Šta je novo?

TES V Skyrim - modovi

Pozdrav Skyrim fanovi, po prvi put krecem da igram igru (znam da malko kasnim :D), taman je izasla legendary verzija pa reko da krenem u akciju.

Instalirao sam sledece modove, preporucujete jos neki za prvi playthrough ?

AhcHBg3.png

Lush Grass, Lush Trees, Real Ice, 4K Alternative Rock and Mountains, HD Soulgems, Dramatic Clouds Ultra, Ceramic Style Poisons, Ceramic Style Potions, Skyrim sunglare, Hall_of_Dragonborn. Ultimate HD Fire Spells Glaciers Retextured Landscape Texture Pack High Definition Better Dwemer Ruins Enhanced Night Skyrim High Resolution Armors High Resolution Books Super Realistic Ore Textures Leather weight fix Arrowsstickv Judas U-HD Enhanced Vanilla Dragons AOF Detailed Mountains Ruins_Clutter_Improved Climates Of Tamriel Climates Of Tamriel - Sounds Skyrim Weight Improvement-

Ako volis magove , probaj Balanced Magic mod

A si ga nasibo, na pola si i od upotrebe zareza odustao :D
Ajd pogledacu danas redom sve sto si pomenuo. Mada da se ne ponistavaju neki od ovih modova ? Npr flora overhaul sa ovim lush grass/tree, pa onda 2k teksture sa ovim landscape teksturama itd ...

A si ga nasibo, na pola si i od upotrebe zareza odustao :D
Haha, znam, ma bila mi tastatura u krilu ispod stola pa me mrzelo da "ubadam" zapetu stalno.
Ajd pogledacu danas redom sve sto si pomenuo. Mada da se ne ponistavaju neki od ovih modova ? Npr flora overhaul sa ovim lush grass/tree, pa onda 2k teksture sa ovim landscape teksturama itd ...
Landscape su teksture zemlje itd. nema frke sa njima. Sto se tice flore i lush, pa mozes jednostavno da ukljucis jedan pa drugi, pa ako ti se nesto ne svijda ili slucajno ima neki bag samo okrenes redosled. Jer modovi uvek rade overrite, tako da onaj poslednji sto ukljucis je najodgovorniji za izgled.

ako nekom treba mod da mu follower ne staje na put, meni je isao jako na zivce

Kod:
http://skyrim.nexusmods.com/mods/4020

Uzeo sam danas prvi put da igram Skyrim, instalirao gomilu modova i imam problem na početku igre. Svaki put kad probam da startujem new game imam bug gde počinjem igru van kočije sa ostalim zatvorenicima i jednostavno stojim u mestu i to je to. Predpostavljam da je do nekog od modova ali nemam ideju do kog moda može da bude problem. Da li je neko imao sličan problem?

Inače ja sam danas naručio Legendary Edition sa Amazon.de za 25 evra, verzija na engleskom jeziku naravno. Javljam vam utiske kada mi stigne idućeg utorka ili srede.

@ Dimco

Pogledaj malo bolje ovu temu, govoreno je o problemu modova i koji se sa kim slaže a koji baš i ne. Siguran sam da si nešto zabrljao inače bi ti se to ne bi uopšte dešavalo. Da li bi mogao da nam kažeš koje si sve modove stavio i kojim redosledom ? Inače, i redosled stavljanja modova je bitan, u nekim slučajevima to znači da nešto radi ili radi sa bagovima ili uopšte ne radi.

Pa pratio sam upustva za redosled modova. Takođe sam i koristio BOSS za Skyrim. Modovi i redosled se vidi na sličici:

Mora da se ide na lupu 2 puta da bi se lepo videlo.

Poslednja izmena:
Uh,uh, previše si ti stavio...ali baš si ga preterao.

Koliko ti je zauzeće RAM memorije i GPU memorije, ajde proveri.

Probaj da ideš sistemom ELIMINACIJE i da isključuješ modove koji su ti sumnjivi. Takođe, možda nemaš najnoviju verziju nekog moda u kojoj su ti bagovi ispravljeni. Kod modova je VEOMA bitno da se uvek proverava na novu verziju i da se ista stavi, kako bi se otarasio bagova.

