@Sale Imaš posebnu verziju sa stock androidom.
Znaci Nexus je najbolji po tom pitanju. Ne znam da li zato ili zbog necega drugog ali vidio sam da su Nexusi dosta voljeni telefoni, kazu da su brzi, mnogi koji imaju Nexus opet uzimaju Nexus. A zanimljivo je i da mnogi od njih nakon sto i probaju dosta custom ROM-ova kazu da je na kraju najbolji stock ROM i kernel (performanse i stabilnost).
tim korisnicima ni default čist telefon ne može da pomogne, oni su u stanju sve da unište.Da to ko ume da stavi rom.Ali ostali koji kojima baterija preslabo traje jer im je osvetljenje na 100%, kojima zakucava fon jer su upalili fejs, tviter, instagram, hrom i jos trista cuda uz vec opterecen fon, koji instaliraju antiviruse i task kilere kako bi imali sto vise slobodne memorije da im zjapi i sl, to nista ne znaci.
Nexus 4 ili nova petica dolaze po difoltu cisti.
hoce li neko da mi objasni smisao instaliranja antivirusa na telefonu?
Da to ko ume da stavi rom.Ali ostali koji kojima baterija preslabo traje jer im je osvetljenje na 100%, kojima zakucava fon jer su upalili fejs, tviter, instagram, hrom i jos trista cuda uz vec opterecen fon, koji instaliraju antiviruse i task kilere kako bi imali sto vise slobodne memorije da im zjapi i sl, to nista ne znaci.
Nexus 4 ili nova petica dolaze po difoltu cisti.
Vidjeces kad kupis nexus. Kao sledeci tel nista drugo neces pozeleti.
Opet govorim aplikacije za Android su najveci problem. Ovaj Chrome je smece najvece, stalno baguje na stranicama kad ucitava. Opera Clasic ga jede za dorucak, ljudi objasnili kako se pravi web browser.
Zato što je android brljav OS i povrh svega toga je izdeljen na milion pod OS verzija koje su međusobno ne kompatibilne . Ukratko Google je da bi stigao gde jeste uzeo par prečica... Sada im se to obija o glavu...
Takodje treba napomenuti da čak ni sgs4 i g2 ne rade sasvim tačno...
Ili po prvi put imaju hardver koji može da nadoknadi neoptimizovanosti softveraGalaxy S4 sa TW ROM-om radi tecno i bez laga i to je prvi put da je Samsung uz svoj flagship isporucio softver koji je ispeglan i doteran.
Fanboy rasprava...
Ko god kaze da Android nije zahtevan, laze. Bas me briga da li je do Samsunga, HTCa ili cega vec.
Skoro sam imao SONY Xperia SP. Isti hardware kao Moto X, inace tesko se moze reci da je to prosecan hardware, ali ajde. Telefon naprosto koci.
Opera baguje , na Firefox - u sam dobijao fc-ove, jedino Chrome i stock rade bez greške
Nemoj pogresno da me razumes, nisam ja nikakav hejter Androida, naprotiv N4 mi je omiljeni telefon i posedovacu ga ponovo, ali od ogromnog broja droida koje sam koristio, svega mali broj pruza fluidno iskustvo.
Fanboy rasprava...
Ko god kaze da Android nije zahtevan, laze. Bas me briga da li je do Samsunga, HTCa ili cega vec.
Skoro sam imao SONY Xperia SP. Isti hardware kao Moto X, inace tesko se moze reci da je to prosecan hardware, ali ajde. Telefon naprosto koci.
Nexus 4 radi lepo, ali ni njegov hardware nikako nije prosecan.
Naprosto da bi Droid uredjaji radili tecno kao WP ili IOS, treba im jaci hardware i to je cinjenica. Bas mene briga do koga je to, jer me taj neko tera da kupujem PC u malom da mi ne bi kocio dialer i tranzicija kroz menije...
Problem se kod popularnijih telefona resava flesovanjem ROMova. A sta ako kupis telefon za koji nema krsteni rom, kakvih je 90% zbog hiperprodukcije?
android je jedan i jedini. kako radi možeš da vidiš na nexusima. sve ostalo su proizvođačke modifikacije. ako galaxy nexus sa pretprošlogodišnjim hardverom radi bez greške, stvarno ne treba puno mozga da se zaključi 1) zašto drugi telefoni koji su jači a nemaju čist android ne rade tako 2) koliko je sam android kao android zahtevan (što je ovde i tema)
Ako si se jednom za*ebao, sto opetSto rece Vojkan Benčić (pade mi na pamet
) pravi i jedini Android je na nexusu i to je to. Ostalo su budzevine, cim ima modifikacija, nesto kao Custom ROM samo od strane proizvodjaca
Ja to tako posmatram, tako da me ti proizvodjaci ne zanimaju, dok ne krenu svoj OS da razvijaju.
![]()
pa i soni je ubacio svoja dodatna ******, ni oni ne koriste cist android.
dual core, giga rama, to pripada srednjoj klasi, sada vec i nizoj.....eto pomenut galaksi neksus, dve godine star hardver, koji ni tada kad je izasao nije bio top, dakle slabiji procesor od SP-a, i opet radi odlicno...
Da bi uredjaj radio tecno treba mu cist neopterecen android, bez ikakvih budzevina i onda ce i dual core i giga rama biti sasvim dovoljno.
@nemanjabgd84 Jel ti pratis tehnologije ili samo tako napises kako ti mislis. Stvarno ne razumem tvoju konstataciju da samsung pravi wp, pa pravi wp telefon (naglasak je na telefon), nikako softver (da pratis toliko bi znao, da se samsung ama bas nista ne pita). Ceo tekst sto si sada napisao je sopstveni demant tvog prethodnog posta. Te je android los, te su proizvodjaci losi. Ajde malo da raspravu odrzimo na nekom nivou, ne da pisemo sta kome padne na pamet, imalo to veze ili ne.
Ni meni se krom ne svidja ni na kompu ni na telefonu, i ne koristim ga nikada. Ne pisem trista postova kako mi se ne svidja.
Citas li ili me zezas? Ponovicu, poenta onoga sto pisem je da android iskustvo na ne-nexus telefonima nije zadovoljavajuce
ali ovde se ne okupljaju prosečni korisnici pa nema potrebe da pričamo na tom nivou... isto kao što se ovde telefoni ne dele na crne bele i roze, tako isto se i zna šta je stock android a šta skinovan. šta će prosečan korisnik da zaključi mene iskreno zabole, forum (između ostalog) služi da onaj ko otvori temu i postavi pitanje dobije odgovor na njega a odgovor je ono što sam već napisao - android nije zahtevan uopšte.Da, ali uredjaji koje Samsung, HTC itd prodaju se reklamiraju kao droidi. Prosecan korisnik nema pojma sta je Touch wiz, Sense itd Za njega je sve to Android i kakav zakljucak taj prosecan korisnik moze da izvede, osim da droidi laguju? Sve je to lepo u izvedbi as god ment to be, ali je ta izvedba mizerno ucesce, dok svaki wp8 uredjaj radi gotovo identicno, a iphoni su prica za sebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari