslednja izmena:
ne baš ono za šta ga svi koriste ovde :)
ali generalno prodaja u nadi da će cena pasti pa ćeš kupiti više

U sustini, da, u pravu si.

Short-ovanje se odnosi na kratkorocno preuzimanje odredjenog broja akcija od treceg lica, koje posle izvesnog (kratkog=short) perioda vracas vlasniku uz odredjenu novcanu kompenzaciju. Naravno, odlucujes se na taj korak iskljucivo kada se nadas da ce cena istih tih akcija znacajno izgubiti na vrednosti (u tom slucaju ces moci da prodas akcije momentalno po trenutnoj ceni kada si ih preuzeo, a posle kupiti istu kolicinu akcija za manje novaca i vratiti akcije prvobitnom vlasniku. Ostatak je tvoj profit).

Poslednja izmena:
time pravite lancanu reakciju na dole
a onda sami sebi skacete u stomak
svima

Dok se to bude desavalo tesko ce BTC postati prihvacena valuta.. kako moze jedan kit da u roku pola sata obori cenu 3x?..
Novac ne sme da ima tolike oscilacije u kratkom roku. Npr. hoces da kupis nesto, pre podne kosta 1BTC posle podne 3BTC
Mora da ima stabilnost, inace privlaci spekulante i odvlaci ljude da ga masovnije koriste.. odmah pomisle da je prevara, piramidalna sema, pranje novca itd.
Generalno to sto se desava pruza losu reputaciju za kriptovalute.

Krenula je masivna prodaja ltc-a i btc-a u isto vreme (verovatno da bi se zadrzao odnos), gox je obustavio trgovinu... Nesto ce da se desi, opasno se zakuvava.

Ne verujem da ce nesto mnogo dole jer se ljudi opasulje brzo a pametni kupuju odmah. Ovo je vise reakcija na ono sto se zakuvava oko Gox-a.
Ja nebi prodavao nijedan coin, uvek treba raditi konta. Kontam da ce se cena brzo vratiti.

http://blog.coinbase.com/post/77766809700/joint-statement-regarding-the-insolvency-of-mtgox

Zajednicka izjava bitnih igraca, osim btce, malo zakasnili al bolje ikad nego nikad

Nisi video prvu izjavu??
Samo dokaz da je coinbase stoka OBICNA, muljatorska, verovatno i jos neki od potpisanih
ctrlv.in/299076

Iz ovoga mozete da zakljucite da je neko iz ove grupacije danas rusio cenu, znalo se za zajednicki dogovor napljuvavanja i stvaranja histerije...

Poslednja izmena:
Da, svi se urotili protiv Karpelesa i gledaju da uzmu sve sto mogu od njihovih korsnika, bas neces da shvatis? :)
Jedini negativac do sad u svim padovims je bio MtGox, cinjenica zar ne? :)

Ko ima fiat, neka ga se drzi, novi nivo se uspostavlja na 400$ kao sto sam pretpostavio pre par nedelja.

@MarkoNS
Zar ti stvarno nisi video prvi tweat coinbes-a gde je naslov jasno bio mtgox je insolventan??
Bio je online citavin ~15min dok se nisu nakupovali BTC jer cena odma rokla...

Da nije mozda mega magicar MagicalTux ddos-vao blockchain, hackovao coinlab, prodao 10k BTC na bitstampu :)
Pa taj covek je stvarno svemuguc, svaka mu cast :D

Jesu zakasnili malo, verovatno im je trebalo malo vremena od juce da napisu tekst i dogovore se oko izjave ali to je to. Oprali su ruke od MK-ja i MTgox-a i bitno je da su to rekli javno. Sinoc mi je jasno skroz da je MK pusten niz vodu i da je ovako nesto bilo neminovno. Nisam siguran kada je pustena ova izjava u javnost, vidim da je jucerasnji datum. Sigurno je stara par sati ali mi je promakla.
Sad cemo videti sta ce se desiti sa gox-om ali ocekujem najgore. Cini mi se da im je i twitter acc deaktiviran. To bi bilo sjajna stvar za btc, da se agonija resi konacno.

@[SAJ]ber Kurajber
Ne kontas pustena je druga izjava pa je nakon 15 min zamenjena :)
ctrlv.in/299076

Samo dokaz da su i vecina berzi teska stoka... koja manipulacija grabe sicu bednicima na berzi koji pokusavaju realno da trguju

Poslednja izmena:
Jesu zakasnili malo, verovatno im je trebalo malo vremena od juce da napisu tekst i dogovore se oko izjave ali to je to. Oprali su ruke od MK-ja i MTgox-a i bitno je da su to rekli javno. Sinoc mi je jasno skroz da je MK pusten niz vodu i da je ovako nesto bilo neminovno. Nisam siguran kada je pustena ova izjava u javnost, vidim da je jucerasnji datum. Sigurno je stara par sati ali mi je promakla.
Sad cemo videti sta ce se desiti sa gox-om ali ocekujem najgore. Cini mi se da im je i twitter acc deaktiviran. To bi bilo sjajna stvar za btc, da se agonija resi konacno.

Ne sljaka im ni sajt sada...

Izvini, gde su razlike izmedju tog screenshota i zvanicne izjave, sta je zamenjeno posto ja ne vidim?

Pa pise ti u naslovu da je MtGox insolventan :)
Mislim malo bitna stavka..... u prevodu rekli su da je 700K BTC ukradeno i da ce neko dumpovat... pa odjednom povukli rec insolventan

i poslednja rečenica sa screenshota fali u trenutnoj verziji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno