Šta je novo?

PTT adsl

Da li je neko skoro raskidao ugovor sa PTTom i prelazio na drugog provajdera (npr Telekom)?

Interesuje me sledeće:
1. Kako se podnosi zahtev za MIK kod PTTa (Ugovor ističe 14/01/2014)?
2. Da li moram prvo da razdužim opremu i gde?
3. Koliko im obično treba vremena?

Hoću da uhvatim Telekom vDSL dok traje ova promo akcija

Ako neko ima/zna "step by step" neka podeli sa ostalima. Unapred hvala.

Mene interesuje ista stvar, pišite :)
Ovde je najveći problem što ugovor kod ptt-a ističe u januaru a telekom promocija traje do kraja decembra. Pitanje je da li bi prelazak išao glatko, sve i da se plati prevremeni raskid ugovora.

Meni je ugovor isticao takođe u januaru, tačnije 09. januara. Takođe sam hteo da uhvatim VDSL promociju :)
1. Odneo sam PTT-ov ruter kod njih i rekao da hoću da raskinem ugovor.
2. Posle desetak minuta telefoniranja i razjašnjavanja šta i kako, uspeli su da izračunaju koliko treba da platim do kraja ugovora (ceo decembar i 9 dana u januaru)
3. Ostavio sam im ruter i otišao, laganim korakom, u poštu da platim.
4. Vratio sam se sa priznanicama. Oni su ih iskopirali i vratili mi.
5. Potpisao sam neki papir, koji kaže da sam vratio opremu.
6. Dali su mi papir sa MIKom
7. Otišao sam u Telekom i predao papir sa MIKom i podneo zahtev.

Ovo je bila procedura za Niš. Ne garantujem da je tako svuda :)

@ gadafi
Jesu li ti u pošti dali poziv na broj da bi platio te račune i kako je to išlo? Njima su preko telefona prosledili te informacije?

Ja sam poslao imejl na [email protected] pre dva dana ali nema odgovora.

Poslednja izmena:
@ gadafi
Jesu li ti u pošti dali poziv na broj da bi platio te račune i kako je to išlo? Njima su preko telefona prosledili te informacije?
Neko tamo ko je trebalo da im kaze koliko sam duzan do kraja se nije javljao na telefon, pa su ovi uzeli olovku i izracunali sami :) (1.900 za decembar + 9/31*1900 za januar). Ja sam na tu cifru dodao jos 100 dinara, da ne budu u minusu, ako su nesto zeznuli :)
Poziv na broj verovatno vazi za sve gradove i vezan je za broj telefona zajedno sa pozivnim brojem, ali bez nule. Ako je meni broj telefona 018/666-999, onda je poziv na broj 18666999

Neko tamo ko je trebalo da im kaze koliko sam duzan do kraja se nije javljao na telefon, pa su ovi uzeli olovku i izracunali sami :) (1.900 za decembar + 9/31*1900 za januar). Ja sam na tu cifru dodao jos 100 dinara, da ne budu u minusu, ako su nesto zeznuli :)
Poziv na broj verovatno vazi za sve gradove i vezan je za broj telefona zajedno sa pozivnim brojem, ali bez nule. Ako je meni broj telefona 018/666-999, onda je poziv na broj 18666999
Hvala na informacijama, upravo sam odradio istu stvar. Platio šta je trebalo, i dobio MIK posle dužeg čekanja jer su neorganizovani. Posle toga u Telekomu potpisan ugovor. Samo u ugovoru ne piše ništa o promociji, pretpostavljam da se podrazumeva?

Ni kod mene u ugovoru ne piše cena. Videćemo kad stigne račun :)

Ako pricate o 50/2 promociji, trebalo bi u ugovoru(gore na vrhu) da vam pise "Promo NET 50 po ceni 10"

Kod mene je 20/1 u pitanju ali je ugovor običan, ne pominje se nikakav promo.

PTT-ova akcijska ponuda najblaze receno, cudna, sta nude? 6 i 10Mb-a po istim cenam kao pre godinu dana? Gde su 15/20/30/50Mb i slicni paketi.
Jedina predenost sto nude ugovor na 12 meseci. Sta izabrati? Pojma nemam..Gde naci nesto bolje od 10Mb na 12 meseci po normalnoj ceni??!

Da. I ja nekapiram. npr. Na njihovom sajtu stoji da placam 1380din brzinu 2Mb/s narednih 12 t.j. 9 meseci,prva tri za 1 din i imam povecanu brzinu na 6??? E sad ta povecana brzina dali to traje samo ta 3 meseca dok placam 1 dinar ili to traje do kraja do kraja ugovora t.j.12 meseci?!

Na njihovom sajtu stoji da placam 1380din brzinu 2Mb/s narednih
Au koje dranje. Pa ja sam 1400din placao 16MB kod njih pre godinu dana!!

Svi ti provajderi su u dosluhu medjusobno, ni jedan ne nudi neku znatno povoljniju opciju od drugog. Onim finim akcijama su lepo ispitali koliko duboko mogu ovcama vunu da skidaju, pa sada deru. Inace, sve je to i dalje Telekomov monopol, samo u malo demokratskijoj formi ;) pa ne izgleda tako...

Ako pricate o 50/2 promociji, trebalo bi u ugovoru(gore na vrhu) da vam pise "Promo NET 50 po ceni 10"

Ti bi druze mogao malo da popravis svoju izjavu, da ne unosis zablude medju ljude ;)

Poslednja izmena:
PTT je dugo vremena imao najjeftinije suluge, posebno veće brzine. Kod njih je dugo bilo 16/1 za 2800 din, dok je kod Telekoma i ostalih to koštalo preko 4000 din. Onda je došlo 50% popusta i 16/1 za 1400, što je bilo daleko najpovoljnije. Međutim, toga više nema.
markomix je u pravu, i kod mene u naslovu ugovora piše 50 po ceni 10, ali to svakako nema veze sa PTTom :)

Kako vam radi PTT ADSL u poslednje vreme i da li je iko ikada imao problem sa Poštom kao ADSL provajderom? Zanemarimo eventualne probleme sa samim ADSL-om (ko ih uopšte ima).

markomix je u pravu, i kod mene u naslovu ugovora piše 50 po ceni 10, ali to svakako nema veze sa PTTom :)
Pa jeste, ali ne postoji promocija 50/2 po ceni 10 kod PTTa, zato kazem....;)

Kako vam radi PTT ADSL u poslednje vreme i da li je iko ikada imao problem sa Poštom kao ADSL provajderom? Zanemarimo eventualne probleme sa samim ADSL-om (ko ih uopšte ima).

Pa, kad se zalaufa, lepo skida. U poslednje vreme, vidi se da su stalno nesto cackali oko mreze, a posle tog cackanja proradi bolje. Sto se tice surfa, kod mene postoji neka zadrska od recimo 1-2 sekunde pre nego sto pocne da se otvara stranica. Kod telekoma nije bilo toga. Verovatno su neke duze putanje u pitanju ili tako nesto....

Poslednja izmena:
Pa, kad se zalaufa, lepo skida. U poslednje vreme, vidi se da su stalno nesto cackali oko mreze, a posle tog cackanja proradi bolje. Sto se tice surfa, kod mene postoji neka zadrska od recimo 1-2 sekunde pre nego sto pocne da se otvara stranica. Kod telekoma nije bilo toga. Verovatno su neke duze putanje u pitanju ili tako nesto....
Čekaj, pričaš o ADSL-u? Nije valjda da je to čačkanje kablovske mreže uticalo i na ADSL korisnike? Daj Speed test, baš me zanima koliki im je ping i kol'ko realno može da se povuče.

Nije fora sad u 02:30 da radim speedtest, kad normalni ljudi spavaju, pa nema nikog....Ajde sutra, po danu ;)
Povlaci to do oko 20% manje od brzine iz ugovora. Ping do gugla je sada 50ms.

Poslednja izmena:
Meni sad na Eunetu do Gugla ~25ms.

Jedno pitanje, koliko traje otkazni rok za stare korisnike koji su po isteku jednogodisnjeg ugovora smanjili brzinu? Kod mene u posti su mi rekli da je 3 meseca rok ako se potpisuje ugovor na neodredjeno vreme, ali ja nisam potpisao novi ugovor vec samo neki zahtev za promenu usluge/paketa, mada u zahtevu pise da se ugovorom o pruzanju usluge koji sam potpisao jos 2011 u kome ne pise nista o otkaznom roku...

Valjda mesec dana.

3 meseca je ako se posle promocije smanji brzina i uzme na neodredjeno. Zvao sam da mi poniste smanjenje, vratili su mi na 20 i sad mogu da raskinem ugovor kad god hocu, naravno placam punu cenu...

U mom jednogodisnjem ugovoru koji je istekao pre par dana pise da je otkazni rok posle ugovorne obaveze 30 dana.
Clan 3
Po isteku 12 meseci od dana pocetka pruzanja usluge, Korisnik usluge moze otkazati Ugovor, upucivanjem pisanog obavestenja Davaocu usluge, uz otkazni tok od 30 dana od dana prijema obavestenja o otkazu.
Otkaz Ugovora se vrsi na salteru Poste u kojoj je isti potpisan i to nakon vracanja Davaocu usluge modema sa pratecom opremom u ispravnom stanju.
...

Da li se za pocetak ugovora(i kraj) uzima kada je potpisan ugovor ili datum kada je pocela usluga(dan kada sam preuzeo ruter)?

Meni nije bas najjasnija ideja iza ove promocije, daju ti prva 3 meseca 10mb i posle toga ti smanje na 6 za ostalih 9 meseci...
Bolje da su zadnjih 6 meseci , ili zadnja 3 meseca 10mb, da se navuces pa da ostanes na tom paketu, nego ovako taman se navuces, prodje 3 meseca i oni te vrate na staro, a ti si pod ugovornom obavezom jos 9 meseci.
Sem ako moze u toku ugovorne obaveze da se eventualno poveca brzina, ali 2520din za 10mb je previse, to niko nece uraditi, izadje 1890din na mesecnom nivou kad se uracunaju 3 meseca gratis.

Mislio sam da sad uzmem na neodredjeno, pa da pred kraj akcije ako ne bude nista povoljnije kod njih razmislim tek tad o ovoj akciji.
Jedino sto je dobro je sto je na 12 meseci.
Nisam pametan sta uraditi, a treba da smislim do sutra sta cu.

Poslednja izmena:
Meni nije bas najjasnija ideja iza ove promocije, daju ti prva 3 meseca 10mb i posle toga ti smanje na 6 za ostalih 9 meseci...
Bolje da su zadnjih 6 meseci , ili zadnja 3 meseca 10mb, da se navuces pa da ostanes na tom paketu, nego ovako taman se navuces, prodje 3 meseca i oni te vrate na staro, a ti si pod ugovornom obavezom jos 9 meseci.
Sem ako moze u toku ugovorne obaveze da se eventualno poveca brzina, ali 2520din za 10mb je previse, to niko nece uraditi, izadje 1890din na mesecnom nivou kad se uracunaju 3 meseca gratis.
Može da se poveća brzina, u tome i jeste poenta. Inače, ovo je tema o PTT ADSL-u, pa ti je time računica pogrešna.

Pošta NET paket - Televizija i ADSL 10240/1024 kbps - 2.700 RSD/m. Uz ugovornu obavezu na 12 meseci, prva tri plaćaš po dinar. Uz ugovornu obavezu na 24 meseca, prvih šest plaćaš po dinar.

Dakle: ( 2.700 x 9 + 3 ) / 12 = 2.025,25 odnosno ( 2.700 x 18 + 6 ) / 24 = 2.025,25 RSD/m

To je cifra koju te, kod Pošte, u proseku izađu televizija i ADSL 10/1. Kako je pretplata za kablovsku 1.026 RSD/m, ispada da dobijaš ADSL 10/1 za manje od soma din. - što uopšte nije loše.

Mislio sam da sad uzmem na neodredjeno, pa da pred kraj akcije ako ne bude nista povoljnije kod njih razmislim tek tad o ovoj akciji.
Tu ti niko ne može pomoći. Ako ti ne treba kablovska televizija, imaš i bolja rešenja za Internet - konkretno Telekovom VDSL. Ukoliko ti je bitna kablovska televizija, onda se stvar dodatno komplikuje ponudom programa. Moraš to sve sam da izvagaš.

