Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Tapatalk 1.0.4.10 - Benchmark i dalje isto. Na kraju ću stvarno poslati mail autoru da vidi jel problem sa forumom ili sa samim klijentom. Mada stvarno svi ostali forumi mi rade bez problema.

To je izgleda na relaciji WP-Bench... Na androidu i iOS-u normalno radi, mislim nikad nije bilo nekog problema, samo oko notifikacija, ali od kad je Silver update-ovao plugin na benchu, sredilo se i to.

Čudno što svi ostali kako kažeš rade, a Bench ne radi...

I meni je čudno ali stvarno samo je ovde problem i to samo kada sam ulogovan. Čim se izlogujem, sve radi normalno u smislu brzine. Ma, da ne pametujem previše, pustiću mail autoru pa ćemo videti... Na androidu činjenica nikada nisam imao problem sa pristupom.

Nabroj mi aplikacije koje su ti apsolutni must da vidis notifikaciju, opet se vracamo na pricu da prerano sve hejtujes i gledas iz android ugla. Lakse ti je da non stop spustas notification centar nego da ti stoje brojke ili detaljniji prikaz notifikacije (na wide i double wide tileu)?

Izgleda da ti znaš šta je ljudima potrebno bolje i od samog MS-a budući da su najavili i notification centre za neki od sledećih update-ova :smoke:

Ma on to radi da bi se više oduševio kada se pojavi notification center u nekom updejtu.

Dodace notification centar sigurno, ali samo zbog zahteva koristinka, i ako apsolutno nije potreban.

Shvataš li koliko si kontradiktoran? Ako nešto zahteva mnogo korisnika, to implicira da je to nešto potrebno. Ili misliš da MS zna najbolje? Ili da je tvoje mišljenje relevantnije od mog i mišljenja ostalih koji traže taj NC?

Primer, od kad je Konami poceo da slusa zahteve korisnika, PES je otisao u nepoznatom pravcu, dok nije bilo foruma i anketa sa 'zeljama korisnika' i dok su pravili po svojoj viziji, igra je bila na vrhuncu.. Nikako nije idealno da ti korisnici diktiraju sta i kako.. Vecinom su to ljudi ili deca koji pojma nemaju sta hoce.
Po vama ovo treba u stvari da bude Android, jel gresim, ne svidja vam se izgled WP-a (lol), hocete Android kastomizaciju (ja hocu vise boja za tiles) i ne znam sta jos, da bi na kraju dobili - Android.. Ne razumem, sto bi svaki OS trebao da bude isti?
Ja sam rekao da je ok da postoji neki glavni notification tile, ili kad se swipeuje ekran na levo, ali daleko od toga da je nesto bez cega ne mogu da koristim telefon..

Ne treba da bude isti, nego da imaju slicne opcije, kako ne shvatas? Ti ces i dalje imati svoje kockice i onaj launcher i sve prosto, a ja koji hocu da probam sistem i kome se ne svidja ovo cu moci da promenim. Ne znam sta tebi smeta to? Niko te ne tera da odes od tih kockica i svega toga koji su btw uzasni, ali dobro :d

To traze android korisnici i mali procenat wp korisnika, i stojim pri tome da mi je nc nepotreban, ali i slazem se da treba da ponude izbor. Ali nikako da prave iste ni slicne opcije kao na androidu i ios, smatram da treba da budu potpuno razliciti sistemi i tako da korisnici biraju izmedju potpuno razlicitih sistema, ako hoce ono sto ima android ne treba da to traze od WP nego da koriste android, prosto i jednostavno. Ono sto fali na wp fali, i ako vam to smeta ostanite na androidu, nama kojima se vise svidja ono sto wp ima i ne smeta nam sta nema u odnosu na android mi cemo da koristimo wp. I smatram da nikako ne treba wp da ide u pravcu "sta nam jos fali da bi imali sve kao android" jednostavno treba da idu u pravcu sta to android nema a mi mozemo da napravimo. Tako cemo da imamo dva potpuno razlicita sistema, pa izvolte birajte. Kazem dva jer IOS i Android vec postaju mnogo slicni, i msm da je greska Appla sto kopira Android, i nadam se da M$ to nece da radi.

Treba da imamo tri potpuno razlicita sistema i da biramo izmedju njih. U cemu je poenta da sva tri imaju sve sto ima onaj drugi i treci.

Sve vise i vise gledam na ovu temu kao na neko prekucavanje izmedju okorelih Androidasa (koji su isfrustrirano dosli da ovde popuju) i likova koji zele da komentarisu WP8 platformu, takva kakva jeste...
Ja nemam ni jedan post gde sam pljuvao po Androidu u njihovoj temi, ali izgleda da je neko opustosio temu Droida i sada je red dosao na WP pod izgovorom da koriste WP i aktivno ga porede sa "savrsenim" Androidom i "elegantnim" Iphonom.

Izgleda moderatori nerade svoj posao ili im se svidja da gledaju kako se dve strane prekucavaju, oko gluposti, tj necijih kompleksa (neke vrednosti).
Kompleksi vode ka ozbiljnim problemima, budite zadovoljni sa onim sto koristite i pustite druge da koriste sta zele.

Ponavljam opet:

Lako je sa tudjim ****** mlatiti po koprivama.

...isfrustrirano ... popuju... pljuvao ... "savrsenim" Androidom
... kompleksa ... Kompleksi

Lako je sa tudjim ****** mlatiti po koprivama

Ovim si sam sebe diskreditovao i eliminisao iz bilo kakve ozbiljne rasprave, pa ću stoga i prestati da ti odgovaram. Samo ću ti napomenuti da deljenje dijagnoza i opisivanje psihičkog stanja sagovornika po forumu nije nimalo umesno.

Svako dobro, uživaj u svom WP i ne daj se omesti u tome.

Moderatori ? Koji moderatori ? Yooyo svaki komentar koji postavi ovde je cisto pljuvanje po wp. A on jos nije rekao da ima i koristi WP . Ove ostale razumem sto porede jer koriste oba uredjaja. Ali smatram da to uporedjivanje ne bi trebalo da bude takvo. Jer M$ da je hteo da se poredi sa androidom napravio bi sistem koji je slican android. WP i Android su dve potpuno razlicite platforme, i treba da se komentarise o njihovim prednostima i manama. A NE DA SE POREDE. Jer nisu za poredjenje.

Sto se tice sideloadinga android apps , hmmm... Pa msm da ne bi bilo lose, ja bih mozda instalirao par aplikacija sa androida. Ali definitivno bi doprinelo manjoj stabilnosti wp, i bilo bi jako lose za developere na wp .

Poslednja izmena:
Moderatori ? Koji moderatori ? Yooyo svaki komentar koji postavi ovde je cisto pljuvanje po wp. A on jos nije rekao da ima i koristi WP . Ove ostale razumem sto porede jer koriste oba uredjaja. Ali smatram da to uporedjivanje ne bi trebalo da bude takvo. Jer M$ da je hteo da se poredi sa androidom napravio bi sistem koji je slican android. WP i Android su dve potpuno razlicite platforme, i treba da se komentarise o njihovim prednostima i manama. A NE DA SE POREDE. Jer nisu za poredjenje.

Gori ste od Apple fanboysa, doduše svaki fanboy je isti - ne sviđaju vam se činjenice, a očigledne mane predstavljate kao nepotrebne stvari
Kako je krenulo ovde sa proglašavanjem nepotrebnih stvari na WP, čovek bi pomislio da se koriste dumb a ne smart telefoni :d

Ajde ovako , neka svi Android korisnici koji posecuju ovu temu napisu spisak stvari koje android ima i moze a da wp to nema i ne moze. A posle cemo mi vama napisati spisak koje Android ne moze.

A kada bi govorili o stock androidu, i bez rootovanja i custom romova, kao sto ga koriste vecina korisnika koje ne umeju da rootoju ili ubacaju custom romove na telefon...

Sve vise i vise gledam na ovu temu kao na neko prekucavanje izmedju okorelih Androidasa (koji su isfrustrirano dosli da ovde popuju) i likova koji zele da komentarisu WP8 platformu, takva kakva jeste...
Izgleda moderatori nerade svoj posao ili im se svidja da gledaju kako se dve strane prekucavaju, oko gluposti, tj necijih kompleksa (neke vrednosti).
Kompleksi vode ka ozbiljnim problemima, budite zadovoljni sa onim sto koristite i pustite druge da koriste sta zele.

Kako misliš da moderatori ne rade svoj posao....Pa jedan od njih ne prestaje da objašnjava da su budale svi koji imaju WP ( istina na suptilniji način ). S obzirom da se niko povodom toga ne izjašnjava ( od administratora i vlasnika ), nekada pomislim da je i uređivačka politika ovog foruma orijentisana u tom pravcu...

Ajde ovako , neka svi Android korisnici koji posecuju ovu temu napisu spisak stvari koje android ima i moze a da wp to nema i ne moze. A posle cemo mi vama napisati spisak koje Android ne moze.
obzirom na naslov teme možda ne bi bilo loše da se ovaj prvi deo preskoči (eventualno otvori druga tema za to) a da samo vi napišete ovo drugo, mene recimo to zanima. nešto tipa "šta mogu na WP a ne mogu androidu ili IOSu".

Ma da.. najjaci. Vrh.
Ajde da vidimo taj spisak sta WP moze a Android ne moze. Napregnite mozdane vijuge.

Vidi ste da ste novi pa ne znate za njegov "rad" na iOS temi :)

Evo za pocetak, sa WP i Lumiom npr. možeš da budeš kul :smoke:

Android je najbolji, WP kupuju ljudi koji nemaju para za Android super modele, i zele prost OS zato sto neznaju da koriste napredne sisteme kakav je google OS.
Svakako zalim sto sam presao sa savrsenog sistema kakav je Android i unazadio mi se zivot koristeci plocica OS, IQ mi je pao samo zbog te odluke.
Zalim sebe i zalim druge koji su presli na nesto stabilnije i pouzdanije, ali to nije bitno.
Ovaj tekst sam posvetio onim likovima koji su zeljni paznje zato sto nemaju vise koga da impresioniraju savrsenim karakteristikama svojeg telefona koga pokrece Android :)
Nadam se da vam je sad EGO na nivou Kentaura i pokusajte da disete opusteno, posto sam vam nahvalio sistem koji je sam Bog osmislio jos 2000 godina P.N.E. (Neki zapisi se mogu naci i na zlatnim plocama , medju zavetima).

*Prodacu WP8 uredjaj i precicu na Android ponovo, neki komentari su me totalno izmenili, progledao sam, bio sam zaslepljen MS-ovom politikom koja je najgora moguca! LOPOVI!

:) irony :)

Poslednja izmena:
Nema nista gore nego kada se moderator aktivno bavi pljuvanjem necega sto je drugacije i po meni potencijano bolje,bez obzira na trenutni nedostatak nekih opcija WP8 sitema.Vlasnik ovog foruma bi trbalo da se pozabavi time.

Nema nista gore nego kada se moderator aktivno bavi pljuvanjem necega sto je drugacije i po meni potencijano bolje,bez obzira na trenutni nedostatak nekih opcija WP8 sitema.Vlasnik ovog foruma bi trbalo da se pozabavi time.

TUGA!

Steta sto vi ovo dozivljavate kao pljuvanje. I dalje postoji pitanje, sta to WP moze a Android ne moze. Nema nikakvog pljuvanja, dajte cinjenice.

Android je najbolji, WP kupuju ljudi koji nemaju para za Android super modele, i zele prost OS zato sto neznaju da koriste napredne sisteme kakav je google OS.

Ljudi koji ne znaju da koriste Android nisu realno ni za smart telefon - takvima treba Nokia 100 ili neka iz Asha serije ;)

I dalje postoji pitanje, sta to WP moze a Android ne moze.

Moze da pruzi konstantnu fluidnost i brzinu za smesnu kintu, a za tako nesto ti treba ili iPhone ili top end Android, a stalnu fluidnost mi ni ne garantuje ovaj drugi.. Drugacije skroz zamisljen UI od iOS-a i Androida koji su skoro na istu foru. Sve ostalo sto moze Android da pruzi 95% moze i WP. Meni su ove dve prve stavke mnogo bitnije od gasenja i paljenja Wifi-a u odredjeno vreme i ostale "zato sto moze" budalastine.. Dizajn Lumia, materijali, ovaj moj mi je lepsi i kvalitetnije izgleda od svih ispod Nexusa..
Tako da daj se malo iskulirati, stvarno je postalo nepodnosljivo..

Poslednja izmena:
Ok.. 1. Fuidnost UI. Jos nešto?

Ja se slazem da WP8 sistemu fale neke opcije u odnosu na Android,ali po meni WP8 je nesto
novo,lepse,jednostavnije,stabilnije i na kraju krajeva bolje,barem meni.Kao korisnika Androida mene je
vec poselo da smara njegovo zaglupljivanje,lagovanje itd. Ja koristim kompjutere preko 25 godina i
prosto mi je neshvatljivo da i dan danas ljudi bockaju po ikonicama na mobilnom ili tabletu...zar
posle vise decenija nije izmisljeno nesto bolje!?
Jedna cinjenica: Android nije danas dominantan os zato sto je trenutno bolji(barem po broju opcija i
nekim mogucnostima),nego zato sto je Microsoft zakasnio i podcenio konkurenciju sto im nije prvi
put,ali to je vec njihova stvar.Windows3.gifKada koristim Android danas to me podseca na davne stare dane kada sam kliktao po ikonicama(prilozena slika).Android,iOS,FirefoxOS,Bada,MeeGo...sve je to slican zastareli princip funkcionisanja samo su nijanse u pitanju.Vreme je za nesto novo i potencijano bolje od svega ovoga.

Vrh Dno