Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se i tim ;)

BTW, stvarno gde je ona trolcina? Ocekujem ga da dodje da likuje i da nam puni glave kapitalistickom propagandom :)

Najgore mi je kad vidim da ljudi prodaju preko 100 btc-a za ovu cenu i kako covek da ne nasedne,a sto je najgore to sve isti rade,kad ih nisam prodao na 1150 necu ni sad!

^Hahaha :)

Neeego, znate li sta mene cudi?
Ovakva panika opet, kupuje se, prodaje se a mtgox radi kako treba. Jel moguce da su sredili nov HW konacno? Mozda su i izazvali paniku da bi testirali HW :d

Problem je za one koji su kupili za 1000$, a nisu prodali na vreme. Tesko ce se takvi ponovo odluciti za kupovinu...

Isto smo govorili i za one sto su u aprilu kupovali za 260$... Kao sto neko rece, strpljen spasen... ko je kupio na 1000$ neka ceka 2000$...

Sto se tice LTC-a, padace, ali neki minimum ja ocekujem na 10$... kratkotrajni padovi na 7-8$, ispod toga ne moze nikako zbog diff-a...

sve se moze kad se hoce, stavih kupovine na 9 - 6 - , za svaki slucaj3.58

u pakao zna se,

ako sam bio "pametan" da prodajem na 3 i 6 onda me ne kosta nista da probam

Vise bih voleo da se btc vrati na nivo od 50-100 dolara i bude relativno stabilan, sa trendom blagog ali konstantnog rasta, nego da ovako divlja. Jer sve dok se ovakve stvari desavaju (a desavale su se, i desavace se jos) nijedna ozbiljna kompanija a ni procecan konzument-potrosac nece zeleti da imaju ista sa tim.

Poslednja izmena:
Jao, odkazujem porudzbinu grafickih, za**** sve.
btc za 6 meseci na 10usd. Ni jednoj vladi ne odgovara nesto sto ne moze kontrolisati.

Poslednja izmena:
eto sve je isto samo njega nema, i opet ce biti jeftinih grafickih kartica :)

Ide ispod 10 bez problema, ko bi se tome nadao pre par dana

edit- mislim na ltc ne na btc :d

A meni i dalje novac sa stampa nije legao na racun. Jos malo 30 dana proslo. Otvorio tiket, smaram skoro svaki dan, al slaba vajda. Odgovorio lik da je prosledio dalje moj problem pre 3 dana i to je to. Para nigde nema.

BTC u kini 370$. Sad mi drago sto sam prodao po 560, a cekao sa 850$

Evo ga blizi se 10USD, ja cu tu da kupim jedno 10 LTC, toliko sam spreman da ulozim. Ode mozda i vise ali tako ga cenim, pa se cujemo u aprilu/maju :)

Dobro jutro (ne)radni narode!

Stigao u kancelariju, kad imam sta i da vidim, tacno kao sto je i bilo predvidjeno, bi raketa, i to vazduh zemlja da budemo precizniji! Odlicna prognoza.

