Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Za Nesica. gui miner meni baca 750 . Podesis na 7970 low usage i u trix ili gde vec stavis 1070/1500/1100 tako meni radi. ako je asus u pitanju 280x dc2t . ako se to trazi mrzi me listam nazad.

i u cg mineru 3.4.3 i 3.7. nesto isto daje 746/750

puca mi driver kad radim tako, isto u cgmineru mi se desava da pukne driver

Nesicu ti imas Asuse non TOP model, mozda je tu problem, nisu ista podesavanja kao za TOP

moguce, onda dzaba smaram ovde sa podesavanjima, da ne trujem temu, javicu se ako imam nesto konkretno

znaci citam forum i driver mi puca, ne radim nista niti mi pokrenuto sta

Poslednja izmena:
da li je neko probao na raidmaxu od 835w da potera tri karte tipa 7950/7970?

radiće ti 3 bez ikakvih problema, 4 mislim da će biti problem

Ma kada bi mi 3x7970 radile na tom napajanju bez problema bilo bi odlicno.... Mnogi pljuju po raidmaxu kazu cak da je LC bolji, videcu sta mi je ciniti :D.

Ja imam to raidmax od 835w modularno sa ledom ako na to mislis . tera mining na r9280x i i5 4670k koji majnuje takodje, topao vazduh izbacuje. Mozda od cetvrtka budem terao 2 i proc, pa tek tadda mogu da javim.

@Dox pozeljno je da budu sa molex napajanjem zbog milion razloga .

Guiminer nije nista drugo osim skina za cgminer,stavi se u njega cgminer koju verziju oces i lepo graficki podesavas

Ja ladno ne mogu da menjam napon na grafi. Ni Sapphire trixx, ni MSI Afterburner mi ne radi, kao ni iz cgminera direkt nece. Sapphire trixx mi cak ni ne pokazuje gpu i mem clock, stoji 0. Ne znam zasto brljavi.

potrebnoje bilo da extender ima molex dok se rudarilo karticama koje nisu imale dopunsko napajanje u smislu 6-piskih konektora pa su se one hranile strujom samo sa maticne ploce sada sa ovim novim kartama nema potrebe, vecinanovih napajanja su single rail (imaju jednu granu od 12 volti) tako da je apsolutno sve jedno dali ima molexa ili ne jer ako nisu ubodeni dodatni naposki kablovi (6 ili 8 pinski) grafika nece da radi tako da nece ni ploca da rikne.
ja koristim PCIE1 - PCIE1 extendere i rade extra cak su i duzi od ovih klasicnin PCIE1 - PCIE16 bez problema mesecima i sve sljaka kako treba tako da je prica sa molexima davno zavrsena bar za mene a oni koji zele da se pored svih kablova jos upetljavaju i sa molexima koji realno nisu potrebni samo napred i sretno ...

E neka im je rekao neko!
Ja sam to pricao odavno a onda sam prestao da pricam jer sam sam sebi dosadio. Valjda oni bolje znaju sta im treba, sta ja imam da se mesam vise ;)

da li je neko probao na raidmaxu od 835w da potera tri karte tipa 7950/7970?

Čitajte malo bolje pre sklapanja mašine, to nije 835w na 12v nego 744w, al pošto jedno trenutno testiram sa 2x280x i to undervolt 1.05v i propilično se greje i pravi buku.
Sa tri sumnjam da bi poživelo da se otplati.
A i pazite napajanje zna da povuči dosta toga kad crkne.
Nikako na njemu štedeti.

radiće ti 3 bez ikakvih problema, 4 mislim da će biti problem
Iz kog to iskustva govoriš?

Na raidmaxu 850 rade 3x7950 klokovane lepo, provereno vec 2 meseca bez prekida. To je neki max.

Da, al taj model je skoro 2x skuplji od 835 pod navodnicima "w" :)

Poslednja izmena od urednika:
Zato sam i napisao to, jer ljudi misle ah 15w razlike pa nisam lud da platim 11.000 850w Raid kad za 6 mogu da uzmem 835w.

Na raidmaxu 850 rade 3x7950 klokovane lepo, provereno vec 2 meseca bez prekida. To je neki max.

Vidi se da si iz Cacka.

" Raidmax / Andyson (their OEM) scammed 80PLUS by sending a different unit (Andyson K series, 87-90% efficient) for certification than what is actually being sold to customers (Andyson E series, 79-85% efficient). The E series are not terrible PSUs and it can do its rated wattage, but Raidmax still committed fraud and the only reason they aren't in legal trouble is because Ecos Consulting (in charge of 80PLUS) would rather have Raidmax's US$5,000 per unit fee (and possibly some extra grease on the side) than bother suing them and losing a customer.

