Šta je novo?

PTT adsl

Ja sam zamenuo pre par dana obican za bezicni ruter.....Dobio sam novi TPLINK TD854W ruter... Za sada sve ok radi :)

Malopre mi je postarka donela bezicni ruter - zamena za obican. Pisao sam nekoliko postova ranije. Isti model kao kod kolege maglans. Potpisao sam povracaj reversa i novi revers u po tri primerka. Po jedan primerak ostaje za mene. Prepovezao, ukljucio vajerles i sad sljaka. 10 minuta posla, bez odlaska do poste. :happy:

Danas me je zvala zena iz PTT-a. Ranije sam se prijavio da mi zamene obican ruter za bezicni i ostalo je da me pozovu telefonom kada budu stigli bezicni ruteri. Poslace mi postom kuci, a ja postarki da spakujem i dam stari ruter.
Znaci da su im stigli bezicni ruteri i nadam se da ce i ostalim kolegama koji cekaju na zamenu to brzo biti odradjeno.
Pozdrav

Da li je zamena besplatna? Gde se prijavljujes za tu zamenu?

Besplatna je zamena. Ja sam se prijavio kod tehnicke podrske. 011/364-1999. Oni su me dalje uputili da se javim u Pirot kod njihovih ljudi zaduzenih za PTT.net. Ubacili su me na spisak i kada su stigli ruteri, pozvali su me da me obaveste. Veoma su korektni.

pa sta ti nije jasno za akciju 1 tri meseca ti je po jedan dinar i povecane brzine posle ode na staro

Posle se plaća kao da nisi pod ugovornom obavezom, a jesi. Glupost obična. To što se kao uštedi za prva 3 meseca se debelo nadoknadi u toku sledećih 9. Mislim, 6Mbps za 1920 din LOL.

Mada ovi postovi mogu da se prebace u temu o "akciji".

Poslednja izmena:
Juce, (a moze biti i prekjuce) sam video na njihovom info kanalu da za cenu od 1500 dinara nude TV+kablovski internet do 10 Mb/s... i sada upravo pogledah ovu temu i ne videh nista od te "akcije". Pogledam ponovo njihov info kanal, kad pise: "nize cene", za taj paket- 2100-2500 din, u zavisnosti od ugovorne obaveze. E sad, ispasce da sam nesto sanjao, a da sam izlapeo toliko da se ne secam sta sam video, ne verujem :d Snizili su cenu sa 1500 na 2500 dinara :d
A na njihovom cenovniku, na njihovom sajtu, datuma nema... kao po obicaju na nasim sajtovima. Sad je neka grabez medju provajderima da se sa sto vise klijenata potpisu sto duzi ugovori i samo "bombarduju" sa "ekstra" povoljnostima.

Kog datuma u mesecu Vam dolazi racun. Meni najranije dolazi 15. a cesto i kasnije. Rok za placanje je 15. pa su poceli kamatu da mi racunaju posto ne placam na vreme.

Meni dolazi uvek pre 15. u mesecu. Pocetkom nedelje je stigao najnoviji racun. Nikada mi do sada nisu racunali kamatu.
Edit: Evo sad pogledah. Pise Postarina placena u posti Novi Sad 10.09.2013.

Poslednja izmena:
Poslao sam im mail da to rese, nije u redu da mi racun kasni...

Da, i kod mene stiže prekasno račun, posle 15-tog redovno. Javi ako dobiješ neki odgovor od njih.

Generalno opao mi je kvalitet PTT-ea. Imam cesto pucanja, doduse kratkih ali opet cesto se desava, a mnogo cesce je da mi je surf po prilicno spor, pogotovo preko dana a zatim nocu bude daleko brze.

Meni se samo Blic sporo ucitava, ostalo je dobro. Ugovor mi istice u januaru, valjda ce do tada da se pojavi neka lepa promocija.

Mislim da je do Blica. Dešava se i kod mene ponekad samo na njihovom sajtu. Ima li još neko problem da se povremeno pri otvaranju stranice pojavi da nije pronađena? Kao da nema interneta. I posle prvog osvežavanja, stranica se učita. Ovo se dešava povremeno i samo pri prvom kliku na neki link.
U Fajerfoksu ovako izgleda:
11ictqa.jpg

I čim uradim osvežavanje, stranica se učita.

Meni se samo Blic sporo ucitava,

To se i meni desava i na ptt i na telenoru.... tako da je to verovatno do njih... I ovo sa ucitavanjem strana mi se povremeno desi.... Pre dok sam bio na telekomu to mi se desavalo jedino kad odem na microsoftov sajt.... Znaci retko kad da mi je otvorio iz prve tu stranu...

Ne Telekom ADSL-u i SBB optici nikad ne zeza Blic sajt...

Evo ga odgovor za kasnjenje
Poštovani,

Izvinjavamo se zbog kašnjenja računa koji je nastao usled sistemskih problema. Bez obzira što na računu stoji datum dospeća 15.09.2013., produžen je rok dospeća do 20.09.2013.

