Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probaj 5850 u x16, a 7950 na extender i monitor na 5850. Koji je drajver?

Na kraju je proradilo... (nakon reinstalacije W7 :wall:), u CCC je sada primarna 7950 ali je 5850 "disabled adapter" iako je i u "device manager"-u aktivna (vidi je i trixx i gpu-z). Sad je problem što 5850 ne mogu da je nateram da kopa (još je na extenderu). Guiminer puca, izbaci poruku "stopped working" bez obzira da li biram kopanje preko CG ili reapera... Direktno preko CGminer-a u .bat fajlu ne znam da podesim tako da nisam probao tu varijantu. Pa....ako može pomoć..:S:
edit: drajver 13.4 SDK 2.6 (taj sam stavio pošto sam ga na solo 5850 već isprobao)

Poslednja izmena:
jedan cgminer za 79xx, drugi za 5850 imas opciju mislim -d 0, 1 da disablujes grafike pa tako prvo testiraj

Meni Raid od 1200w gura 3x lepo klokovane 7950, ventilator jedva da se vrti, ladno ko led...
Raid od 1000w gura 3x6950 i planiram da dodam jos jednu, ista prica kao sa 1200w modelom.
500w raid mi gura 6950 i q6600, rudari se sa grafikom (cgminer) i cpu-om(minerd)
Masina se fino greje, ali napon ne pada ama ni malo...
Nije mi jasno ovo sto si rekao pa 3x6950 trose vise nego 3x7950 plus ovo je 1000 a to 1200 nije mi jasno

jedan cgminer za 79xx, drugi za 5850 imas opciju mislim -d 0, 1 da disablujes grafike pa tako prvo testiraj

E ovako..Kad su obe grafe nakačene ona koja je na extenderu je po defu glavna :shock: mada, kad se monitor nakači (prilikom restarta) na drugu (koja je direkno u ploči) i ona baca sliku. Problem je što kad su obe nakačene u startu puca i cgminer i guiminer tj. ne pomaže ništa, čak ni "razdvajanje" sa -d 0, 1...Probao sam i dodavanje samo -d 0 pa podešavanje samo za jednu kartu...ništa...onda podešavanje za drugu...opet ništa ( i u CMD upisano setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100)...Samo da ponovim, kad se jedna (bilo koja) raskači druga radi bez ikakvih problema na svojim podešavanjima. Ploča ima 3 pci-e x1 i svaki sam isprobao ali uvek je isto :wall:
edit:
Da ne treba možda onaj dummy plug u drugu kartu???
edit2:4 LTC-a ko mi reši problem :wave:

Poslednja izmena:

E ovako..Kad su obe grafe nakačene ona koja je na extenderu je po defu glavna :shock: mada, kad se monitor nakači (prilikom restarta) na drugu (koja je direkno u ploči) i ona baca sliku. Problem je što kad su obe nakačene u startu puca i cgminer i guiminer tj. ne pomaže ništa, čak ni "razdvajanje" sa -d 0, 1...Probao sam i dodavanje samo -d 0 pa podešavanje samo za jednu kartu...ništa...onda podešavanje za drugu...opet ništa ( i u CMD upisano setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100)...Samo da ponovim, kad se jedna (bilo koja) raskači druga radi bez ikakvih problema na svojim podešavanjima. Ploča ima 3 pci-e x1 i svaki sam isprobao ali uvek je isto :wall:
edit:
Da ne treba možda onaj dummy plug u drugu kartu???
Ako ti je monitor nakacen onda ti ne treba dummy.
Ja imam 5770 i na njoj monitor, a 7950 na extender i to fino radi. Drajver 13.2, stratum i reaper. Koliko imas RAMa?

A jesi li koristio stratum i 2 reapera? U jednom podesavanja za 5850, a drugi za 7950.

NAPOKON RADIIIIIII :banana:

Vratio drajvere na 13.1 i SDK 2.6 u .bat fajlu ne treba stavljati "-d 0, 1" nego "-d 0,1" (znači bez razmaka iza zareza...jeb*ni razmak pravi problem :wall:). Takodje na ostalim podešavanjima izbaciti razmak iza zareza...
Izvinte što je neko ostao bez par LTC-a :d
EDIT:
evo mog .bat podešavanja (da pomognem nekom da ne luta kao ja)
Kod:
-d 0,1 --shaders 1792,1440  --thread-concurrency 24000,8000 --intensity 18 --worksize 256 --gpu-engine 1020,840 --gpu-memclock 1375,1000 --auto-fan
EDIT2:
Hvala svima koji su pokušali da mi pomognu :wave:

Poslednja izmena:
Samo bi ova 5850 morala da ti daje više od ovih 362...kod mene pegla 390 bez problema ;)

I Asus bar 590.
Za asus7950 sam stavio I19 tako da je na stabilnih 590 (i kusur) dok mi je Saphire5850 na I18, to je klasična blok karta i neću da preterujem. Inače ja ni jednu kartu ne pržim nego napone držim na def. a klokovi dokle idu (stabilno). Bitno da mi WU nije ispod 870 :eyebrows:

Poslednja izmena:
Svi koji imaju problem nakon reinstalacije AMD drajvera, neka izbrisu sve amd ati drajvere, plus sve obrisati i sa driver sweeper-om i instalirati amd APP SDK 2.6, iz nekog razloga 2.8 nece da se instalira osim ako je fresh windows...

si probao ti da izmeris potrosnju sa takvim naponom,
ja moje 5850-ice drzim na 900/890 sa naponom od 1.04V i daju po 372, JA ZADOVOLJAN a potrosnja je najmanja moguca jer ove moje nece da rade na nizem naponu ali uopste....

si probao ti da izmeris potrosnju sa takvim naponom
druze evo ja sam bas sad izmerio koliko trosi imam istu kartu na tim njegovim podesavanja karta trosi 170-175W naponska ide kod mene za 2 min. na 90c. ne znam kako to on kopa 24/7 jedino ako mu je u sobi 10-15c
btw:Bojane kod tebe je 120W potrosnja inace ja moju drzim na 700/720 0.95V trosi 75-80W a daje 312Kh/s

Poslednja izmena:
druze evo ja sam bas sad izmerio koliko trosi imam istu kartu na tim njegovim podesavanja karta trosi 170-175W naponska ide kod mene za 2 min. na 90c. ne znam kako to on kopa 24/7 jedino ako mu je u sobi 10-15c
btw:Bojane kod tebe je 120W potrosnja inace ja moju drzim na 700/720 0.95V trosi 75-80W a daje 312Kh/s

moje karte nece ni jedna ispod 1.04V da kopa ni na def kloku .. :(

Ne znam koliko troši, ne opterećujem se previše potrošnjim, jer sam svejedno zbog drugih stvari u crvenoj tarifi ;)
Na ovom skrinu je vent na 66%, na prošlom je bio na 46...u svakom slučaju, to izgleda ovako :

Ne znam koliko troši, ne opterećujem se previše potrošnjim, jer sam svejedno zbog drugih stvari u crvenoj tarifi ;)
Na ovom skrinu je vent na 66%, na prošlom je bio na 46...u svakom slučaju, to izgleda ovako :
pitanje je sa takvom potrosnjom po sadasnjim cenama dali ti karte zaradjuju uopste nesto ako kopas u crvenoj zoni, necu da ti solim pamet samo kazem na osnovu mog primera gde kopam samo u zelenoj zoni i cena struje je trenutno oko 45% zarade...

Hteo bih svima da se zahvalim na savetima u vezi sastavljanja konfiguracija za mining. Video sam se veceras sa clanom foruma koji mi je malo bolje pojasnio kako stoje stvari u vezi mininga tako da cu ipak odustati od ove avanture i prodati grafike koje sam kupio. Hvala jos jednom svima i izvinite na cimanju :D

Nije lose neko od moderatora da ubaci dugme dopada mi se ovaj komentar tako svaki ce imati odredjen broj lajkova :D

Koji je najlaksi nacin da se izmeri potrosnja stuje (w) graficke kartice?

Merac potrosnje? 10e na oglasima tamo nekim da ne reklamiram...

Nazad
Vrh Dno