Šta je novo?

NBA 2k14

Pa kao i ocekivano za vanamericke i igrace i timove uopste se neobraca paznja i bukvalno se samo odrade bez ikakve provere i inforisanja. Gledam nedovica u GSW-u overall 63, spor ko puz, nema cak ni sliku i ne moze ni da zakuca i naravno nije u prvih 12. Doduse podseca in game na sebe. Da nisu svi rukiji imali pre-draft merenja sa tacnim pokazateljima brzine i skocnosti gde je nedovic bio medju boljima na svojoj poziciji pa i da razumem ovako bukvalno se vidi nezainteresovanost za ostatak sveta.
ps sa euro ekipama najpametnije sto mozes da radis predjes centar razmenis 3-4 pasa na trojici i sutnes za istu tako bukvalno mozes da kidas i nba ekipe. u odbrani sta uradis uradis. :D

odes na onaj social media i neki od kosarkasa iz protivnickog tima ti postavi challenge. tipa, izazove te da si los i da ce tako dobro da te cuva da neces ti 10 poena da postignes. ti naravno razbijes budalu i dobijes 100xp. mada, 2k ne bi bio 2k kada ne bi bilo bagova. tako mi nekada ni nema celindza, ali me uredno ukori da ga nisam ispunio.
Ma vido sam kad sam se malo više zainteresovao. Inače nema za svaki meč i mislim da nije bag nego da su tako hteli, jer daju mnogo sp, a nisu nešto teški za izvrišiti.
Hvala u svakom slučaju.

Znam da nema za svaki, ali mi se desava da ga nema na social media, ali da mi stoji posle utakmice da nisam izvrsio.

Pa kao i ocekivano za vanamericke i igrace i timove uopste se neobraca paznja i bukvalno se samo odrade bez ikakve provere i inforisanja. Gledam nedovica u GSW-u overall 63, spor ko puz, nema cak ni sliku i ne moze ni da zakuca i naravno nije u prvih 12. Doduse podseca in game na sebe. Da nisu svi rukiji imali pre-draft merenja sa tacnim pokazateljima brzine i skocnosti gde je nedovic bio medju boljima na svojoj poziciji pa i da razumem ovako bukvalno se vidi nezainteresovanost za ostatak sveta.
ps sa euro ekipama najpametnije sto mozes da radis predjes centar razmenis 3-4 pasa na trojici i sutnes za istu tako bukvalno mozes da kidas i nba ekipe. u odbrani sta uradis uradis. :D

To ne treba da te brine jer ima ljudi koji ce srediti rostere i rejtinge i portrete. Skines i ubacis apdejt u roster folder.

Znam, ubacivao sam na predhodnim basketima, do duse nisu ni oni idealni, al su dosta precizniji od fabrickog stanja. :)

Tek danas sam dosao do igre pa da prenesem utiske.
Grafika deluje za nijansu ostrija u odnosu na proslu godinu. Poradili su na licima igraca. Po prvi put su rukijima uradili detaljne tetovaze i odmah ubacili sve dresove. Znatno je teze uci u reket i zakucati.
Velika razlika je sto ranijih godina mi je trebalo neko vreme da pocnem da pobedjujem i da postizem solidan broj poena a ove godine nisam izgubio nijednu utakmicu na all star nivou uz dosta postignutih poena. Znaci lakse se postizu poeni i ove godine je igra laksa.
Sve u svemu zadovoljan i ocekujem poboljsanja od entuzijasta sa NLSC foruma koji ce popraviti slidere i rostere. Bice ovo dobra igra.

Ovo je definitivno najbolja simulacija. Opasno sam hteo da odustanem u početku jer me je komp "drao" na Hall of Fame, koliko god dobro da odigram, igra delovala sporo, kretanje takođe, nisam mogao da probijem sa bekovima, eventualno nešto spolja ako pogodim.

Sada posle deset utakmica na 9 minuta po četvrtini imam skor 8-2, Hall of Fame, bez čačkanih slajdera. Potrebno je samo igrati kako inače i igra ta ekipa, bukvalno i učiti fore iz utakmice u utakmicu. Mislim na to kako se postaviti prilikom skoka, u odbrani, napadu. Dok ovo nisam skapirao imao sam defanzivnih skokova koliko komp ofanzivnih a Durenta, Jamesa i ekipu sam pratio pogledom dok mi pune koš. :)

Ljudi su malim promenama u odnosu na 2k13 napravili savršenstvo.

Daleko je to od savrsenstva na zalost. Da je dobar basket dobar je, da su ostali bagovi od ranije sa jos par novih jesu. Svira po nekad nepostojece goltendinge, a nekad mozes da izbijes loptu iz kosa i ne svira nista. Nekad racuna 2 poena i ako se vidi ocigledno da je treojka, a nekad udjez malo unutar linije 6.75 i racuna 3 poena. Kontakt igra idalje po meni nije na nivou recimo Fife, tj i dalje se desava da se igrac zakuca u protivnickog i da trci u mestu ili da se igrac odbije od drugog totalno nelogicno. Opet je izforsirana igra za 3 poena, jel bukvalno koju god ekipu da biras vrlo brzo pocnu da ostavljaju igrace bez lopte same na liniji za 3 poena cak i ako nema nikakve opasnosti po kos. Ja koji za 3 poena sutiram samo kad sam sam sa igracem koji je provereno dobar trojkas sam uspe juce protiv ortaka da sutnem na 6min cetvrtina 25 puta za 3 poena, a od 2k10 na ovamo nisam nikad sutnuo vise od 15 na toj minutazi. Kad malo povatas fazon kako ostaju igraci sami mozes cesto da forsiras igru za 3 poena. I dalje po nekad svira faul ili out pre nego sto se desi jel je igra proracunala da ce tako da bude, za razliku od predhodnika na ovom basketu ako dobijes missmatch moraces manuelno da pomeris saigrace sa tog dela terena za igranje 1na1 dok su na ranijim basketima znali i sami da se rasklone, itd, itd... Mogo bi tako do sutra. Daleko od toga da je basket los, ima zaista tu par finih resenja i ideja, ali po meni fali im Live serijal kao bilo kakav suparnik da ih natera samo malo vise da ispoliraju sve ove sitnice kako bi smo dobili zaista savrsen basket.

U suštini sve ovo stoji što si rekao, ali opet teško da 2k ima konkurenciju u ostalim simulacijama.

To što nemaju konkurenciju ne znači da treba već tri (ili beše više?) godina zaredom da nam prodaju u suštini istu igru.

A zar to u stvari ne rade svi? Što bi se oni razlikovali kad im to pravi pare? :)

Videcemo, Live serijal je vaskrsao za next gen i red bi bio da nam 2K podari sledece godine novi engine.

Ja verovatno preskacem ovu verziju za online... FIFA UT mi oduzima sve vreme koje zelim da posvetim sportskim simulacijama, a i bio sam prilicno los prosle godine, nisam imao ni 50% pobeda online.

Poslednja izmena:
A zar to u stvari ne rade svi? Što bi se oni razlikovali kad im to pravi pare? :)

Slažem se, svi to rade. Ali ako tako postavimo stvari, možemo doći do interesantnih analogija, sa zajedničkom temom "zašto bih ja radio nešto ispravno kada svi drugi rade pogrešno".

Ono što me iritira u vezi NBA 2k serijala, a imao sam priliku da se uverim da je slučaj i u ovom novom nastavku, je taj "rubberband" mehanizam, koji čini da svaka utakmica bude "neizvesna". Razumem razmišljanje onoga ko je to osmislio, da svaka utakmica bude što interesantnija, ali frustrirajuće je zaista kada igrač postane mnogo bolji od AI protivnika (što i nije tako teško, ali ajde), a onda AI na veštačke načine ostaje u igri. Npr. vezuje poene iz nemogućih situacija, dok sa druge strane igrači promašuju zicere, itd. - ali sve do mere bezobrazne očiglednosti.

Slažem se, svi to rade. Ali ako tako postavimo stvari, možemo doći do interesantnih analogija, sa zajedničkom temom "zašto bih ja radio nešto ispravno kada svi drugi rade pogrešno".

Druže ja ne znam kako si došao do zaključka da "pravljenje" para sa minimalnim uloženim trudom je pogrešno? To je baš ono ispravno.

A što se tiče drugog dela to nisam baš primetio, obično su utakmice neizvesne sa "jakim" timovima, dok sa slabim ni malo nisu neizvesne.

Nisam došao do tog zaključka, ali dobro. Ako već pričamo o tome šta je "pogrešno", a šta je "ispravno", mada to naravno zavisi od tačke gledišta, za mene bi u ovom slučaju bilo "ispravno" da NBA 2k suštinski napreduje iz godine u godinu, umesto što iznova pokušavaju da nam prodaju istu igru, svaki put dodatno našminkanu...

Pa to je zato što gledaš iz ugla igrača. I ja bih to voleo, ali nećemo doživeti to ni sa jednom igrom, pa ni sa NBA, jer ako ti oni uzmu 50e, briga ih da l' si ti zadovoljan igrom, il' se nerviraš zbog propusta koje su napravili.

