Šta je novo?

Razer misevi (opsta tema i diskusije)

ova je najvise skljockala zato sto je full mehanicka pa su posle resili taj problem. ima gaming tastatura sa flat tasterima koji su necujni...

Cherry MX red su najtisi mikroprekidaci koje gaming tastature imaju, spomenuo si Corsair Vengeance, ona je npr i ako fenomenalna tastatura, jako bucna, cuje se isto kao tastatura onih starih racunara Galaksija.
Te flat tastature ocigledno nisu mehanicke, ili ako jesu nemaju cherry mx prekidace(koji su najbolji, zato ih toliko cesto spominjem).

da, pomenuo sam vengeance jer mi na oko deluju kao neka army oprema ali nisam imao prilike kod nas da ih vidim i probam tako da verujem ako kazes da su bucne...
videh da je bilo reci u prethodnim postovima o cherry mx prekidacima. veliki broj gaming tastatura nisu mehanicke, moja je non-slip rubber finish a videh da se za mehanicke koriste mx red, black i brown mikroprekidaci...
blackwidow ultimate koristi mx blue a stealth edition mx brown prekidace pa je u tome razlika...
uz ovo caskanje naucih jos po nesto :)

I ako bucna(u odnosu na regularne tastature, nije to sad ne znam kakva buka, da cuju komsije :) ), Corsair Vengeance k95 je moja buduca tastatura, samo da odlucim odakle cu je nabaviti. Postoje gumeni prstenovi(o-rings) koji se stavljaju na cherry mx prekidace, kako bi se utisali i kako bi im se skratio klik. Tako da cu to najverovatnije da joj stavim.
http://www.wasdkeyboards.com/index....ries-2/cherry-mx-rubber-switch-dampeners.html

Poslednja izmena:
malopre sam je gledao (naravno na netu) i bas ti zavidim :D

Buka je takva da ce nocu ukucani da te opominju da iskuliras, tako da nije ni zanemarljivo, malo preteruju sa tim skljocanjem ali ajd... :)

hahah, tek sam poceo da razmisljam o njoj, ne znam ni koja joj je cena a ti mi vec zavidis :D

ah, ja mislio da ces uskoro :D. uglavnom ne razmisljam dugo...
onda cu je uzeti pre tebe pa mogu neku sliku da ti okacim ili snimim klip :d

ah, ja mislio da ces uskoro :D. uglavnom ne razmisljam dugo...
onda cu je uzeti pre tebe pa mogu neku sliku da ti okacim ili snimim klip :d
imam prece stvari trenutno, kao sto su npr komponente za novo vodeno i prelazak na 2011 platformu :)
Inace ako je uzmes pre mene, javi gde si je uzeo i koliko te je izasla, ja cu je svakako kupiti, ne znam jos kad.

Poslednja izmena:
imam prece stvari trenutno, kao sto su npr komponente za novo vodeno i prelazak na 2011 platformu :)
Inace ako je uzmes pre mene, javi gde si je uzeo i koliko te je izasla, ja cu je svakako kupiti, ne znam jos kad.

a ja kao skupljam malo evara za letovanje :)
ah, ne prelazim jos sa svoje platforme dok ne izadje neka nova intelova 6-oglava azdaja a od jurnjave za vodenim sistemom sam digao ruke za sada.
dogovoreno, jedan skorasnji ortak mi rece da ide cesto preko i da mu nije cim da donese nesto od komponenata pa cu uzeti nesto svakako i javljam koliko bi moglo da te kosta...

Ljudi kakav je ovaj Deathadder 2013?

Sto se tice tastatura, BW2013 je valjda znacajno kvalitetnija od obicne BW (koja je smece) tako da cenim da se i kvalitet izrade DeathAdder-a 2013 poboljsao. Mada, ja zaista ne mogu da nadjem neku manu DA 3500 (druga edicija sa 3500 DPI senzorom). Ima presvuceni kabel, pozlacen USB, jos uvek ne vidim fizicka ostecenja iako mi se mis mesecima vucara po torbi za laptop. Sad ako se dobro secam, 2013 verzija je sa strane presvucena gumom, sto su ljudi prilicno pozitivno prihvatili (moj je nekakva glossy plastika koja je uglavnom padala pod smirglu). Osim toga, zelen je i ima senzor od 6500 DPI (sto nikome ne treba?)

I ako bucna(u odnosu na regularne tastature, nije to sad ne znam kakva buka, da cuju komsije :) ), Corsair Vengeance k95 je moja buduca tastatura, samo da odlucim odakle cu je nabaviti. Postoje gumeni prstenovi(o-rings) koji se stavljaju na cherry mx prekidace, kako bi se utisali i kako bi im se skratio klik. Tako da cu to najverovatnije da joj stavim.
http://www.wasdkeyboards.com/index....ries-2/cherry-mx-rubber-switch-dampeners.html

Te prstenove mozes i sam napraviti, a mozes koristiti i one gumice za proteze. Prilicno utisavaju, stede nerve ukucana :)

Poslednja izmena:
----------------------------ZVANICNO OBAVESTENJE :) ----------------------------

Driveri koji su mi poslali iz Razer supporta su definitivno ispravili sve probleme (zamrzavanje misa kao i nereagovanje tray ikonice posle nekog vremena). Driveri koje su mi poslali su 2.01 verzija, a ja sam isprobao 2.0, koje sam nasao negde na sajtu i isprobao najnovije 3.0 (koji se od 2.xx razlikuju samo u ulepsanom UI, niucemu vise).
Tako da svi vi koji imate Lachesis 5600 ili planirate da kupite ovaj sjajan mis, javite se da vam prosledim ove drivere, pa da mozete da uzivate u koriscenju misa, bez glavobolja i nerviranja. Time stavljamo tacku na misteriju razloga kocenja Razer miseva, problem je bio do drivera, ne do HWa. Sto se vas koji imate neke druge Razer modele, a slicne probleme, eksperimentisite sa driverima, kontaktirajte Razer podrsku [email protected] (to je Razer Support Tier II), meni su odgovarali zaista izuzetno brzo (gledajuci na vremensku razliku Srbija-Amerika), evo pre 20 min sam im poslao mail da je za sada sve u redu, dobio sam odgovor nakon 10 minuta, kako im je jako drago da je sve u redu, i da ukoliko bude novih problema da ih obavezno obavestim.
Pozdrav svima i nadam se da sam/cu nekom od vas pomogao ovim :)

Poslednja izmena:
Drago mi je da si to sredio. U zdravlju i dugo da te sluzi... Ja se jos uvijek dvoumim izmedju Lachesis, Sensei i Deathadder 2013 miseva...Neka mi je Bog na pomoci :)

Samo da javim, moj DA 2013 vise ne daje nikakve znake zivota,sve sam probao,jednostavno kao da nije ni povezan,skroz mrtav.

Drugari pomazite molim vas!!! Uzeo sam polovnog imperatora instalirao sam mu drajvere ali ne svetli mu ni laser ni razer znak. dali moze da bude neki problem u kompu ili sam jednostavno prevaren...!??!?

Laser mu ne svetli, a logo moze da se namesti da svetli/ne svetli u podesavanjima.

Odneo sam mis kod servisera i utvrdjeno je da je lik koji mi je prodao misa pokusao da popravi i glupan je pokidao sve kablove tako da sad nema terojskih sansi da se nesto napravi. Zanima me posto mis radi vidi se kursor i sve...koliko je pametno koristiti ga u odnosu da nema laser? Dali bi bio vise funkcionalan i brzi mozda da mu radi laser...? HVALA

Laserski snop nije vidljiv golim okom, tako da je potpuno normalno sto kada gledas u laser ne vidis nista i deluje ti kao da ne radi, drugacija je tehnologija nego u odnosu na optiku, koja mora da ima osvetljenje kako bi mogla da radi.

ne znam jel sam ovo vec napisao pa je neko obrisao ili nije mi otisao reply jer sam preko fona isao svejedno, ponovicu pitanje, razer death adder 2013 jer od skoro poceo da mi duplira klik, ne svaki put ali dosta cesto recimo na svaki 3 klik on mi ga duplira pa ume da zivcira, tipa ugasi vise tabova u IE, ili pokrene film 2 puta i tome slicno, da li je to softvera ili je bas hardverski sta mislite? da saljem na reklamaciju ili da probam jos nesto pre toga da budem siguran da je do misa...nemam gde drugde da ga probam trenutno...?

ne znam jel sam ovo vec napisao pa je neko obrisao ili nije mi otisao reply jer sam preko fona isao svejedno, ponovicu pitanje, razer death adder 2013 jer od skoro poceo da mi duplira klik, ne svaki put ali dosta cesto recimo na svaki 3 klik on mi ga duplira pa ume da zivcira, tipa ugasi vise tabova u IE, ili pokrene film 2 puta i tome slicno, da li je to softvera ili je bas hardverski sta mislite? da saljem na reklamaciju ili da probam jos nesto pre toga da budem siguran da je do misa...nemam gde drugde da ga probam trenutno...?
Ako pricas o srednjem kliku to je mehanicki kvar, ja sam isto imao sa starim diamondbackom, povremeno je znao da dva puta klikne srednji klik, kliknem srednjim klikom na link da ga otvori u novom tabu i on ga otvori 2-3 puta, umesto jednom. Nista ne mozes izgubiti ako probas da reklamiras.

ne ne pricam bas o levom kliku standardnom, ali mogu izgubiti kako ne dok ja njima posaljem pa dok oni dobiju pa postarina u oba pravca i cekanje...zato hocu da budem siguran

Da li si probao da promeniš firmware i driver-e? Meni je ovo rešilo problem pošto sam imao sličan sa Death Adder-om (stara verzija).

sve mi stoji na latest, onaj program se sam updateuje i firmware i aplikacija...

To je normalno za miseve sa losijim kvalitetom klika, nazalost, Razer iako ima fenomenalan senzor, odlicno lezi u ruci (barem DA), ima los klik, koji jedva da moze da skupit 2 godine upotrebe.... poznat problem... i da DA je jedan od kopirajnijih miseva, cije su kopije jos ocajnije po ovom pitanju....

sve mi stoji na latest, onaj program se sam updateuje i firmware i aplikacija...

Cujes valjda koliko klikova uradis? Ne moze taj mikroprekidac da se pogubi pa preklikce kao sto moze scrool dugme (ono sa drugacijim zvukom). Ako si strucan otvori misa i onu kutijicu od prekidaca pa probaj onda sta se desava, u najgorem slucaju zameni to (oba), prakticno su dzabe po radnjama. Naravno ako ti je u garanciji nosi ga na reklamaciju..

cuje se jedan samo klik, ali odradi dva zato sam se i zapitao...

cuje se jedan samo klik, ali odradi dva zato sam se i zapitao...
Da nema mozda neka opcija u driverima kao kod pojedinih CM miseva, koji imaju burst fire mod, ili kako se vec zove, omogucava da u igrama brze pucas, pa jednom kada kliknes on to duplira ili troduplira.

Troduplira??? 3x2 = 6 puta opali ! :d

Nazad
Vrh Dno