Šta je novo?

LG G2

Bi li mogao neko, ko neko ima bijelu verziju ovoga tel da snimi kako se vidi LED notifikacija u toku dana, da li se vidi kao na crnom modelu. Jer za bijeli nigdje nisam nasao na youtube ovakav klip. S obzirom da se na S4 bijeli nikako ne vidi pa me to interesuje kako je uradjeno.

Da li je moguce da se skinu ona dva slidera iz notifikacija, volume i brightness?

Naravno, ima vise nacina ali najlaksi je G2 Xposed, trazi na marketu

Kako radi GPS na ovom telefonu, je l' testirao neko sa navigacijom, ili sportskim tracking aplikacijama? Erica pominje neki "GPS issues", ali koliko sam mogao da vidim to je slučaj samo kod pojedinih modela za američke operatere, ostali nemaju problema.

Odlično radi GPS. Testirao navigacije: iGo, Sygic, Navigon, Navitel i Navigate. Tracker: Endomondo i Sport Tracker.

Poslednja izmena:
Ma možeš, ja gnex punim punjačem od Zte blade g-ja :-D

Verovatno odgovara, ne znam koji je output na tom punjacu? al imas onaj astavak da kupis za 200-300 kinti da od tog napravis punjac za nase uticnice, ja to imam i sljaka bez problema

Nz6A3xu.jpg

dal ste primetili da se malkice greje gornji deo ekrana .... meni je primetno u odnosu na S3.....

[off]Jel to 70-200 iza :d [/off]

Inace ne znam, nekad osetim da se ugrejao dok ga drndam na punjacu ne znam u kom delu tacno, ovako u radu i koriscenju nisam osetio neko pregrevanje, sta znam

postao sam vlasnik ovog fona ,za sada sve najbolje ,stvarno je odlican.... samo camera ima drop fps i to dok meri svetlo u mracnijim situacijama... slicno kao na S2 kad su bili oni losi moduli....

Kapiram da ce sa 4.4 da isprave ovo.

G2 je ubedljivo najbolja kupovina trenutno, posebno 32Gb verzija i u tom slucaju ima samo te dve ozbiljnije mane - af kamkordera i 14 fps low light snimanje sto moze da se ispravi novim softverom. Ako sve to srede i cena nastavi da pada kao i prethodnim vodecim LG modelima.. to ce biti do jaja.

i da na ekranu mi nedostaje onaj surov prikaz crne boje :D

Ti si fotograf, treba da gotivis IPS :) Ma svima nedostaje samoled crna kada predju na drugi tip displeja, direktno gledano i ne toliko ali promenom ugla kad krene da krvari, bledi, zuti (mislim na prikaz crne). Mada G2 i htc One ips displeji imaju i bolji prikaz crne od ostalih ips.

Poslednja izmena:
ako porave kamericu stvarno ce biti brutalno.... meni nije jasno da uvek kubure s' kamerama i merenjem svetla, af-om, itd. Daj boze da je softwerski.....
Sto se tice displeja naravno da me impresionira.... al sto kazes, kad koristis Amoled ona crna i one jarke boje ...pa ti sve cudno! Sve u svemu dobar je G2 samo sitnice da reshe ....

Pa koliko god je gledanje crne na samoledu dobar trip za oci toliko je i surf/prikaz bele sjajan trip na drugim ekranima :d

nije bela žuta nego je bela onakva kakvu je fabrika kalibriše (ili ti ako telefon ima tu opciju)

Vecinom ili vuce na toplo ili hladno, ali postoji mogucnost da se uzme i da kalibrises koliko uspes i mozes da izvuces. Naravno ne znaju to svi, zato svi govore ovde je plavo, ovde zuto.

Ko puno surfuje bolje da ide na IPS/LCD, a ko radi sve ostalo (igre, video sadrzaj itd) onda sAMOLED.

^^ ipak je to problem samoleda i to je opste poznato, kalibrisu ljudi te ekrane i misle da su poboljsali prikaz bele ali sve dok ne pogledaju u neki IPS pa i tn panel :)

Evo ti primer - gledam u S3 samoled i vidim da bela nije bas bela ali ajde, moze da prodje, onda stavim pored IPS monitora i na S3 vidim zeleno-zutu ''belu''. :)

Ili ovaj primer, gledanje u samoled belu deluje jadno posle gledanja u prikaz bele na mom asus tn monitoru a onda kada pogledam u xp displej bela na asus monitoru deluje malo zuto (a kalibrisao sam kao preko nekog sajta ali dobro, te kalibracije uvek idu na malo ''topliji'' prikaz a i tn panel je mator).

Jednostavno je tako, opet S4/N3 samoledi korak napred ali i dalje iza IPS/Va panela u ovom slucaju.

Vecinom ili vuce na toplo ili hladno, ali postoji mogucnost da se uzme i da kalibrises koliko uspes i mozes da izvuces. Naravno ne znaju to svi, zato svi govore ovde je plavo, ovde zuto.

To je tacno, neki samoledi vuku na plavo, neki na zuto/zeleno a neki na sivo. Kalibracija mozda malo pomaze ali sve dok direktno ne uporedis.
Ko puno surfuje bolje da ide na IPS/LCD, a ko radi sve ostalo (igre, video sadrzaj itd) onda sAMOLED.

Ne znam zasto i dalje mislis normalna saturacija i kontrast znace ispranost :) Meni su igranje i pregled videa vrh trip za oci i na samoledu i na ips (pa i na drugim panelima novije proizvodnje). Glavna prednost ips-a mi je za pregled fotografija i surf a samoleda za dark teme, wallpapere i uopste za stealth izgled :)

Poslednja izmena:
ali s3 ne možeš da kalibrišeš... :)

Screenshot_2013-11-07-02-33-38.png

Ajde uzmi kalibrisi koji god hoces samoled i stavi pored prosecnog IPS-a i pogledaj u belu :)

Poslednja izmena:
Ajde kalibrisi ti crnu :p

Pa to i kazem, ne postoji savrsen ekran, u teoriji bi to mogao da bude neki rgb samoled sa dodatnim, cetvrtim belim subpixelom ali da ima modove kao S4/N3, to bi znacilo i pravu crnu i cistu belu (uz dodatnu ustedu energije) i modove za saturaciju boja kako ko hoce ali da je sve tako lako vec bi napravili takav amoled displej :) Ili cuvaju za otimanje para u narednim godinama :d

Mislim da se dzabe ljudi kolju oko ekrana danas, samoled ili ips - sto se mene tice generalno svejedno (i ako bih pre kupio fon sa ips-om jer mi vise odgovara) ali svi ti ekrani su odlicni.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=DChnGXLErrI[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
lgCamera

white balance - auto
effect - none
scene mode - auto
ISO - 800
exposure mode - center weighted
exposure comp. - 0
anti banding - 60hz
focus mode - auto
contrast - 5
saturation - 6
video resolution - 1920x1080p
video encoder - H.264
video file format - Mpeg4
video bitrate 30 mbit
video frame rate - 60

meni u "lgcamera" programu sa ovim podesavanjima radi jako lepo i fluidno...

Vrh Dno