Šta je novo?

iPhone 5S / 5C - zvanicna tema

VIP i Telenor imaju, za MTS ne znam, ali ako ovo dvoje ima, verovatno i MTS ima.

Dzaba im vise i to razvaljivanje sa prodajom, to se podrazumeva, ocekuju se inovacije/novo trziste/sta god.

"Predstavljanje iPhonea 5S i njegovog dugmeta sa senzorom za čitanje otiska prsta pokrenulo je i zabrinutost mnogih korisnika da sada lopovi neće samo krasti telefone već će ljudima seći i prste kako bi dobili pristup telefonu." ^^ :smash:

ne, dovoljno je jedno oko da izvade
Pa zato jer je to na Android telefonima jako bitno, da imaju ovaj hardver od iPhone 5s, ni jedan android telefon se ne bi mogao pokrenuti, koliko je android zahtevan, ili ti nje optimizovan, e zato se pita koliko i sta ima od Ram-a, procesora itd, jer zaboga ako nema taj hardver kao haj end android telefoni, onda nevalja nista, i jako je skupo, cccc
pa naravno da se ne bi pokrenuo kad je sve apple hardware, nemas uvid u hardware niti drivere u kernelu za taj hardware. kako mislis da se pokrene?

Pa zato jer je to na Android telefonima jako bitno, da imaju ovaj hardver od iPhone 5s, ni jedan android telefon se ne bi mogao pokrenuti, koliko je android zahtevan, ili ti nje optimizovan, e zato se pita koliko i sta ima od Ram-a, procesora itd, jer zaboga ako nema taj hardver kao haj end android telefoni, onda nevalja nista, i jako je skupo, cccc

Obrazloži? Ili hoćeš da kažeš da je A7 slab i loš (a da ti si onaj profi admin što sabira jezgra i gigaherce, sa mob sveta, sada sam se setio)? Daj saberite se. Ja mislim da bi većina bila prezadovoljna kada bi njihov telefon imao apple hardver koji je uvek vrhunski.

Poslednja izmena:
Tako je, sve mora da se obrazloži, a ne foumaši vako, nako i tako i zbrišu. :d

Pazi meni je suludo da neko dodje sav važan i kaže da kada bi android telefoni imali 5s hardver ne bi se ne butovali, aludirajući da 5s ima slab hardver, a istina ne može biti dalje od toga.

Ne kazem da je slab, cak sto vise dobar je, ali ne znam da li je kvad kore ili ne, sto na iphonu uostalom nije ni bitno, U Android svetu se potencira da procesor mora biti kvad, da ima eto sad vec 3giga rama, i tako android telefoni jaci od nekih PCa a jos uvek sve to ne radi kao sto radi na jednom iphonu, ili npr na nokia lumia telefonima

Mozda se nisam dobro izrazio, iphone nema slab hardver, a jos manje procesor. Mislio sam najvise na ram memoriju, koji android dobro radi sa 1giga rama?

I jos nesto, nisam admin na mobilni svet

Poslednja izmena:
^^ Radi Nexus i9250, sto?

Pazi meni je suludo da neko dodje sav važan i kaže da kada bi android telefoni imali 5s hardver ne bi se ne butovali, aludirajući da 5s ima slab hardver, a istina ne može biti dalje od toga.

Ne ne, permutovao si. Aludirao je na to da je Android kanta od sw-a kome treba desktop hw da bi radio kako treba sta god mu to znacilo....

Ti si svatio o cemu sam pisao :)
Ispade da je tako, jer da nije sto bi stavljali sve te kvadove i gigaherce, i tolike ram memorije u jedan obican telefon.

Pa zato jer je to na Android telefonima jako bitno, da imaju ovaj hardver od iPhone 5s, ni jedan android telefon se ne bi mogao pokrenuti, koliko je android zahtevan
Ja sam odgovorio na ovo. Šta god to značilo android 4.3 se sasvim normalno koristi na sgs-u. Jeste da sa svojih 380 mega rama ne možeš da puno obavljaš mt, i da je nand loš, ali eto bar pobija njegovu tvrdnju da ne može da se pokrene na 5s hardveru.

Ti si svatio o cemu sam pisao :)
Ispade da je tako, jer da nije sto bi stavljali sve te kvadove i gigaherce, i tolike ram memorije u jedan obican telefon.

Nema veze da li je dual ili kvad, shvati to, prestani da se vodiš pc logikom, to ovde ne važi.

Poslednja izmena:
Pa da, radi on na 4.3 ali ne moze bas da se mnogo koristi, jer se zaglupi, pa treba baterija da se vadi, i tako to.
Sto onda potenciraju te kvadove ako nije vazno? Alkatel dual kore sa 512 mega rama, ne moze da radi sa navigacijom iGo, dok na iphone4 ista ta navigacija i kolicina rama rade bez problema.
Ok je android sto se tice personalizacije, bar sto se tice menjanja ikonica, tema, launchera, ROMova,ali to je sve za decu. Dok ne bude radio bez greske, bez da se stavljaju drugi ROMovi, tek onda ce nesto da vredi. Ovako ne moze da pridje iOSu i WPu

pa sta ce onda sav taj hardware na ip5s ako sve radi na ip4 bez problema?

Da bi pratili konkurenciju na neki nacin, a i da bi imali nov telefon u prodaji :)

Poslednja izmena:
zar ne prati konkurencija njih?

uvek sa serijom s na kraju oni prate konkurenciju na neki nacin, ali sa svakim novim iphonom (ip 3, ip4, ip5,...), zadaju domaci zadatak konkurenciji, koji ovi u naredne dve godine pokusavaju da rese

iPhone izlazi svake godine, znači kada izađe bez s oni postave zadatak drugima koji oni ne mogu da reše dve godine, a onda posle godinu dana apple zbacuje s model koji prati konkurenciju? Nelogične stvari pišeš, što bi neko pratio konkurenciju kada imaju bar još godinu dana lufta?

Poslednja izmena:
Za iPad 3 je bilo pitanje hoce li biti dovoljno 1GB RAM-a, ja se opasno zabrinuh, ali kada ono sve zivo leti, posle videh kod jednog rodjaka u tray-u ~30 aplikacija. Apple sve lepo odredi fabricki tako da korisnik dobije uredjaj kakav treba.

@Dzekson Taj sto je istresao pare je stedeo doticne pare xyz godina, za TV si sam rekao, onaj ko stvarno ima pare i ko ih je stekao svojih postenim radom (znanjem) nece se prosipati kao taj. A ti gastrabajteri koji se tako ponasaju su ona klasika vec dugo pominjana koja radi najgore poslove, onaj ko tamo ode na znanje ce ziveti normalno i normalno se ponasati, mozda pojaviti u rodnom gradu da se pokaze (da podigne svoj ego ili da pokaze nekima koji su ga omalozavali gde je on). A ako te seljaci nerviraju, zamisli ti poredjenje nekoga ko sutira loptu za brdo para, i nekog PhD koji ima znanja koliko hoces razvija nesto novo od cega cemo svi imati koristi i radi za neku bedu u odnosu na ovog sa loptom, ali opet to je svet u kome zivimo i sve to moras da prihvatis.

Kao i uvek, odlican Anand-ov test... Koga mrzi da cita evo par highlights-a :

58181.png

58179.png

58180.png

Zaista bolesno sa Apple radi sa ovim dual core 64bitnim jezgrima. Frekvencija i dalje nije promenjena u odnosu na A6 - 1.3GHz.

58183.png

58182.png

Dakle definitivno prica sa prezentacije o 2X CPU performansama pije vodu.

Vezano za Touch ID :

When I first heard the rumors of Apple integrating a fingerprint scanner into the iPhone 5s’ home button I was beyond skeptical. I for sure thought that Apple had run out of ideas. Even listening to the feature introduced live, I couldn’t bring myself to care. Having lived with the iPhone 5s for the past week however, I can say that Touch ID is not only extremely well executed, but a feature I miss when I’m not using the 5s.

Touch ID ended up being much better than I thought it would be, and it’s honestly the first fingerprint scanner system that I would use on a regular basis. It’s a much better way of unlocking your phone. I’ve been transitioning between the 5s the 5c and the iPhone 5 for the past week, and whenever I’d go to the latter two I’d immediately miss the Touch ID sensor. The feature alone isn’t enough to sell me on the 5s, but it’s definitely a nice addition. My only real wish is that Touch ID would be acceptable as an authentication method in more places, although I understand the hesitation Apple must have in opening the floodgates.

Low light fotografija sa 5-ice i 5S-a :

IMG_0052_575px.JPG

IMG_1520_575px.JPG

I’m not a huge fan of flashes, but I have to say that in a pinch the True Tone flash is appreciably better than the single LED unit on the iPhone 5. Taking photos of people with the new True Tone flash enabled produces much warmer and more natural looking results

Even if your subject happens to be something other than a person I’ve seen really good results from Apple’s True Tone flash.

I still believe the best option is to grab your photo using natural/available light, but with a smartphone being as portable as it is that’s not always going to be an option.

I have to say I appreciate the vector along which Apple improved the camera experience with the iPhone 5s. Improving low light performance (and quality in low light situations where you’re forced to use a flash) is a great message to carry forward.

I zakljucak :

The iPhone 5s is quite possibly the biggest S-update we've ever seen from Apple.

The A7 SoC is seriously impressive. Apple calls it a desktop-class SoC, but I'd rather refer to it as something capable of competing with the best Intel has to offer in this market. In many cases the A7's dual cores were competitive with Intel's recently announced Bay Trail SoC. Web browsing is ultimately where I noticed the A7's performance the most. As long as I was on a good internet connection, web pages just appeared after resolving DNS. The A7's GPU performance is also insanely good - more than enough for anything you could possibly throw at the iPhone 5s today, and fast enough to help keep this device feeling quick for a while.

The immediate upsides to moving to 64-bit today are increased performance across the board as well as some huge potential performance gains in certain FP and cryptographic workloads.

The new camera is an evolutionary but much appreciated step forward compared to the iPhone 5. Low light performance is undoubtedly better, and Apple presents its users with an interesting balance of spatial resolution and low light sensitivity. The HTC One seemed to be a very polarizing device for those users who wanted more resolution and not just great low light performance - with the 5s Apple attempts to strike a more conservative balance. The 5s also benefits from the iOS's excellent auto mode, which seems to do quite well for novice photographers. I would love to see full manual control exposed in the camera UI, but Apple's auto mode seems to be quite good for those who don't want to mess with settings. The A7's improved ISP means things like HDR captures are significantly quicker than they were on even the iPhone 5. Shot to shot latency is also incredibly low.

Apple's Touch ID was the biggest surprise for me. I found it very well executed and a nice part of the overall experience. When between the 5s and the 5/5c, I immediately miss Touch ID. Apple is still a bit too conservative with where it allows Touch ID instead of a passcode, but even just as a way to unlock the device and avoid typing in my iCloud password when downloading apps it's a real improvement. I originally expected Touch ID to be very gimmicky, but now I'm thinking this actually may be a feature we see used far more frequently on other platforms as well.

At the end of the day, if you prefer iOS for your smartphone - the iPhone 5s won't disappoint. In many ways it's an evolutionary improvement over the iPhone 5, but in others it is a significant step forward. What Apple's silicon teams have been doing for these past couple of years has really started to pay off. From a CPU and GPU standpoint, the 5s is probably the most futureproof of any iPhone ever launched. As much as it pains me to use the word futureproof, if you are one of those people who likes to hold onto their device for a while - the 5s is as good a starting point as any.

Puno tehnikalija, realno dobar review al sto ne zna da slika i snima to je posebna prica :d

low light fotke stvarno izgledaju mnogo bolje... cak bih se i slozio da je najbolji S upgrade do sada ali, opet, nisam siguran da li je bas vredno promene... brzi procesor koji ne znaci nista,
citac otisaka koji je glupost, jedino bolja kamera i ovaj flesh mada pitanje je koliko je to stvarno ok...

Poslednja izmena:
hvala sto ste okacili reviewove... osim njih, ova tema je cist uzas i trebalo bi obrisati jedno 80% postova...

[YOUTUBE]urKU6twjcpM[/YOUTUBE]

Pa realno je najlepsi, i uopste nije neka seljacki zlatna boja kao sto se predstavlja.

Men je Space Grey mnogo lepši.

Vrh Dno