Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Konacno posle 35 dana cekanja stigla mi je kartica sa reklamacije :) I malo je falilo da dobijem traume od kartica :D Sve povezem, upalim komp sve super radi, reko aj da testiram sa heavenom sta se desava pokrenem ga kad ono crn ekran, zabo heaven :mad: Reko zanimljivo pa se zapitah jel moguce da sam opet dobio neispravnu karticu :crash: I onda vadjenje kartica i probe, radi stara, radi nova :d Povezem sve opet upalim komp udjem u heaven opet zabode :d I tako izgubih sat vremena oko gluposti , i posle par puta resetovanja kompa proradi ja sav :banana: , ugasim komp i posle ga upalim i reko aj da proteram opet kad ono opet zabode heaven :mad: kad setih se tad kad je radilo da mi je pri podizanju sistema izbacilo da virtu MVP nije uspeo da se pokrene, reko aj da probam da iskljucim virtu MVP , iskljucim ga, pokrenem heaven kad ono sve sljaka kako treba :banana: :d

Super, u zdravlju nek te sluzi :)
Nego ja vratio moju 7850 (ispravnu) u ponedeljak a novu GTX 660 mi jos ne salju. Na mejl mi kazu da mi jos nisu razduzili staru karticu pa kad razduze da ce mi onda poslati novu koju inace nemaju na stanju, a imali kada sam narucio preko sajta. Zna li neko koliko se obicno ceka na to "razduzivanje" kada se jedna kartica vraca i uz doplatu menja za drugu?

Fala,fala :) A za razduzivanje nema pravila moze da ti se desi i mesec dana da cekas, ja izgleda da ih nisam malo smorio ko zna kad bi dobio graficku, na garanciji pise da je kartica 16.6 2013 "prodata " tj tad su je u sistem uneli kao zamenjenu za onu koju sam poslao na reklamaciju 1.6.2013 , a nazad sam dobio karticu danas tkd ono racunaj i do mesec dana da ces cekati. A to sto je nema na sajtu ne obracaj paznju jer oni to od uvoznika dobavljaju a kontam da ima tih kartica jer se jos uvek prodaju solidno ( ja kad sam narucivao komponente uopste nije graficke moje bilo na sajtu a bas sam nju zahtevao i pitam ih jel moze da se naruci iako je nema na sajtu kazu moze svakako od uvoznika dobijaju kad prodaju posle par dana ) .

Konacno posle 35 dana cekanja stigla mi je kartica sa reklamacije :) I malo je falilo da dobijem traume od kartica Sve povezem, upalim komp sve super radi, reko aj da testiram sa heavenom sta se desava pokrenem ga kad ono crn ekran, zabo heaven :mad: Reko zanimljivo pa se zapitah jel moguce da sam opet dobio neispravnu karticu :crash: I onda vadjenje kartica i probe, radi stara, radi nova :d Povezem sve opet upalim komp udjem u heaven opet zabode :d I tako izgubih sat vremena oko gluposti , i posle par puta resetovanja kompa proradi ja sav :banana: , ugasim komp i posle ga upalim i reko aj da proteram opet kad ono opet zabode heaven :mad: kad setih se tad kad je radilo da mi je pri podizanju sistema izbacilo da virtu MVP nije uspeo da se pokrene, reko aj da probam da iskljucim virtu MVP , iskljucim ga, pokrenem heaven kad ono sve sljaka kako treba :banana:

Znaci konacno stigla...Ajd sad max klok i jedno 2-3 sata FurMark..:D;)
Kakvo je sad stanje sa VRM2 ?? Da li i dalje "stoji" temp na 26-27c?

Znaci konacno stigla...Ajd sad max klok i jedno 2-3 sata FurMark..:D;)
Kakvo je sad stanje sa VRM2 ?? Da li i dalje "stoji" temp na 26-27c?

No no pa da ih obe saljem na reklamaciju :D E sad ne stoji na 26-27, sad je 25 :d hahaha. Izgleda su dobar deo serije zalomili sa tim da ne ocitava temp kako treba al aj nek barem radi kako treba, ali sam juce izludeo sa tim problemom, jos dok sam vracao graficku nzm kako ali sam uspeo da slucajno svucem kebel sa ploce preko kog je povezano paljenje kompa preko dugmeta od kucista i onako sav bitan palim komp ono nista se ne desava :D show :)

evo i meni najzad stize ta asus 7870 dcuII v2 posle dugog cekanja

hteli ponovo da mi uvale saphire po treci put jedva pare vratili da uzmem na drugo mesto :mad:

e sada posto se ne razumem nista oko testova bencharmkvoa itd moze neko mi kaze kako da je testiram propisno i kakav im je to problem sa vrm2 i gde mogu da vidim dal imam i ja taj prob

"Treba istaći da je radni takt GPU-a 1100 MHz a 1250 MHz uz Boost, dok radni takt memorije nije diran."

Ovo igleda nije tacno, GPU klok je 1100, a klok memorije je 1250. Ne pominje se boost na 1250 za core.

"TUL Corporation, a leading manufacturer of AMD graphic cards, today announced a new member of the Devil family, the Devil HD7870. Being the most renowned and powerful series in the word, PowerColor extends the Devil’s power to HD7870, which operates at 1100MHz core clock and 1250MHz memory clock, offering demonic performance at OC mode."

Prilozi

• sshot-3.jpg
    sshot-3.jpg
    31.2 KB · Pregleda: 46
  • sshot-4.jpg
    sshot-4.jpg
    167.7 KB · Pregleda: 44
Greska u nasem tekstu, samo kasne mnogo sa karticom ... nisam gledao koji je cip ubacen ako je tahiti pfffffff i bila bi dobra kupovina mada ne verujem da je tahiti....

Dobro, barem nije nabudzena cena. Sta vise jeftinija od Asus v2.
Jos da je neko kupi pa da vidimo kakva je za oc.

Asus je stvarno odradio dobar posao sa hladjenjem kartice, zato sam i najvese uzeo asusa, sad ovo moze biti jos jedna dobra kartica sto se hladjenja tice ali videcemo kad je neko nabavi i poigra se sa njom. Samo kasno se pojavila, nova serija na vratima vec....

goldi to u sta ti verujes je jedno, mogucnosti su drugo. Ni Asusove V2 ne mogu stabilno na 1200MHz za GPU u igrama a kamoli preko. Cenim da je isti slucaj sa Devil 7870, jednostavno Pitcairn je vec nategnut kod 7870 I nema mnogo prostora za OC.

goldi to u sta ti verujes je jedno, mogucnosti su drugo. Ni Asusove V2 ne mogu stabilno na 1200MHz za GPU u igrama a kamoli preko. Cenim da je isti slucaj sa Devil 7870, jednostavno Pitcairn je vec nategnut kod 7870 I nema mnogo prostora za OC.

Mislis ti da je asus neko savrsenstvo, pa omasili su sa mnogim verzijama samo se prisjeti HD7950 v1, pa i sa HD7870 su omasili pa su izbacili v2 nije se asus proslavio, a oc je lutrija imas brdo drugi modela gigabyte, msi koji idu sa lakocom preko 1200mhz.
Pogledaj malo rezultat od kolege @dovle sa gigom HD7870 i to na def naponu vrtio je preko 1200mhz, sve zavisi od primjerka do primjerka oc je lutrija, ali ne svodi se sve na asus cak sta vise sto se tice amde karti asus ne dobiva bog zna kakve chipove prvi partneri su sapphire pa PC i ostali.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?243571-3DMark-11/page29

Sto gotivim google eksperte. :d Procitao mi covek potpis i zakljucio da sve zna o meni pa I koliko mi je grafickih karti proslo kroz ruke, zanimljivo... Daj ti meni SS tvojih karti koje su isle preko 1200MHz pa mozemo da nastavimo diskusiju. Prolazi I V2 3D mark I slicno, upali FC3 I gledaj kako zakucava posle par minuta bez obzira na napon I hladjenje. Asus ima 3 proizvodjaca svojih karti, jedni su omanuli pa su drugi napravili V2, ***a, desava se. Od Safira je ostalo samo ime, seti se ti felericnih Vapor X 7950 I eto ti odgovora. Veliki ASIC prouzrokuje I veliku disipaciju, pogledaj sad koliki je ASIC Safirovih karti. To sto su oni prvi partneri AMD-a nema veze I HIS je dugo AMD-ov partner, medju prvima pa je klasa vise u odnosu na Safir, nije Safir EVGA. ;)

Poslednja izmena:
Tek sad u potpisu vidjeh da bas ti imas asus... svaki cigo svoga konja hvali razumljivo, ali to sto si ti ubo losiji ili bolji primjerak totalno je ne bitno kazem da je asus omasio i kod toga stojim, za sapphire se u potpunosti slazem nisu napravilu karta da valja iz HD7xxx serije, zato sam i pomenuo gigabyte HD7870 dobra karta mozda nije najbolja, ali ref.pcb sa wf3 hladjenjem dobitna kombinacija.

Da jos da kazem ne volim ljude koji se hvale ;)

Jedno pitanje,koji aftermarket cooler pase na 7870, i da li uopste ima gde da se nabavi kod nas.:)

Citiram korisnika: Bobi4ever

Mislis ti da je asus neko savrsenstvo, pa omasili su sa mnogim verzijama samo se prisjeti HD7950 v1, pa i sa HD7870 su omasili pa su izbacili v2 nije se asus proslavio, a oc je lutrija imas brdo drugi modela gigabyte, msi koji idu sa lakocom preko 1200mhz.
Pogledaj malo rezultat od kolege @dovle sa gigom HD7870 i to na def naponu vrtio je preko 1200mhz, sve zavisi od primjerka do primjerka oc je lutrija, ali ne svodi se sve na asus cak sta vise sto se tice amde karti asus ne dobiva bog zna kakve chipove prvi partneri su sapphire pa PC i ostali.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?243571-3DMark-11/page29
A 7870xt aka tahiti? Ja sam prezadovoljan istom.

Lol pukao Tapatalk, ladno mi citirao pogrešan post, Cccc. Obeležio sam kolegu za safir a gle šta je izbacio. Ludilo.

Cekamo da je neko pazari pa da vidimo utiske, ovako izgleda kao solidna kupovina :)

Tek sad u potpisu vidjeh da bas ti imas asus... svaki cigo svoga konja hvali razumljivo, ali to sto si ti ubo losiji ili bolji primjerak totalno je ne bitno kazem da je asus omasio i kod toga stojim, za sapphire se u potpunosti slazem nisu napravilu karta da valja iz HD7xxx serije, zato sam i pomenuo gigabyte HD7870 dobra karta mozda nije najbolja, ali ref.pcb sa wf3 hladjenjem dobitna kombinacija.

Da jos da kazem ne volim ljude koji se hvale ;)

Ti se cak ni ne trudis da procitas I razumes sta sam ti napisao. Nit' sam Rom, nit' imam konje da ih hvalim. Opet rekoh za Asus u prethodnom postu, procitaj ponovo, omanuli jesu, to znaju I ptice na grani. :D
Da, Safir je takodje, Giga 7870 je dobro ispala, ali Pitcairn nije tolika grejalica za WF3 kuler pa je samim.tim dobitna kombinacija na Pitcairn-u. Izgleda da se nije nesto proslavio na Gtx 760, cak ni V2, imas tamo u temi.

@alienglobe Tahiti LE je ok, pogotovo u Safir Dual X izvedbi. Steta sto je visok napon zbog boost BIOS-a, ali svaki bolji kuler je u stanju da ga ohladi.

Moze li mi neko reci nesto po pitanju VTX3D HD7870 Black grafickoj kartici? Vidim da je takodje sa Tahiti LE grafickim cipom ali nije spominjana ovde pa me interesuje vredi li ista...

Btw. koliko bi trenutno celeron G620 bio usko grlo za 7870 ili 7850? Imam Z77 MB i kasnije bih zamenio taj procesor za i5 Ivy Bridge procesor ali dok to ne uradim interesuje me koliko ce procesor sputavati graficku...

Takodje da li je LC Power 600w (znam da to nije pravih 600w) dovoljno da potera 7870 imajuci u vidu ostatak konfiguracije (1 HDD, 2x4 GB RAM, Z77 MB)?

Moze ovaj Asus DCII da se lepo klokuje..:eyebrows:
1250/1450 max temp 71c i 84c za VRM..

Prilozi

• 13.8 1250-1450 (1).jpg
    13.8 1250-1450 (1).jpg
    657.6 KB · Pregleda: 96
Moze ovaj Asus DCII da se lepo klokuje..:eyebrows:
1250/1450 max temp 71c i 84c za VRM..

Vidi ti njega al nateze karticu :D lepo lepo, kod mene u cf 1200/1400 nisam isao na vise gornja kartica ide na 75 stepeni sa tim podesavanjima, mada kad mi se vrati monitor sa servisa mozda jos malo ode to gore kao kod tebe :D

Vidi ti njega al nateze karticu :D lepo lepo, kod mene u cf 1200/1400 nisam isao na vise gornja kartica ide na 75 stepeni sa tim podesavanjima, mada kad mi se vrati monitor sa servisa mozda jos malo ode to gore kao kod tebe :D

Jos malo bolje..;)

Score 756 @1260/1470, 1.3v, max temp 64c, sa 85% fan

Do sada je hladjenje bilo na auto, a sad sam postavio fan na 85%, pa su temp bile manje (ali se cuju vetilatori).
Ono sto mi se bas dopada kod ove kartice je to sto je izuzetno tiha i na 70c.
Na auto se skoro ne cuje sa ovim klokom.
Probao sam mem na 1500 ali nece, takodje nece i gpu na 1270, puko na samom kraju testa kad je trebao da izbaci rez.:D
Medjutim daleko da su ovi klokovi stabilni u drugom benchu ili igrama. Ovo je samo za Heaven 4.0. (dok ne isprobam ;))

Prilozi

• 1260-1470 (2).jpg
    1260-1470 (2).jpg
    647.1 KB · Pregleda: 75
  • MSI AB 13.8 1260-1470.jpg
    MSI AB 13.8 1260-1470.jpg
    104.5 KB · Pregleda: 57
Nazad
Vrh Dno