Šta je novo?

AMD Radeon R9 270/270x tema

Kad sam to napisao,u igri je bila jedna 270x. Nebitno :) hvala Shakur :)

Nema na čemu :d

Džaba,tu verziju već imam na grafici. Ima li novija od .39?

@fingon82
Okacicu ti ovde modovan bios za ASUS 270(spusten napon na 1.1v,radi bez problema na 1050/1400 mhz) pa ko hoce neka skine i flesuje na sopstvenu odgovornost...za svaki slucaj sacuvati orginal bios

Prilozi

• 1.png
    1.png
    58 KB · Pregleda: 104
  • Pitcarin-1.1v.rar
    103.1 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Cime spustate napon u biosu? Posto moji 270x Asusi ne prihvataju ni Trixx, AB ni Asus gpu tweak...

Moras da spustis klok za gpu na 1050 i za memoriju na 1400 i onda mozes da spustis sa 1.206v na 1.163v...svaki klok preko toga automatski podize napon na 1.206v...

Uh, to mi je malo zeznuto jer su mi klokovi 1070/1480 ali hvala u svakom slucaju pokusacu.

Kod tog asusa ima samo ta dva napona...do 1050/1400 je 1.163v i preko je 1.206v...Tako je i kod Powercolor 270x...isto sve...
po meni bolje cuvaj kartu i vent...ne znam kakve su ti temp, ali par kh/s te nece obogatiti, a mozes vise da izgubis dok "izbunaris" garanciju...

Spustio taktove i dobio ~40 kh/s manje ali i temp 5c manje. Sad su 55-60c na sobnoj temp. Voltaza 1.163 kao sto si i rekao.

I produzio zivot kartici :)

Probaj da restartujes masinu...ja moje Powercolor 270x drzim na 1050/1400 na 1.163v i rade ok, bez problema za sada...daju po 440kh/s

Poslednja izmena:
Pa posle restarta je sve ok, ali imam osjećaj da ce puci cak i ako pomjerim mis...

Nesto ne stima definitvno. Iz cista mira jedna kartica pocne da pokazuje znatno manju ili vecu temp i pukne cgminer.

Podesi -I 18...i tc na 15232...

Jel koristiš afterburner? Ako da,možda puca zbog njega

Moze direktno iz cgminera da se smanje napon i ostala podesavanja...U cgmineru ides slovo G, pa C...onda izaberes koju ces karticu prva ti je 0,druga ti je 1 i tako redom...onda slovo V i tu ukucas 1.1 i enter i on ce ti potvrditi podesavanja....tako mozes da menjas i klokove za gpu i mem i brzinu venta...samo prati koje slovo sta oznacava...

Poslednja izmena:
Imam Asusovu R9 270. Stabilno daje 483Kh/s u proseku.
Jednostavno sam pomoću GPU-z alata sačuvao original bios. Zatim pomoću VBE7b.exe promenio parametre u biosu na 1130 gpu clock, 1500 memory clock, 1150 voltazu. Sve je u atačmentu. Gleda se samo PowerPlay tab, redovi #4 i #0 su mi popunjeni kao na slici. Zatim se sa WinFlashom taj sačuvani promenjeni bios upiše i sve je gotovo za manje od 2 minuta bukvalno. Komp se restartuje i spreman je da radi. Napomenuo bih samo da su mi dve karte u kućištu i da koristim dobro air hlađenje. Nemam problema sa temperaturama i mogu samo da preporučim ovu karticu. Tiha je i stabilna, dobar hash daje i ima dugu garanciju.

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --failover-only --thread-concurrency=15232 --intensity=20 --worksize 256
pause

Znam da se često pojave novajlije kojima sažvakana i nekada ponovljena informacija znači, pa ako banu, da imaju i jedan primer na tacni kako mogu brzo da krenu sa ovom kartom.

VBE7.0.0.7b - link
AtiWinFlash - link

Prilozi

• slika.PNG
    slika.PNG
    13.8 KB · Pregleda: 146
Poslednja izmena:
Jel koristiš afterburner? Ako da,možda puca zbog njega

Deinstalirao sam sva gov** i iz cgminera sve sredio za 20 sekundi. To sam i na pocetku htio da uradim nego se *****avam sa softverom bez veze...

Moze direktno iz cgminera da se smanje napon i ostala podesavanja...U cgmineru ides slovo G, pa C...onda izaberes koju ces karticu prva ti je 0,druga ti je 1 i tako redom...onda slovo V i tu ukucas 1.1 i enter i on ce ti potvrditi podesavanja....tako mozes da menjas i klokove za gpu i mem i brzinu venta...samo prati koje slovo sta oznacava...

Danas sam to i uradio i sve proslo bez greske.

***, Gigabyte me razmazio, nema spustanja napona, podesis 3 stvari i kopas.

Prvi put se susrecem sa r9 serijom i Asusom.... Prastajte :)

Hoće afterburner da brljavi,posebno kad tokom instalacije istog instaliras i onaj riva tuner stats,tako nešto.

Da li nekom treba Bios za Sapphire DualX R9 270? 1.1V/1020/1475 - 435 khs za kopanje, hladna ko tastina dusa?

Stigla Asus R9 270X Direct CUII TOP. Moja prva Asus karta do sada, izgled i izrada su joj baš premium.

Doduše, za sada će da radi na Intel G860, do apgrejda procesora u narednim mesecima.

Jel radi ovo na Gigabyte R9 270 kartama?

Stigla Asus R9 270X Direct CUII TOP. Moja prva Asus karta do sada, izgled i izrada su joj baš premium.

Doduše, za sada će da radi na Intel G860, do apgrejda procesora u narednim mesecima.
"izgled i izrada su joj baš premium".... izgled cesto vara.

Od svih 270/270x karti (koje sam video ili propustio kroz sake) ja bih napravio ovakvu listu:

Gigabyte 270x tripleX - probao licno
Sapphire 270x Toxic - nisam probao, slicna koncepcija kao predhodna
MSI 270X Gaming - probao licno
MSI 270 Gaming - probao licno
Gigabyte 270 "dual" - probao licno
Sapphire 270x- probao licno
Sapphire 270- probao licno
ASUS 270x DCII TOP- probao licno - memorija je najjeftinija moguca, na TOP karti da nece na 1500 je stvarno SRAMOTA
ASUS 270 DCII -probao licno, slicno kao i predhodna, nehladjeni VRM-ovi niti memorija, sklone otkazu...

Poslednja izmena:
"izgled i izrada su joj baš premium".... izgled cesto vara.

Od svih 270/270x karti (koje sam video ili propustio kroz sake) ja bih napravio ovakvu listu:

Gigabyte 270x tripleX - probao licno
Sapphire 270x Toxic - nisam probao, slicna koncepcija kao predhodna
MSI 270X Gaming - probao licno
MSI 270 Gaming - probao licno
Gigabyte 270 "dual" - probao licno
Sapphire 270x- probao licno
Sapphire 270- probao licno
ASUS 270x DCII TOP- probao licno - memorija je najjeftinija moguca, na TOP karti da nece na 1500 je stvarno SRAMOTA
ASUS 270 DCII -probao licno, slicno kao i predhodna, nehladjeni VRM-ovi niti memorija, sklone otkazu...

Asus je najgora od svih...

Eto ti ga sad, ispade da je sr*nje. A kad čovek čita po forumu, o Asus-u (generalno) se mogu naći samo hvalospevi.

Šta sad da se radi. Ja sam je uzeo za gaming, ne za rudarenje i ne za klokovanje. 15 sati igranja nedeljno će izdržati. U garanciji je, i pola godine-godinu pre isteka ode u oglase.

Što se tiče inicijalnog utiska, zadovoljan sam. Tiha u leru, ne cvili, hladan čip i lepo izgleda u kućištu. Kad igram igre ni ne očekujem tišinu, a ni tako nije preglasna.

...nehladjeni VRM-ovi niti memorija, sklone otkazu...

Da li i top model nema hladnjake na VRM-ovima i memoriji, ili običan model, i koliko vam je pouzdana statistika o otkazima grafi kod Asusa?

Nazad
Vrh Dno