In other words Raidmax are cheating frauds and even though the PSU is of acceptable quality, I cannot recommend it. Buy it if you like, then go downtown and buy some sketchy pirated DVDs and a fake Rolex because it's essentially the same deal. "

http://www.overclock.net/t/1248628/raidmax-850w-for-60-a-good-deal#post_17084944

Momci, naleteh u petak na neku isporuku Gigabyte 280X grafa u Duacomu i uzeh (verujem) sve, tj. 3 komada. Dve grafe rade lepo, medjutim treca posle minut-dva crashuje, restartuje driver, povremeno baci i BSOD. Probah na vise racunara, vrlo sam siguran da je grafa falicna. Idem sutra da reklamiram, ima li neko prelog/ideju kako da izbegnem da grafa bude kod njih do 45 dana na servisu? Da hocu da me neko k*ra mesec ipo dana povukao bih novac s mtgoxa :) Zamenio bih grafu za dve 270X uz moju doplatu ako pomaze.

Vidi se da si iz Cacka.

" Raidmax / Andyson (their OEM) scammed 80PLUS by sending a different unit (Andyson K series, 87-90% efficient) for certification than what is actually being sold to customers (Andyson E series, 79-85% efficient). The E series are not terrible PSUs and it can do its rated wattage, but Raidmax still committed fraud and the only reason they aren't in legal trouble is because Ecos Consulting (in charge of 80PLUS) would rather have Raidmax's US$5,000 per unit fee (and possibly some extra grease on the side) than bother suing them and losing a customer.

In other words Raidmax are cheating frauds and even though the PSU is of acceptable quality, I cannot recommend it. Buy it if you like, then go downtown and buy some sketchy pirated DVDs and a fake Rolex because it's essentially the same deal. "

http://www.overclock.net/t/1248628/raidmax-850w-for-60-a-good-deal#post_17084944

Ja sam samo izneo cinjenice ako nekom zatrebaju...

Ne znam sta je pisac iz Srbistanaca sa ovim gore hteo da kaze !

Poslednja izmena:
marco89 je napisao(la):
Momci, naleteh u petak na neku isporuku Gigabyte 280X grafa u Duacomu i uzeh (verujem) sve, tj. 3 komada. Dve grafe rade lepo, medjutim treca posle minut-dva crashuje, restartuje driver, povremeno baci i BSOD. Probah na vise racunara, vrlo sam siguran da je grafa falicna. Idem sutra da reklamiram, ima li neko prelog/ideju kako da izbegnem da grafa bude kod njih do 45 dana na servisu? Da hocu da me neko k*ra mesec ipo dana povukao bih novac s mtgoxa :) Zamenio bih grafu za dve 270X uz moju doplatu ako pomaze.
Probaj na nekoj drugoj masini prvo. Meni je svojevremeno Asus 7950 to radila kad sam je doneo kuci i na kraju je ispalo da mi je nesto pobrljavio sistem i na kraju mi je zakucao SSD. Druga 7950 mi je najnormalnije radila sve vreme.
Ovo ti kazem iz razloga sto je najlakse zameniti kartu ali tesko je dobiti drugu trenutno. Vratices tu i cekaces. Naravno, mozda i jeste felericna, ali prvo dobro proveri ;)

cacanin; je napisao(la):
Ja sam samo izneo cinjenice ako nekom zatrebaju...

Ne znam sta je pisac iz Srbistanaca sa ovim gore hteo da kaze !
Ni ja bas nisam najbolje razumeo poentu.
Slazem se da Raidmax 850W moze da gura 3x7950 ali nisam bas siguran za 7970, to bi mozda bilo mnogo s obzirom na kvalitet.

Pretpostavljam da je dosta ljudi ovo pitalo, ali s obzirom da se tržište menja i da sam imao prilike da pročitam dosta o ovome i dalje mi deluje kao špansko selo. Zamolio bih raspoložene članove foruma da mi daju par odgovora koji bi mi bili od velike koristi. Naime, planirao sam još početkom godine da krenem sa rudarenjem, međutim zbog niske plate nisam uspeo da prištedim puno novca. Sada sam došao u situaciju da sam izdvojio 800e sa strane kako bi eventualno sklopio neku solidnu konfiguraciju za rudarenje. Naravno, nemam nameru da se obogatim preko noći već želim da kupim nešto što bi mi donosilo nešto novca na duže staze. Zamolio bih Vas da mi kažete šta zapravo i da li uopšte nešto mogu da kupim za ovaj novac kako bih počeo sa rudarenjem i ima li to smisla u ovom trenutku (bilo da se radi o BTC, LTC, ili onom trećem). Takođe, ukoliko postoji mogućnost koju konfiguraciju ili komponente ste mi predložili kako bih što pre krenuo u ovu avanturu? Zahvaljujem se unapred svima koji imaju želju i volju da odgovore jednom, zaista, početniku.

Kupis 2x280x, neku H61 plocu, dual core celeron 1610, CM V700 napajanje, stap rama, neki budjav hard i teraj.
Novcice stekaj godinu dana i to je otprilike najbolji recept koji mogu da ti dam kako da zaradis nesto sa 800e.

Modularni RaidMax 835 može ali onaj u beloj kutiji koji je dolazio i koji sam platio 7500din (trenutno mi tera 4x5850 blago occ daju po 340kHs), ovaj V2 Thunder u crnoj kutiji živi krš, meni u idle daje 11.7v na +12, kada pokrenem 3x7850 (koje troše jedva 350w) napon pada na 11.1-3v ako ga opteretim sa još jednom 7850 ode na 10.8v i gasi se mašina.... Takođe moj drugar je pokušao da sa V2 verzijom tera Gigabyte 2x7950 i naravno nema šanse pada napon ispod 11v gasi se mašina.... U principu ova nova v2 napajanja što su koštala 6k din zaobiđite u širokom luku... Ja sam ga zaposlio da pogoni MikroTik na P4 2.4ghz celeronu (i taj poso radi korektno ~50w) dok nenabavim tu neko buđavo napajanje a ovo ***** pošaljem na reklamaciju a nije sastavilo ni dve nedelje....
RaidMax može ali ne modularni 835 nego AE serija (850w, 1kw,1.2kw), skoro je na akciji bio 1kw AE za 11k din žao mi je što sam uzeo samo jedan kom, tera 3x7950 klokovane do besvesti i jedva je mlak....
Recimo običan Raid 500w što košta 4k din je odličan, dva takva napajanja mi pogone 3x7850+7950 bez ikakvih problema, tiha hladna, nponi na +12v su 11,95v na jednom na drugom tačno 12v....
Milim da bi običan RaidMax 700 pogonio 2x7950/70/280x bez ikakvih problema ili možda uz blago niži napon karticama zbog dugoročnije stabilnosti.

Poslednja izmena:
Modularni RaidMax 835 može ali onaj u beloj kutiji koji je dolazio i koji sam platio 7500din (trenutno mi tera 4x5850 blago occ daju po 340kHs), ovaj V2 Thunder živi krš, meni u idle daje 11.7v na +12, kada pokrenem 3x7850 (koje troše jedva 350w) napon pada na 11.1-3v ako ga opteretim sa još jednom 7850 ode na 10.8v i gasi se mašina.... Takođe moj drugar je pokušao da sa V2 verzijom tera Gigabyte 2x7950 i naravno nema šanse pada napon ispod 11v gasi se mašina.... U principu ova nova v2 napajanja što su koštana 6k din zaobiđite u širokom luku... Ja sam ga zaposlio da pogoni MikroTik na P4 2.4ghz celeronu dok nenabavim tu neko buđavo napajanje a ovo ***** pošaljem na reklamaciju a nije sastavilo ni dve nedelje....
kolko para tolko i muzike, jasno je ko dan da napajanje od 6K din. ne moze da da samo 165W manje struje od napajanje a koje kosta 175E npr ovaj CM V1000.....
na tarabu i na papir mozes da napises bilo sta :d

Rizikovati da sve stane ili ne daj bože crkne hardver se definitivno ne isplati. Npr nek spali samo jednu grafičku, dok se ne vrati sa reklamacije koštaće vas skuplje nego V1000. Nikako štedeti na srcu riga jer će se obiti o glavu kad tad.

potrebnoje bilo da extender ima molex dok se rudarilo karticama koje nisu imale dopunsko napajanje u smislu 6-piskih konektora pa su se one hranile strujom samo sa maticne ploce sada sa ovim novim kartama nema potrebe, vecinanovih napajanja su single rail (imaju jednu granu od 12 volti) tako da je apsolutno sve jedno dali ima molexa ili ne jer ako nisu ubodeni dodatni naposki kablovi (6 ili 8 pinski) grafika nece da radi tako da nece ni ploca da rikne.
ja koristim PCIE1 - PCIE1 extendere i rade extra cak su i duzi od ovih klasicnin PCIE1 - PCIE16 bez problema mesecima i sve sljaka kako treba tako da je prica sa molexima davno zavrsena bar za mene a oni koji zele da se pored svih kablova jos upetljavaju i sa molexima koji realno nisu potrebni samo napred i sretno ...
Na kojim to kartama koristis ? Pretpostavljam da su undervoltovane kao i kod Sajbera ... Mnogo njih je ovde pisalo da im se isti bez molexa greju i tope , kako to objasnjavas ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno