Šta je novo?

LG G2

Evo mi smo se malo ponovili :)
Stigao Quick Window Case danas a kupio sam i plavi silikon, da mogu da menjam s vremena na vreme :)
Sto se Quick Window Case-a tice, telefon sa njim izgleda poprilicno ozbiljno i elegantno. I od prilike to je sve :)
Prvo, preklop nista ne drzi i samim tim moze da landara kako se njemu hoce. Drugo, maska uopste ne stiti telefon sa gornje i donje strane i prilokom ispadanja bi se ostetio sasvim sigurno. I trece, prozorcic na preklopu.. zanimljiva stvar ali ne previse korisna. Sve u svemu silikon je neuporedivo bolja zastita ali telefon sa Quick Window Case neuporedivo bolje izgleda nego sa silikonom.
Pa sad, ko sta voli :)
Ne kajem se sto sam je kupio, ali ne bi bio ni neki propust da nisam...
Evo i par slicica:

CAM00171.jpg CAM00172.jpg CAM00173.jpg

Da, stvarno, gde si nabavio. Ja već skoro mesec dana salećem radnje i nigde ništa. Evo danas sam imao i crash test. Ispao mi tel. sa oko metar visine na laminat u kancelariji na poslu, srčka me strefila, srećom ništa, gotovo neprimetno ulubljenje jednog ćoška na koji je pao...

Okačio sam link, kod alibabe je tipa 6-8$ pa koga ne mrzi da čeka...

cenim da čovek najavljuje kupovinu a ne update :D

Yep, bio sam danas i "poručio" i potpisao šta treba, sad čekam da me zovu iz telenora da me pitaju što menjam provajdera, ja lepo kažem jer ste vi katastrofa, doviđenja, i onda čekam da me zovu iz vipa po mob. :)

Napisao sam par strana ranije... Porucena je iz inostranstva jer je kod nas nemoguce kupiti je...
prelistajte par strana u nazad... tacnije 101 strana...

Da li telefoni sa VIP i Telenor mogu da se otključaju nekako iz kućne radnosti?

Kupis unlock code preko ebay.com, cene za LG su vise nego povoljne.

Evo sta sam primetio da mi se desava....
Pošto su mi WI-FI i 3G upaljeni non stop (WI-FI kuci i na poslu) s vremena na vreme se desava da kad izadjem iz kuce ili sa posla telefon nece sam da se prebaci na 3G...
Moram u setings, pa da promenim network mode a onda ga vratim i tad se prebaci na 3G tek... ako to ne uradim nece cak ni preko DATA on / off da radi...
Promena network moda je jedini nacin da se nakaci na 3G posle WI-FI -ja...
Jel ima jos neko ovaj problem ?

Ne.

Odakle ti ta informacija? Znas li kad planiraju da zovu one koji su ga preorderovali putem webshopa?

Ne znam, i ja cekam mene da zovu. Na sajtu su skinuli da se rezervise.

Tek sad?
Au,ja sam u VIP-u ugrabio jedan jedini primerak,kod ostalih operatera ga jos nema,bar ovde

U NS-u ima 16 komada. Zvao baš juče. Čekam novu ponudu Vipa.

jedno pitanje.. ako se na ovaj mob flesne neki custom rom da li se oslobadja prostor u memoriji,npr sa lg romom ima slobodno samo 10gb od 16 ,da li ce sa drugim romom imati npr 12gb.. ?

ne verujem da ovde neko ima AOSP rom ali zdrav razum govori da je tako :)

jos jedno pitanje kada si vec tu.. :D ako koristim usb otg i prikacim eksterni hard ,da li mogu da pustim film sa harda a da ga ne prebacujem na mob i ako mogu da li to trosi vise baterije nego da ga pustam sa memorije telefona ? :) skroz noob pitanja ali pravim neku sliku u glavi :)

@fkloznica

Neces dobiti vise prostora zato sto su odvojene particije. Jedino da particionises iznova :)

Mozes da gledas film sa hdd-a bez njegovog prebacivanja, ali postoji sansa da telefon ne moze da napaja hdd, ja imam dva externa hdd-a jedan radi drugi zahteva dodatno napajanje.

Zasto ne sherujes folder u mrezi ako imas wifi? Npr BSplayer moze da pusta film preko mreze.

Poslednja izmena:
jos jedno pitanje kada si vec tu.. :D ako koristim usb otg i prikacim eksterni hard ,da li mogu da pustim film sa harda a da ga ne prebacujem na mob i ako mogu da li to trosi vise baterije nego da ga pustam sa memorije telefona ? :) skroz noob pitanja ali pravim neku sliku u glavi :)

Šta je sledeće, da kačiš veš mašinu na otg? :D

http://tabletuser.blogspot.com/2013/10/g2-with-otg-cable-ideas.html?m=1

Ili kupi ovde oni kažu da radi pa ih tuži ako je prevara :)

http://www.gadgets4geeks.com.au/product/micro-usb-to-usb-otg-cable-adapter-lg-g2

Poslednja izmena:
hvala.. znaci sa otg funkcijom radi samo flash memorijska dok eksterni hard mora da bude onaj sa externim napajanjem.

kupio sam foliju i silikonsku oblogu na KP i super je .... imaju teracell obloge sve zajedno sa folijom za 550din , folije su odlicne.....

*Sto je meni u Software version:
D80210b-TWN-XX ???

nasao sam na xda ovo

"Originally Posted by citytrader View Post
I have converted my D802B (SEA) to EUR succesfully (EUR works much better than SEA), and before installing TWRP I had EUR recovery, D802A and D802B are same hardware, only change the software.
Here is the recovery, let us know how it worked

http://www15.zippyshare.com/v/84926048/file.html

Use adb to push the file (the same procedure as installing TWRP)"

Poslednja izmena:
Evo sta sam primetio da mi se desava....
Pošto su mi WI-FI i 3G upaljeni non stop (WI-FI kuci i na poslu) s vremena na vreme se desava da kad izadjem iz kuce ili sa posla telefon nece sam da se prebaci na 3G...
Moram u setings, pa da promenim network mode a onda ga vratim i tad se prebaci na 3G tek... ako to ne uradim nece cak ni preko DATA on / off da radi...
Promena network moda je jedini nacin da se nakaci na 3G posle WI-FI -ja...
Jel ima jos neko ovaj problem ?

Meni se nesto slicno desva. TIpa kad izadjem iz kuce i nestane signal wifi mreze telefon veoma cesto nece da upali 3g iako je prenos podataka omogucen. Onda pomaze restart ili 2,3 puta ukljuciti i iskljuciti prenos podataka.

Meni se to nikad nije desilo... A svaki dan po par puta izlazim iz wifi i ulazim u 3g net

To je do mreže. Ne nakaci se mrežni toranj i ne može da uhvati net... Desilo mi se par puta za 2 godine i na S2.

To je do mreže. Ne nakaci se mrežni toranj i ne može da uhvati net... Desilo mi se par puta za 2 godine i na S2.

Ma nije do mreze, u blizini mi je bas i ima full signal. Verovatno je do kartice, ostecena kartica negde ili ako je bila obicna sim kao meni pa secena i negde malo ostecena. Probacu da zamenim, ne verujem da je do telefona.

Samo kamera i fokus me izludjuju

Indijci (nevera) su dobili mali update za kameru. Sredjene je ISO, sredjena je brzina kamere, sredjen je low light video, sredjen je autofocus... E sad kad ce to doci u Evropu... Nadam se brzo.

Video sam u shopu u Telenoru imate quick window case

Vrh Dno