Šta je novo?

Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo (5770D DUO)

Има веома штуро упутство у 3 корака која сма испоштовао ал неће да покрене инсталацију.

Prebaci firmware u root direktorijum pomoću USB kabla, promeni ime u Update, isključi i uključi tablet. Sačekaj da sve bude završeno i potom obriši taj update iz root-a

I to je to, sva podešavanja će ti biti sačuvana

p.s.
Neka ti za vreme flešovanja tablet bude povezan ili na struju ili još bolje kablom na laptop

Poslednja izmena:
Ja немам благе везе шта си ми ти написао све ово :) Никад нисам користио андроид и не сналазим се баш најбоље.

- Skini na računar nadograđenu verziju softvera i raspakuj ga
- Fajl kojim ćeš vršiti nadogradnju ima će otpirlike naziv 5770D2546546.img promeni mu ime u Update.img
- poveži tablet na računar pomoću USB kabla
- iskopiraj Update.img na tablet ali ne u neki folder
- isključi a zatim uključi tablet
- čekaj da sve bude gotovo može da traje i 15-tak minuta (ni slučajno nemoj d aprekidaš proces ma koliko dugo da traje)
- ako ti tablet ponudi da obriše instalacioni fajl prihvati i obriši.

Ovo ti je najlakša verzija nadogradnje softvera a postoji nekoliko. Iščitaj pažljivo upustva kao i ono što je ovde napisano a ako ti i dlaje nebude jasno nemoj se upuštati u tu avanturu. Ili ostani na postojećem ili daj nekom ko je več radio d ato uradi za tebe

По њиховом упутству, скинуо сам .зип датотеку, распаковао сам је, у њој има цео један фолдер, и још 2 фајла. У упутству пише:

1. Format SD card into the FAT32 filesystem.
2. Copy files:
- Update.zip
- factory_update_param.aml
- uImage_recovery
from the folder /Firmware into the SD card.
3. Power off the device, press and hold “POWER” and “VOLUME-” button. Device would enter upgrade mode and will reboot automatically after upgrade finished.

Урадио сам све то, међутим када уђе у тај део где се инсталира, он почне да издацује силна слова и пише да није ништа пронашао, и понуди пар опција између осталог и ручно да нађем инсталациони фајл којег нема, показује да је празна меморија.

Ако бих ишао по овим твојим корацима, настаје проблем јер не постоји један фајл .имг већ 4 и тешки су само 8мб све заједно. Тако да су на неки други начин спаковали инсталацију.

Данас ћу да зовем сервис корак по корак да ми кажу како да урадим. Хвала ти на помоћи у сваком случају.

I ja sam kupio ovaj tablet. Pokusavam da odradim update na JB ali ne ide ni po jednom upustvu. Ako neko ima detaljnije upustvo neka postavi ovde, znacemo da cenimo.

Sad sam skinuo firmware i izgleda jedini način za update za ovaj model je onaj koji je naveo lojola.

Ako nefunkcioniše onda je jedino rešenje obraćanje ovlašćenom servisu. Nažalost iskustva su takva nisu recimo znali da jedan office paket na određenom modelu dolazi sa ful licencom a kao rešenje su navodili instaliranje novije bespaltne verzije koja nema mogućnost editovanja

Prilozi

• Prestigio PMP5770é Upgrade Guide.pdf
    206.8 KB · Pregleda: 66
Treba vam SD kartica za update, a ne memorija uredjaja. Kada skinete update fajl, raspakujete ga i kopirate ona 3 fajla u njemu na SD karticu. Zatim ugasite uredjaj i palite ga drzeci VOLUME DOWN i dugme POWER. Onda uredjaj automatski pokrece update i to traje 5 minuta. Onda se upali sam i to je to. Medjutim sa tim JB updateom nije poboljsana autonomija baterije, a ni pozadinski procesi koji je trose nisu nesto smanjeni. Takodje i neke igre kao sto je Need for Speed Most Wanted ili GTA Vice City ne rade, bar kod mene tako da sam ja uradio DOWNGRADE :)

Inace sto se tice izrade, stvarno je super, ekran je dobro osveteljen (ja ga stavim na 20 % samo), brzo radi. Jedino se malo vise greje u gornjem delu kad se koristi, a WiFi + Video (kao recimo Youtube) dosta brzo trose bateriju, izdrzi oko 2 i po sata tako. E da i pozadina je metalna nije imitacija. Pozz

Treba vam SD kartica za update, a ne memorija uredjaja.
Kad već na vrlo ružan način ispravljaš ljude hajde onda napiši kako je moguće 3 fajla iskopirati u memoriju tableta ili jošbolje kako memoriju tableta formatirati u FAT32 filesystem:wall::crash:

U upustvu lepo piše da je neophodna SD kartica i da mora biti u fat32 formatu

Sam sebi si odgovorio kartica mora biti fat 32 a ne memorija tableta

Evo kako sam ja uradio uspješan upgrade na JB: kopirao sam ona tri fajla iz foldera firmware na root tableta (sdcard/). Zatim sam preko aplikacije "UPGRADE" (bila je instalirana na tabletu, valjda je na svim modelima instalirana) išao na local upgrade, izabrao fajl update.zip, i za 5 min je gotov proces.

Evo kako sam ja uradio uspješan upgrade na JB: kopirao sam ona tri fajla iz foldera firmware na root tableta (sdcard/). Zatim sam preko aplikacije "UPGRADE" (bila je instalirana na tabletu, valjda je na svim modelima instalirana) išao na local upgrade, izabrao fajl update.zip, i za 5 min je gotov proces.

Овако сам и ја одрадио само је све било готово за минут два... Коначно постоји опција да не гаси вајрлес ако се успава, и још неке опције. Делује ми само да се батерија многооооо спорије пуни него раније.

I ja sam primetio da se baterija dosta sporije puni. Google chrome sad ne moze da se instalira.
Moji neki utisci su da je tablet dosta brz, ali je baterija ocajna kao i zvuk, odnosno jacina zvucnika.

Мени батерија и није толико проблем, јер некад изгура од ујутро до увече а стално га акам. Иначе, имао сам ајпод тач, и кад год бих мењао систем имао сам проблема са батеријом, која је све краће и краће трајала а све дуже се пунила. Надам се да је код престиђија бити само ово друго. Звучник јесте слаб, али још већи проблем је место где је смештен, јер кад га држиш хоризонтално обавезно га поклопиш рукама и ћао од звука. Екран је супер, и држим га по дану на 70% максимум. За ове паре, 15 000, мислим да је супер однос цена-квалитет.

Ljudi pomozite...nemogu nigde da nadjem drajver za ovaj tabet za windows. Pokusavam vec danima. Hocu da vezem da se po defaultu instaliraju igre i ostalo na externu sd karticu preko sdk android tools. Problem je u tome sto nemogu da nadjem drajver za windows. Ukljucite na tabletu usb debugg i videcete kada ga prikopcate za komp da ce vam izbaciti drajver koji nema odakle da se instalira. Inace tablet je vrh, problem baterija i slab zvucnik.

Купио сам пре 10 дана у теленору модем, ради на таблету преко оног каблића. Проблем је што се дуго повезује, пар минута. Не знам да л је због тога што сам урадио, али средио сам да се конектује мање од минута пребацим на само 2Г мрежу, па пребацим кад се конектује на 3Г. Приметио сам пар пута да ми цео таблет полуди кад прикључим модем а кад је батерија на мање од 20%. Зашто, не знам. Ако неко има још нека искуства нек напише.

Не ради савршено, али завршава посао тамо где нема ви фи. Батерија траје 2 сата са константним коришћењем интернета преко модема.

Dali ima Prestigio MultiPad 7.0 Prime DUO 3g opciju i dali moze da se peko 3g opcije povezati sa sim karticom zbog toga pitam jer nisa bas iskusan sa tabletima i zeleo bih da kupim ovaj model...unapred hvala!

Не. Физички не постоји слот за сим кард, али може да се користи екстерни модем преко ОТГ кабла...

Stavio sa jb i pola igara sa blapkmarketa mi nisu radile. Jel ima neko ovaj problem? Na icsu mi sve radi.

Pozdrav.
Da li mi iko može reći kako da uradim downgrade sa 4.1.1 (JB) ponovo na 4.0.4(ICS), JB je očajan, pola aplikacija nekim čudom, nije kompatibilno za tablet.
molim vas!

A evo i uputstvo za root:

1. Download latest stock Jelly Bean ROM 2.0.32 here
  2. Open downloaded achive, then enter fimrware folder and extract 3 files to root of your previously FAT formatted (external) sdcard
  3. Power off you tablet (if you have not already done that)
  4. Press and hold volume (the one closer to power button)r button) then press and hold power button
  5. Release both buttons when "Art of High Tech" logo appears
  6. Recovery should install new ROM and reboot to a freshly installed Jelly Bean
  7. Download aj-alberto`s 3 files from his Drive here
  8. On (external) sdcard delete that 3 files from stock ROM and put these 3 files from aj-alberto
  9. Power off you tablet (if you have not already done that)
  10. Press and hold volume + button then press and hold power button
  11. Release both buttons when "Art of High Tech" logo appears
  12. Recovery should install root to your Jelly Bean ROM and reboot
  13. ENJOY

A evo i uputstvo za root:

1. Download latest stock Jelly Bean ROM 2.0.32 here
  2. Open downloaded achive, then enter fimrware folder and extract 3 files to root of your previously FAT formatted (external) sdcard
  3. Power off you tablet (if you have not already done that)
  4. Press and hold volume (the one closer to power button)r button) then press and hold power button
  5. Release both buttons when "Art of High Tech" logo appears
  6. Recovery should install new ROM and reboot to a freshly installed Jelly Bean
  7. Download aj-alberto`s 3 files from his Drive here
  8. On (external) sdcard delete that 3 files from stock ROM and put these 3 files from aj-alberto
  9. Power off you tablet (if you have not already done that)
  10. Press and hold volume + button then press and hold power button
  11. Release both buttons when "Art of High Tech" logo appears
  12. Recovery should install root to your Jelly Bean ROM and reboot
  13. ENJOY

Hehe, moje upute sa xda :)

Tablet imam nekih 10-ak mjeseci i prilično sam zadovoljan sa omjerom uloženo-dobiveno. Toliko zadovoljan da sam nedavno uzeo i telefon PAP4500TDUO i naravno ostao zadovoljan :)
Ipak ima jedna stvar koja me muči na tabletu. Akcelerometar mi nekako šteka, npr Real Racing 3 ne mogu igrati jer kad nagnem tablet vozač naglo skrene volan 2-3 puta dok skroz ne smota. Snimit ću pa okačiti ovdje. Da li se to vama događa i postoji li neko rješenje?

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa najnovijim update? Ovaj 2.0.32 sto je izasao 15/06/2013?

Ja imam isto ovaj tablet ali sam napravio neki dan ****** tako sto sam ga udario rukom tj pesnicom i u njemu je nesto popucalo...ispod ekrana stakla imaju linije kao da je nesto naprslo izledao kao kad staklo naprsne...Ali staklo tj ekran nije pukao sve je citavo i kad ga upalim on radi sve ok ali ne mogu da ga otkljucam, morada je touch otisao ili nesto drugo? ako neko zna sta moze da bude kvar nekami javi znacilo bi mi... Hvala

Jel ima neko stock android ili custom rom za ovaj prestigio

Nazad
Vrh Dno