Izvinjavamo se na neprijatnosti i zahvaljujemo na strpljenju.

Srdačan pozdrav,

Reklamacije Pošta NET

Aj baš da vidimo. Za prošli račun je datum dospeća i dalje bio nepromenjen. Problemi su im počeli kada su prešli na ove nove račune.

meni se cini da jos samo ptt nije odgovorio na ove postojece promocije beotela, verata, lelekoma ... :rtfm:

Nema šta on da odgovara, prvi je počeo, oni su ti koji su zakasnili sa odgovorom.

MEni net prilicno dobro radi. Ne puca i svi downloadi rade u full-u (bas sam reinstalirao masinu pre neki dan pa sam gomilu stvari skidao i podesavao). Desavaju se problemi sa ucitavanjem nekih sajtova i to je prilicno cudno. Kao i drugima iz ove teme blic se ne ucitava dobro. Mislim da je problem u ucitavanju css i media fajlova za blic jer cesto nedostaju slike ili je izgled sajta razbijen. Posle drugog, treceg refresha se ucita. Cesto nece celu stranicu da ucita pa mora refresh dok ne ucita. To je samo na blic.rs i ni jednom drugom sajtu nije toliko cudno ponasanje. NA drugim sajtovima mi se sa vremena na vreme desi da ne ucita css fajl i samo njega. Sve ostalo radi kako treba ali css ne prolazi pa sajt izgleda sav pokidan. To je veoma neobican problem jer se cini kao da u njihovoj mreznoj strukturi negde postoji pogresno postavljena direktiva za prolaz css fajlova sto je veoma cudno. Mozda im je samo jedan ruter falican pa kad naletis na taj ruter on pogresno servira saobracaj. U svakom slucaju, nije mi game-breaking za sada cela ta stvar. Imam 20Mbit net kod njih i posto to gura do granica tel infrastrukturu a ipak mi sve radi bez prekida nemam oko cega velikog da se bunim. Bas cu im posaljem mail da ih pitam za CSS probleme.

Pocele su akcije neke drugih provajdera? Hoce biti dizanja i brzine? Mogli bi sa za 1/3 i 1/2 da dizu npr. 6 na 10.

Uzimam za moje akciju adsl plus kablovska, na godinu dana 1800, 6 mbps, prva tri meseca dinar.
Oni već koriste kds kablovsku, ovo će baš da im uštedi.
Vidim ovde neke loše komentare na net, nadam se da će biti ok. :/

Cao, Maglans. Juce sam dobio TPLINK TD854W ruter i imam jedan problem, ne mogu da udjem u ruter odnosno njegova podesavanja da podesim sifre i tako to. Kucam adresu 192.168.1.1 i on vrti beskonacno. Da li ti imas takvih problema ili neko drugi?

Cao, Maglans. Juce sam dobio TPLINK TD854W ruter i imam jedan problem, ne mogu da udjem u ruter odnosno njegova podesavanja da podesim sifre i tako to. Kucam adresu 192.168.1.1 i on vrti beskonacno. Da li ti imas takvih problema ili neko drugi?
E imao sam isto tako problema nisam mogao da udjem uopste.... ja kontao da su promenili oni sifru,.... i nazvao ih i rekli su mi da je admin admin... E sad posto sam od proslog rutera imao drugaciju sifru a ista je adresa moguce da mi je to zabrljavilo.... Tipa obrisao sam kes i te sifre i onda je sve ok radilo... probaj da nije do toga :)

E imao sam isto tako problema nisam mogao da udjem uopste.... ja kontao da su promenili oni sifru,.... i nazvao ih i rekli su mi da je admin admin... E sad posto sam od proslog rutera imao drugaciju sifru a ista je adresa moguce da mi je to zabrljavilo.... Tipa obrisao sam kes i te sifre i onda je sve ok radilo... probaj da nije do toga :)

Nisi me razumeo, ja ne mogu da udjem da ukucam sifru. Kad ukucam 192.168.1.1 meni samo ucitava znaci ne udje tamo gde treba da se ulogujem. Nadam se da si me razumeo.

Da nisi nesto zabrljao sa podesavanjem firewall-a?

proveri koja ti je adresa racunara, dal je u istom opsegu (192.168.1.x).
mozda mora preko kabla, ne wifi.

isti problem imam i ja, vec sam ga bio spominjao i nisam dobio odgovor niti resenje od podrske. Cak su mi jednom i rekli - sta ima da ulazim u setup rutera :mad:. I ako mi treba nesto onda mogu oni da mi to srede pristupom sa njihove strane. Ali nekim razlogom, nemam pojma kojim, samo od jednom i to iskljucivo posle gasenja, restarta mi se pojavi meni za logovanje kada ukucam pristup kroz 192.168.1.1. Nisam nikada uzastopno gasio i palio ruter niti restartovao win. Npr veceras nece i onda ostavim za sutra ako se setim a ako ne neki drugi dan i sve bude ok. Zasto nekada hoce a nekada nece niko ne zna. Verovatno zeza sam ruter.

Vrh Dno