Realno nemaju ama bas nikaku alternativu i to je za basket po najveci problem. Mislim ni Fifa ni Pes neuvode ama bas nista revolucionarno i novo kad pogledas ni CoD ni BF, ali bar imaju alternativu pa moraju bar malo vise da se potrude i izpeglaju krajnji proizvod. Daleko od toga da i oni ne mogu to bolje, ali spram 2k serijala gameplay je mnogo logicniji i tecniji u tim igrama. I ako su pomenuti rivali isti tip igara u osnovi, radjeni su sa dijametralo razlicitim pristupom, tj. misljenjem kako igra tog tipa treba da izgleda. Zato sam i reko da nam treba Live kakav god, dobar, los, kao arkada ili simulacija, ne bitno je, samo da je u istom zanru igara, tj. da je NBA liga.
A kad uporedim ovaj basket sa predhodnikom najvece razlike kao da prave pomeranjem nekih njihovih lejera. Izforsiranija je kontakt igra, mnogo brze se prave faulovi, slobodnjaci su laksi, ekipa koja gubi se manje bedaci, usporili su animaciju prijema lopte i suta, pas o zemlju ima manju verovatnocu da ce biti uspesan, najbitniji dribling je roling, saigraci u napadu se redje na svoju ruku otvaraju i utrcavaju vise moras sam da ih forsiras, pas o tablu samom sebi je manje uspesan,... i naravno opet su izmenili neke tastere i kombinacije. Najveci problem imaju sta da rade sa cetvrtim tasterom na joypad-u, sut, pas, skok i uvek neka nova i cesto beskorisna funkcija, pride ne mogu da se odluce za kombo za allyoop, pa nek njega stave na doticni taster i resena stvar. :D

Poslednja izmena:
ja ne mogu da verujem, glupa igra i glupi developeri, dabogda propali posle ove igre. prosle godine nisi mogao da potpises novi ugovor, a ove godine igra samostalno simulira ostatak sezone posle all star vikenda.

Chris Paul, posle desetak odigranih utakmica u asocijaciji ima šut za tri 65 a sezonu sam krenuo sa 78. Takođe i Redik. Zašto?

Realno nemaju ama bas nikaku alternativu i to je za basket po najveci problem. Mislim ni Fifa ni Pes neuvode ama bas nista revolucionarno i novo kad pogledas ni CoD ni BF, ali bar imaju alternativu pa moraju bar malo vise da se potrude i izpeglaju krajnji proizvod. Daleko od toga da i oni ne mogu to bolje, ali spram 2k serijala gameplay je mnogo logicniji i tecniji u tim igrama. I ako su pomenuti rivali isti tip igara u osnovi, radjeni su sa dijametralo razlicitim pristupom, tj. misljenjem kako igra tog tipa treba da izgleda. Zato sam i reko da nam treba Live kakav god, dobar, los, kao arkada ili simulacija, ne bitno je, samo da je u istom zanru igara, tj. da je NBA liga.
A kad uporedim ovaj basket sa predhodnikom najvece razlike kao da prave pomeranjem nekih njihovih lejera. Izforsiranija je kontakt igra, mnogo brze se prave faulovi, slobodnjaci su laksi, ekipa koja gubi se manje bedaci, usporili su animaciju prijema lopte i suta, pas o zemlju ima manju verovatnocu da ce biti uspesan, najbitniji dribling je roling, saigraci u napadu se redje na svoju ruku otvaraju i utrcavaju vise moras sam da ih forsiras, pas o tablu samom sebi je manje uspesan,... i naravno opet su izmenili neke tastere i kombinacije. Najveci problem imaju sta da rade sa cetvrtim tasterom na joypad-u, sut, pas, skok i uvek neka nova i cesto beskorisna funkcija, pride ne mogu da se odluce za kombo za allyoop, pa nek njega stave na doticni taster i resena stvar. :D

Imam osećaj da si ih ispsovao u zavijenoj formi do jaja ovde :D

Igra je takva kakva je, nemamo zamenu pa moramo da bacimo na koš po koji put u ovoj. Nadam se samo da će sledeći da bude sa znatnim poboljšanjima, jer valjda će da razvijaju novi za nextgen konzole. Jedino poboljšanje što sam primetio u ovoj u odnosu na prethodnu je to što se kod pick and rolla odbrana kreće mnogo mnogo bolje, pa je teže da se ušetaš pod koš. Druge iole bitnije izmene ne postoje tako da mislim da bih mogo da zaradim velike pare ako otkucam 2 reda koda na već postojećoj igrici? Voljan sam da te pare podelim sa gladnima u Africi i dragoj nam Srbiji i sa svima onima kojima je pomoć potrebna. Očekujte NBA Sho15 dogodine. :D

Imam osećaj da si ih ispsovao u zavijenoj formi do jaja :D

Vise-manje vec po treci put u ovoj temi. :D
Mislim kako da ostanem ravnodusan, ogulim 3 ortaka po 20+ razlike sa kojima igra unazad 4-5 godina 2k non stop. Netsi, Rocketsi i Clipersi, ni jedna ekipa labava, ja peglao sa Knicksima to vece. I onda lik koji igra drugi put u zivotu uzme Heat, za 16min igranja (4x4min) zakucao sam mu minimum toliko i alleyoop-ova i drzi se na ispod 10 razlike sve do min i po da kraja, na neku foru i onda poludi kompletna postava Heata, kad predjem centar nemam kome da bacim pas, a gubim loptu odma, ne pomaze ni da zovem blok ni da se okrenem ledjima ka kosu, ni dribling, ni timeout, ni promena igraca sa kojim prenosim loptu, ma ni kozne gace nepomazu. Igra je resila da cu da izgubim i kraj .
Tako da ce ove zime fudbal primarno da se cepa, a basket cisto da se razbije monotonija po nekad na zalost.

Situacija je takva jer je još NBA2K9 (možda čak i neka prethodna verzija) oduvao sve ostale sportske simulacije. Toliko je bio ispred svog vremena da taj nivo FIFA i PES još nisu dostigli. Naravno da posle toga izbacuju sličnu igru svake godine. Tako će biti dok ih neko ne dostigne. Pomenuti Live 13 deluje svakako lošije čak i od NBA2K9.

Live od 2001. (prvog basketa iz 2k serije) nikad nije bio rame uz rame sa njima barem po meni, ali ko drugi moze da proba uopste da im parira. Tuzno je to sto su tad bili daleko ispred svih ostalih po vecini stvari, a sada su iza fife makar po gamplay-u, a verovatno i po online modovima.

Igra je resila da cu da izgubim i kraj .

Sad će neko da se javi da ti kaže da ne znaš da igraš! :p

Ali ozbiljno, momentum i "rubberband" mehanizam su toliko loše implementirani u poslednjih nekoliko nastavaka da je to smešno. Razumem da je mnogo teško (za sada nemoguće?) isprogramirati dobar AI, pa je potrebno nešto da drži igru koliko-toliko izbalansiranom. Ali ovo je... xD Najsmešnije u novom nastavku je, ne znam da li ste primetili, da lopta ponekad ima običaj da u sred leta promeni putanju. Znači, iako je inicijalna pozicija šuta loša, i lopta ide van obruča (van table!?), CPU u letu proračuna da mora "da uđe", i animacija leta se potpuno promeni. :d Mislim, bilo je toga i ranije, ali nikada ovako providno.

A da li uopšte treba da pominjem koji sve bagovi nisu rešeni vezano za asocijaciju, karijeru, itd?

Evo gde je 2k utrosio energiju ove godine. Na next gen igru za konzole.
Ljudi moji ovo tako dobro izgleda da nemam rechi. Buducnost je svetla za NBA 2K. Vec sledece godine ocekujem da izgleda kao da igram prenos utakmice na PS4, mada i ovo izgleda kao prenos izdaleka.

Poslednja izmena:
Sad će neko da se javi da ti kaže da ne znaš da igraš! :p

Ali ozbiljno, momentum i "rubberband" mehanizam su toliko loše implementirani u poslednjih nekoliko nastavaka da je to smešno. Razumem da je mnogo teško (za sada nemoguće?) isprogramirati dobar AI, pa je potrebno nešto da drži igru koliko-toliko izbalansiranom. Ali ovo je... xD Najsmešnije u novom nastavku je, ne znam da li ste primetili, da lopta ponekad ima običaj da u sred leta promeni putanju. Znači, iako je inicijalna pozicija šuta loša, i lopta ide van obruča (van table!?), CPU u letu proračuna da mora "da uđe", i animacija leta se potpuno promeni. :d Mislim, bilo je toga i ranije, ali nikada ovako providno.

A da li uopšte treba da pominjem koji sve bagovi nisu rešeni vezano za asocijaciju, karijeru, itd?

To se obično dešava metar od koša i vrlo je česta pojava.

Da li je ovo samo nalickana grafika i stari engine pun bagova ili je u pitanju novi engine?

^Stari i nalickani je u pitanju:D

Evo gde je 2k utrosio energiju ove godine. Na next gen igru za konzole.
Ljudi moji ovo tako dobro izgleda da nemam rechi. Buducnost je svetla za NBA 2K. Vec sledece godine ocekujem da izgleda kao da igram prenos utakmice na PS4, mada i ovo izgleda kao prenos izdaleka.

Lebron izgleda stvarno dobro uradjen. Ostali ne bas.

I pored svega ovo je najbolja sportska simulacija, sto zahteva igru bukvalno kako i igra taj klub, i bas mi je drago sto su izbacili mogucnost soliranja u preteranim kolicinama :-D, nema vise Lebron, sledeci napad opet Lebrom itd. A mozda je to zbog toga sto imam Lenarda koji ga cuva kao Pera Bozic Navara :-D. Emotion factor jedna od boljih novina na 2k14, bilo je i ranije nesto slicno, ali je sad upotpunjeno.

Nazad
Vrh Dno