Poslednja izmena:
Inače, ovo je tema o PTT ADSL-u, pa ti je time računica pogrešna.

Mislis, da je tema o ptt kablovskom, tacnije ptt net paketu, racunica bi mi bila pogresna? :)

Znam, ima telekom na 2 godine bolju ponudu, samo sto je to 2 godine, kod ptt-a moze i godinu dana. Ima i verat lepu ponudu na 2 godine.

Meni je doduse, prioritet stabilnost veze, a ptt sem problema od novembra, radi super. Svaka promena me iskreno plasi kako ce da ispadne, narocito jer je vezana ugovorom.
Kad malo bolje razmislim, verovatno mi je dosta i tih 6mb.

Mislis, da je tema o ptt kablovskom, tacnije ptt net paketu, racunica bi mi bila pogresna? :)
Pa... da. :) Ja sam podrazumevao Pošta Net uslugu (televizija + ADSL), a ne sam Poštin ADSL.

Znam, ima telekom na 2 godine bolju ponudu, samo sto je to 2 godine, kod ptt-a moze i godinu dana. Ima i verat lepu ponudu na 2 godine.
Pa to ti pričam. Bez kablovske televiziji, njihova ADSL ponuda i nije tako primamljiva.

Meni je doduse, prioritet stabilnost veze, a ptt sem problema od novembra, radi super. Svaka promena me iskreno plasi kako ce da ispadne, narocito jer je vezana ugovorom.
Kad malo bolje razmislim, verovatno mi je dosta i tih 6mb.
6/1 je super konencija ako u životu imaš pametnija posla od skidanja filmova i serija sa torenata, odnosno ako ne gledaš IPTV koristeći inband protok (D3i).

Ako Internet koristiš za bilo šta van mail, fb i vrlo lagani surf - 6mb je nedovoljno. Eventualno ako je na linku jedan korisnik/uređaj.

Recimo da je 10mb min, 20mb optimum. Sve preko, ako znaš za šta ti treba.

Čak, a šta je to "lagani surf"? :trust: Kako izgleda "hard surf"? :sceptic:

Ako je neko "hard surfer", onda sam to ja - otvaram i po više stotina tabova u sesiji. :S: Kol'ko znam, internet konekciju ozbiljnije opretećuju samo preuzimanja velikih paketa (dl filmova i slično), onlajn igranje (tu je valjda bitniji ping) i video strimovi velike rezolucije.

Ja trenutno imam 5/1 ADSL kod Euneta i nemam problem ni sa HD sadržajima sa YT-a, kao ni sa stimovima domaćih kanala. Ništa ne secka, sve normalno radi. Naravno, ne gledam strimove na dva i više računara istovremeno. Inače, OS apdejti (Linuks) i preuzimanje paketa ide sasvim lepo. Meni, realno, ni ne treba više.

10/1 je puna kapa, pod uslovom da je to pravih 10/1 i pod uslovom da ni jedan član domaćinstva ne koristi net u gore pomenute svrhe, koje mogu ozbiljno da hoguju link koliki god da je.

Ponuda je užas ove godine čak i kod drugih provajdera. Do sada sam bio korisnik 6/1 Mbps novogodišnjeg promo paketa od prošle godine i plaćao 1400 din mesečno. Sad za te pare ne mogu da dobijem ništa približno. Ima kod Verat-a 10/1, 1500 din, na dve godine, kod Telekom-a 5/1, 1550 din isto na dve godine kod Oriona užas. Pošto se užasavam tih dvogodišnjih ugovora, gledao sam šta može sa jednogodišnjim ugovorom. Odlučio sam da zaključim standardni jednogodišnji 6/1 ugovor kod PTT-a (ne sadašnja promo akcija) što me izađe 1620 din mesečno. Nova promo akcija izađe u globalu jeftinije ali prva tri meseca neću imati troškove a sledećih 9 ima da me deru skoro 2000 din što mi se mnogo manje sviđa. Sumnjam da će u narednom periodu biti nekih mnogo boljih akcija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno