Šta je novo?

[Telenor] Mobilni Internet

Koliko vidim... po starom dobrom obicaju - metla radila, obrisana gomila postova, popisalo se i pokenjalo po korisnicima koji su se trudili da kroz svoje postove ukazu na neke stvari i iznesu neke cinjenice.
Da je bar to za posledicu imalo neku reakciju, da je odredjeni korisnik banovan ili sta vec... pa i 'ajde, onim postovima i nije mesto u ovoj temi. Ali ne, onome stoji i dalje ono "member", nikom nista, dzaba onoliki trud oko postova (a nije lako vruce glave birati reci i ne izrazavati se psovkama)... a "znalac" ce i dalje da truje forum svojim nebulozama i da trtlja iste gluposti iz posta u post.

Lepo, stvarno lepo... ovaj forum iz dana u dan postaje sve besmisleniji.
Svaka vam cast na tome.

Care,daj neki SS da vidim sta sam propustio :D

Za divno cudo - ne znam kako - ostalo mi u historyu... bacicu ti na PM kad se vrnem kuci.

Jos da vidimo kakve ce cene biti za 3, 12, 24 i 36GB.. Dosadasnja cenovna politika im je dodatak 2GB za 1300rsd :S: (kod VIPa: 2GB=500rsd, kod MTS : 2GB=600rsd) .

Novi internet paketi Surfuj Plus

Telenor 42 mbps modem za 1 dinar

1. septembar, 2013 – Telenor 42 mbps modem za 1 dinar i pristup muzičkom servisu Deezer očekuju sve Telenorove korisnike koji se odluče za nove internet pakete Surfuj Plus L i XL od 1. septembra. Zahvaljujući tom modemu i brzini Telenor Pametne mreže korisnici mogu da uživaju u najboljem internet iskustvu bilo kad i bilo gde.

U zavisnosti od korišćenja interneta i svakodnevnih obaveza, korisnik može da izabere između četiri paketa (Surfuj Plus S, Surfuj Plus M, Surfuj Plus L i Surfuj Plus XL) sa 3, 12, 24 odnosno 36 gigabajta internet saobraćaja.

Takođe, svim korsnicma novih Surfuj Plus L i XL paketa, ukoliko su ljubitelji muzike, omogućeno je i korišćenje najpopularnijih internacionalnog muzičkog servisa - Deezer, koji raspolaže bazom sa više od 25 miliona pesama, 30 hiljada radio stanica, koristi ga preko 30 miliona ljudi, a moguće ga je koristiti na pametnom telefonu, tabletu i kompjuteru.
Zvanicna vest(telenor.rs)

Poslednja izmena:
Jel' ovo opet pola danju a pola 0-6h dostupno?:)

A pre nego što to vidimo ja bih da malo isprobam sebe, probaću da pogodim ponudu :)

Pošto je stari sistem bio 2, 10, 20, 30 GB. Mislim da cene neće menjati i da će ostati iste, samo će podići količinu podataka koja je dostupna u okviru tarife. Moguće da će pustiti i brzinu na 42Mb/s po uzoru na Telekom. A pošto je očigledno da je Telekomova ponuda sa 50% popusta opasna konkurencija zato su bili prinudjeni na ovakav korak. Teško bilo ko može konkurisati Telekomovoj ponudi 15GB za 1900din a sa 50% popusta, to mu izadje na 950 dinara mesečno. Od ovakve ponude pokušavaju da se odbrane tako što svom paketu 10GB daju 20% više saobraćaja i time ga svrstavaju bliže Telekomovoj ponudi od 15GB.
E sad, Telenor računa da će se Telekomova ponuda završiti 31.10.2013-te i kada se Telekom vrati na svoje normalne cene izvan promocije Telenorovi paketi će cenovno biti konkurentni. Mislim da je to suština Telenorove ponude. Vip se ne računa, on nije ozbiljna konkurencija.

Recimo da nisi u pravu :)

Ne bas, 15GB je max. a da je isplativo (Dzoker nije isplativa doplata). Ume to da se potrosi za net paket na tabletu, ako se vec prelazi 1-2GB.
Jedini plus VIP-a je sto moze Night dodatak da se debelo zloupotrebljava :)

A Telenor ako nastavi da secka na pola saobracaj (pola nocu samo a pola danju) i to zove kvazi "u okviru pretplate" ovo ce im biti veliki LOL. Jedina prednost koju su imali za net pakete je sto su bili "neograniceni", ta prednost im je skroz nestala posto i VIP i MTS sada imaju neogranicene net pakete.

Pa i Telenoru je 15GB max jer deli na pola dan/noc. A dodatak 2GB kosta 1300din.:bottle:

Videcemo sta donosi sutrasnji dan.

Pa sam si napisao,max ce sada biti 36Gb ;)

To stoji. Ovo smo raspravljali za situaciju do sada :).

Jedina (i veoma vazna!) nepoznanica je cena novih Telenor paketa, do sutra.

Poslednja izmena:
VIP ima dobre internet pakete.

Toliko dobre da ne smeš da uključiš Skype. Manite me šibicarskih metoda doplata za ovu ili onu uslugu, ta doplata za Skype i Youtube iznosi ako se ne varam 500 dinara. Kad to sabereš sa osnovnom pretplatom koliko to iznosi? Mobilni net služi da bi bio mobilan a ne da ga koristiš samo u centrima većih gradova, tu VIP nema šta da traži. Telekom i Telenor su tu bez konkurencije. Neko ko puno putuje po Srbiji mora imati domet u bar 80% mesta u koja zalazi, to i jeste smisao mobilnog interneta. Ako su brzinu ograničili na 9MB/s koliko dobija krajnji korisnik .. 4? Nemojte samo da računate centar Beograda. Ako već hoćeš mak na konac onda Telekom daje 50GB za 2000 dinara mesečno, to ništa ne može da pobije.
Ali ovde nije tema Telekom i VIP već Telenor, meni je ovo veoma zanimljiva tema jer sam do skoro imao Telenorov net koji je radio bez greške gde god da sam se nalazio. Sad sam razmišljao da uzmem Telekomov ali sačekaći da vidim šta kaže Telenorova najnovija ponuda.

Jesi ovo za Skype proverio ili je to samo misljenje? Ono je valjda dodatak da ti se Skype ne racuna u primarni paket, a isto vazi i za YT (sto je strava inace, kad u sustini za 250RSD mozes da gledas YT koliko hoces ceo mesec!).

Telenorov net, tj. ovi novi paketi, mislim da ni u teoriji nece biti jeftiniji bez ugovora kao MTS-ov (ima Deezer, sumnjam da je jeftiniji), a uz ugovor tek. Nadam se da gresim, jer ce onda morati MTS i VIP da snize cene - koga zavitlavam, kad su se cene mobilnih usluga snizile :D

Poslednja izmena:
Toliko dobre da ne smeš da uključiš Skype...

Youtube dodatak kosta 249din i sluzi da se potrosnja na Youtubeu uopste ne tarifira i samim tim ne skida sa osnovnih gigabajta u paketu. Vazi za sve dodatke. Nisi dobro razumeo.

Dalje, pokrivenost i ne mora da igra toliko vaznu ulogu ovisno od namere i namene.
Recimo tendencije su da se mobilni internet koristi vrlo cesto umesto kablovskog neta (ako je signal na lokaciji zadovoljavajuci). Po vecini svetskih istrazivanja mobilni internet (kao broadband!) prosecan korisnik koristi na 1.x lokacija. Znaci ne pricamo o telefonima i tabletima u pokretu vec pc, kuca, kancelarija..

Svako pametno da bira, a koristiti "najbolje od sva tri sveta" :).

Poslednja izmena:
Na to pitanje moraju odgovoriti oni koji imaju VIP mobilni internet, meni je sledeći tekst pobudio ozbiljnu sumlju:

'Neograničen prenos podataka u promotivnom periodu važi do 30.9.2013. i odnosi se na korišćenje navedenih servisa u okviru obra čunskog perioda, u Vip mreži u nacionalnom saobraćaju. Prenos podataka bez obračunavanja uz Vip Night dodatak odnosi se na surf između 00−06 časova, dok ima nepotrošenih megabajta u okviru osnovnog tarifnog paketa ili Džoker tarifnog dodatka.

Pri upotrebi tarifnih dodataka, saobraćaj ostvaren korišćenjem eksternih sadržaja (linkova) ili dodatnih usluga se obračunava iz osnovne tarife, sve do isteka GB iz osnovne tarife (npr. u okviru dodatka Društvenjak, pri poseti www.facebook.com, gledanje video klipa sa druge lokacije se obračunava iz tarife). Tarifni dodaci ne uključuju kredit za bilo kakve dodatne usluge na navedenim internet lokacijama ili servisima (npr. Skype kredit za pozive ka mobilnoj/fiksnoj telefoniji).'

Meni ovo znači da dokle god imaš gigabajte iz osnovnog paketa svaki saobraćaj troši osnovni paket. Po isteku GB iz osnovnog paketa tada se može nesmetano koristiti dodatak koji platiš: skype, xoutube, facebok..itd. Ja sam tako razumeo njihovu ponudu.

I nema dan i noc vise :thumbup:

Nema više dan i noć, to je korak u dobrom smeru za Telenor :)

E ovo je vec veliko poboljsanje. OK cene i lepa kolicina saobracaja.
Jedino sto vidim kao manu je obaveza na 24 meseca, ali ne moze sve da bude potaman :). (min. 12 meseci je bez uredjaja)

** Ako potrošiš sav saobraćaj po maksimalnoj brzini prenosa, na raspolaganju ti je dodatna količina GB, jednaka tvom osnovnom paketu, koju bez dodatne naplate trošiš brzinom do 256/128 kbps. Ukoliko potrošiš i ove GB, internet možeš da koristiš do kraja meseca bez dodatne naplate sa smanjenom brzinom do 64/32 kbps.

Prilozi

• Cene.png
    Cene.png
    12.4 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Youtube dodatak kosta 249din i sluzi da se potrosnja na Youtubeu uopste ne tarifira i samim tim ne skida sa osnovnih gigabajta u paketu. Vazi za sve dodatke. Nisi dobro razumeo.

Dalje, pokrivenost i ne mora da igra toliko vaznu ulogu ovisno od namere i namene.
Recimo tendencije su da se mobilni internet koristi vrlo cesto umesto kablovskog neta (ako je signal na lokaciji zadovoljavajuci). Po vecini svetskih istrazivanja mobilni internet (kao broadband!) prosecan korisnik koristi na 1.x lokacija. Znaci ne pricamo o telefonima i tabletima u pokretu vec pc, kuca, kancelarija..

Svako pametno da bira, a koristiti "najbolje od sva tri sveta" :).

Mobilni internet je budućnost i to sasvim izvesna. Dobar deo kućnih korisnika će zaboraviti na ADSl i kablovski kad se pojavi 4G net. Neće to biti brz prelaz ali će se desiti sigurno. A što se tiče istraživanja da korisnici koriste mobilni net na jednoj lokaciji možda si u pravu ali to ne podrazumeva da svi korisnici žive u tri grada u Srbiji . To istraživanje se odnosi na celu teritoriju jedne države. Znači nema veze gde se ti nalaziš: Beograd, Babušnica, Leštane, Ivanovo ili Niš. Broj lokacija koje korisnik koristi nije proporcionalan geografskoj lokaciji korisnika. Nije tačno da su svi korisnici na jednoj lokacioji već koriste jednu lokaciju (njihovu). Toliko o Vipu odosmo off :)

Poslednja izmena:
Posto mora ovaj net uz obavezu, onda kod MTS-a dodju cene:
Kod:
3GB    345  RSD
15GB   990  RSD
50GB   1990 RSD
Znaci samo ovaj od 24GB za 1690RSD kod Telenora ima neko mesto. Opet ce uredjaji i "pokrivenost" jedino prodavati Telenor :)
Mada ovo ispada bolja opcija od ranijeg neta kod Telenora.

Mnogo bolja. Prosle cene su bile kriminalne.
Mozda se ovaj pojeftinjenja odraze i na cene interneta kod postpaid paketa :)

Dobar vic :D

Mnogo bolja. Prosle cene su bile kriminalne.
Mozda se ovaj pojeftinjenja odraze i na cene interneta kod postpaid paketa :)

Ovo je sjajna ponuda u odnosu na stare Surfuj i Surfuj Vise pakete. Ja sam još uvek na Surfuj 30 paketu koji plaćam 2.5k rsd a iskoristim samo onih 15GB preko dana. Drugih 15 mi uvek propadne.
Ali naravno i da hoću da pređem na neki novi paket ne mogu pošto sam pod ugovorom a nijedan novi nema istu ili veću cenu kao ovaj moj Surfuj "30".

A posle su samo VIP i MTS pilicari! :)
Haa ahaa! :) (trenutno sam u DotA play modu, ako neko ne kapira :D)

Zar ne mozes da pises neko stena85-style molbu, pa da ti izadju u susret i daju novi paket, jer nije fer? Ma koliko Telenor bio skuplji, ipak vise kod njih jave pozitivna iskustva sa ovakvim zavrzlamama nego kod drugih, pa mozda i mozes nesto da dobijes.

Kod Vipa nema uvazavanja nikakvih molbi, provereno licno tri puta za razlicite stvari :)

Ali to Alfi ne mozes dokazati Septimus-e,covek jednostavno nece da skonta ili ne moze...
Sto se tice molbi kod telenora skoro uvek upali bar meni.

Ali to Alfi ne mozes dokazati Septimus-e,covek jednostavno nece da skonta ili ne moze...
Sto se tice molbi kod telenora skoro uvek upali bar meni.

Kod Vipa sam trazio neke nestandardne stvari koje ni mene ni njih materijalno ne ostecuju i nije moglo iako mesecno placam oko 5000rsd, a bez uredjaja. Striktno se drze procedura i stavki ugovora.

@Alfa:
sto se tice Telenora, ako je Pablo uzeo uredjaj na tu tarifu onda mu to pravi problem. Jedino resenje je da Telenoru plati razliku u ceni i tako predje na nove pakete.

Poslednja izmena:
Vrh Dno