E sada, moze da se vidi koliko je bila dobra ideja brisati postove u kojima je receno da ce se ovo dogoditi, sve je ukazivalo na to... Jako je lose sto se svaki post koji ukazuje na nesto lose u vezi BTC-a i koji ima drugacije vidjenje price od onog koje ovladava u ovim krigovima sistematski brise bez obzira na vrednost koju ima, ocigledno je da su i neki moderatori u ovoj prici... tuzno.
Dakle, Kina BTC-u podmetnula nogu, dok se jos teturao Norveska mu opalila aperkat, lancana reakcija pokrenuta... Lepo sam pitao znaci li vam nesto promet od samo 8000BTC-a na BS, jok... raketa! Dosla je piramida do kraja, nema vise ko da ulazi, jok... raketa. Vidite da je sve manje onih koji se javljaju da bi da kupe kriptovalute, posebno su bili interesantni talibani koji su se uzurbano javljali kako bi kupili LTC kada je bio preko 40... genijalno. Sada koliko vidim javljaju se samo oni koji su zainteresovani da pocnu da kopaju, takvi su beskorisni, oni ne dizu cenu samo povecavaju tezinu kopanja...
Dobro sam procenio da je igranka gotova nakon odluke Kine, tad je i definitivno bilo jasno da bajka o tome da BTC postane novac, da ce fondovi poceti da ulaze u to sl. ne moze da se ostvari. To je zaustavilo rast BTC-a, zaustavilo hype i stavilo ga u stagnaciju, a za BTC je stagnacija smrt, jer niko tu ne ulazi da bi stojao manje vise u istom ili zaradio 10%, tu niko ne ulazi bez ideje o bar 50x profitu... Onda je nor BOA takticki lansirala report gde kobajagi pohvalno i optimistiki pricaju o BTC-u, kao moze da zazivi, ako zazivi vredece $1300, znajuci da ljudi kad vide "optimisticnu" prognozu od samo 1300 nece im biti zanimljivo, svi se nadaju bar 50 000 (minimum!!!!), verovatno par stotina hiljada, a najoptimisticniji ocekuju i celo milionce :)

Posebno je interesantno kakve besmislice se pisu ovde po forumu, koliko se neistina lansira i zaludjuju drugi (ne znam samo kako mozete da zivite sa tim da nekome direktno kazete kako mu je pametno da kupi nesto, a to nesto nakon 3 dana padne 50%...). Bez po blama ste poceli da se prosipate tehnickom analizom, a nemate blagog pojma o cemu pricete... I da vam dam info iz prve ruke, ozbiljni fondovi ili ne koriste TA ili je koriste sa nekim smehotresno malim procentom svog portfolia, to jednostavno dugorocno ili ne radi ili nije vredno truda. TA, Eliot, Fibonaci, Double bottom, Cup and handle, Head and shoulder, reverse head and shoulder i sl, odlicna stvar da se analizira nesto sto se desilo, i apsolutno svaki dogadjaj se moze podvesti od nesto od 1000 razlicitih oblika, pravila i sl... steta sto ne moze nista da se predvidi inace bi svi bili miloneri zar ne... Pa TA ne radi dugorocno ni na pravoj berzi, ni na Forexu a ne na cirkusu kakav je BTC. Wall Street planira ulazak za 3-6 meseci, rekoh vec, jook nije buva, takticki to objavljuju kako bi cena skocila pa bi mogli sto skuplje da udju, eeee, jesu vragovi ti momci sa WS :)
U celoj prici meni jedino ostaje nejasno, sta je Dr Bernanke duvao pred onu izjavu FED-a koja je i lnasirala cenu u nebesa. Verovatno ili su neki njegovi pajtasi usli u to pa da se opare, ili je hteo da pusti da se ljudi jako opeku kako im takva ideja vise ne bi pala na pamet... Najavio sam da moze brzo da okrene pricu, izgelda da su Kinezi udogovoru okrenuli pricu (sinhronizovani su samo tako), mada ko zna, veceras ponovo Bernanke nastupa, mozda opet baci neku bombu u vezi BTC-a...

Jos jedna stvar, kakav crni damp pominjete, kakvi manipulatori koji ruse cenu... Problem je u tome sto ovo nije balon napunjen vazduhom, ovo je balom sa vakumom koji tezi da implodira. Da ovde razjasnimo jednu stvar (iako bi se ocekivalo da je ovo jasno svima, primeti se da vecina ovde ne razume ni to). To sto je ukupna vrednost BTC-a bila u jednom trenutku i preko 15 milijardi, to apsolutno ne znaci da je u njega uslo ni blizu 15 milijardi! Mozete cenu sa 1 na 1000 dolara da dignete kupovinom jednog jedinog (ili cak menjeg dela) BTC-a. U tom slucaju vrednost bi skocila sa 12 miliona na 12 milijardi a uslo je samo 1000 dolara u pricu. To je upravo ono sto se ovde desilo, po slobodnoj proceni odnos vrednosti i realnih para u prici je izmedju 1:10 i 1:100. E sad tu nastaje problem kada neko hoce da unovci te virtualne pare, za svaki izvucen milion ukupna cena pada milijardu, a da bi se cena odrzala potrebno je mnogo vise para nego koliko je ikada uslo u pricu, para koje ne psotoje... Moze neko da se zapita sta znaci da pare udju u BTC (posto cim udju one i izadju, jedan kupi a drugi proda...), to znaci da su one rezervisane za BTC, tj da ljudi drze te pare rezervisane da kada BTC pocne da pada da ga ponovo kupuju... Dakle problem je sto tih para nema ni izbilza dovoljno (ima samo 10-100x manje) i krah je nezibezan.

Pogledajte samo ovde na forumu, vec 90% clanova je vec ispucalo sav kes koji je namenilo za kupovinu valuta ako pocnu da padaju, znaci da su i ostali slicno razmisljali, te je za ocekivati da otpor za dalji pad bude jos manji a ne veci kako cena pada (naravno kad jos padne pojavice se novi koji ce pomisliti, ahh vidi kako je pao sta me sad kosta da uzmem par komada pa cuvam ako opet ode na 1000 te ce se pad pre ili kasnije zaustaviti ali dugorocno ce opet krenuti dole jer BTC na kraju krajeva nikome ne treba i ne znaci nista, jedini razlog njegovog postojanja je spekulacija, kada to nestane, on lagano krece u ambis). Naranvo niko ne razmislja da je mozda bolje da proda dok je cena realno i dalje jako dobra (jeste deluje lose nakon sto je bila 3x veca, ali realno je i ovo neerovatno visoko, zapravo sve preko 0 je suludo visoko), jok, radije ce ostaviti da padne jos 10x ali ih nece "jeftino" prodati.

Nisam jos samo objasnio zasto ovo nije dump i namerno obaranje cena vec zdrav pad. Gledao sam malo kako se odvija rusenje cene. Ne, ne ide na silu da neko stavi sell order i da je rusi dokle god moze. Nasuprot, nista nista nista i cim se pojavi support (kaze se support i resistance ne buy i sell wall, kakvi zidovi kad nesto ide gore dole po vertikali...) od buy ordera sa 100+,200,500 BTC-a buum, uvale mu BTC-e u sekundi i to iskljucivo do te cene ni centa manje kako ne bi propala cena vise nego sto mora... onda krece lagano dizanje sa sitnim kupovinama koliko moze pa kad se opet pojavi znacajniji support ope buum kroz pod... Ovako se ne dumpuje cena, ovako se izvalci maximum. Da ne pominjem gluposti sto su ljudi pisali kako postoje botovi koji mogu da prodaju brzo po 50 000BTC-a a da ne uticu na cenu, kontam da ti isti botovi mogu i perpetuum mobile da naprave lagano...

I na kraju, moze se reci da su neki lepe pare azradili, na zalost to je tacno, ali prica je slicna kao i sa kladionicom, kockom, lotom, bingom i sl... neko definitivno jako dobro prodje, vecina izgubi, sve je statistika... u proseku se gube pare na ovakvim stvarima.

Eto toliko, ja vas ne bih vise smarao danas (mozete da diskutujete, necu odgovarati)... uzivajte u voznji posto ste karte debelo platili...

Druze ajde mi reci da si prosao dobro u ovom ludilu poslednjih par dana. Tako izgleda, kao da se hvalis da si zaradio na berzi? Gresim li?

Poz

ne, rekao sam da mi je stiglo.

a ako te bas zanima, jesam dobro prosao, jer sam prodao za 1000, i ostavio nesto da se igram. kupio sam sad nesto za 500, sad cu i za ispod 400, i to je to.

istina, kupio sam i za 859, ali sam prodao kad je bilo jasno da nema gde osim dole.

Poslednja izmena:
Eto ziv zdrav i dalje radis, a ovi sto kukaju i nisu za ovo,najbolje da idu kod ovog sto radi u kancelariji i to u sred lozane!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno