Šta je novo?

Civilization V

kupovina glasova je bas jeftina i AI ne koristi diplomatiju.

:D

Ti kao da u Finskoj živiš :)

Pa naravno da su glasovi najjeftiniji, i uvek se umesto diplomatije koristi sila ;) (važi za onog ko ima silu)
 
Posle 4 uzastopne diplomatske pobede zapazam 2 stvari koje bi trebalo da se isprave : kupovina glasova je bas jeftina i AI ne koristi diplomatiju.
Ono sto me buni jos u igri je i kako izabrati pravu ideologiju posto me narod neretko natera da je uvek promenim sto rezultira anarhiju i mnogo losih posledica.

Jeftina je na Emperor. :d Na Immortal/Deity bi trebalo da je okej.
Što se ideologije tiče, ako nisi prvi u svom okruženju koji usvaja ideologiju, ne bi bilo loše da usvojiš onu koju su usvojile komšije. Ako si prvi, usvoji koju god hoćeš, ali moraš da vodiš računa o kulturi i turizmu, tako da druge civilizacije nemaju prejak uticaj na tebe. Dakle, gradi "culture buildings", juri artifakte, ojačavaj turizam, nemoj da prodaješ "open borders", a kupuj njihove granice, vodi računa gde šalješ karavane/kargo brodove, itd.
 
Do sada nisam imao priliku da iskusim ovu novu mehaniku kada je neka druga civilizacija uplasena tvoje vojne moci kad napravis nuklearaku , jos jedna sjajna stvar koja doprinosi realnosti.
 
Skinuo sam narodnu verziju ove igre ali želim da imam original pošto se novi patch-evi skidaju preko Steam-a.Dali neko zna gde mogu kupiti ovu igru sa oba expansion pack-a???
 
Pa možeš bilo gde, samo imaš sada Gold Edition koji uključuje sve do Brave New World ekspanzije i imaš posebno Brave New World. Još uvek nije izašla objedinjena verzija.
Mada iskreno, bolje da sačekaš neku sledeću akciju, pošto će cena sigurno ići dosta dole u odnosu na regularnu.
 
Jel moram preko Steam-a ili mogu da kupim negde u Beogradu???
 
Ja hoću da kupim kompletnu Civilization 5 sa oba expansion pack-a.Imam jedno pitanje,ako igru ne kupim preko steam-a,kako ću da skidam patch-eve za igru?Svi patch-evi se skidaju samo preko steam-a,ja nisam mogao da ih nađem nigde na drugom mestu.
 
Kao što reče rAMA, gde god da kupiš Civilizaciju V, ključ se aktivira na Steam-u, tako da će preko njega ići i igranje i patch-evi.
Ako kupiš Gold Edition, ne treba ti Gods and Kings ekspanzija, pošto je Gold Edition već sadrži.
 
Postoje odredjeni narodni distributeri koji redovno izbacuju i peceve , nije da nema :D Ako preferiras single player a ne multi ne znam koliko je isplativo pazariti igru trenutno posto nije bas jeftina dok ne izbace neku kompletnu ponudu.
 
Ako kupiš Gold Edition, ne treba ti Gods and Kings ekspanzija, pošto je Gold Edition već sadrži.

Da, izvinjavam se za ovo, očito su skoro Gods and Kings ubacili u gold edition, pošto sam ja uzeo gold edition dok još ekspanzija nije bila uključena. :)
 
A jeli neko može da me uputi KAKO da kupim Civilization 5 sa oba expansion pack-a preko Steam-a ili getgamesgo.com???Šta sve treba da uradim???Nikad nisam kupovao igru online
 
Bitno je samo da imaš neku kreditnu/debitnu karticu za kupovinu na Internetu (ja koristim Raiffeisen VISA Virtuon) sa dovoljno para na njoj.
Svakako moraš da instaliraš Steam klijent, pošto Civ V radi samo kao Steam igra i da se registruješ na Steam-u.
Ako kupuješ preko Steam-a, nađeš u "STORE" tab-u igru koja te zanima, dodaš je u "kolica" i onda ideš na checkout, gde treba da uneseš podatke sa kreditne kartice. Steam posle ima mogućnost da zapamti te podatke, pa da ne moraš za sledeće kupovine da ih unosiš ponovo, ali ne moraš to da radiš ako nećeš.
Ako kupuješ preko neke druge prodavnice Steamworks igru, onda pratiš uputstva na tom sajtu, gde ćeš opet morati da se registruješ i uneseš podatke o kartici kada dođeš do kupovine. Posle ćeš dobiti Steam ključ (ili na mail ili u samom interfejsu sajta), koji treba da uneseš u Steam klijent (Add a game > Activate a product on Steam) koji će onda dodati tu igru u tvoju Steam bibiloteku.

Instalacija igre ide direktno iz Steam klijenta, gde će je on skinuti sa neta i instalirati u folder koji si mu naznačio. Svi patch-evi se posle toga instaliraju automatski.
 
Jedino što bih dodao jeste da ti je, ukoliko već nemaš neku karticu za internet plaćanje, najjednostavnije da uzmeš Visa Internet karticu u Intezi. Treba ti samo lična karta, ne moraš apsolutno ništa drugo da imaš, održavanje se ne plaća, imaš uvid u stanje online, a radi skoro svuda (jedini problem imao sam sa ShopTo.net, što sada i ne postoji, pošto možeš da je registruješ na PayPal-u i tako platiš tamo).

I na Nuuvem-u imaš za ~17€ Brave New World, bez akcije, to im je standardna cena (mada možda moraš da koristiš neki VPN, da bi zaobišao regionalno zaključavanje).
 
A jeli neko može da me uputi KAKO da kupim Civilization 5 sa oba expansion pack-a preko Steam-a ili getgamesgo.com???Šta sve treba da uradim???Nikad nisam kupovao igru online

Šta ti nije jasno, dao sam ti link ko prodaje igru, platiš kolegi forumašu, daleko jeftinije nego na steam-u ili trenutno na netu što se prodaje, i zamoliš istog da ti nadje Brave New World i gotovo, i slobodno možeš da različitim mestima da kupiš osnovnu igru i dlc
 
Poslednja izmena:
Jesu ispravili ekstremnu dosadu tokom igranja? :p
 
Da li je neko zainteresovan da se dogovorimo da igramo malo BnW ?
 
imam jedno pitanje:

- da li moze u Civ5 da se ubrza proizvodnja tako sto se plati (doplati!) zlatom kao u Civ1?

EDIT:

i jos jedno pitanje:

- vidim da ne postoji varijanta da hrana bude u minusu?!? dakle niakada ne moze da se desi da se smanji broj stanovnika ako ne proizvode dovoljno hrane za sebe?

---

igrao sam Civilizaciju 1 i Alphu Centauri, Civ3 i civ4 sam probao ali su mi bile prespore i prekomplikovane tako da sam ih preskocio pa nemam pojma sta je sve izmenjeno.
 
Poslednja izmena:
Ne moze. Mogu da se kupe "gotove" gradjevine i jedinice.
 
imam jedno pitanje:

- da li moze u Civ5 da se ubrza proizvodnja tako sto se plati (doplati!) zlatom kao u Civ1?

Da, ali samo non-unique zgrade (znaci ne cuda).

Edit: BooQy je bio brzi i precizniji :). Tacno tako, ne mozes da platis razliku koja ti fali, svaka zgrada ima fixnu cenu koja moze da varira u zavisnosti od razlicitih faktora.
 
Poslednja izmena:
Da li ima neka ekipa sa bencha koja igra BNW. Meni se u glavnom padnu likovi koji igraju u paru, i kada ja ojačam i postanem im pretnja izglasaju mi sankcije i ćao. Totalno me ekonomski unište :D
 
Tek sam sad poceo ozbiljnije igrati Civ 5 pa me interesuje na kojoj tezini igra postaje "ozbiljnije teza",a da ne bude frustrirajuca za pocetnike kao ja?Koje velicine mapa igrate tj sa koliko Ai protivnika?Ja krenuo na normal tezini(standard mapa) sa 6 AI protivnika,ali posle 100 turn-ova imam osecaj da sam bolji od svih stim da sam noob za sada!
 
Poslednja izmena:
Sutra krecem sa igranjem Civilization V.

Zanima me da li imate neke savete, nisam igrao ni jednu civilizaciju do sada... Sa kojim podesavanjima da krenem? Koja nacija je najbolja za civ noob-a? Imam Brave New World takodje skinut.
 
Nazad
Vrh Dno