Provalio sam iz prvog pokusaja. Zezao me onaj mod za ponovnu izgradnju ovog prvog grada, pošto nije ni bio uništen.
Inače igra radi odlično sa svim ovim modovima a po defaultu mi je odarala ultra setovanje, vide ću kako će da bude kad bude neka velika bitka.

Poslednja izmena:
Nesto me zeza NMM ne mogu da se logujem od sinoć...

Da,imaju neke DDos napade i nestabilnosti servera, pa sada prebacuju sve podatke i fajlove na novi klaster. Kažu da će potrajati malo ali da će posle sajt biti mnogo stabilniji.

I kakva su ti iskustva, zar nemaš pad frejmova zbog tako visoke rezolucije tekstura ? Da nisi probao i neke 8K teksture, ima ih za neke modove oko galaksija ili tako nešto ?

@ Dimco

Šta činiš, daj pričaj sa nama ovde, kako da ti dalje pomažemo ako se izoluješ i sam rešavaš probleme sa modovima. Jesi li nešto menjao od modova, stavljao nove, probao možda neke od ovih koje sam ti preporučio ?

I kakva su ti iskustva, zar nemaš pad frejmova zbog tako visoke rezolucije tekstura ? Da nisi probao i neke 8K teksture, ima ih za neke modove oko galaksija ili tako nešto ?

Imam i par modova za neke specijalne objekte u igri sa 8k rezolucijom. I ti takodje ne diraju FPS. Dobro, imam ja veoma jak PC, ali opet nemam ni 1fps manje.

Jedini mod koji mi je osetno pravio probleme je HD enhanced terrain sa 2k rezolucijom. Nije da je padao fps toliko nego mi je igra cesce "shatterovala" (ono kad si na otvorenom, pomeris kameru da pogledas negde a igra zakoci na 10 fps na 2 sekunde). Valjda zato sto ja igram sa uGridsToLoad podesen na 7 (default 5), pa ne moze da loaduje odjedamputa te unaprednjene teksture na tako velikoj povrsini.

Sta je dobro od grafickih modova za Skyrim ? Vidim po netu neke predrkane teksture ali nemam bas vremena da ih sve isprobam pa mi treba neko provereno resenje.

Sta je dobro od grafickih modova za Skyrim ? Vidim po netu neke predrkane teksture ali nemam bas vremena da ih sve isprobam pa mi treba neko provereno resenje.

Sve sto vidis na ovoj listi, isprobano i istestirano sa 300 sati igranja.
listamodova_zpsee2614ac.png

Sve sto vidis na ovoj listi, isprobano i istestirano sa 300 sati igranja.

Nece se on naigrati sa tim modovima i njegovom konfiguracijom...

PS Nemoj pogresno da me shvatite ali ti graficki modovi jedu vram, cak i ja imam problem :)

Poslednja izmena:
Pogresno sam shvacen , znao sam :)

Ja hocu modove samo za okolinu, tj bolju travu, drvece, kamenje itd. Oruzija i ostalo me ne zanimaju nego me smara da igram opet posto ga znam napamet pa reko aj da ga bar ulepsam.

Ja hocu modove samo za okolinu, tj bolju travu, drvece, kamenje itd. Oruzija i ostalo me ne zanimaju nego me smara da igram opet posto ga znam napamet pa reko aj da ga bar ulepsam.

Nazalost problem je bas u tome sto modovi koji menjaju okolinu (trava, drvece itd.) jedu najvise rama. Meni je zauzece vrama stalno zakucano na 2048 a nemam ni pola modova kao sto ima perafilozof. Doduse koristim ENB bez AA sto bi na kraju mogao i ti da uradis, da instaliras modove a da igras bez AA ako ti ne smeta

Sta je ENB? Hvala za savete, vidim da cu morati da isprobavam sve :)

[YOUTUBE]Ch-H9Swk-bw[/YOUTUBE]

ENBSeries is the project of graphic modifications for games

Poslednja izmena:
Aaa fala. Znaci enb da skinem i to je to. Nek mi bude skajrim ko na klipu i ja srecan :)

Nazad
Vrh Dno