Šta je novo?

Nokia Lumia 525

STriderKOCOBO

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
435
Nokia danas predstavila naslednika najpopularnijeg WP telefona:
Nokia_Lumia_525.jpg

Nokia-Lumia-525-Big.jpg

U slustini iste specifikacije kao L520, osim sto ima duplo vise RAM memorije:
  • 4-inch IPS LCD display (800 x 480) with super sensitive touch at 235 PPI
  • Dual-core 1GHz Snapdragon S4 processor
  • 1GB of RAM
  • 8GB of on board memory (supports expandable memory with MicroSD cards up to 64GB)
  • Changeable shells - yellow, white, orange, and black
  • 5 MP camera
  • Bluetooth 4.0
  • Wi-Fi WLAN IEEE 802.11 b/g/n
  • 1430 mAh battery with a standby time for 14 days
  • Data networks – WCDMA (900 MHz, 2100 MHz), GSM (850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 1900 MHz)
  • 119.9 mm x 64 mm x 9.9 mm
  • 124 grams

Cena za sada poznata samo u Singapuru - 249 SGD sto je oko 145e.

jedini problem je baterija inace dobar je fon

Ista kao na 520, a to je 2 dana koriscenja normalnog coveka, koji ponekad i spusti telefon na sto. Jel mi se cini ili nema crne varijante, samim tim ni onog super gumiranog materijala, vec su svi ovako kineski glossy?

Poslednja izmena:
Znaci oni kojima traje 2 dana su normalni a mi ostali smo budale?

Pa ko jos normalan drzi na smartfonu stalno upaljen net.
Prosta logika nalaze da se telefon drzi na stolu i da se uzme samo u slucaju poziva ili poruke,net se pali iskljucivo u slucaju nuzde.

Mogli su isto staviti jedno 2000mah bateriju. Mjerkam ove Lumia fonove, ali bih volio baterija da traje makar jedan cijeli dan uz maltretiranje.

Uzmi lumiu 720 ona ubedljivo ima najduze trajanje baterije i ako ne igras igrice po ceo dan izgurace ti uz solidno maltretiranje.

Ma kakve igrice. Cisto net i muzika. Ali, bateriju kida ukljucen display nevjerovatno. Vidjeh ja prije neki dan i neki Lenovo sa baterijom od 4000 mah, pa se predimisljam sad u vezi njega. Jeste da je kvalitet izrade ni blizu Nokia fonova, ali me ova baterija privlaci da ga uzmem.

Taj lenovo je ubedljivo najbolja kupovina kome treba dobra autonomija, ali po cenama u inostranstvu, ovde se ne isplati da ga uzimas.
Cudi me da Nokia ne ubacuje vece baterije, u dimenzije njihovih telefona definitivno bi mogle da stanu

Obzirom da npr 520 u US kosta 70$ kao GoPhone, bez ikakvog ugovora... cudi me da za taj novac uopste i ima bateriju :D

Ja vise cekam na 725, ali i ovaj je super za svoju cenu.

Da li je ova Lumia best buy za nekog (devojka) koja nema nikakvih iskustava sa smart telefonima?

Po onome sto sam gledao po netu, ovaj telefon je za 150e nesto sto vredi kupiti, a ima i 1Gb RAM memorije, pristojnu kameru (doduse bez blica). Koliko je lakse da se navikne na WP u odnosu na android?

Mnogo lakse za navici.. a mozes i jeftinije da prodjes sa 520, njoj tih dodatnih 512 rama nece mnogo znaciti.

Nemoj da kupujes telefon sa 512 rama. Boris ima grdnih problema sa ovim telefonom da me čudi da može bilo kome da ga preporuči.

Nemoj da kupujes telefon sa 512 rama. Boris ima grdnih problema sa ovim telefonom da me čudi da može bilo kome da ga preporuči.

O cemu ti vise pricas, reci slobodno u cemu je fora da znam na cemu sam.. Ovo nije Android covece, 512 rama radi odlicno sa WP8, moji problemi veze nemaju sa ramom.

Mislio sam na l520. Da li ti se fon ponekad resetuje kad izađeš iz music playera? Hoćeš sam da kažeš ili da linkujem tvoj post?
U 2014. je besmisleno uzimati telefon sa 512 mb rama, bez obzira na platformu.

Ajde linkuj, jer to nije moj post lol.

Nije besmisleno, pogotovo za devojku (ne mislim nista stereotipno ali pretpostavljam kako ce ga koristiti..). Besmisleno je na Androidu. Ali ako ta cenovna razlika nije prevelika onda sto da ne naravno..

A battery drain i pucanje uc browsera? Problemi pri otkljucavanju?

Battery drain kaci sve mobilne na svetu, jos jednom nikakve veze sa 512 rama. UC browser je djubre a ovi sto ga kao koriste ga i ne koriste :) Problemi pri otkljucavanju, opet, vrlo vrlo retki, i pojma nemam do cega je, mozda je samo moj primerak falican, i opet, da li to ima veze sa ramom?

Svakako bi joj uzeo 525 bas zbog RAMa jer je sve ostalo isto Steta sto nema blic i prednju kameru, ali dobro i ovako je vrlo dobra ponuda

Za 150-60e mozes naci lumiu 625 iz oglasa. Jako kvalitetan tel sa velikim ekranom, Ima i led diodu i prednju cam. Tih 512 rama ti nista nece smetati u 99% slucaja

Svakako bi joj uzeo 525 bas zbog RAMa jer je sve ostalo isto Steta sto nema blic i prednju kameru, ali dobro i ovako je vrlo dobra ponuda

iPhone 3G ima 128 rama, a radi bolje od vecine sadasnjih Androida. Samo ti kazem da ovde 512 nema veze sa 512 na Androidu. Ne kazem da je isto, ali njoj ce verovatno biti svejedno..

Nije tačno, i besmisleno je da ti objašnjavam.
I kako te nije blam da preporučuješ najgori krš telefon iz cele wp8 serije?

Poslednja izmena:
Nije tacno da ce Android sa 512 rama zabosti i zalagovati na najvecim glupostima poput kucanja poruke, otvaranja liste kontakata, dialera? Pricaj nekom drugom.. Ne govorim coveku da namerno uzme losiji telefon, ali moze da ustedi poprilicno jer je razlika miljama daleko od one kad dodas Androidu jos 512mb.

Kako tebe nije blam da radis ovo, ne znam kako bi nazvao, po forumu?

Poslednja izmena:
Ja mogu da potvrdim da 625 radi odlično i da nema govora o lošim performansama. Sam sistem radi ili identično ili za mrvicu sporije nego 920. Kod nekih aplikacija se možda primeti sporije startovanje ali i to je ako držiš oba telefona jedan do drugog pa upoređuješ. Ko ne želi velike pare da da na telefon mislim da bez problema može da ide i na 520. Pogotovo ako nike zahtevan korisnik...

@boris:
Ne nagovaram nikoga da kupi android u ovoj temi. Samo savetujem da se ne kupuje najgori WP8 telefon, famozni 520, koji ti poseduješ i sa kojim imaš problema.

Vrh Dno